lauantai 13. joulukuuta 2014

Potutuslauantai osa 73

Eilen oli melkoisen järkky päivä. Minun piti mennä Tilkan silmäsairaalaan ja viettää siellä melkoinen määrä tunteja, kun piti mitata silmänpaineita parin tunnin välein kolme kertaa, huoks. Ensimmäinen painetarkistus oli kello kahdeksan. Hei haloo, minä ja Ossi nukumme yleensä siihen aikaan. Ossikin oli aika pyörällä päästään, kun ilmoitin sille kello viisi, että huhuu, nyt on kuules aamupissan aika, herätys myös sinulle. Sitten kiirehdin kello 06.18 junaan ja kympin ratikkaan ja olinkin silmäsairaalassa 07.30 eli hieman liian aikaisin.

Ensimmäisen painetarkastuksen jälkeen ampaisin keskustaan todetakseni, että Stockmann ei ollut vielä auki. Stockmann avaa ovensa arkisin kello 09.00. Siinä sitten seisoskelin kellon alla ja tuijotin Tallbergin talon kolmanteen kerrokseen, vanhan työhuoneeni ikkunaan. Tosin, tämä upea työhuoneen paikka oli minulla vuodesta 1990-1997 miinus äitiysloma ja neljän kuukauden mittainen hoitovapaa. Sittemmin yhtiö muutti näistä upeista tiloista pois ja minä vaihdoin työpaikkaa, yritykseen, josta näkymät olivat ankeasti Keskuskadulle. Stockmann on muutoin aika hiljainen ihan arkiaamuna:).

Viimeisen painetarkistuksen ja silmänpohjan kuvauksen jälkeen säntäsin vielä keskustaan ja totesin, että Vanhan Ylioppilastalon perinteisiä joulumarkkinoita ei enää ollut. Hämmästykseni oli todella suuri ja olo tyhjä. Olen käynyt näillä ihanilla joulumarkkinoilla varmaan parinkymmenen vuoden ajan. No syy selvisi, kun löysin osan myyjistä Citykäytävän kakkos- ja kolmoskerroksesta, täysin vahingossa, siitä rautatieaseman puoleisesta päästä. Vanhan YO-talon kiinteistön omistaja oli jo viime vuonna irtisanonut näiden käsityöläisten 30 vuotisen perinteen ja ilmoittanut, että nämä joulumyyjäiset "eivät sovi heidän profiiliinsa". Voihan itkut. Nyt on osa myyjistä täällä Citykäytävässä ja osa myyjistä on *linkki* täällä Kaapelitehtaalla. ja osa myyjistä molemmissa paikoissa. Ostin itselleni joululahjaksi pienen käsityönä tehdyn saippuan. Olen ihan "palasaippuafriikki":) *linkki* Soapfactory. Täältä saa suomalaisena käsityönä tehtyjä palasaippuoita. Tosin ostamani saippua taitaa olla joku uutuustuote, koska sitä ei löydy tuolta tuotelistalta. 

Voi pentele, kun minua ottaa pannuun anonyymit kommentoijat, joilla ei ole mitään hyvää sanottavaa. Löysin tosi ilkeän kommentin yhdestä suosikkiblogeistani. Itse en ole saanut oikeastaan ainuttakaan ilkeää kommenttia, mutta yhden kommentin olen poistanut pari vuotta sitten. Se kommentti ei sinällänsä ollut ilkeä, mutta siinä oli jotain, joka häiritsi minua. Kun olin antanut sen kommentin ensin viikkotolkulla roikkua, niin sitten menin ja poistin sen. Mielestäni, jos ihmisellä ei ole mitään muuta kuin ilkeyksiä ladeltavana, niin ne hän voi kirjoittaa ihan vaikka omaan päiväkirjaansa ja siten purkaa omaa pahaa oloansa ja/(tai) tyhmyyttään.

No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, oikein mukavaa viikonlopun jatkoa täältä Ossilasta!

12 kommenttia:

 1. YO-talon joulumyyjäisten puuttumista on moni ihmetellyt eivätkä sinne kauas Kaapelille kaikki viitsi lähteä. Nalle- ja nukketapahtuma kyllä oli kelvannut uudelle yrittäjälle.
  Kaiketi se anonyymi kommentoija sai itselleen jotain "pääsinpäs sanomaan" tyydytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, "kauas" on aika suhteellinen käsite:). Meitsille Hesan keskustakin on aika kaukana ja se on kuin ulkomaille menisi, kun minä lähden Hesan keskustaan. Toisaalta tuonne Kaapelille joutuu ihan erikseen lähtemään, joten on se oikeasti sitten aika kaukana. Katsoin juuri, että Ruoholahden metroasemalta on 600 metriä, joten on se siitäkin kaukana, ainakin sellaiselle, joka on huono kävelemään, blaah. Keskustassa sitten voi kuudensadan kävelymatkalla poiketa tosi monessa paikassa. Todella sääli, ettei pitkäaikainen, perinteinen joulutapahtuma kelvannut uudelle yrittäjälle.

   Mitä tulee näihin anonyymeihin kommentoijiin, niin suoraan sanottuna he voisivat vetää itsensä vessasta alas. En lue mitään keskustelupalstoja, mutta olen kuullut, että joillakin nettipalstoilla kirjoitukset ovat ihan herjaavia. Ihan hyvä, että se Matti Vanhasen tyttöystävä veti niitä nettihaukkujia kunnianloukkauksesta oikeuteen. Taukit haukkujat eivät edes olleet tajunneet, että tietokoneet voidaan jäljittää. Periaatteessahan me olemme kaikki täällä netissä "anonyymeinä", paitsi naamakirjassa, jossa suurin osa esiintyy ihan omalla nimellään. Hycää toista adventtia täältä Ossilasta!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar13. joulukuuta 2014 klo 21.06

  No voi itku, että nyt kolmenkymmenen vuoden jälkeen hoksaavat, ettei joulumarkkinat sovi heidän profiiliinsa! Tuohon tekisi mieli lähettää muutama valittu sana, mutta en tietenkään lähetä. Maailma muuttuu, mutta minä en näköjään välttämättä sen mukana ; ) Minäkin olen käynyt niillä markkinoilla monena jouluna. Vieläkin on jossakin kätköissä tallella pari nahka-hopea korvakorua. Pari vuotta sitten niitä ei enää ollut tarjolla siellä.

  Onhan se surullista, että joillakuilla ei ole koskaan mitään mukavaa kommentoitavaa ja käyttävät toisten blogeja kaatopaikkanaan. Toivottavasti saavat olonsa edes paremmaksi - mitä kyllä vahvasti epäilen. Mihinkäs seepra raidoistaan pääsisi.
  Mukavaa viikonloppua Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kirjoitin tapani mukaan valitettavan epäselvästi:) Sillä kiinteistöllä on uusi omistaja, en tiedä kuka, tai mikä ja tämän uuden omistajan profiiliin eivät nämä käsityöläiset sopineet... Kristiina tuossa yllä tiesikin kertoa jostain nalle- ja nukketapahtumasta. Mitenhän sellainen sopii paremmin, kuin 30 vuotta vanha käsityöläisten myyntitapahtuma?

   Toisten ihmisten blogeja ei tosiaankaan olisi syytä käyttää oman typeryyden esilletuomisena - anonyymisti, göög. Onneksi en lue mitään Suomi24 palstoja:) Saisin varmaan repiä hiukseni pois päästä, kun raivostuisin. Iloista adventtisunnuntaita teille päin täältä Ossilasta!

   Poista
 3. Joulumarkkinat oli jo niin perinne, että mielenosoitus pitäis järjestää asian vuoksi. Mutta en tietenkään minäkään sitä järjestä :) Enkä mihinkään kirjoita, paitsi tänne.

  Olipa sulla vauhdikas päivä kaupungissa. Toivottavasti silmämittaukset menivät hyvin tuollaisessa haipakassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä siellä yhden myyjän kanssa juttelin ja hän oli sitä mieltä, että jossain asiasta pitäisi kirjoittaa. No minun pieni blogipurinani ei nyt valitettavasti auta, mutta minä ainakin olen hyvin surullinen, että "Vanhan" joulumarkkinat loppuivat. No onhan se hyvä, että ne joulumarkkinat saivat heti uudet tilat, mutta ei se Kaapelin joulutapahtuma ole sama:(

   No, ei kait niihin silmänpaineisiin voi vaikuttaa kuin tiputtelemalla niitä tippoja, ei voi mitään. Se on tämän tyypin glaugoma osittain perinnöllinen ja liittyy jotenkin silmän rakenteeseen. Minä olen kalkuleerannut, että onneksi en elä niin vanhaksi, että kerkeäisin sokeutua. No, sitäkään ei auta murehtia... Terkkuja sinne teillepäin ja Artulle rapsutuksia, ekstra sellaisia:)

   Poista
 4. Onneksi anonyymit tai miksei muutkin epäaiheelliset kommentit saa poistettua. Minulle on tullut toisinaan hyvinkin tiuhaan mainostavia anonyymeja, joten välillä oli tiukempi valvonta kommenttien suhteen. Onneksi solvaavia ei ole tullut (vielä) ainuttakaan.
  Mielestäni anonyymit saisivat kuitenkin kirjoittaa kommenttinsa alle vaikkapa etunimensä tai jonkun puumerkin, että bloginpitäjä tunnistaa anonyymit toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kait kukaan tälläinen "tunnettu" nimimerkki kehtaisi mitään asiatonta kommentoidakaan. Ainakaan tarkoituksellisesti. Minulle ei ole tullut mainoksia blogiin kertaakaan, sähköpostiin sen sijaan muutamia ja sehän on siellä blogin profiilissa. Tietty sitä voisi rajoittaa niitä kommentteja ja pistellä niitä tunnistusmerkkejä, mutta itse en ole jaksanut muokata niitä asetuksia. olen ajatellut, että jos jotain törkyä sataa, niin äkkiäkös tuon nappaisee poies:)

   Toivottavasti Wuppeliini alkaa toipua terrieritraumastaan. Terveisii Ossilasta.

   Poista
 5. Vaahikas päevä sulla. Toevottavasti paeneet olj kohillaa.
  Kyllä niitä ilikeetä immeesijä riittää kirjottammaa jokapaekkaa. Ja tietennii nimettöminä. Onneks ee oo meelle tullunna vielä yhtää.
  Äet lukj joskus yhtä hevospalstoo ja sano ettee elläessää oo niimpaljoo nähnnä ilikeetä kommenttija ku sielä! Lopetti sittä sen lukemisen.
  Sittä olj ollunna yks mahottoman hyvä koeraploki josta se tykkäs. Niimpaljo olj tullunna sinne ilikeetä kirjotuksija että plokimpitäjä lopetti sen kokonnaa! Kurjoo tuommonen.
  Mutta siitä huolimata mukavata pyhäpäevän iltoo Ossilaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No paineet eivät ole ihan kohdillansa ilman tippoja, joita olen jo pari vuotta tiputellut. Se on ilmeisesti jotenkin perinnöllinen se silmänpainetauti (joskus aikoinaan kutsuttiin viherkaihiksi), mutta se liittyy jotenkin silmän rakenteeseen ainakin minulla. Eipä tässä nyt pitäisi kovin suurta huolta olla, kun on jo päälle viidenkymmenen kuitenkin ja ei näössä vielä ole mitään puutteita, heh paitsi ulkonäössä:)

   Voisin kuvitella, että jossain hevostalli.net keskustelupalstallakin löytyy mitä ihmeellisimpiä juttuja. Tiedän, että kyseinen palsta on olemassa, kun sitä kautta myytiin tytön palaturvaliivi, kun ei enää ratsastele eikä hyppää.. Sinänsä harmi, kun hän ratsasti ahkerasti kuitenkin 5-vuotiaasta asti. No Pariisista olisi ehkä vaikea löytää ratsastustallia:) :) Voin vain kuvitella, että osaavat jotkut koiraihmisetkin olla ketkuja. Onneksi ei mäyräkoiraihmiset ole ketkuja. Toivottavasti Iivarin lauantailuu maistui:) Terveisii Ossilasta.

   Poista
 6. Vauhdikasta on sinullakin ollu! Niin oli minunkin Hesan reissu, käytiin Tuomaan markkinoilla ja Kannelmäen ostarissa, mutta jalat kun oli kipeät jo ennestään niin melkoista linksutusta kävely oli :(
  Kiireetöntä joulunalusaikaa ja Ossille rapsutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Sirpa

   Ai sinä olet ollut täällä etelässä hurvittelemassa. Tuomaan markkinat ovat ihan mukavat, mutta enempi minä olen aina tykännyt siitä ahtaasta tunnelmasta YO-talolla. No sitä ahtautta ei enää voi kokea, kun nyt myyjät ovat jakautuneet kahteen paikkaan, sinne Kaapelitalolle ja Citykäytävään, vai olisiko enempi jo Makkaratalon puolta:)

   Voi harmi, että sinun jalat ovat niin kipeet, ettei kestä joulumarkkinoilla olla:( pöh. Eikös niihin nyt mikään auta? Paljon vettä juotavaksi, niin laskee turvotus. Sinne Savon maahan kanssa mukavaa joulun tuloa ja Tiitulle rapsuja ja Ossilta pusut! Terveisii Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.