torstai 16. huhtikuuta 2015

Kevään viimeiset tulppaanit


Ostin tänään varmaan ihan viimeiset tulppaanit. Ei valkoisten tulpsujen jälkeen
voi juurikaan enää käyttää tulppaaneja. Ne vain loppuvat. Tulppaanikausi loppuu.Huomenna tulee puuseppä katsomaan tuota meidän lähes satavuotiasta pöytäämme. Hän katsoo voisiko tuohon pöytään tehdä uuden pöytälevyn. Tuo vanha on koivua ja liimapuuta. Siihenkin aikaan ovat puusepät jo tehneet liimapuulevyjä. Tuo pöytä on vaan hieman kaareva toisesta päästään. Nyt vihdoin ja viimein, kun talo on maksettu, tai on siitä jo vissiin neljä vuotta, kun laina loppui, niin on hieman ylimääräistä rahaa hassata. Olemme ajatelleet, että tuohon kauniiseen pöydänrunkoon saisi teetettyä samanmallisen pöytälevyn, Huomenna sitten olemme asiassa viisaampia.

Pitää varmaan vähäsen seurata puheenjohtajien vaalitenttiä. Olen ollut ihan järkyttynyt persujen joistakin vaalimainoksista. Kansakunnan sivistyneisyyden näkee siitä, miten se kohtelee heikompiaan. Näin on joku sanonut. Nämä persut haluaisivat vielä leikata kehitysavusta, joka on jotain prosentin luokkaa valtion budjetista. Mikäli ymmärsin luvut oikein ja osasin laskea, niin tälläiseen lukuun pääsin Tilastokeskuksen sivuilta. Muutkin persujen mainokset ovat ihan lähes tulkoon tökeröitä. No, se politiikasta. Muistakaahan kuitenkin käydä äänestämässä.

Nyt pitää lähteä vielä vähäsen herra päätähtösen kanssa ulkoilemaan. Terveiset Ossilasta!

4 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar17. huhtikuuta 2015 klo 10.33

  Ihania tulppuja Aalto-vaasissa. Ajatella, että Aalto suunnitteli sen jo 1936 ja seuraavana vuonna se oli Pariisin maailmannäyttelyssä. Edelleen se näyttää modernilta. Minulla on se valkoisena. Sain läksiäislahjaksi yli kaksikymmentä vuotta sitten, kun vaihdoin toiseen tutkimuslaitokseen.
  Onpa teillä hieno pöytä. Ehdottomasti kannattaa kunnostaa!

  VastaaPoista
 2. Luulen, että oman vaasini olen saanut ylioppilaslahjaksi. Että on tuollakin purnukalla ikää 35 vuotta. Heh, kun näkisit tämän pöydän, niin peruisit tuon hieno pöytä kommentin ja äkkiä. Sitä hienoutta ei oikeasti ole. Pöydässä on kau oot jalat, mutta toi levy on tuolta toisesta päästä ihan kinkura ja vähäinenkin lakkaus lähtenyt pois. Mutta katsotaan mitä se uusi levy mahtaa maksaa. Parempina rapsutuksia. Toivottavasti hammaskuoppasi ei vaivaa...

  VastaaPoista
 3. Pahuksen iPad. Kauniit jalat, (pöydässä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Párekin Palvelijatar17. huhtikuuta 2015 klo 18.02

   Odotan suurella mielenkiinnolla kuvaa uudistetusta pöydästä.
   Ikenen kuoppa ei pahemmin enää vaivaa. Nyt sitten saa teknikko kehitellä jonkin virityksen, että siihen saa hampaan. Mutta ensin on ikenen täysin parannuttava ja asetuttava. Antibioottikuuri loppuu tänään puolen yön aikaan. Ehkä sen jälkeen vähän piristyisin. Kamalasti on väsyttänyt koko kuurin ajan.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.