lauantai 25. huhtikuuta 2015

Potutuslauantai osa 85

Aloitetaan vähän politiikalla. Ihan kappaleen verran ja se saakin sitten riittää lähes koko loppuvuodeksi. Minua harmittaa vaalien lopputulos. Saan sanoa näin, koska kävin äänestämässä. Sitten voin tietysti olla yhtä hienon diplomaattinen kuin Sauli, joka uutisissa sanoi, että "Vaalien lopputulos on aina oikea." Luuleekohan joku aidon oikeasti, että Sipilä pelastaa tämän maan? Minä veikkaan, että neljän vuoden päästä tämä ihan sama shitta jatkuu ja jatkuu. Tosin toivon olevani väärässä. Sitä ennen Sipilällä on hirmu paljon seliteltävää, joka alkaa ihan kohta. Kuten esimerkiksi se, että miksi niitä ministereitä ei tiputettukaan kahteentoista. Onneksi hänellä näyttää olevan sen verran selkärankaa, että Paavo Pesusienelle ei tipahtanutkaan ministeripestiä, joten Paavo vetäytyy murjottamaan takaisin parlamenttiin. Persuista ainoa, jolla on ministerikokemusta, on Toivo Kankaanniemi, se hemmo, joka jokunen vuosi sitten loikkasi Kristillisdemokraateista Perussuomalaisiin. Jos ja kun persut ovat hallituksessa, niin on meillä trio: lestadiolainen pääministeri, katolinen jokujoku ministeri ja kristillinen pappi (ehkä jokujoku ministeri). No se politiikasta. Jaa olisihan siellä kepulaisista tietty vielä nuhteeton Kauko Juhantalo, entinen ministeri, joka istui Valtakunnanoikeudessa noin 20 vuotta sitten yrittäessään kiristää SKOP:in silloista johtajaa Wegeliusta ja "koplata" itselleen jotain lainaetua. Jep,jep. Demokratia on puhunut, joten se siitä. Vanhasen Mattikin sitten palasi päivän politiikkaan. Ehkä hän kyllästyi esittelemään itseään "Matti Vanhanen, Pyllistä." Heh oikeasti Perheyritysten Liitto lyhennetään PL.

 Eilen, ajaessani Lohjalle, näin yhdessä paikassa aivan mielettömän määrän valkovuokkoja. Hyvä, etten ajanut ojaan, kun ihastelin sitä valkoista kukkamerta. Ei meillä vaan näy vielä valkovuokkoja. Yhden sinivuokon näin, kun kävelin Ossin kanssa eilen tuota meidän "päähiekkatietä" pitkin tavallista pitemmälle. Yhdestä talosta tuossa vajaan puolentoista kilometrin päässä on sellaiset ikivanhat isot airedalen terrierit kuolleet pois, joten voin hyvin kävellä siitä talosta ohitse.

Päivän hyvä asia: miäs kävi vaihdattamassa uudet kesärenkaat minun Tucsoniin ja vielä parempaa, maksoi ne. Ensin minä soittelin tuohon samaan firmaan ja sain hinnaksi 900, joka johtui siitä, että katsoin rekisteriotteesta  niiden renkaiden koon, jotka olivat autossa, kun olen sitä autoa katsastuttanut. No ne vanhat renkaat ovat kaksi tuumaa leveämmät, kuin normikoko, jolle se auto on tyyppihyväksytetty ja kolme sataa kalliimmat. Onneksi miäs tajuaa noista renkaista enempi kuin minä:) Säästöä se on kolmesataakin.

Hei haloo. Olenko minä joskus kirkunut mielipidettäni siitä, että koiria ei saa roikottaa ulkona sillä välin, kun itse käy kaupassa? *linkki* Kirkkonummen Prismasta varastettu Topi löytyi. Koira vietiin, mutta saatiin onneksi takaisin omistajalleen.

Tämä seuraava on minusta jotain ihan käsittämätöntä Suomen oikeuslaitoksessa. Mies, joka on murhannut, raiskannut ja käyttänyt hyväkseen 4-vuotiasta lasta on pääsemässä vapaaksi, koska hän on istunut elinkautisestaan jo reilut 19 vuotta. *linkki" raiskaajamurhaaja pääsemässä vapaaksi. Täysin käsittämätöntä. Asiaa vastustavat Rikosseuraamuslaitos, psykiatrinen sairaala ja asiantuntijat, mutta hovioikeus on päästämässä hänet vapaaksi. Mikä elinkautinen on 19-20 vuotta? Yhteiskunnalle ja yksilöille vaaralliset ihmiset täytyy pitää lukkojen takana heidän eliniän, vaikka millä syyllä ja hinnalla, koska heistä ei voi mennä ikinä takuuseen. Kuuluisa "Jammu"-setäkin oli osoittanut sairaalloista kiinnostustaan lapsiin jo 1950-luvulla ja sitten hän tappoi ne pikkutytöt melkein kolmekymmentä vuotta sitten. Jos hän olisi päätynyt Niuvaniemeen aikaisemmin, ne hänen tappamansa tytöt olisivat nähneet aikuisuuden. 

Olen järkyttynyt, mutta siitä huolimatta kaunista viikonvaihdetta Ossilasta!

6 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar25. huhtikuuta 2015 klo 15.48

  Ihan ensimmäiseksi totean, että meidän hovioikeudessamme (ei ansaitse tulla kirjoitetuksi isolla alkukirjaimella) olisi tutkinnan varaa. Mikä jengi siellä oikein istuu, kun oikeustaju on noin pahasti hukassa? Onhan tätä ihmetelty muutamia kertoja aikaisemminkin, mutta sama meno vain jatkuu.

  Minäkin kävin hukkaamassa ääneni ja saan todeta, että oho, kävipäs meille köpelösti. Protestiäänet toimivat jälleen ja tässä nyt on tulos. Ei auta kuin katsoa ja ihmetellä mihin maata viedään.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Palvelijatar. Korjasin kirjoitusmokani. Se meneekin vissiin niin, että kun noita hovioikeuksia on eri paikkakunnilla, niin se paikkakunta isolla ja hovioikeus pienellä... Kiireessä kun hutkii eli kirjoittaa ja suu on vaahdossa, niin tulee aina mokia:) On kirjoitusmokia varmaan enempikin, mutta koetan saada aina vaan sanat jotakuinkin oikein. Kaikista kirjoitusmokista saa huomauttaa, aina oppii jotain uutta, enkä muutens loukkaannu. Tein muuten piruuttani eilen YLE.fi sivuilla olevan tuomaritestin. Olisin ankara tuomari. Yhdessäkin tapauksessa oikea tuomioistuin oli antanut muistaakseni vuosi ja kahdeksan kk vankeutta ja minä olisin antanut kymmenen vuotta. Sitten jostain talousrikoksesta olisin antanut vähän vähempi, niin eikös siitä lätkäisty vankilan pyttyä yli 6 vuotta.

   Eihän mikään ääni ole mennyt hukkaan. Pääasia, että käy äänestämässä. Ihanaiselle Párekille paljon rapsutuksii.

   Poista
 2. Jep, politiikasta oon varmaan samaa mieltä ku sä. En oikeesti ihan ymmärrä missä mennään mutta sapettaa ku heti uusi kausi alkaa riitelyllä, siis joku urpilais/rinne-siivet yms. Arrgh. Se on kans ihan outo tapaus se . . .noh, niin kumma tyyppi ettei nimi ees tuu mieleen, se kun dokas vaalivalvojaisiaan yms.
  Jammuhan sit joutu oleen posessa loppuun asti. Niin sais tääkin tyyppi olla.
  Onneks toi koira löytyi aikas nopsaan. Miksköhän se piti varastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että politiikkaan lähdetään mukaan oikeasti aika kirkkain mielin ja ideologisella pohjalla. Sitten, kun huomataan, että liksa tulee helposti, eikä kauheasti tartte duunia tehdä, muuta kuin kerran neljässä vuodessa, niin sitten siellä vain ollaan ja roikutaan. Eihän sitä oikeasti julkisuudessa näe eduskunnasta kuin ministerit ja eduskunnan puhemiehen sekä jotkut eduskuntaryhmien vetäjät, vai miksi heitä kutsutaan. Loput ehkä noin 170 ovat ihan massaa, ketkä tunnetaan ehkä just ja just omassa kaupungissa ja hieman sen ulkopuolella, ainakin vaalien alla.

   Olet ihan oikeassa, kyllä mäkin muistan, et jammu oli hoidossa siihen saakka kunnes kuoli. Yhteiskunnan olisi vaan pitänyt tunnistaa se hulluus jo aiemmin ja sulkea hänet laitokseen, ennenkuin kerkesi tappaa ja polttaa ne tyttöparat. Tämä ei ole tietysti mitenkään helppoa, mutta ainakin sellaiset, jotka jo ovat syyllistyneet noinkin vakaviin rikoksiin, kun se joku Hussein, joka pääsee vapauteen ehk 2016, niin posessa ne pitäisi pitää ihan hamaan tappiin. Eihän sitä kohta uskalla kukaan tuolla kulkea. Mun täytyy muuten sanoa sellainen asia vielä, että kun olin ihan keskustassa duunissa, silloin kun olin, niin jo ihan 1990-luvun alussa näki, kuinka se mielenterveyden avohuolto ja laitoksista pois potkiminen näkyi jo ihan katukuvassa. Se oli aika karmivaa, mutta totta.

   Sitä koirankaan pöllimistä en ymmärrä en lainkaan, mutta tässä maailmassa on tosi paljon asioita, mitä en ymmärrä. Uskolle nyt oikein paljon virtuaalisia paijauksii täältä Kirkkikseltä.

   Poista
  2. Jep, katuavohoitoon tuli yks-kaks paljon dillejä ja se tosiaan näkyi katukuvassa. Ja näkyy edelleen; ei korttelin väliä pääse kulkemaan ilman että joku hörhö tulee vastaan.

   Poista
  3. Sairaat pitää hoitaa ja jos mahdollista palauttaa yhteiskuntaan. Vaaralliset sairaat pitää ehdottomasti pitää poissa yhteiskunnasta. Täällä Kirkkonummen metsissä en ole enää törmännyt samanlaisiin tapauksiin kuin Hesan keskustassa parikymmentä vuotta sitten.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.