perjantai 13. marraskuuta 2015

Perjantaita Ossilasta

Ossi sai Kirkkonummen Mustista ja Mirristä uuden fleksin ja uudet valjaat. Valjaissa on kuulemma hyvä heijastimet. Ihan OK, kun miäs kävelee pimeän lenkit. Enpä nyt tietenkään muista minkä merkkiset nuo valjaat ovat, mutta jämäkät ja samalla pehmeät ne kuitenkin ovat. Myyjä, joka sovitti valjaita oli sovitustilanteessa varmasti hermostuneempi kuin Ossi. Sanoin, että Ossi ei varmasti pure, mutta silti myyjä käyttäytyi jotenkin oudosti. Hän sanoi, että niin on sanottu monta kertaa ja silti koira on näykkäissyt. No, minä nyt en olisi pyytänyt sovitusapua, jos tämä toinen käsi toimisi niin, että saisin ne valjaat sutjakasti päälle. Nyt ne menevät oikein hyvin, kun Ossi on taas tottunut vähän erilaisiin vermeisiin. 
 Katsokaa mitä söpöliinejä. Miäs tunnisti ne kuusipeuroiksi, kun näytin kuvaa hänelle. Sanoin jo etukäteen miähelle, että "valkkiksia" (heh, valkohäntäpeuroja ne eivät ainakaan ole) Tuo kuva on auton ikkunan läpi otettu surkea kännykuva, jota on vielä suurennettu, joten kuva on aika epäselvä. Nuo kuusipeurat ovat jotenkin paljon somempia kuin "valkkikset" ja ne ovat ihan tajuttoman paljon kesympiä kuin nämä valkkikset, jotka menevät häntä pystyssä karkuun jo pitkän matkan päästä. Nämä pöljät vain katselivat minua, kun minä pysäytin auton ja tuijottelin niitä pitkät ajat. Kaikki puut ovat suojattu, joten ruohoa nuo saavat jyrsiä niin kauan kuin se ikinä vihertää.

Tänään oli äitini kampaajapäivä. Äitini halusi uuden leikkauksen ensi viikon syntymäpäiviä varten. Äitini täyttääkin jo 79. Ensi vuonna pidetään sitten isot pippalot. Olenkos muistanut hehkuttaa, että tytär on saanut varattua jo jouluksi lipun tänne? Ihanaa, näkee taas tyttöä. Eihän jouluun olekaan kuin puolitoista kuukautta. Menis nytten tämä karsea marraskuu.... Terkut Ossilasta!!

17 kommenttia:

 1. Hyvät valjaat on tärkeä. Jos flexissä olis heijastinta niin näkyis hyvin missä koira menee.
  Uskolle ostin eilen lankakaupasta kaninkarvaisen tupsun ja se onkin nyt hyvä lelu ja kiva nuoleskella. Ei tarvii kissan mun pipon tupsua havitella.
  Raps-raps Ossille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo fleksin hihna on aika voimakkaasti valoa heijastava ja fleksin kädensijassa on kummallakin puolella kanssa heijastava osuus. Aika hyvin nämä näkyvät, kun miähellä on sitten vielä otsalamppu. Eihän täällä näkisi itekkään kävellä ilman otsalamppuu, heh lähimmät katuvalot ovat melkein kahden kilsan päässä. On muuten tosi pimee paikka:) Veikkaan kyllä, et vaikka olisi mitä kaninkarvaa, niin pipon tupsu saattaa olla makeempi lelu:) Terkut teille päin.

   Poista
 2. Hienot on Ossin valjaat. Jännä, että eläinkaupassa on koiria arasteleva myyjä. Meillä on flexin koko 'naru' heijastavaa materiaalia ja valjaissa ympäriinsä heijastusnauhaa.
  Onpa hienoa, että saatte tyttären jouluksi luoksenne. Tulee oikea perhejoulu. Marraskuu kuluu päivä kerrallaan. Jos onnistuu olemaan ajattelematta kuinka kurja kuukausi tämä on, se kuluu nopeammin. Ei ole kyllä minunkaan suosikkikuukausi tämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin, että onko montakin kertaa näykätty, niin sanoi myyjä, että ihan tarpeeksi monta kertaa... Tuo meidänkin uusi fleksin hihna heijastelee hienosti sellaisena fosforinkeltaisena. Saapa nähdä kuinka kauan.

   Eiköhän me vietetä ihan perhejoulu ja kutsuta mummeja ja vaareja kanssa. Hyvä, että joku muukin inhoaa marraskuuta. Muutetaan yhdessä jonnekin valoisaan ja lämpöiseen ja dilkataan vuokra. Terkut teille päin!

   Poista
 3. Kommeet on valjaat! Voesitkohan vilikasta minkämerkkiset lienöö...? Mulla oes valjaehen tarvis ni tietäs jo het minkälaesta sovittoo :)
  Ompa tosj mukava että suatta tytön jooluks kottiin. Ee se nii joolulta varmaan tuntuskaa jos ee tulis. Tämä kuu männöö äkkijä.Ja joolun jäläkeehhän se päevä jo jatkuu :)
  Mukavata viikolloppuva sinne Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä näyttävät olevan Hurtan mallistosta. Mutta kyllä taas kiukuttaa. "Designed in Finland, manufactured in China", Joka helskutan valmistusprosessi sitten pitää viedä Kiinaan. Eikö Suomessa sitten saada tuollaisiakaan tuotettua sen verta edullisesti, että saisi suomalaiset ihmiset työtä? Nuo maksoivat, jos nyt oikein muistan, 35. Paljonhan Suomessa on koiria= Olen minä sen numeron jostain lukenut, mutta autuaasti unohtanut. Hitsit sentään, jos pystyisin ompelemaan, niin ihan piruuttani pistäisin pystyyn koiranvaljasompelimon ja tekisin hyvän mallin ja jollain konstilla ompelisin sen verta halvalla, että itseni elättäisin. Luulisi, että näppärälle ompelijalle tuossa olisi markkinarakoa... Joulu tulee, toivottavasti pian ja sitten alkaakin jo päivä pitenemään. Eikä ole kuin puoli vuotta juhannukseen, jee. Terkut teille päin!

   Poista
  2. Nih se on nuissa valjaissa kiva, että lukot kaksin puolin, vaikka hyvin saa päälle yhden lukon avauksella. Ovat vaan jotensakin tasapainoisemmat kahdella valjaalla. Rinnanympärys 45-60 cm.

   Poista
 4. Kunnolliset valjaat on kyl tärkeet. Te näitte peuroja ja me nähtiin kolme hirvee. Huu, ku oli jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjaat tuntuvat mukavilta, toisin kuin sellainen mäyräkoiran loimi, jonka tilasin. Huoks, mä luovun yrityksestä pukea Ossia. Terveisii teille Tuulipjat.

   Poista
 5. Kyllä muakin aina naurattaa, kun ell kysyy, laitetaanko Artulle kuonokoppa. Mutta ymmärrän kyllä myyjiä ja ell-asemien väkeä. Varmasti ovat kokeneet monta ikävää yllätystä. Yhden eläinkaupan myyjä kertoi veloittavansa oman antibioottikuurin hinnan asiakkaalta, jonka koira puree kynsienleikkuussa, jos kuonokoppaa ei saada laitettua. Aika turhauttavaa myös lääkärireissu tuossa tilanteessa. Kaikkien koiranomistajien sanaan ei voi luottaa - eikä kaikkiin koiriin. Arttua tökittiin neulalla varpaanväliin, kun otettiin kasvaimesta ohutneulanäyte. Koira vaan uikahti kerran ja tunki päänsä mun kainaloon...

  Valjaat näyttää mukavalta. Ja jos ovat samat, joita Kallelle oon pukenu, niitä on myös kiva käyttää. Hyvä ostos!

  Hienoja luontohavaintoja. Ja kiva kun ehdit saada kuvan peuroista. Ei ole kuitenkaan ihan jokapäiväinen näkymä.

  Mukavaa viikonvaihdetta Osdilaan. Kyllä se lumi ja valkeus on tulossa, sillä ajatuksella pistellään läpi kuran ja sateen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osille on kerran laitettu Ellillä kuonokoppa ja yhden kerran sitä on rauhoitettu. Silloin kun ne tassut ovat kipeät, se ei anna tutkia itseään, se vaan on niin.
   Nuo valjaat ovat Hurtan jotain kait aika uutta mallistoa. Ellikin sanoi, että ovat mukavan näköiset. Nuo peurat olisivat varmaan tuijotelleet pari tuntia, jos en olisi itse kyllästynyt. Kivaa viikonloppua.

   Poista
 6. Huh huh mitä uutisia Pariisista. Eihän vaan tytär ole ollut ulkosalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin vielä puoli yhden aikaan päätteellä ja luin juuri kauhuissani uutisen. Meinasin juuri soittaa, kun fiksu tyttäreni soitti ja ilmoitti heidän olevan kotosalla. Olivat onneksi viettäneet koti-iltaa. Tuo teatterin katu oli sama missä he asuivat ja sama, millä sijaitsi se Charlie Hebdon toimitus, johon myös tehtiin se isku viime vuoden puolella. Ihan kamalaa...

   Poista
  2. Voi jösses, siis ihan tutuilla tienoilla sattui ja tapahtui. Hyvä, fiksu tyttö kun heti soitti, ja että pääsi läpi kun varmaan linjat on olleet tupaten täynnä liikennettä koko yön.

   Poista
  3. Siis nythän tytär ja poikkisyin asuvat ihan pikkuisen keskustan ulkopuolella ihan luksusti. Saivat taas käyttöönsä poikkiksen isovanhempien toisen omakotitalon, joka ei mennyt kaupaksi siitä pyydettyyn hintaan. Poikkiksen isovanhemmat asuvat noin 200 km Pariisista koilliseen pienessä kylässä ja viihtyvät siellä . Tuo Boulevard Voltaire on se katu, jossa he asuivat vajaan vuoden. Ja nyt siellä on kerennyt tapahtua kaksi tälläistä iskua. Itsellä huojentunut olo tietty, mutta voi kauheaa, kun ajattelee niiden puolentoista sadan sukulaisia, ystäviä, työkavereita jne. Koko maailma on taas järkkynyt ja järkyttynyt.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Heh, vähän sumea on, mutta luonnossa ne ovat söpösii. Varsinkin nuo kuusipeurat. Valkkiksia ja niitä pieniä kauriita täällä näkee käytännöllisesti katsoen päivittäin. Silloin, kun niitä näkee autosta liian läheltä piti tilanteessa, vaik hiljaa ajelenkin, niin silloin ei ole yhtään kivaa....

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.