maanantai 23. toukokuuta 2011

Tell me why I don´t like Mondays?

Oikea vastaus on tietenkin: koska en pidä maanantaista. Olivathan ne oikeita känkkäränkkä-päiviä työssäoloaikanani. Tai siis ainakin muista ihmisistä huomasi monasti hyvin maanantaiden vaikutuksen.

No tähän päivään. Ja rakkaat mäyräkoiraystävien omistajat. Tämä on sitten viimeinen kerta pitkään aikaan kun urputan terveydentilastani. Kävin tosiaan tänään lääkärissä ja taas löytyi uusi sairaus. Kolesteroli oli niin korkealla, että lääkäri pisti suoraan lääkitykselle. No tarvitseeko huono maanantai vielä muita asioita? Tuskinpa.

Mutta nyt painelen kiukutellen internetin ihmemaailmaan tarkastamaan kuinka korkeat ne kolesteroliarvot (8.9) ovat normiarvoihin verrattuna. Lääkäri sanoi ettei ole mitään vaihtoehtoa... No selvittiinhän sitä viikonloppuisesta maailmanlopustakin:) Mitä nyt Islannissa alkoi taas jysähtelemään joku tulivuori.

8 kommenttia:

 1. Voi harmi, tuokin vielä...onneksi saat lääkityksen ja varmasti ruokavalioremonttikin edessä, joka helpottaa kolesteroliarvojen kanssa, otaksun? Tsemppiä kovasti, joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 2. Kurjuus! Mutta eiköhän sovita että tästä selvitään, kuten monesta muustakin. Voimia sulle tähänkin. Käyn Artun kanssa iltapisut ja teen sitten kotiinpaluun kuvapostauksen :)

  VastaaPoista
 3. Maria ja Mai:

  Kyllä tästä selvitään. Kiitos tsemppauksesta. Täytyy ehkä harkita kokonaan kasvisruokavaliota. Kolesteroliahan tulee vain eläinkunnan tuotteista. Eipä tuokaan nyt täysin poissuljettu ajatus ole.

  Varmaan kiva saada koira kotiin:)

  VastaaPoista
 4. Mä kyllä liputan kasvisruokavalion puolesta :) Olin itse pitkän aikaa ovo-lakto-vegetaristi, enkä koskaan ole voinut niin hyvin kuin silloin. Loppuvaiheessa se tosin alkoi mennä siihen, että kun tein pojalle liharuokaa en enää jaksanut ajatella valmistavani itselleni omaa safkaani pidemmän kaavan kautta, vaan monesti se nälkä tuli sitten kuitattua leivällä ja hedelmällä tms. joten eihän se terveellistä enää siinä vaiheessa ollut minkään mittarin mukaan.

  Vähitellen sitten siirryin takaisin lihansyöjäksi, mutta edelleen saattaa mennä pitkiäkin aikoja, että elän pelkästään kasvis/juures/hedelmä/maitotuotteet-linjalla ja olo on aina ihmeen hyvä ja kevyempi :)

  Uunijuurekset ja - kasvikset on mun herkkua, eikä siinä tarvi kuin pilkkoa rehut, pistää päälle vähän öljyä ja suolaa ja uuniin :) Tulee ylitettyä reippaasti 500 g päiväsuositus kun vielä syön rasvattoman ja maustamattoman jugurtin kanssa pilkottuja hedelmiä joka päivä :) Todellisuudessa kyllä suosisin täysrasvaisia tuotteita, mutta kun olen vuosikausia syönyt rasvattomia, ei suu enää taivu niiden makuun. Yrittänyt olen, mutta sitä tottuu niin nopeasti rasvattomiin vaihtoehtoihin, ettei niitä täysrasvaisia enää oikein saa alas, valitettavasti.

  VastaaPoista
 5. No jopas, toivottavasti lääkkeet ja ruokkis auttaa. Ei oo tuota tohtorin koulutusta, niin en oikein osaa sanoa muuta :) Tsemppiä, tänään on jo tiistai!

  VastaaPoista
 6. Nyt komppaan Mariaa. Kannattaa kokeilla kasvispainotteista ruokavaliota. Toinen tytär on kasvisruokailija, toinen ei syö punaista lihaa. Itsekin olen siirtynyt vähitellen kasvispainotteiseen ruokaan. Olen myös vähentänyt hiilihydraatteja lisännyt parsa-, kukkakaalin yms. määrää. Aamuisin pilkon hedelmiä kulhoon, laitan päälle turkkilaista jogurttia. Hyvää on.
  Light-tuotteet jää kauppaan, lisäaineista ei makseta. Tehdään ruoat perusaineksista itse kotona. Meidän perheen miehet, siis mies ja Olli, ovat kaikkiruokaisia. Paitsi Olli, joka ei syö salaattia.

  VastaaPoista
 7. Maria:

  Itse asiassa syön jo hurjan paljon kasviksia. Ehkä se on vaan jätettävä liha pois. Kananmuniakaan en syö mutta kalasta en taida sentään luopua...

  Sohvi:

  Onneksi oli jo tiistai ja nyt mennään jo keskiviikkoa. Mutta minähän olen tälläinen yökyöpeli.Ossi kuorsaa tuolla vierassängyssä aika autuaasti...

  Olli ja Aikku:

  Se voi nyt olla, että liha jää pois ruokavaliosta. Menen ensi viikolla ravintoterapeutille ja katson mitä hän sanoo kun pidän ruokapäiväkirjaa. Kotona kun olen niin itsekin väkrään ruuat alusta alkaen. Mieskin syö lähes mitä vain ja Ossi on Ollin kanssa samoilla linjoilla salaatin suhteen:)

  VastaaPoista
 8. Sinut on haastettu!

  http://valostavarjoon.blogspot.com/

  terveisin Aikku ja mäyräkoira-Olli

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.