lauantai 20. elokuuta 2011

Torstai on toivoa täynnä

Otsikko on John Steinbeckin yhden romaanin nimi. Aika montahan kirjaa hänellekin kertyi.

Minulla ja vanhoilla työkavereillani oli mukava torstai-ilta ja ilma oli kaunis. Olemme jo lähes 15 vuotta kokoontuneet kahdesti vuodessa. Keväällä syömään ja elokuussa meille saunomaan. Nyt oli saunaillan vuoro. Tyttökin tuli kaupungista ihan saunailtaa varten. Hän on ollut mukanamme ihan pikkuisesta asti, ehkä 4-vuotiaasta. Neljällä viidestä naisesta on lapsia ja yhteensä meillä on lapsia 10. Yhdellä naisista on neljä lasta, yhdellä kolme ja yhdellä kaksi joten he ovat huolehtineet Suomen asukasluvun säilymisestä huomattavasti paremmin kuin minä. Yksi naisista ei ole koskaan hankkinut lapsia ja on sinkku. Tämä neljän lapsen äiti on jo päässyt isoäidiksi vaikka on vain muutaman vuoden vanhempi kuin minä.

Ossi oli onnesta soikeana kun sai niin paljon huomiota osakseen. Ei oikein koira tiennyt miten päin olisi pyörinyt kun joka puolelta sateli rapsutuksia.

Tässä on kuva meidän rantasaunasta. Ylälauteille mahtuu 4-5 kerrallaan niin ettei varmasti ota kiinni vieressä istujaan.Tältä näyttää vastaranta laiturilta katsottuna


ja tältä näyttää lampi pituussuunnassa. Kyseessä on nimenomaan lampi kun järven pitäisi olla vähintään kilometrin pitkä ja olen kartalta joskus mitannut, että tämä lampi on noin 800 metriä pitkä ja noin 150 metriä leveä. Vesikin on vähän rusehtavaa kun se on humuspitoista mutta ihan uintikelpoista ja on siinä kalaakin. Itse olen kerran saanut laituriltamme hauen joka painoi lähes 10 kiloa. Ihan täyttä varmuutta ei saatu kun mieheni kanssa pistimme sen ensiksi sellaiseen isoon, monen kymmenen litran saaviin ja sitä kautta takaisin lampeen. Mieheni joka on paljon kalastellut elämänsä aikana, sanoi ettei ole montaa kertaa noin isoa saanut ja otti siitä hauesta erinäisiä mittoja. Hän sanoi, että varmasti painaa yli yhdeksän kiloa mutta vaakaa ei ollut. Tästäkin tapahtumasta on jo 18 vuotta joten hauki on kuollut jo vanhuuteen, jos ei aikoinaan päätynyt vastarannan maiden omistajan iskukoukkuihin.Vanha talonisäntä tapasi pitää talvella tuolla lammella vanhanaikaisia iskukoukkuja pyytiminä.
Katselin tänään tilastoa millä hakusanoilla on blogiini eksytty. Voi niitä raukkoja jotka olivat etsineet matonkutomisohjeita ja päätyivät mäyräkoirablogiin. Nimittäin hakusanalla ruusukasmatto oli tänne päädytty kahdeksalla osumalla. Ja mielestäni sana kirjoitetaan yhteen. Tosin Google ehdotti erilleen kirjoitusta jolloin tulee huomattavasti enemmän käsityöblogeja sekä matonkutomisohjeita. Onko vähemmistö nyt oikeassa vai väärässä kirjoitusasun suhteen? Lisäksi tänne oli päädytty hakusanoilla koiranputkisukat, etniset erityisruokavaliot:), munchen (nimenomaan näin kirjoitettuna!) sekä ossi paasi. Taisi olla kyllä ihan nimihaku kyseessä.

Kaikille hyvää viikonlopun jatkoa!


8 kommenttia:

 1. Järvi tai lampi, mutta hyvä paikka saunalle!

  Kerran saatiin 5 kilon hauki ja se syötiin. Jotkut sanovat, että iso hauki ei enää maistu hyvältä. Tiedä sitten. Haukifile voissa paistettuna perunamuusin kanssa on kyllä hyvää.

  VastaaPoista
 2. Aikku:

  Meidänkin mielestämme saunan paikka oli ja on kohdallaan. Noin lähelle rantaa ei enää missään saa rakentaa ja kun se sauna siinä oli niin me käytimme yhden kesän pelkästään sen kunnostamiseen.

  Olen myöskin kuullut ja mieheni sanoo myös, että mitä suurempi hauki, niin sen kovemmaksi se liha muuttuu.Makuunhan se koko ei vaikuta. Tuosta jättiläisestä olisi voinut jauhaa kalapullia mutta se sai säilyttää silloin aikoinaan henkensä kun äitini puhui liian pitkää puhelua:) Sattuma määritteli senkin hauen kohtalon. Ollille rapsutuksia.

  VastaaPoista
 3. Olipas mukava postaus! Ja mukava on myös tuo teidän ystävysten tapa tavata säännöllisesti. Tuollaisista tapaamisista saa aina niin paljon ja pitkäksi aikaa - ihan kun olisi uudelleen syntynyt, kun saa hyvien ystävien kanssa höpöttää ja nauraa! Ymmärrän todella hyvin tytärtäsi, että hänkin haluaa olla tapaamisissa mukana.

  Upealla paikalla asutte kertakaikkiaan! Luonnon rauhassa, veden äärellä. Ei kai tuota parempaa olekaan!

  Ossille paljon rapsutuksia! Hän on ihana söpöläinen! ♥

  Ps. Nuo blogin tilastoista löytyvät hakusanat ovat kyllä välillä niin hassuja. Omasta blogistani on mieleen jääneet ainakin: "kuningatar pötkylä", "anjovisnuuska" ja "sukkikset".

  VastaaPoista
 4. Annamari

  Sehän näissä meidän tapaamisissa on ihanaa, että juttu lähtee siitä mihin se viimeksi katkesi.Jos tapaisimme useammin niin se lumo voisi kadota. Kaikilla on kuitenkin kiireitä niin kuuden aikataulut olisivat vaikeita sovittaayhteen.No tyttäreni on vain saunatapaamisessa:)

  Ajattele Annamari, että meiltä on noin 32 kilometriä Helsingin keskustaan. Tässä asuinpaikassa on aika hyvät yhdistelmät:)

  Tuo anjovisnuuska on mielenkiintoinen.Onneksi me kirjoittelemme kilttejä, suorastaan hellyyttäviä ja lähestulkoon mäyrisaiheisia juttuja:).Muutoin voisi löytyä tosi ihmeellisiä hakusanoja:)

  VastaaPoista
 5. Joskus tulee katsottua, että millä sanoilla blogiin ihmiset ovat harhautuneet/tulleet/eksyneet ja välillä kyllä pistää naurattamaan kun miettii, että missä ihmeen asiayhteydessä mulla jokin yksittäinen sana on oikein ilmennyt. Yllättävän monta kertaa on 'hiusvärit' olleet hakusanana, ilmeisesti siitä yhdestä tietystä postauksesta johtuen kun mainitsin, että mäyräkoira tykkää hiusvärin tuoksusta :) (Ja nythän sille sanalle taas tulee tietty lisää osumia kun maitsin sen uudestaan tässä kommentissakin, pari kertaa ;)

  VastaaPoista
 6. Maria:

  Minun ja Ossin blogi ei millään hakusanalla voi tulla kuukkelin ykkössivulle ja itselläni on ainakin se systeemi etten haulla yleensä ykkössivua pidemmälle katso. Blogin nimellä voi tulla ykkössivulle:). Minua lähinnä mietityttää tuollaiset tosi ihmeelliset sanat joita ihmiset käyttävät hakukoneissa. No hiusväri nyt ei ole mikään ihmeellinen sana mutta varmaan aika monta sivua saa kahlata ennenkuin päätyy sinunkin teksteihin. No ehkäpä alat saada kohta hiusväri aiheisia mainoksia:)

  VastaaPoista
 7. Ihanan tyyni ilta on kuvaushetkellä ollut, kiva päästä saunasta uimaan. Käykö Ossi teidän kanssa uimassa, vai päästetäänkö tällaista urhoa naisten saunailtaan? Kiva tapa teillä.

  Me ollaan vissiin saatu penskana kyllikseen kaloista, isä oli innokas kalamies ja viikonloput kului "verkkoja päästellessä", sormet oli verillä ahvenia irrotellessa. Opin kyllä perkaamaan aika pienenä, mut nyt ei kiinnosta yhtään.

  Mie en muista noita hakusanoja, pittääkin katsoa taas :) Iloista viikkoa Ossille ja sulle!

  VastaaPoista
 8. Sohvi:

  Ossi ei pääse kanssamme rantasaunaan kun se sählää niin maar kauheesti. Sitten se onneton ei osaa kävellä sillä laiturilla kun se pelkää tippuvansa.
  Vois se ehkä siinä terassilla olla. Uimaanhan Ossia ei saa. Kyllä se osaa uida niinkuin kai kaikki eläimet mutta se inhoaa sitä.. Mukavaa vikkoa sinulle ja Terapeutille!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.