torstai 25. elokuuta 2011

Voi meidän allergikkoaPari päivää sitten ell soitti. Nyt se on sitten varmaa. Meidän rakas Ossi on allerginen. Maissille, perunalle, peuranlihalle, pölypunkille ja muutamille kasveille. Tässä vain osa listasta. Teen tarkemman postauksen sitten kun saan paperit käteeni. Ihan kaikkein kamalinta oli se, että Ossi on allerginen ihmisihon epiteelille. Voitteko kuvitella? Pölypunkkeja lupaan yrittää vähentää. Sillä niitä meillä on. Toisaalta hirmuisen vaikeaa kuvitella kotia, jossa olisi eläimiä eikä lainkaan pölypunkkeja. No onneksi niitä öttiäisiä ei näe kuin mikroskoopilla mutta silti lupaan tehdä parhaani niiden vähentämiseksi.Mieskin tulee ilahtumaan siivousinnostani. Maissiallergisuus on siinä mielessä outoa, että tietääkseni Ossi ei ole syönyt eläessään kertaakaan maissia.Peuranlihaa sitten sitäkin enemmän. Onneksi Ossi ei sentään ole allerginen naudanlihalle.

No sitten ihan muihin juttuihin. Puoli vuosisataa tuli jokunen päivä sitten ylitettyä. Aika kamalaa. Minulla ei koskaan ollut mitään "kolmenkympin" kriisiä. Vielä vähemmän "neljänkympin" kriisiä. Nyt on olo harvinaisen surullinen. Onneksi tämä olotila menee väkisin pian ohi.

Hyvän syntymäpäivälahjan saa kun käy itse ostamassa.Tämän Gunvor Olin-Grönqvistin maalaaman koristelautasen löysin Astialiisa-nimisestä vanhan lasitavaran ja porsliinin myyntiliikkeestä:


Mieheni oli ihana ja ripusti lautasen jo seinälle.


Tämän kalan


ja tämän linnun kaveriksi.

Tunnustan. On niitä kaloja vielä yksi mutta toisella keittiön seinällä. Pidän noista GOGin vanhoista keramiikkatöistä. Hän työskenteli Arabian tehtailla täyteen eläkeikään saakka. Sipulitaulun olen ostanut myös itse itselleni mutta 30-vuotislahjaksi:). Se on taiteilijalta nimeltään Kaisa Melartin.Arvatkaas, mitä mieheni sanoi? "Meillä alkaa olla aika täyttä":) No se on totta mutta silti jostain löytyy paikka hänenkin syntymäpäivälahjalleen. Suunnittelijana Arabialle tietysti GOG! Jos nyt ihmettelette niin tämä on minun keväällä "tilaama" lahja mieheltäni:


Kun tämä possu on täynnä kahden euron kolikkoja niin hmmm. No se päätetään sitten aikanaan. Possu on luonnossa muuten melkoisen iso:) Tyttö oli kanssa suloinen. Toi "äidin oman suklaalevyn", talkkunajauhoa ja karpalomarmeladia maatilatorilta. Lupasi myös maalata minulle taulun. Tyttö on erittäin lahjakas piirtäjä ja maalaaja.Toivottavasti hänen unelmat päästä TAIK:kiin ja kenties ammattitaiteilijaksi toteutuvat."Last but not least" ! Tämän ihanan lasisen porsaan sain minulle tärkeältä kirjeenvaihtokaveriltani. Ystävättäreni asuu Helsingissä joten voimme tavata aina silloin sun tällöin. Possu saapui kyllä postitse ja oli täysin matkastaan vahingoittumaton.Hei kysymys. Voisinko antaa oheisen pellavaliinan oikein hyvälle ystävättärelleni
50-vuotislahjaksi? No tiedän ettei kukaan kehtaa sanoa ei mutta olen hieman kahden vaiheilla.. Liina on 50*70 cm joten se on sopivankokoinen saunan pefletiksi tai vaikka käsi- tai astiapyyhkeeksi. Sain sen kangaspuista irti ihan muutama päivä sitten ja siinä olisi vielä hieman viimeistelytöitä.. Ehkä minä nyt kuitenkin kaivan sen ompelukoneen esiin...Liina on 100% pellavaa.Kaikille mukavat viikonloput. Teen tosiaan siitä Ossin allergiatestauksesta ja tuloksista oman postauksen. Luulen, että saan paperit alkuviikosta.

8 kommenttia:

 1. ONNEA ONNEA ONNEA VAAN ... ja punainen saunatupa sulla onkin! Perässä tullaan ensi vuonna!

  Itse tehdyt lahjat ovat kaikkein ihanampia. Tuollaista pellavaliinaa tuskin kukaan raaskii käsipyyhkeeksi laittaa, astia- tai leivontaliinaksi kyllä. Siitä tulee hieno lahja, pakkaa sellofaaniin ja laita koristeeksi kukkia tms. Ja voihan siihen ostaa lisäksi vaikka puiset salaattiottimet tms. jos tuntuu "liian pieneltä" lahjalta. Itse arvostan itse tehtyä paljon enemmän kuin kalliilla hinnalla hätäpäissään ostettua merkityksetöntä lahjaa.

  Virtuaalihalaukset täältä Oulusta ja oikein mukavaa elokuun viimeistä viikonloppua!
  t. Aikku ja Olli-polli

  VastaaPoista
 2. Ja unohtui sanoa, että allergisenkin koiran kanssa pärjää ihan hyvin. Ruokavalio on yksipuoleinen, mutta Olli ei ole ronkeli ruoan suhteen.

  VastaaPoista
 3. Aikku: Kiitosta vaan. Tosin 79-vuotias tätini sanoo, että vanheneminen on tylsää:) Ossin allergia-testin paperit tulivatkin tänään ja niitä tutkailin. Täytyy tosiaan ensi viikolla siitä kirjoittaa hieman tyhjentävä raportti. Juustonsyönti herkkupaloina saa sentään jatkua:)

  Mukavata viikonloppua sinne teillekin ja Ollille rapsutuksia.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut juhlapäivän johdosta! Ja osanottomme allergiatestien tuloksista. Toisaalta nyt elämä helpottuu, siis alkujärkytyksen jälkeen. Koirakaan ei osaa kaivata allergisoivia nakkeja, jos se saa parempia herkkuja jotka eivät kutita. Jone tuntee suurta sympatiaa Ossia kohtaan. Onneksi luonnon suhteen kaikki siitepölyt alkavat helpottaa ja tekin pääsette aloittamaan siedätyshoidot mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 5. Kiitosta vaan. Jotenkin ymmärtäisin, jos Ossi olisi naudanlihalle allerginen mutta peuranlihalle. No ehkä se peura on sitten niin voimakasta vaikka sitä syö vähän ja harvoin. Täytyy jutella ell:in kanssa mitä mieltä esimerkiksi siedätyshoidosta. Palaan siihen raporttiin ensi viikolla. Sheriffeille rapsutukset.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut sulle merkkipäivän johdosta! Lahjapossu on aika mainio, laitetaankos sille kolikkosapuskat kärsästä sisään?
  Tykkään myös tuosta kalataulusta, siitä joka on uuden taulusi ryhmässä.
  Ilman muuta itse tehty liina on mitä arvokkain lahja! Samaa mieltä kun Aikku, siihen voi löytää kaupasta jonkun pienen höysteen, ja lahja on täydellinen.

  Ossille ja sulle kovasti voimia uuden ruokavalion koostamiseen, uskoisin että suurin osa allergiasta helpottuu sillä. Kesät on kutisevia välillä, toivottavasti Ossin allergiat painottuu tosiaan ravinnon puolelle. Artulta myös tassuterkkuja.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Mai.Itse asiassa kuusi 25stä positiivisesta tuloksesta oli ruokaa. Loput olivat muita eri asioita. Jatketaan allergiaruoalla ja pikkuhiljaa lisätään muitaruokia.Ei Ossi syö muutenkaan herneitä, perunoita eikä tomaatteja:) Peuranliha surettaa mutta onneksi jäi paljon muita lihoja. Siipikarja, nauta, sika ja jopa kala:) Sanoisin, että ruokavalio tulee olemaan helppo järjestää.Monet muut asiat ovat hankalampia korjata. Ehkä siihen siitepölyallergiaan voi antaa sitä siedätyshoitoa. Tarvitsee nyt tutkia niiden markkereiden "vahvuus" ja konsultoida ell:in kanssa. Artulle terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 8. Ai niin.Possu ruokitaan ihan kärsästä:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.