sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Koiran pipareita osa 2




Hei vaan kaikki blogikamut. Alkaa olla pipareiden leivonnan aika ihan pian. Siis nyt eikä jouluksi, vai mitä? Ossi ihan itse tässä ja kuva Main ottama silloin, kun hän kävi meitin tykönä heinäkuussa.




No niin se pipariresepti, lähde Donna Twichell Roberts, Koiran keittokirja:


Lihaohraluut

Ainekset

Keksejä valmistuu 60-70 kappaletta

2/3 dl kasviöljyä
120 grammaa jauhelihaa
2 1/4 dl lihalientä
7  1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 1/2 dl keitettyjä ohrasuurimoita
4 tl kuivattua oreganoa
2 rkl Worcestershire-kastiketta

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää jauheliha ja paista sekoitellen 3-4 minuuttia, kunnes liha on kauniin ruskeaa.

2. Sekoita liha öljyineen lihaliemen kera tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.

3. Sekoita jauhot, keitetyt ohrasuurimot, lihasose, oregano ja Worcestershire-kastike kulhossa tasaiseksi taikinaksi.

4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa veitsellä tai piparkakkumuotilla taikinasta luun muotoisia keksejä. Yhdistä yli jäänyt taikina, kauli se uudelleen levyksi ja jatka keksien leikkaamista, kunnes taikina on käytetty.

5. Nostele keksit leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 170-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja anna keksien tekeytyä kolmisen tuntia tai yön yli.

Jos eivät maistu, niin valitukset suoraan Koiran keittokirjan tekijälle - kiitos:)
Enpä ole tätäkään ohjetta testannut. Ehkäpä tänä syksynä olisi aika leipoa niitä koiran pipareita. Ensimmäinen ohje "Levottomat kalat", löytyy täältä:

http://ossintassutuksia.blogspot.fi/2011/04/koiran-pipareita.html

Kokeilkaa pipareita, jos kinnostusta riittää. Mukavaa alkavaa viikkoa. Ihan kohtahan se on jo marraskuu. Ainoa mikä minua mietitytti oli tämä "luun muotoinen piparimuotti". No kyllä tässä maailmassa varmaan joku on sellaisenkin tehnyt. Meidän piparimuottivalikoimasta vaan ei löydy.... Ossilasta terveisiä.

13 kommenttia:

  1. Kiitti Ossi, mainiosta reseptistä. Tallensin sen ja tuon edellisenkin reseptin koneelle. Täytyypä vähän potkia äippää persuuksille, jotta se tekis mulle kans tommosia. Kuullosti niin hyvältä. vaikka mä lurpsuista tykkäänkin, niin kyllä mulle muunkinmalliset keksinnöt käy, olkoot vaikka apinanmallisia. Terkkuja ja muiskuja sinne Ossilaan ja muista Ossi vaatia, että äippä leipoo kans niitä keksintöjä ;)
    T: Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptin hyvyydestä ei ole kokemusperäistä tietoo, kuten ei siitä edellisestäkään. Luulenpa, että joltain ne voivat maistuakin. Jos ei muulta niin ainakin jauhoilta.
      Toivotaan kuitenkin, että keksit maistuvat ihan herkuilta:) Jotkut ruokaohjeet ovat ihan hupaisia ja sitten annoskoot ihan hervottomia. Jotain muhennostakin tuli rapiat seitsemän litraa. Tarvitsee ryhdistäytyä ja leipoa pullan sijaan pipareita Ossille. Josko olisin näissä koiran kekseissä parempi leipuri kuin pullassa. Ellille suukkoja ja rapsutuksia. M-L ja Ossi.

      Poista
  2. Vili ei valitettavasti tule saamaan koirapipareita tuon vehnän takia. Aikaisemmille lapinkoirillemme olen leiponut keksejä, kun noissa kaupan koirankekseissä on sokeria, eikä koira sellaista tarvi. Malli oli pitkulainen, mielikuvituksella sitä voi sanoa vaikka luunmalliseksi, taikinapyörällä ajelin koko pellin sopivan kokoisiksi. Olivat maistuvia.
    Meitin blogista löytyy myös yksi resepti: http://allergisenkoiranblogi.blogspot.de/2010/10/tuliaisia.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Donna ei ole ottanut näköjänsä tätä vehnäallergiaa huomioon. Millähän miedon makuisella jauholla vehnäjauhon voisi korvata? Itse olen niin urpo näissä leipomisasioissa, ettei tule mieleen miedonmakuisia jauhoja kuin maissijauho. Voisikohan sitä käyttää vehnäjauhon sijasta? Sitten tulee nämä tummat jauhot ruisjauho ja tattarijauho. Miltähän ne mahtaisivat maistua koirien suussa? Terveisiä teille Hampuriin ja Vilille rapsutuksia!! M-L ja Ossi.

      Poista
    2. Teidän kekseissä oli hienoa se, että niitä voi syödä sekä koirat, että ihmiset. Wau!

      Poista
  3. Kiitti Ossi-kamu reseptistä, pitänee munki potkia tota mattea taas hellan ääreen! Näistä sais varmaan kivasti joulupakettiin kamuillekin jotain namia, hmmm....meiän tuttu oli ostanu joskus mäyräkoiran mallisen piparimuotin, ja sellanenhan se olis tietty kaikista komein näillekin kekseille, pitääs kattoa tuleeko missään semmosta vastaan. Mukavaa alkavaa viikkoa sulle ja kotiväelles täältä Espoosta, t. Mauri-setä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen melkein häpeissäni, kun tunnustan, etten ole kumpaakaan reseptiä testannut. Täytyy kokeilla Ossille leipomista. Mäyräkoirapiparimuotti olisi aika hieno. Terveisiä Espooseen Mauri-setä ja matte. M-L ja Ossi

      Poista
  4. No näissä ei ainakaan ole lisäaineita! Pitäisi varmaan vähän potkia itseäni että saisin tehtyä näitä Nellille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ole lisäaineita ainakaan suuressa määrin. Valmiissa lihaliemessä ja tuossa Worcestershire-kastikkeessa on varmasti jotain. Niitähän nyt käytetään kuitenkin melko pienet määrät. Olen luvannut itselleni tehdä jompiakumpia "pipareita" ja katsotaan sitten, miten Ossin suu laitetaan:) Nellille virtuaalirapsut ja Ossilta vakiopusut! M-L ja Ossi

      Poista
  5. Mielenkiintoinen resepti, mutta valitettavasti meilläkin jää kokeilematta. Kukahan - jos kukaan - on toiminut makutuomarina, meinaan vaan, että periaatteessahan noita voi ihminenkin maistella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kyllä, että minulta jäisi maistelematta. Ehkä Donna Robertsin koirat ovat toimineet makutuomareina:) Eikö barffaaville koirille voi antaa mitään keksejä? Toivottavasti teilläkin blogi alkaa taas päivittymään. Jostain syystä olette viettäneet syyslomaa. Terveisiä ja rapsutuksia poitsuille. M-L ja Ossi.

      Poista
  6. Ei kokeilla tätä, liikaa jauhoja ja mausteita. Ollin maha on saatu taas normaalikuntoon ja täytyy olla tosi varovainen, ettei mene sekaisin uudelleen.

    Meillä on satanut tänään lunta, räntää ja vettä. Loska on vallannut maailman. Terkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täytyy koettaa kaivella joku resepti joka voisi sopia Ollin vatsalle. On siellä Koiran keittokirjassa vielä jokunen piparireseptikin niille päiville, kun meikäläisellä ei ole mitään muuta kirjoitettavaa. Meillä on kohtalaisen kuivaa, mutta kait se kohta on mietittävä talvirenkaiden vaihtoa. Minä vaan inhoan ajella nastoilla kuivalla asfaltilla. Terveisiä teillepäin ja Ollille kaukorapsutukset. M-L ja Ossi

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.