lauantai 13. huhtikuuta 2013

Potutuslauantai osa 2


Nyt kyllä riittää potutusta taas muillekin. Välillä tuolta lehdistä pomppii silmiin niin uskomattomia juttuja, että miettii voiko tämäKÄÄN olla totta? Minua jonkin verran rasittaa ihmisten tyhmyys.

Mitäs sanotte tästä: mies osti frettejä puudelinpentuina. Joskus, vuonna yksi ja kaksi olin jonkinverran kiinnostunut freteistä lemmikkeinä. Sitten otin eläimistä tarkemmin selvää, enkä tämän selvitystyön jälkeen ollut enää niin kiinnostunut kyseisistä otuksista. Jos joku teistä ei nyt sattumalta tiedä mikä on fretti, niin se on ihmisen jalostama kesyhilleri, joka on hyvin lähellä hilleriä. Vain periaatteessa kesy, lähinnä yöeläin joka hätääntyessään tyhjentää anaalirauhasensa ja haju on pistävä. Fretti kuuluu näätäeläimiin. No se freteistä. Vaikka en itsekään voi kehua olevani mikään Einstein, niin erottaisin kyllä fretin koiranpennusta vaikka kuinka olisi hormoneilla turvotettu. Voi ihmisten ahneutta ja tyhmyyttä.

Toinen taukki on ihan suomalainen, joka suuttuessaan naisystävänsä mopsiin, meni ja pyyhki mopsilla lattiaa.  Onni onnettomuudessa oli se, ettei mopsi vahingoittunut pahasti. Mies oli tapahtuman jälkeen entinen miesystävä, onneksi. 

Mikä asia sitten on jäänyt päähän tältä viikolta joka pännii? No Alppilan koulujupakka tietenkin. Minä vähän pahoin pelkään, että kyseessä on kuitenkin joku halu päästä kyseisestä opettajasta eroon. Jos joku ei ole ollut nykyisen koululaitoksen kanssa tekemisissä, niin voin vannoa, että opettajat kärsivät ihan oikeasti. Olin vuonna 2007 kaksi kuukautta koulunkäyntiavustajana ja voin sanoa, etten ole pitkään aikaan nähnyt niin montaa, täysin häiriintynyttä lasta. En vain tiedä mikä heidät on häiriinnyttänyt jo ala-asteikäisinä. Eräällä käsityötunnilla jouduin tarttumaan yhtä pikkupoikaa ja halvatun lujaa kädestä kiinni, kun tämä oli survaisemassa toista poikaa käsityötunnilla saksilla. Jouduin pitämään poikaa kiinni jonkin aikaa ja vielä vähän ravistelemaankin käsistä. Onneksi 10-vuotias poika ei ihan vielä pärjännyt voimassa minulle. No tämä poika oli kanssa erityisluokalla, syystäkin. Hän ei kuitenkaan ollut mikään erityistapaus, vaan yksi todella monista. Lapset eivät kyenneet keskittymään hetkeksikään ja käyttäytyivät hermostuneesti.

Ja tapaus Putinkin suomalaisessa poliisirekisterissä. Kas kun ei joku konstaapeli sanonut, että "Reiska, et viittis hakee tota Putinii tänne kamarille, vähän niinkuin kuulusteltavaksi" On Suomessa poliiseja ja on hitsit sentään systeemejä, joita ei joku ylempi taho valvo. Seuraavana päivänähän jonkun ylemmän tahon olisi pitänyt asiaan reagoida. Onneksi joku valveutunut poliisi vuosi asian medialle. Nyt sitten parutaan ja pyydellään anteeksi presidenttiä myöten ja luvataan selvittää erhe pohjamutia myöten. Autsch.

Sitten yksi lehtijuttu, jota lukiessani meinasin parahtaa itkuun. En hae linkkiä, koska sitten takuuvarmasti alan itkeä. Suuressa Amerikan ihmemaassa raskaana oleva äiti oli vähän väsynyt. Hän sanoi 9-vuotiaalle pojalleen, että vahdi vähän tuota 2-vuotiasta taaperoa, sillä aikaa kun äiti lepää. Sillä seurauksella, että taapero hukkui uima-altaaseen. Toki 9-vuotias tuli sanomaan äidilleen, että nyt se taapero hukkui, mutta ennenkuin äiti kerkisi altaalle, niin taapero oli kuollut. Sitten tämä viisas äiti sanoi, että näin ei olisi käynyt, jos taapero olisi osannut jonkun tietyn kellumisasennon. No sekin voi olla mahdollista, mutta tulikohan äidille mieleen, että alunperin ei olisi pitänyt jättää pienokaista toisen pienokaisen vastuulle, vaikka kuinka kamalasti olisi väsyttänyt. Tekisi mieli oikein kirota. No on ihan vastaavaa sattunut Suomessakin. Eli ei niitä taaperoita jätetä hetkeksikään vahtimatta! 

Ihan äärettömän surullinen juttu sattui Australiassa. Nuori suomalainen nainen menehtyi ratsastusonnettomuudessa. Hän tippui hevosen selästä ja löi päänsä. Ratsastuskypärästä ei ollut mainintaa.

Yksi älyttömän hyvä asia minulle sattui ihan henkilökohtaisesti. Valitin tuossa edellisessä kirjoituksessa auton huollon varaamisen vaikeudesta. Eläköön kuitenkin netin toimivuus. Jo perjantaiaamuna 08.30 minulla oli sähköpostissa viesti ja aika varattuna huoltoon. Ison huollon hinta vaan vähän potuttaa.

Eli näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, ihanaa viikonloppua kaikille! Muistakaa levätä ja ulkoilla.


8 kommenttia:

 1. Toi frettijuttu muakin ihmetytti, miten joku Voi olla noin tietämätön. Huh huh. Juu, fretit haisee. Oon kuullut ett lehdenjakaja joutuu nenäänsä pitelemään ku frettiasunnon kerros lähestyy.
  Putin-jutusta mä en oo oikeen saanu selvää ett mistä oikeesti on kyse ku en kertakaikkiaan oo viitsiny ajatuksella lukea.
  Jossain joku oli köksätunnilla huitassu toista veitsellä. Niin ett on tää kummaks koulumaailma menny. Ei ymmärrä ei.
  Noh, potutukset tähän ja meet ottaan vähän hymyä huuleen mun lauantaipostauksesta:)
  Ossille rapsutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mille haisunäätä haisee, mutta fretti voi olla aika lähellä. No, jos se haju on noin kova, että postinjakaja saa nenää pidellä, niin mitenhän sitten kerrostalossa samassa kerroksessa asuvat? Autsch.

   Minä kävin jo katsoos sun ihanan lauantaipostauksen. olipas mainio tapahtuma Hesan keskustassa. Halille haleja, M-L ja Ossi.

   Poista
 2. Duunissa puhuttiin tosta opettajajutusta ja mekin uumoiltiin että syystä tai toisesta reksi on halunnut päästä siitä eroon. Kurja juttu kaikenkaikkian. Luin oliko se Ylen sivuilta kolumnia jossa verrattiin koulumaailmaa ja työelämää. Ja että ei kenenkään työpaikalla voitaisiin tuollaista sietää. Oli hyvä kirjoitus. En linkitä kun en vielä osaa tällä tabletila...

  Toi fretin ostaja on tainnut olla aika yksinkertainen. Ensin menee lankaan ja sitten vielä toitottaa maailmalle että häntä petettiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa mikä opettajan erottamisessa on se totuus. Hyvä kuitenkin, että on saanut huomiota ja samalla se opettajien ihan oikeat työolot tulee esille. Se on ihan arkipäivää että nimitellään mitä pahimmilla tavoilla. Naisopettajat ovat huo*** jne. Ihan järkyttävää. Ai sinulla on tabletti, ne ovat veikeitä laitteita, mutta minä en ainakaan osaa oikein kirjoittaa niillä. Tarvitsen näillä kömpelöillä sormillani sen "näppäintuntuman".

   Juu, ei ole fretinostajaa suurella älyllä siunattu:)

   Terveisiä ja Nellille Ossi-pusuja.

   Poista
 3. Ihan samoja asioita ihmettelen. Sitä mopsi-juttua ja paria viimeistä en ollutkaan huomannut, mutta noi muut uutiset oli kyllä minunkin uutiskynnykseni ylittäneet.

  Ei kyllä voi ainakaan tuon linkin kuvan perusteella frettiä luulla koiraksi. En ymmärrä! Ja tuo mopsi-parka, miten jotkut ihmiset kuvittelee, että tuohon tyyliin koulutetaan koiria. Onneksi miesystävästä sitten tuli se entinen.

  No sulla on kyllä ollut aika homma tuossa koulunkäyntiavustajana. Huhuh, ei taitais luonata multa. Joskus olin työharjoittelussa täällä paikallisessa koulussa ala-asteella eräänlaisena ATK-opettajana, ja siellä oli lähes pelkästään vain asiasta innostuneita oppilaita. Vain yksi, kuudesluokkalainen, oli hiukan hankala ja lähetinkin hänet sitten sovitusti takaisin luokkaansa. Muiden kanssa kyllä pärjäsin. Mutta tää onkin suhteellisen pieni koulu ja oppilaat tulivat pienryhmissä luokseni.

  Lapsen hukkuminen on järkyttävä tapaus, varsinkin kun sen olisi hyvin voinut välttää. Ei tuo sitten varmaankaan ollut se samainen tapaus, missä äiti oli ollut twitterissä koko päivän ja lapsi oli hukkunut uima-altaaseen. Puhumattakaan siitä että nelivuotias lapsi saa aseen käteensä ja ampuu sillä naista, tai toinen tapaus: ampui 6-vuotiasta. Ensinmainittu nainen kuoli, kun taas lapsi taistelee hengestään. Nää oli siis erillisiä tapauksia. Järkyttävää joka tapauksessa. Huh, nyt ei enempää negatiivista ;)

  Ossille Elli-pusuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Alppilan opettajalta ja Putinilta ei vuorenvarmasti ole voinut välttyä...

   Koulunkäyntiavustajan työ oli tälläistä kokeiluluontoista, mutta sitten minut päästettiin eläkkeelle. "Aikaisemmassa" elämässä olin taloushallinnon vaativissa asiantuntijatehtävissä.

   Tyttö kerran mietti ihan ääneen, että miksi uutiset ovat aina niin negatiivisia. Me sitten miähen kanssa pohdittiin kanssa samaa ja vastattiin tytölle, että maailmassa uutiskynnyksen yleensä ylittää joku luonnonkatastrofi, sota, joku tuho ja harvemmin mikään kaunis ja myönteinen asia. Ja näin se valitettavasti onkin. Itse ihmettelen, että miksihän katson yleensä sekä kello kuuden uutiset, että ykkösen pääutislähetyksen. Yleensä nämä uutiset poikkeavat toisistaan yhdellä uutisella.

   Ellille kauhiasti takas Ossi-suukkoja!

   Poista
 4. Kyllä pikkuisen alkaa jo tuo Putin-uutisointi saada aikaan kanavan vaihtamisefektin. Aikansa kutakin ja aina täällä jäädään jauhamaan jotain asiaa väsymiseen asti. Mitä muuta tärkeää jääkään uutisoimatta. Ei kyllä paikallisen sanomalehden jututkaan aina päätä huimaa: taas kerran kyselty opettajilta, että mitäs mieltä ollaan. Aivan kuin olisin lukenut tästä aikaisemminkin... Entäs sitten tämä: pitsansyönnin SM-kisojen karsinnat Oulussa. Ei voisi vähempää kiinnostaa.

  Meillä on mahtava rapakeli. Huonosti auratut pyörätiet ovat loskaisia ja rapaisia, kuivumisesta ei ole tietoakaan. Koira pääsee/joutuu suihkuun lenkin jälkeen. Metsässä vielä voi kävellä, kunhan pysyy kovettuneella polulla, eikä tee yhtään harha-askelta pehmeän lumen puolelle. Yöllä oli satanut vähän vettä, mutta ei tarpeeksi. Lumi lähtee vain kunnon vesisateella - ainakin, kun lunta on paljon vielä huhtikuun puolivälissä.

  Keväiset terveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kauhistus. Nuo syömis- ja juomismestaruuskisat ovat jotain ihan kamalia. maailmalla on muuten yksi nainen kuollutkin juomiskisassa. Eikä ole niin kauhean pitkä aika edes. En muista vesimäärää. Kuuden ja kymmenen litran välillä.

   Täälläkin on rapakeli ja lumi madaltuu ihan silmissä. Ohut pyyhe saa kyllä olla heti eteisessä odottamassa. Ei Ossia joka ulkoilutuksen jälkeen suihkuteta.

   Kevättä sinne teillekin. Tulee se:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.