torstai 27. kesäkuuta 2013

Maalaushomeleita


Miäs joutui ottamaan "metsästysautonsa" jokapäiväiseen käyttöön, kun se kolarissa romuttunut Saab meni tänään pajalle. Saas nähdä korjaako vakuutusyhtiö sen. Vakuutusyhtiö laskee veikeästi sillä lailla, että korjauskulut eivät saa ylittää 70% auton sen hetkisestä arvosta. Tässä tapauksessa korjauskulujen pitäisi jäädä juuri ja juuri sen alle. Saabin arvo vakuutusyhtiön taulukoiden mukaan on jotain 12-13 tuhatta ja korjauskulut tulevat olemaan aika huikeat. Kerron sitten joskus korjattiinko se Saab, vai menikö loppujen lopuksi lunastukseen. Sen verran vakuutustarkastaja jo katsoi, että se perään sukeltanut Yaris ei ollut osunut mihinkään runkopalkkiin. Siinä tapauksessa se olisi ollut Saabin loppu.


Me teimme tytön kanssa maalaushommia. Jos joku ihmettelee tuota raitaisuutta, niin meillä on laudoituksena niin sanottu vanhanaikainen lomalauta, jossa ensin tulee pohjalaudat ja niiden päälle kummallekin puolelle puolet lautaa peittävä päällilauta. Pohjalaudat joutuu maalaamaan ensin pensselillä ja päällilaudat voi sitten vetäistä telalla. Väri kirkastuu kummasti. On se laudoitus ensin puhdistettu pari päivää sitten painepesurilla. Sammaleet ja sienet pois tieltä.


Tadaa. Autotallin katoksen puoleinen seinä seinä maalattu kertaalleen. Tolpat, katto ja ikkunanpokat on maalattu aikaisemmin. Voisi muuten valkoinen näyttää aika harmaalta...


Miäs oli sitä mieltä, että säästämme itse maalaamalla huikean määrän. No minulla on sille huikealle määrälle jo selkeä kohde. Minä olen talvella niin järkyttävä palelija, että ostan lyhyen turkin. Sellaisen, missä on kangas päällä  ja se turkkipuoli sisällä. Ei minun tarvitse kenellekään näyttää sitä turkkipuolta. Riittää, että se pitää minut lämpimänä. Ja juu, voin pukea päälleni turkin. Katson, että se on jollain lailla "uusiutuva luonnonvara".

Helteisiä terveisiä Ossilasta. Toivottavasti pitelee kuivia kelejä jonkin aikaa, niin saamme maalausurakkaa mahdollisimman pitkälle!

12 kommenttia:

 1. Helteistä oli tänäänkin, vähän liikaakin lämmintä, kun oli todella kostean nihkeää! Tiitukin on aivan poikki, tuolla se retkottaa tuolissa selällään melkein tajuttomana:)
  Kylläpä olet keksinyt hyvän kohteen maalauksista säästyville rahoille! Kyllä turkki on tarpeellinen talvella, ainakin joskus:)
  Hyviä maalausilmoja sinne ja Ossille muiskut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kostean nihkeä pistää väsyneeksi. Silloin tarvii ottaa rennosti. Meillä ei onneksi ollut kosteaa ja ukkoset ja sateet kiersivät. Hassua, että Hesassa on satanut ja täällä 30 km länteen Porkkalanniemellä ei, eikä ole ukkostakaan kuulunut. Hurjia tuhoja kyllä saanut ukkonen aikaan muualla päin Suomee. Hui sentään.

   Terveisii ja Ossi pistelee hyvänyön pusut Tiitulle.

   Poista
 2. Mukavia maalaushetkiä teille! Just juhannuksena katottiin omaa mökkiä "sillä silmällä", mut todettiin että ei ole vielä tarvetta maalaukselle. (taidettiin molemmat huokaista-helpotuksesta!)

  Kun olin kakara, talo maalattiin lapsityövoimalla, oltiin pituusjärjestyksessä maalaamassa seinää (mulla on 2 veljeä) ja isä keikkui korkeimmalla yläilmoissa. Se oli sen aikaista yhteistä tekemistä :) Nykyisin tuntuu ajatus talon maalaamisesta työläämmältä...

  Ulkona on enää +17. Kohtahan sitä turkkia tarvitsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä maalauksessa oma hommansa. Viime kesänä jo mietittiin asiaa, mutta kun oli niin sateista täällä, niin mietinnän asteelle se jäikin.

   Vaikka tuo katos näyttää tosi matalalta, niin veikkaisin että se on 2,5 metriä se seinä. Tytär maalasi apuportaalta ylhäältä alaspäin ja minä maalasin alhaalta ylöspäin niin korkealle kuin yletin. Kyllä talossa ja autotallissa on ihan kunnon homma, kun maalaus tarvii tehdä kahteen kertaan. Sitten viimeiseksi maalaan tytön leikkimökin. Tarvii sekin maalata, ettei sitten pistä silmään tummempana.

   Talo nousee korkeimmasta kohdasta eli harjan kohdalta noin kymmeneen metriin ja ne kohdat ovat miehen homeleita. On hänellä raksatelineet hankittuna. Meillä on varjossa +21. Ukkoset kiersivät onneksi tämän paikan. Jostain syystä vähän pelkään ukkosia. Saivathan ne taas aikaan eilen karmeita vahinkoja ympäri Suomea. Terveisii ja Ossi lähettelee Ronjalle pusui.

   Poista
 3. Varmasti pysyt lämpöisenä turkkitakissa ja eipä Kettutytöt roiski päällesi maalia, kun karvat on sisäpuolella. :)

  Sopivia maalauskelejä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on yleensä Suomessa kylmä. Tunnustettava tosiseikka:) ja pukeutuminen on oltava sitten sen mukaan. Kuivia kelejä toivomme loppukesäksi.

   Tuon seinän kertaalleen maalaamiseen meni pari tuntia, mutta urakan voi kertoa muutamalla kymmenellä. On tuokin seinä maalattava vielä toiseen kertaan. No sittenhän on seinäpinta kunnossa seuraavat 20 vuotta. Ei tarvi enää miähen kanssa maalata:) Tuulipojille terveisii

   Poista
 4. Kunhan ette maalaa Ossiakin. Minun ja Palvelijattaren mielestä Ossi on juuri oikean värinen, eikä kaipaa painepesurikäsittelyäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi saa ihan pitää oman värinsä. Tähän minun pitääkin kertoa yksi (vähemmän) hauska juttu. Minähän olen ollut aikoinani luonnostaan ihan "platinablondi" ja sittemmin hiukset tummuneet ja nyt ovat sellaiset vähän, sanoisinko, hiirenharmaat. Minun piti hieman piristää väriä joka oli sellainen vaalean, hunajanruskea. Kuinka ollakkaan aine reagoi harmaitteni kanssa siten, että lopputulos on selkeästi punertava. Autsch. Äitini tykkäsi, että "ihan pirteä" ja tyttäreni kommentti oli "äiti hei, toi punainen ei ole yhtään sinun juttusi:)".

   Seuraavan kerran, kun mieli tekee väriä päähän, menen oikealle kampaajalle. Terveisii teillepäin.

   Poista
  2. Huhhuh, ja juuri äsken ostin kaupasta hiusvärin tarkoituksena peitellä hiirenharmaata, joka valtaa alaa kiihtyvällä vauhdilla. Oma värini on tumma kastanja ja olen yrittänyt pitää sen edes kahvinruskeana. Harmaissa ei näytä mikään väri pysyvän.

   Poista
  3. Toivon, että sinulla käy sitten parempi "tuuri" tämän värin kanssa. M-L

   Poista
 5. Pintakäsitellä (en kirjoita maalata kun kyseessä on jokin öljyjutska) täälläkin pitäisi - terassi... Jäi tällä lomanpätkällä tekemättä, ehkä sitten elokuussa.

  Suomessa on kylmät talvet ja siksi turkki on hyvä valinta, sanottiin niistä sitten ihan mitä vaan.

  VastaaPoista
 6. On semmoisessa öljykäsittelyssäkin aika kova homma. Pienessä terassissa vähän pienempi ja isossa tietenkin suurempi.

  Minulla on ollut nuorempana pari lammasturkkia ja ne ovat niin tajuttoman painavia, että sen verran voin sanoa, ettei se turkki tule olemaan lammasturkki. Vaikka ne muuten ovatkin ihan kelpoja ja lämpimiä. Toivon, että siihen mennessä kun minulla on ne eurot kasassa kaikilla Suomen minkeillä on joku luomu-/hyvänolonsertifikaatti. Kyllähän minä sen verran eläinystävällinen kuitenkin yritän olla. Mutta silti olen sitä mieltä, että joitakin eläimiä voi hyötykäyttää. Terveisiä ja Nellille Ossilta virtuaalisuukkoja:), M-L ja Ossi.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.