lauantai 15. kesäkuuta 2013

Potutuslauantai osa 8


Nyt saatte kuulkaas lukea oikein megapotutuksen. Kuulin asiasta toissapäivänä, vaikka tapahtuma oli jo touko/kesäkuun vaihteessa. Olen vienyt äidilleni pikkuisen käyttörahaa, jotta hän saa ostella mitä tarvitsee. Tai siis pyytää hoitajia ostamaan. No äitini oli pyytänyt yhtä miespuolista henkilöä, joka toimii vähän "talonmiehen" tehtävissä, ostamaan äidilleni purkillisen hunajaa. No äitini sai hunajan, mutta mies ei palauttanut mitään vaihtorahoja. Äitini oli ajatellut, että no kyllähän tuo tulee asian selvittämään, mutta oli sitten kahden päivän päästä ihmetellyt jo kovasti ja puhunut asiasta parille hoitajalle. No mies oli palauttanut rahat (13 euroa), vasta tälläisen vanhemman, aivan ihastuttavan naishoitajan hieman "kovisteltua". Käsittämättömän ankeaa toimintaa. Tein asiasta kirjallisen valituksen paikan johtajalle. Mies on määräaikaisella sopimuksella, jota toivottavasti ei uusita. Mitään rikostahan ei voi sanoa tapahtuneen, mutta eiköhän olisi ollut korrektia palauttaa vaihtorahat kuitin kanssa silloin, kun tämä mies toi hunajapurkin. Argggh.

Tänään vein äidilleni uudet verhot ja olin ostanut vääränmallisia verhokoukkuja. Sopivia verhokoukkuja riitti ikkunassa roikkuvasta vanhasta verhosta vain toiseen verhoon. Pöh. No ensi viikolla sitten. Kävin jo ostamassa sopivanmallisia koukkuja.

Tästä surullisesta Ossi-possusta olen kirjoittanut aiemminkin. Höh. Mokomalta metsästäjältä pitäisi ottaa metsästysoikeus pois useammaksi vuodeksi, nih.

Eipä tässä tämän kummempaa. Luin painetusta viikonlopun iltiksestä hauskan jutun kissasta, joka saapui kotiin oltuaan tarkkaan vuoden kadoksissa. Missähän veijari on liene lymyillyt? Kisu oli kadonnut, kun perheeseen oli tullut toinen koira. Näiden kahden kemiat eivät olleet oikein mätsänneet.

Heh. Kun Ossista ei oikein saa naamakuvia, niin joutuu oikeasti jumppaamaan, että saa oikeasta suunnasta herrasta pärstäkuvan:)


Näistä potutuksista ja niistä huolimatta kaikille ihanaa viikonloppua!

20 kommenttia:

 1. No, olipas inha ukko! :( En voi ymmärtää tollasta. Miten joidenkin ihmisten moraali on vaan niin löyhä, että pystyvät ihan pokkana yrittämään tollasta. Kuinkakohan monen vanhuksen vaihtorahat sillä äijällä on taskussaan? Jaiks! :/

  Minäkin lukaisin jutun tuosta kotiin palanneesta kisulista. Meinaakohan nyt jäädä ihan pysyvästi vai tuliko vain käväisemään? Se jää nähtäväksi. ;)

  Kiitos ja samoin sinne, ihanaa viikonloppua sekä Ossikan suloiseen kuonoon suukkoja! <3

  VastaaPoista
 2. Moraaliton ihminen, joka yritti käyttää hyödykseen äitini oletettua huonoa muistia. Valitettavasti hänelle, äitini muisti toimii terävänä kuin partaveitsi. Yöks tuon ukon olemattomalle moraalille.

  Kisusta ei moni tiedä. Jääpikö vai eikö jää? Veikkaisin, että joku siitä on huolehtinut. Kyllä kissalla aika heikkoa tekee "villikissana".

  Tytyille Ossi-pusuja!

  VastaaPoista
 3. Uskomaton äijä! Samaa mieltä annamarin kanssa :/ pöljää!
  Ossille suukkoja ja viikonloppuja sinnekkin! PS: meillä kävi ipana ekaa kertaa saunassa tänään ;) vitsi kun oli kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, etten muista, koska tyttömme oli ekaa kertaa saunassa:) Ehkä tuo kävi meidän kanssa appivanhempien saunassa, kun asuttiin seillä samalla aikaa, kun rakennettiin taloa. Tännehän me päästiin muuttamaan, kun tyttö oli ihan pikkuisen päälle vuoden. Uudet kokemukset ovat kivoja pienille. Tyttölaumalle Ossi-pusut!

   Poista
 4. Suoraa palautetta vaan, teit oikein.

  Olen tavannut muutamia perheitä, joiden luokse kissa on astellut avonaisesta ovesta ja asettunut taloksi. Joskus he ovat tienneet, kenen kissasta on kyse ja ovat sitten sopineet että kisu voi vaihtaa asuinpaikkaa. Aika usein on ollut kyse juuri siitä, että entiseen paikkaan on tullut joku uusi eläin tai sit on muuten ollut rauhatonta. Kissa osaa valita uuden kodin :) Ei ne uusilta omistajiltakaan kyselleet, saaks tänne jäädä. Pitivät sitä ihan itsestään selvänä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti työtosistuksiin ei saa kirjoittaa, että henkilö osoittaa erinomaisia taitoja pöllimisessä ja vanhusten huijaamisessa:)

   Taitaa olla niin, että kissat valitsevat itse isäntänsä:)

   Poista
 5. Kissa on ja pysyy puolivillinä, kiehtova otus. Jutun seikkailijakatti oli menettänyt osan hännästäänkin. Arvelen, että vuoden reissu oli protesti perheelle ja sen uudelle lemmikille.

  Ketku tyyppi se äijä, joka yritti pitää vaihtorahat. Toivottavasti ei saa suosituksia ammattiin.

  Ossi on tarkka herra julkisuuskuvastaan. Taitaa odottaa kunnon kuvauspalkkioita ja sitten saattaa naamakuvaankin suostua ; ) ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se olikin, että reissussa häntä oli rähjääntynyt. Tai siis taisi tosiaan olla pieni palanen menetettynä.

   Ketku ei varmaankaan saa kovin hyvää työtodistusta.

   Juu, olete oikeassa Párek. Ossi on tarkka naamastaan. Eikä edes kuvauspalkkiot oikein auta...


   Poista
  2. Se on vain niin, Marja-Leena, että noin komealla uroksella kuten Ossi, on varaa rajoittaa julkisuudessa esiintymistä. Välttyy nimikirjoituksen anelijoilta. Ossi tietää, että naamakuvat täällä blogissa ovat ihan hyviä ja miettii, että mitä sitä yhtenään poseeraamaan. ; )

   Poista
  3. Kyllä sinäkin Párek olet niin komia poika että! Me ollaan molemmat komeita, eikös vaan? Sinulla on ihan mielettömän hieno parta. Mää tarttisin vähän lisuketta. Ossi

   Poista
 6. Olipa ikävää tuo vaihtorahojen pölliminen:( Ihan oikein, että annoit palautetta!
  Aurinkoista kesänjatkoa ja muiskut Ossille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en tuollaisesta asiasta kauaa epäröi. Palaute oli asiallinen, ystävällinen ja tiukka. Jos vain miehen näen kerrankin (en ole koskaan tavannut), niin hän saa vähän kiperämpää palautetta ihan naamatusten. Tiitulle Ossi-ousuja ja aurinkoisia päiviä teille!

   Poista
 7. Törkeää ja valitettavaa, että käytetään vanhoja ja sairaitakin ihmisiä hyväksi, kun heitä pitäisi auttaa. Se on meidän kaikkien velvollisuus, mutta erityisesti sitten, jos on työssä, talonmiehenä tai hoitajana, ihan sama.

  Ossista ei kamera varmaan ole kovin kiinnostava :) Ja se kapine välähtääkin joskus ikävästi, onko ihme jos ylväs kuono käännetään muualle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon vähän tähän "paha saa palkkansa"-sanontaan. Mistähän sekin liene, Raamatusta?

   Valitettavasti aina välillä saa lukea sukulaistenkin taludellisista väärinkäytöksistä vanhusten asioissa. Ikävää.

   Ossi ei tosiaankaan ole linssilude eikä sitä saa komennettua olemaan paikoillaan. Kamera kiinnostaa kuitenkin sen verran:) ja sitten seuraava liike Ossilta on aina kääntyä poispäin kamerasta:) Nyt sataa, höh.

   Poista
 8. Nuo vanhusten hyväksikäytöt ovat todella yleisiä, minäkin olen myös törmännyt niihin, tosin pienimuotoiseen hyödynhankintaan, mutta se on yhtä kaikki tuomittavaa.
  Minua potuttaa/raivostuttaa a) eläinten pahoinpitely b) niiden rääkkäysjuttujen esillepano lehdissä niin, että ei voi välttää näkemästä. Haluaisin itse valita, luenko jonkun jutun vai ei. Nytkin törmäsin heti netissä kuvaan, jota en saa pois mielestäni. Jos joku on kyllin vahva, niin tähän http://www.bild.de/news/inland/tierquaelerei/dobermann-huendin-ertraenkt-weil-sie-nicht-stubenrein-war-30859292.bild.html
  En kehoita avaamaan linkkiä, jos vähänkin tuntuu pahalta. Itselläni on päivä piloilla.
  Jospa Ossi tahallaan, omassa viisaudessaan, pakottaa valokuvaajan jumppaamaan, jotta saisi hyötyliikuntaa, mokomakin salamoija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni ihan kaikenlainen hyväksikäyttö on tuomittavaa. Jos ei muuten, niin ainakin moraalisesti.

   On huvittavaa, että perinnöt aiheuttavat useimmat sukuriidat.

   Ossi on kyllä niin taitava välttelemään kameraa, ettei tosikaan. Pitää olla huisin nopea, jos siitä haluaa valokuvan. Tuossa hassussa valokuvassa seisoin todella Ossin takana, kumarruin eteenpäin ja nappasin kuvan siltä seisomalta:)Salama ei tainnut olla käytössä.

   Poista
 9. Siis jaiks, mikä ukko! Törkeää, 13 € on kuitenkin aika paljon pitää vaihtorahat. Varsinkin kun siihen ei ollut äitisi lupaa. Meinas tulla kallis hunajapurkki, mutta onneksi äitisi muisti on tallella ja hän sai myöhemmin rahansa takaisin. Mutta kuinka paljon tuollaista tosiaan tapahtuu vaikkapa sellaisille henkilöille, joiden muisti on jo alkanut heiketä.

  Olipas ikävä tapaus tuo Ossi-possu, toivon samaa kuin sinäkin. Oliskohan sen metsästäjäsedän aika hommata silmälasit ja suorittaa metsästäjätutkinto uudelleen tuon muutaman vuoden 'metsästysoikeuden poisto'-rangaistuksen jälkeen. Kyllä ainakin metsästäjän tulee erottaa villisika tavallisesta tai minipossusta!
  Kisulle sitä vastoin kävi paremmin, kun kotiinsa palasi. Toivottavasti se tällä kertaa viihtyy vähän paremmin.

  Hih, terkkuja kameranvälttelijä-Ossille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kyse ei edes ole summasta vaan periaatteesta. Mielestäni euro olisi ollut sellainen sopiva "hakis" ja luvalla. Se, että koettaa käyttää muistamattomaksi luulemaansa henkilöä millään lailla rahallisesti hyväksi on törkeää.

   Ossi-possun tarina oli hyvin surullinen. Minä, vaikken metsästä, erotan vuorenvarmasti minisian ja villisian sekä tavallisen sian. Pilkkopimeällä ja hyvin hämärässä asia on erikseen, mutta silloin ei metsästäjänkään tulisi ampua. Ellille Ossilta Ossi-suukkoja.

   Poista
 10. Heitämme teille iloiset jussitervehdykset ja toivomme mukavaa päivää! :) Postauksia tullaan käymään läpi ja julkaisemaan taas omiakin näin nolon ja pitkän poissaolon jälkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista juhannusta teidänkin laumalle!! Postauksia odotellen..M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.