tiistai 3. syyskuuta 2013

Ossi siirtyi digiaikaan:)

Kävimme tänään eläinlääkärillä, kun rokotukset piti päivittää. No ja tietysti tämä hattarapää matte unohti sen rokotuspassin. No siellä ne ovat ELL:illä kaikki tiedot, jos joskus tarvitsee. Samalla mukava eläinlääkäritäti ruuttasi Ossin niskaan sirun, joten, jos joskus hemmo pääsee karkuun, niin sitten löytyy tiedot myös sirulta. Ossihan kuuluu ikäpolveen johon tunnistenumero on tatuoitu.

Voi höh. Toisen etutassun anturavälistä löytyi myös tulehdus ja nyt sitten syödään sitä pahanmakuista ja vielä pahemman hajuista Kefavet-antibioottia taasikkeen pari viikkoa. On se ihan käsittämätöntä, että se tulehdus iskee aina ja aina uudestaan. Tosin ELL sanoi, että se joku bakteeri voi jäädä elimistöön ja sieltä se sitten helposti pulpahtaa, kun iho menee rikki. Olikohan se streptokokki sen bakteerin laatu? Taisi olla.

Voi murr, kun minua harmittaa. Pahanmakuisia pillereitä eikä toi tassujenkaan lutraus Malaseb-shampoolla ole laisinkaan mukavaa.


Tämmöisiä tältä erää. Kaksi viikkoa aamu- ja iltataistelua pillereiden kanssa sekä tassujen liotuksia joka toinen päivä. Terveisiä Ossilasta!

16 kommenttia:

 1. Murrrh, otamme osaa harmiin. Ei ole kiva popsia pahanmakuisia pillereitä, vielä vähemmän kiva tarjoilla niitä vastahakoiselle mäyriäiselle!

  Digiaika kuullostaa hyvältä :) Toivottavasti Ossi pysyy silti omilla tiluksilla, mutta huojentavaa, että sirusta löytyy helpommin kotitiedot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No koetetaan saada pillerit syötetyksi. Siksi tämä Kefavet, kun tämä vakkari-ELLikin vähän ikäänkuin myönsi, että se on tehokkaampi, kun ne "vähempi pahanhajuiset":).

   Pysyyhän se Ossi toivottavasti omilla mailla, kun yleensä aina on kiinni. Vahinkoja vaan saattaa sattua. Ei tuo onneksi enää tee sitä, että avoimesta ovesta juoksee ulos eikä anna kiinni. Nuorempana teki sitä pari kertaa, kun sen mielestä oli hauska leikki.

   Poista
 2. Nuo tassuvaivat ovat kyllä vihoviimeisiä. Meilläkin oli aika, jolloin tassuja lutrattiin vaikka missä nesteessä, antibiootteja onneksi ei tarvinnut kun ei näytetty ellille. :) Taisi se laimea suolavesi olla se paras, sitähän ei saa käyttää, jos anturoissa on avohaavoja tai vereslihalla olevia paikkoja, vain ehjälle, punoittavalle, kutiavalle iholle.
  Mutta jos siellä oikein joku pöpö jyllää, niin tarvitaan järeämmät aseet.
  Tuo siru on kyllä hyvä olla. On niin kuin henkkari aina fölissä.
  PS. Viileä vesi rauhoittaa tassuja ja anturoita, tiesittekin varmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä voi ymmärtää sitä, että se on aina nykyään yksi tassu, Nyt etutassu, viimeksi takatassu. Nyt ei kyllä suolavesi tule kysymykseenkään, kun on sellaiselta pieneltä alueelta taas anturan välistä nahkaa poissa. Lienekö salaa jyrsinyt tassuaan?

   Siruhenkkarit on kyllä kätsyt. Toivottavasti ei ihmisiä kuiteskaan aleta siruttaa:) Viileää vettä käytän aina, mutta nyt kun tuolla Malasebilla pestään joka toinen päivä, niin saa jäädä siihen tassujen huuhtelu. Se tassukylpy on muutenkin Ossista niin vastenmielistä.

   Poista
 3. Voi Ossi, sinä kyllä kestät koettelemukset kuin vain mäykkyuros osaa! Tietenkin ottaa ohimoon, kun kaikenlaista mömmöä joutuu nielemään ja anturoita huljaamaan ylenaikaa. Uskotaan kumminkin, että tämäkin episodi päättyy hyvin ja hoitovapaat pitenevät pitenemistään ja krempat katoavat.
  Rapsuja ja kuonotteluja täältä Ossille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tassuvaivat vähenevät kun syksy on niin pitkällä ettei ole enää mitään allergisoivaa ulkona. Paras on sitten lumi ja viiden asteen pakkanen. Sitä odotellessa.

   Poista
 4. Ossi boy, tytöt virtuaali suukottaa sua hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potilas lähettää pusuja takaisin - koko laumalle!

   Poista
 5. Voi kuinka kurjaa, koiralle lääkkeiden anto voi välillä olla tosi vaikeaa. Nelli haistaa lääkkeet vaikka kuinka niitä nakin sisään (siis ruokanakin.....) tunkisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossille ei mikään herkkupala tehoa ja sanon suoraan, että jos minunkin nenä haistaa sen antibiootin niin ei varmaan ole sellaista herkkupalaa joka maistuisi ja peittäisi sen hajun. Jos sillä konstilla yritäisi, niin yritys olisi tuomittu epäonnistumaan. Joten ei muuta kuin suu auki, margariinilla vähän kuorrutettu pilleri kurkkun ja syvälle ja sitten kuonosta kiinni kunnes Ossi nielaisee. Mikään muu ei auta. Sitten vähän pientä aladobinpalasta perään:) Tätä me nyt sitten harrastamme aamuin, illoin seuraavat kaksi viikkoa, jee!! Nellille Ossi-pusuja!

   Poista
 6. Voi Ossi boy, onpas kurjaa! :/

  Meillähän edesmennyt Rosa-mummu oli ongelmaihoinen. Hiiva ja muut tulehdukset vaivasivat tosi usein niin korvia, silmiä kuin tassujakin. Tuo Malaseb samoin kuin Kefavet tietysti myös, on turhankin tuttuja aineita. Meillä Rosalle sopi muuten tuota Kefavetiä peremmin sellainen antibiotti kuin Synolux. Se on ilmeisesti myös vähemmän pahanmakuista. Ootteko muuten kokeillu sellaista tablettiruiskua? En tiedä auttaisiko Ossin kanssa, mutta olen kuullut, että jotkut ovat löytäneet siitä avun.

  http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/Tablettiruisku

  Monessa yhteydessä olen törmännyt mäntysuopapesuihin varsinkin hiivan hoidossa. Googlettamalla löytyy lisää tietoa aiheesta, jos kiinnostuit.

  Lähetämme sinne tsemppiterkkuja tablettien antoon ja Ossikalle parantavia paijauksia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kysäistä huomenna apteekista, josko heiltä löytyisi tuollaista tablettiruiskua. Kaikki helpottavat keinot voisi kokeilla. Nyt olen kokeillut sitä sinun kikkaa rasvakuorrutuksella. Sillä menee paremmin alas tietysti kuin paljaana, mutta huonosti menee tabu. Ossi on niin epäluuloinen. Sille ei syötetä mitään pahanhajuista!! Paitsi jotain juustoa:)

   Mäntysuopapesua voisi alkaa kanssa kokeilla. Kohta teen ihan mitä vain, että saataisiin nämä 2 kertaa vuodessa antibiootit pois:( Kiitosta, potilas makaa sohvalla taju melkein kankahalla, kun antibiootit väsyttävät herraa niin kovasti. Tytöille Ossi-pusuja

   Poista
 7. Varvasvälivaiva on meillekin tuttua ja ensiavuksi otetaan aina bacibact-pulveri. Tärkeintä on kuivaus kostean sään lenkin jälkeen. Kohta taas märkäkelit ovatkin edessä. Valitettavasti.

  Onneksi Olli on niin ahne ruoalle, että nappuloiden joukossa menee tabletit sen kummemmin miettimättä.

  Tsemppiä kylvetyksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on käytössä nyt tuo bacibact-pulveri. Kaikkein paras sää on tosiaankin pieni pakkanen. Ossilla kun pääasiassa se on jotenkin se allergia joka aiheuttaa tuon, niin muulla ei oikeastaan ole väliä kuin, että kasvit ovat kuolleet luonnosta. Toki jalat kuivataan silti:)

   No teillä on helppoa lääkkeiden syönti! Terveisii Kirkkonummelta. Viikonlopuksi luvattiin ihan melkein hellettä. Sitä odotellaan:)

   Poista
 8. Onpa harmillista, että Ossilla kukkivat anturat :/ Tosi kurjaa :(

  Meillä jos joutuu tabletteja ottamaan on siihen käytetty kahta keinoa: kuono auki, tabletti syvälle kurkkun, kuono kiinni. Tai sitten käytän koirien morttelia jolla hienonnan tabletin jauheeksi ja sekoitan ruuan sekaan.

  Alphonse jemmaa joskus poskeensa pillerin, joten muistan tämän aina sitten seuraavalla kerralla ja tungen sen tabun syvemmälle sen kitaan, että varmasti kanssa nielee. Aslan nielee mitä vaan, ei ongelmaa :)

  Omassa blogissani jo Maille kerkesinkin kommentoida, ettei meillä ole koskaan pojilla ollut mitään ihottumia missään, mutta hiustenkuivaajalla kuivaan aika usein niiden anturavälit jos tassut ovat kovin märät. Se on aika nopea keino jopa Alphonsen kohdalla, jolla kasvaa kyllä melkoset tupasvillat anturoiden välissä ja ne juuri keräävät itseensä kaikenlaista mm. hiekkaa, multaa ja pihkaa.

  Talvi on kyllä siinä mielessä helpostus, että allergiset koirat saavat ulkoiltua paremmin - ja onhan siinä sekin, että koirat ja sen kautta huusholli pysyvät puhtaampina :) (Lisäksi ostin eilen ihanan uuden talvitakin, joten lunta voi mun puolesta tulla, heh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käytössä vain tuo kikka numero yksi. Kaikki muut voi unohtaa. Siihen kuono kiinni meillä tulee lisäksi vähäinen kurkusta silittely, niin silloin yleensä Ossi nielaisee jotenkin nopeammi. No tänään kokeilen sitä lääkeruiskua, josta annamari vinkkasi. Se maksoi vain muutaman euron, joten onhan sitäkin kokeiltava.

   Hiustenkuivaaja saattaisi meillä aiheuttaa ihan kammoreaktion, joten ehkä en kokeile. Ossi jostain syystä kammoksuu imuriakin.

   Ai nyt on jo talvitakkeja myynnissä? Wau ja viikonlopuksi luvattu lähes hellettä:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.