torstai 5. syyskuuta 2013

Torstain toitotuksia Ossilasta

Minulla oli asiaa tänään apteekkiin ja jonottelin pankkiautomaatilla. Edessäni oli kaksi minua aika huomattavasti vanhempaa naishenkilöä, jotka äänekkäästi kaakattivat mopopoikien saapuessa ostarille "että tuossa on tietysti niitä häirikkömopoilijoita". Minua hieman vinosti hymyilytti, kun ajattelin, että tuomitsivatkohan he pelkästään mopolla ajelun ja ostarille kokoontumisen häiriköimiseksi. Ei se ainakaan minusta nyt ihan niin mene. Tosin minua häiritsi hieman, että yhdellä nuorukaisella ei ollut kypärä kunnolla päässä. Toivottavasti hän ei kaadu. Saattaapi tulla muuten pää kipeäksi...

Sitten kävin asioimassa apteekissa ja katselin ihastuksissani nuorta miesfarmaseuttia, kunnes minulle iski ajatus päähän, että ovatpa farmaseutitkin nykyään jo nuoria:) Autsch. Se hauskannäköinen nuorimies oli ehkä ikäluokkaa 25-27. No oikein kunnon puumanaiset iskevät tuommoisen 25 vuotta nuoremman poikaystävän ihan tuosta noin. Onneksi sentään olen uskollisesti naimisissa:)

No nyt varastettiin koira kaupan edestä jälleen kerran. Montakohan kertaa olen todennut, että eihän koiraa saa jättää kaupan eteen. Autsch, autsch ja vielä kerran se autsch. Aika hyvät tuntomerkit "tumma nainen". Tuohonhan uppoavat ihan kaikki tummatukkaisesta suomalaisnaisesta alkaen. No, jos kyseessä oli tähän tummaan autokauppiaiden heimoon kuuluva, niin mielestäni silloin saisi käyttää sanaa romani. Jos nainen oli jotain muuta kansallisuutta, niin silloin sen ja sen näköinen. Tumma nainen ei paljoa auta kuvauksena. Voi omistajaraukkaa.

Tämä juttu Pantsu-koirasta oli mielestäni ihana, suorastaan mahtava. Pantsu ansaitsee kyllä jotain ekstraherkkua.

Meidän potilasressu on ihan kanttuvei. Antibiootit väsyttävät.


 Voihan viikset tuota emäntää. Tassukylpykin odottaa illalla, höh.

Tarvitsin KELAa varten tietoja vanhainkodista, jossa äitini oli ennen kesäkuuta. Sen vanhainkodin toiminnot myytiin toiselle yritykselle vuodenvaihteessa ja tämän vanhan paikan johtajatar on täysin toivoton, oikeasti. Olen aikaisemminkin törmännyt samaan ongelmaan, kun muutamaan otteeseen olen tarvinnut joitain tietoja. Johtajatar ei vain ole vastannut sähköposteihini. Tänään minulta keitti kuppi nurin ja pistin viimeiseen sähköpostiini, että teen hänestä valituksen aluehallintovirastoon. No johan tuli tekstiviestiä, jossa hän ilmoitti olevansa töissä takaisin viikon päästä ja katsovansa miten voi auttaa asiassa. Olisi hitsit vieköön vastannut ensimmäiseen sähköpostiini!

Heli Laaksoselta on ilmestynyt "AAPINE". Lounais-Suomen murre on hauskaa luettavaa, mutta puhuttuna se sirahtaa korvissani. Anteeks ny vaan kaik siel suunnal asuvat ja asuneet. Minullakin on sukua siellä päin vaikka kuinka ja paljon. Kirjassa on aivan fantastinen kuvitus (Elina Warsta), mutta voi ei, aapisessa on kielletty kuva jo sivulla kolme, kirjaimessa B. Ai, mikäs tämä kielletty kuva on? No possu tietenkin, kun possujen kuva voi loukata islaminuskoisia. Tämän kun luin yksi päivä, niin ajattelin taas "Ei ole totta!". Taitaa se olla, mutta onko nyt aapinen oikeasti se maailman ainoa kirja ja julkaisu, josta islaminuskoinen voi nähdä possun kuvan? 

Lisäys 7.9.2013:
En huomannut, että kyseessä oli vuoden vanha juttu, jonka ilmeisesti maahanmuuttovastaiset ihmiset olivat nostaneet esille. Ohessa Länsiväylän asiallinen artikkeli asiasta. En kannata perussuomalaisten puoluetta ja vielä vähemmän jaan hommafoorumin tai Jussi Halla-Ahon monia ajatuksia.

Nyt minun täytyy siteerata pieni pätkä Laaksosen AAPISTA: Aili opetta Toivol suamen kiält:
"Aili: Meijän tarttis ruveta puhumaan paremppa suame.
Toivo: Mink tähre?
Aili: No, jos meil tule kylä vaik joku fiini ihmine. Äläkä san mink tähre. Sun kuulu sanno: miksi."

En ole vielä kerennyt lukemaan kirjasta, mutta se näyttää suorastaan syötävän herkulliselta, joten kirjan kimppuun. Terveisiä Ossilasta.

12 kommenttia:

 1. Taas kirjoitat täyttä asiaa, helppo olla samaa mieltä joka kohdassa.
  Ossille voimia ja tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole epäilystäkään, etteikö nuo tassut taasikkeen parane. Kun vain saisi ne tassut pysymään terveinä. Taas tuli viime kirjoitukseen uusi vinkki. Mänytsuopakylvyt. Niitä ei olla vielä kokeiltu. Kunhan Malaseb-shampoot ja antibiootit loppuvat, niin aletaan kokeilla laimeita mäntysuopaliotteluja:) Terveisii.

   Poista
 2. Kaikki on kiellettyä. Ei saa sanoa sitä eikä tätä, ettei loukkaa ketään. Onpa ihmiskunta tullut herkäksi. Tapetaan ja juostaan alasti ja käytetään huumeita, tehdään rikoksia, puhutaan härskisti, mutta normaaliasiat alkavat olla kaikki kiellettyjä. Onko yhteiskunta tulossa mielenvikaiseksi?
  Niin kirjoitat aina asiaa, ettei voi muuta kuin nyökytellä.

  Ah, nuo murteet! Minulla on hyvä ystävä Laitilasta kotoisin ja kuinka tykkäänkin kuunnella hänen jutusteluaan. Vaikka etäisyys Turusta ei ole suuren suuri, niin murre on täysin erilaista. Ko o kont poik, vähäpoik jne. Ihanaa.

  Ossille paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olet niin oikeassa. Jotenkin tuntuu, että tietyltä kantilta yhteiskunta on tulossa mielenvikaiseksi. Ihan liikaa hyssytellään monia asioita. Sitten ihan liian radikaaliksikaan ei parane ryhtyä. Balanssi tarvitsisi löytyä joka asiaan..

   Tiiäkkös äitini sisko eli minun armas kummitätini asuu Laitilassa, munapitäjässä. Murre on aika leveää, mutta minun korvissa aika lähellä Turun murretta. Melkein tarvitsisin suomennoksen Laitila-Suomi "Ko o kont poik". Lähdenpä tästä tavailemaan Aapinea.. Ehkä sen luettuani tuokin suomenee, ihan ittestään:) Saksaan terveisii.

   Poista
  2. Kun on jalka poikki. Siinä suomennos. :)

   Poista
  3. Hihii. Kiitotsta paljon. Olisi jäänyt ymmärtämättä.. Poik sanaa ajattelin pojaksi poika muodossa ja sitten ihmettelin, että nyt ne laitilalaiset pistelevät kielen sanajärjestyksenkin hassusti:)

   Poista
 3. Voi Ossia, halit ja rapsutukset potilaalle.
  Kunhan viikon päästä kotiudun niin voin oikeasti alkaa taas kommentoimaan blogeja.
  Monen monta oon lukenu ja selannut mutt kirjottaminen jää.
  Hyvää syyskuuta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi tokenee. Nyt jo huomaa käytöksestä. Siis sen ajan mitä on hereillä on enempi touhukas:) Ihanaa syksyn alkua sinulle ja Halille niitä halihaleja:)

   Poista
 4. Ihana M-L : puuma <3 #repesin kun kuvittelin sinut apteekkiin kiehnäämään nuoren apteekkarin käsipuoleen :) sä osaan kirjoittaa nainen :) Ossille paljon vituaalisuukkoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Paloma, minä hihittelin ajatukselle, että tuonikäinen komea farmaseuttipoika voisi ihan hyvin olla mun poika ja tässä minä sitä tuijottelen.... Yksi-vuotiaalle pikkuiselle paljon onnea ja mäyristytsylaumalle Ossilta suukkoja!

   Poista
 5. Tunnen erään islaminuskoisen - hän on hyvin avarakatseinen ihminen. Hänen mielestään hänellä on omat juttunsa ja muilla omansa ja se siitä. Ne on jotkut kukkahattutädit jotka keksii näitä possujuttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole mitään islaminuskoisia vastaan. Laitoinkin lisäyksen tuonne blogiin, etten ole osaltani levittämässä tätä urbaanilegendaa. Onneksi blogillani on sen verran vähän lukijoita, ettei tällä asialla ole merkitystä."Ei voi olla totta"-lauseella yritin kuitata ajatukseni, että tämä ei oikeasti voi olla totta, mutta samalla heräsi pienen pieni närkästys aapiskukon puolesta. Tosin en muista onko minun omassa Aapisessani ollut possua, mutta Pikku Marjan Eläinkirjassa on ja siitä opettelin lukemaan alle 5-vuotiaana ja vieläkin muistan ulkoa runon Niku-porsaasta, joka karkasi:)

   Tämä possujutun esiintuonti ilmeisesti monessakin nettifoorumissa ja sen pääseminen Iltalehteenkin oli nimenomaan mitä ilmeisimmin maahanmuuttovastaisten ihmisten ajatuksia. Terveisiä ja Nellille Ossipusuja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.