torstai 10. lokakuuta 2013

Keisarin uudet vaatteet

Tai oikeastaan valjaat... Ostin Ossille uudet valjaat. Ovat ne ihan sopivat, mutta ne vanhat valjaat ovat ihan kymmenen kertaa paremmat. Ai mitenkös niin? No pääasia on se, että Ossikka näkyy pimeässä paremmin.


Tässä näkyy valjaat paremmin. Väri on hyvä, lukollinen kiinnitys vain yhdeltä puolelta, joka saa aikaan sen, että kun valjaat ovat hiukan löysemmällä, niin ne valahtavat sille puolelle jossa on se iso lukko. Lisäksi valjaat saisivat olla ylempänä. Nyt tuo kaulaosakin laskeutuu tuohon lapojen päälle. Täytyy katsoa auttaisiko kaulaosan kiristäminen asiaa. On se pienestä kiinni se valjaiden paremmuus. No vanhat alkavat vaan olla niin käytetyt, että ei olisi ihme vaikka räpsähtäisivät joskus, kun Ossi nykäisee. Eilen Ossi taas muistutti, että virtaa löytyy. Ossi nimittäin näki valkohäntäpeuran noin vajaan 50 metrin päästä ja sai melkoisen hepulin:)


Minä koetan jostain metsästää identtiset valjaat vanhoille. Toivottavasti löytyy, on nimittäin ihan ehkä vain viisi-kuusi-seitsemän vuotta ne edelliset. Nyt taidan tarttua sukankutimeen ja siirtyä telkkarin ääreen. Miäskin tuli iltapäivällä reissusta ja lähtee taas huomenna. Se on se metsästysaika nääs. Laskin, että miäs on lokakuun aikana enempi reissussa kuin kotona. No täällä me pidämme torppaa pystyssä, Ossi ja minä. Mukavaa viikonjatkoa kaikille, syksystä huolimatta!

12 kommenttia:

 1. Vanhat valjaat istuu joskus kuin hanska käteen. Ja uusista, kestävämmistä saa odottaa pitkään, että muovautuvat. Tosi pienestä on kyllä kiinni istuvuus, ja jos joku tekisi mittatilaustyönä kaikenlaisia valjaita, töitä riittäisi :)
  Rauhallista elokuuta sulle ja Ossille, muista laittaa itsekin heijastin heilumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääääh siis LOKAKUUTA...

   Poista
  2. Oliskin vielä elokuu. katosko sinulta pari kuukautta sairastaessa? :( Noista valjaista ei tule sopivia ei sitten millään, mutta onneksi Ossi ei marssi kuin parin kilsan lenkuroita kerrallaan. Eivät ne valjaat niin lyhkäisissä marsseissa ala hangata, toivottavasti ainaskaan.

   Poista
  3. Ai niin, olen kyllä ihan varmasti törmännyt täällä blogimaailmassa sellaiseen, joka tekee valjaita mittatilaustyönä. Taisi tehdä koirille vaatteita kanssa. Täytyykin tutkia.

   Poista
 2. Tuo on totta, valjaiden tulee istua ja olla 100% sopivat. Vilille teetettiin kaikki valjaat Vänttisellä, ei tullut kalliimmaksi kuin kaupassa ja sai palauttaa, jos ei ollut hyvä. Suosittelen. On erikoistunut mäykyn valjaisiin, siksi tilattiin Vilillekin.
  http://www.arjasart.com/
  https://www.facebook.com/arjasart?fref=ts

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HooPee!!!!! Säästit minulta tutkimisen ja hakemisen vaivan. Täytyy jossain vaiheessa tutustua Vänttisen valjaisiin:) Saksaan terveisiä!

   Poista
 3. Uudet valjaat pitäisi Tiitullekkin löytää, nuo Hurtan valjaat hankaa jotenkin kyynärpäähän, vaikka muuten on oikein hyvät.
  Kiitos vierailusta:) Harmi että sun pitää kirjotella kaikki tiedot aina uudestaan:( Mutta en taida siirtyä bloggeriin, kun en osaa tätä sitäkään vertaa kun tuota vuodatusta:(
  Lämmintä lokakuun jatkoa ja mukavia lenkuroita:)
  Muiskut Ossille;)

  VastaaPoista
 4. Käyn aina välillä katsomassa mitä ihanaa olet saanut aikaan. Tiitulle hurjasti kans terveisiä ja Ossipusuja.

  VastaaPoista
 5. Uusien valjaiden metsästys mäyräkoiralle käy kyllä työstä - toivottavasti sopivat semmoset löytyy, jos ei muuten niin tilaamalla Vänttiseltä! Terkkuja Ossille, t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
 6. No kyl ne jostain ne valjaat löytyvät. Ei Ossi ole Suomen ainoa valjaissa kulkeva mäyris. Kaulapantaa tuolle puliveivarille ei pelkästään voi laittaa, kun pantaa ei saa niin kireälle, etteikö Ossi saisi keploteltua itseään irti. Senhän se tekee just, kun se vain näkee peuran tai kauriin. Espoon puolelle mäyristerveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi, me ollaan niin sun puolella! Kyllähän mäykyn olisi peuran perään pitänyt päästä ; )

   Valjaat me ollaan tilattu just tuolta arjasartista, jostga HooPee puhuu. Ihanan pehmeää nahkaa ja lukko sijoittuu juuri oikeaan kohtaan eikä kainaloon. Siis kun lähettää koiruudesta oikeat mitat tekijälle. Valjaiden hintakin on himpun halvempi kuin esim. Mustissa ja Mirrissä, mikä on ymmärrettävää, kun ei ole välikäsiä kuvioissa suoraan valmistajalta tilatessa.

   Poista
  2. Niin varmaan olisi pitänyt päästä, mutta kun matte ei laskenut irti:( Arvaa harmittiko?

   Täytyy varmaan ottaa mitat ja tilata suoraan valmistajalta. Jo kattelin niitä värivaihtoehtoja ja ne metsästyskuvioiset camouflage-kuvioiset (kirjoitetaankohan se noin?) olis varmaan aika passelti. Vois Ossi ainaskin sen pualeest tuntee ittens metsästyskoiraksi. Terveisii M-L ja Ossi. Siis vielä noista valjaista, sitä lukkoa en oikeasti voi tajuta....

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.