lauantai 19. lokakuuta 2013

Potutuslauantai osa 23

Tänään sitten olen taas ihan pottuuntunut, pissed off, niinkuin sanottaisiin oikein alatyylin englanniksi. Viljelimme tätä sanontaa pomoni kanssa joskus siinä isossa yrityksessä, jossa työskentelin reilut 20 vuotta sitten. Yleensä meillä oli ihan mukavaa tanskalaisen pomoni kanssa, mutta kun Lontoon pääkonttorista painostettiin, niin silloin olimme molemmat pomoni kanssa varpaisillamme.

Tänään heräsin hiukka yli neljä, kun miähen herätyskello soi. Ai miksikös herätys oli ni pal aikaisin? No hirvijahti kutsui häntä ja piti oleman Lokalahdella isänsä kanssa jo kasin pintaan. Onneksi minä sentään nukahdin välittömästi, kun olin varmistunut, että miäs nous pystyyn, eikä jatkanut uniaan.

Tänään on ottanut kupoliin niin monta asiaa, etten jaksa edes kaikkia repostellakaan. Muutamat otsikot saivat sellaisia itkunaurupyrskähdyksiä aikaan. Älkää välittäkö. Ne itkunaurupyrskähdykset johtuvat levottomasta mielikuvituksestani. Iltalehdessä luki, että "Stringeissä piilee terveysriski" ja minä koetin kuvitella itseäni tunkemassa niin isoihin stringeihin, ettei sellaisia ole olemassakaan. Meinasi muuten mennä kahveet väärään kurkkuun:) Ne, jotka ovat tavanneet, tietävät mitä nääs tarkoitan.

Sitten minua pänni hetken aikaa Greenpeace, ei tarvitse vissiin lisää selityksiä. Ihan armotonta kiehumista aiheutti Salon vauva. Ei varmaan ole Suomessa ainuttakaan ihmistä, joka ei olisi kuullut tästä hylätystä vauvasta, mutta saattaa olla muutama, joka on missannut otsikon "Voiko äiti saada lapsensa takaisin?" No minä ainakin esitän toivomuksen, että hyvät lastensuojeluviranomaiset, pitäkää se lapsi lastensuojelun piirissä ja etsikää hänelle hyvä ja rakastava adoptiokoti. Ai miksikö? No onhan se nyt itsestään selvää, että äidillä on vakavia ongelmia. Hän ei käynyt neuvolassa, synnytti ihan itse (mikä riski jo sekin) ja pisti vauvansa jonnekin talon eteen. Toivottavasti äiti oli varmistanut, että siitä vielä joku kulki. Ja kulkihan siitä joku iltavuorosta palaava rouva.

Naapureiden tontilla on tehty hommia ja paukuteltu koko päivä. No emme me olisi Ossin kanssa muutenkaan tehneet pitkää lenkkiä. Sekin lenkki, mikä yritettiin tehdä, katkesi räntä/raekuuroon ja meille tuli himpan verran kiire kotiin.

Päivän ainoa tosi hauska hetki oli, kun kuulin radiosta Vuoden Mummoksi nimetyn Eila Nevanrannan haastattelua. Kuulin hänen toista haastatteluaan eilen radiosta, kun ajoin äitiäni katsomaan. Hauska nainen, tehnyt rappeja ja ensimmäisen aiheena oli Sinebrykoffin puisto, "mikä mättää, kun ne roskat pitää jättää?" On kuulemma siistiytynyt puisto. Minunkin mielestäni nuoriso saa bailata ihan rauhassa, mutta olisi hienoa, että siistisi jälkiään mennessään. Ei sen puoleen, Ullanlinnan mäki ja Kaivarinpuisto ovat vapun jälkeen varmaan melko räävittömässä kunnossa. Jos tyttö lukisi blogiani, niin hänelle voisin siteerata vielä rap-mummoa, "Mee tsiigaa mummoos, ennen kun se delaa" ja lisätä tai lähetä edes se kortti sieltä Pariisista. No äitini on kyllä ihan hyvässä kunnossa, että delaamisesta ei vielä tarvi onneksi puhua.

Ainoa tähän päivään tyytyväinen on Ossi. Ai miksikö? No se sai makoisan rustoluun.

Njamm,njamm. 

Tässä näkyy "sisäinen peto"-asenteeni.

Slurps. 


Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta ihanaa viikonlopun jatkoa Ossilasta!

12 kommenttia:

 1. Mä en oo kyllä ikinä käsittänyt stringejä. Miten ihmeessä joku voi pitää semmosia naruvempaimia siellä ahterivaossaan? No mulla nyt on monta muutakin käsittämätöntä asiaa. Greenpeacesta saatan olla samaa mieltä, Mun puolestani joutavat jäädä sinne vankilaan, jos kerran pitää tunkea itteään joka paikkaan muka luonnonsuojelun voimalla. Taitavat olla marisätkän polttajia kaikki tyynni. Mä en jaksa edes seurata asiaa enää.

  Aivan kauhea tuo Salon vauvatapaus. Itsekin mietein, miten joku voi noin hylätä lapsensa. Olis vienyt vauvan vaikka sairaalaan ja kertonut ettei pysty huolehtimaan. Tällä ihmisellä täytyy olla elämässä kaikki narut solmussa ja hän tarvitsisi hoitoa ja tukea omaan kasvamiseensa. Olen milteinpä varma, että jonain päivänä hän katuu tekoaan ja nyt se on jo myöhäistä.

  Ossille maukasta herkutteluhetkeä toivottaa Elli, joka itsekkin sai tänään pakastimeen unohtuneen häränhännän palasen. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne Ossilaankin.

  VastaaPoista
 2. Me olemme sitten stringien kanssa samiksia. En ole ikinä koklannutkaan stringejä, en silloinkaan kun olin noin 10 kokonumeroa pienempi:) Taidamme olla kanssa Greenpeacestä jotakuinkin samaa mieltä. Tuskin ne nyt sentään maria polttavat ja onhan se rangaistus tosi kova, jos nyt ikinä tulee voimaankaan. Mutta niillä nyt meni riskiarvio ihan päin prinkkalaa.

  Salon vauvajuttu on aika surullinen, mutta vauva sentään selvisi hengissä ja toivottavasti saa hyvän kodin, jossa voi kasvaa aikuiseksi asti. Aina näinkään ei käy, kun ne biologisten vanhempien "oikeudet" ovat niin voimakkaat. Eräällä sukulaisellani, joka asuu Ruotsissa oli sijoituspoika kolmisen vuotta, mutta biologinen äiti halusikin yhtäkkiä lapsensa takaisin eikä siinä paljoa voineet sosiaaliviranomaiset tehdä. Tapaamisistakin luovuttiin, kun ne olivat niin sydäntäsärkeviä. Poika oli huutanut ja itkenyt, että ei halua mennä äiitinsä luo, kun piti äitinään tätä jonka luona oli asunut kolme vuotta.

  Ossin herkkuhetki on ohi jo, kun luu loppui:) Ellille suukkoja Casanova-ossilta!

  VastaaPoista
 3. Oi miten Ossi näyttää nauttivan, sekä järsimisestä että ilmeisen hyvästä mausta.
  Mua pännii ne koirien myrkyttäjät, taas oli yhdes blogissa ett naapurista oli kaks koiraa kuollu myrkkyyn. Miten niitä voi olla maa täynnään tommosia vinksahtaneita ihmisiä.
  Stringei en oo edes koklannu, vastenmielinen ajatuskin.
  Mukavaa viikonvaihdetta ja Ossille raps raps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihaisa luu maistuu koirallekin. tottahan se on, että liha on maukkaampaa luun lähellä, mutta se on sitkeämpää, joten sitä saa hauduttaa ja keitellä pitempään. Mutta tunnustan, että syön mieluummin melkein hyvin haudutettua osso buccoa tai oikein hyvää lihakeittoa kuin filettä. On sen verta maukkaampaa. Ai taas on koiria myrkytetty? Autsch. Parempi pitää koirat ja kissat kiinni ja turvallisen lähellä omistajaa. Silloin ainakin näkee, jos haukka jotain. Ai lisää ihimisä "non-stringi"-kerhoon:), Mukavaa viikonvaihdetta ja Hali-kisulle haleja ja parantavia kaukopaijauksia.

   Poista
 4. Olen kotona eli täydessä pimennossa uutisista, kiitos päivityksestä :) Siis oikeesti hävettää sanoa, että Salon tapauksen kuulin muiden kauhisteluista. Pitäisi vissiin pitää radiota tai telkkua päällä... Mutta siis jos noita asioita jää ruotimaan tulee polla kipeäksi ja ainakin minä menen jotenkin sellaisen rajan yli ettei mitään rajaa. Ehkä siinä yksi syy miksi maailman tapahtumat ei jaksa kiinnostaa. Selväähän se on ettei lasta pitäisi äidille antaa, mutta kyllähän ne sen antavat. Sitten kohta ihmetellään jostain puskasta löytynyttä vauvan ruumista. Ja nyt läks....

  Hieno luu Ossilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hyvä pitää itseään uutispimennossa. Se tekee oikeasti hyvää. Olen joskus kokeillut muutaman päivän uutispimentoa, ihan täydellistä ja todennut, että mitään en ole menettänyt!

   Sheriffeistä ja vauvaelosta hieman useammin päivityksiä, jookos.

   Luu kesti noin puolisen tuntia. Sitten siitä ei ollut jäljellä kuin ihan pienen pieni palanen. Terveisiä teille kaikille!

   Poista
 5. Hihii, täytyy ihan pienellä äänellä tunnustaa, että mooooonta vuotta ja vielä "monempaa" kiloa kevyempänä olen aikoinaan käyttänyt stringejä joidenkin byllystä tyköistuvien housujen ja mekkojen kanssa. Siinä oli kai joku sellainen idea, ettei pikkareiden rajat näkyisi. Ja usko tai älä, ei se nauru siellä takapuolessa miltään tuntunut. Oi niitä nuoruusaikoja! :D

  Tuo vauvatapaus on ihan kuin jostain elokuvasta! Miten voi nykysuomessa joku synnyttää lapsen ilman apua ja sitten hylätä vielä raukan jonnekin pihapenkille!??! Ihan käsittämätöntä ja tosi, tosi surullista! :(

  Mukavaa viikkoa teille sinne Ossilaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinuu ei sitten hyväksytty meidän nonstringi-kerhoon:) :) No ehkei se naru tunnu miltään, mutta en silti taida enää kokeillakaan, tyydyn sloggihehtohousuihin:)

   Olikohan Elisanetin sivulla, että kerran vuosikymmenessä sattuu Suomessakin tuollainen vauvan hylkääminen. No parempi tietysti jättää vauva jonnekin, kuin surmata, mutta on se silti niin surullista. Ajattele, kun lapsi saa joskus tietää, että mamma jätti portaikon eteen penkille... Sniis. Terveisii teillepäin.

   Poista
 6. Olen kyllä samaa mieltä siitä vauvasta. On perheitä jotka mielellään adoptoisivat ja pitäisivät lapsesta hyvää huolta. Sen verran on äidillä ongelmia että lapsen hoito siihen päälle voi olla just se juttu liikaa.

  On noita koiria ihana katsoa. Aika huoletonta on niiden elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin joo olen sitä mieltä, että nuo äidin ongelmat ovat sitä luokkaa, että lapsen on parempi kasvaa jossain tasapainoisessa perheessä. Joka tapauksessa, vaikka olisi hetkellinen kilahdus takana saattaa olla masentuneisuutta tai ihan mitä vaan, joka tulee hoitaa.

   Eikö ole koiran elämä ainakin joskus aika ongelmatonta. Lenkkeilyä, leikkimistä, luun nassuttelua ja lepäilyä:) Terveisii teillepäin.

   Poista
 7. En ole ikinä omistanut stringejä enkä tule enää omistamaankaan. En tässä iässä. Liekö tyttäret ottaneet äidistä mallia, mutta meillä ei kukaan ole ollut stringihmisiä. Mutta kuopus ostaa Englannista Victoria's Secretin alushousuja ja niitä sitten kesällä ripustelin kuivumaan omien markethousujen viereen ja ajattelin, ettei tasan käy onnenlahjat. Tai jotkut muut.

  Tuosta Salon löytövauvasta tuli mieleen, että kerran työpaikan kahvipöydässä oli ankara keskustelu yksinäisten / lesbojen / homojen oikeudesta lapseen. Erään miespuolisen mielestä lapsi tarvitsee sekä äidin että isän. Kysyin häneltä, että pitäisikö yksinhuoltajilta ottaa lapset pois. Hänen mielestä pitäisi yrittää pysyä yhdessä lasten takia (eronneena pidän tätä huonona vaihtoehtona). Entä sitten kun toinen vanhempi kuolee - pitäisikö sitten ottaa toiselta lapset pois? Tähän mies ei enää osannutkaan vastata. Ei ole olemassa yhtä oikeaa totuutta. Olen eronnut ja sittemmin lasten isä on kuollut. Kyllä ainoana vanhempana ja nykyisen miehen tuella olen saanut lapsistani ihan täysijärkisiä. Mitä nyt nuorison täysijärkisyydellä voidaankaan tarkoittaa? Joku tietenkin sanoo, että onhan mulla ollut uusi mies. Näin on, mutta silti lapsillani on vaan ollut yksi vanhempi.

  Aikoinaan, kun olin sairaalassa töissä (paperihommissa), aina välillä tuli joku suoraan synnyttämään ilman, että oli käynyt kertaakaan neuvolassa tai ilman, että olisi asiasta kertonut kellekään. Ja tässä vasta oli lehdessä juttua naisesta, joka oli mennyt mahakipujen vuoksi lääkäriin ja kyseessä olikin synnytyksen alkaminen. Tällä rouvalla oli ollut ihan normaalisti kuukautiset ja lääkärissäkin mahakipujen syyksi ei tämän vuoksi ensimmäiseksi arveltu raskautta. Että vielä nykyaikanakin näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa non-string clubiin, koko naislauman voimalla. Victoria´s Secretissä on kyllä somia alusvaatteita. Tyttökin on niitä ostellut ja paljon. Vähän ovat vain pienemmälle ahterille, kuin meikäläisen:)

   Siis lapsellehan olisi ideaalitilanne, jos saisi kasvaa ns ydinperheessä, mutta kovin usein tämä ei ole mahdollista. Kyllähän yksikin hyvä vanhempi on riittävä. Homojen ja lesbojen oikeudesta esimerkiksi adoptointiin minulla ei ole muodostunut vielä täysin selvää kantaa. Asia on varsin monimutkainen.

   Mielestäni on vastuutonta, jos tietää olevansa raskaana eikä käy neuvolassa. Esimerkiksi raskaudenaikainen sokeritauti tarvitsee seurantaa ja mahdollisesti hoitoakin. Siis itse en ainakaan olisi päässyt puolivälin jälkeen raskautta, ilman että olisin tietänyt. Tyttäreni oli sellainen peto liikkumaan, että jossain vaiheessa olisin mennyt lääkäriltä kysymään, että mikä alien tuolla mahassa oikein on, vaikka raskaudesta ei olisi ollut mitään muita merkkejä. Tosin tiedän yhden tapauksen ihan henkilökohtaisesti, jossa neljän lapsen äiti viimeisensä kanssa (47 v, reilut 50 vuotta sitten) oli kanssa päässyt seitsemännelle kuulle, kun lääkäri kertoi hänen olevan raskaana. Kasvainta oli nainen itse epäillyt:) Terveisii lumiseen Ouluun!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.