lauantai 7. joulukuuta 2013

Potutuslauantai osa 29

Nyt minua suututtaa niin, että saattaapi tulla ärjyäkin kirjoitusta. Ensinnäkin, kun avasin netti Ilta-Sanomat, niin sieltä pullahti otsikko "Ihminen kuoli junan alle Kirkkonummella". No kaiken lisäksi se asema oli Masalan asema, jota itse käytän matkustaessani kaupunkiin. Tiedättekös, olen nähnyt erinäiset kerrat, kun nuoret ihmiset ja vähän vanhemmatkin "oikaisevat" siitä ratojen yli, vaikka siinä on melkein metrin korkuinen aita raiteiden välissä. No tämä oikaisu koitui kuolemaksi, tai sitten kyseessä oli tarkoituksellinen teko. Kamalaa, mitä sitä voi sattua, kun ei viitsitä kiertää alikulkusillan ja portaiden kautta.

Eilen illalla, kun lähdimme käymään miäheni ja Ossin kanssa appiukon luona, jossa oli myös miäheni sisko Ruotsista käymässä, niin totesin, että naapuritalon uudisrakennuksella tehtiin töitä. Olen loputtoman kyllästynyt siihen, että siellä raksalla tehdään urakkaa niin, että tänne sisälle asti raikaa ja se meteli alkaa vasta normaalin työajan päätyttyä, illalla. Taitavat olla varsinaisia kuutamourakoitsijoita, jotka sitä hommaa hoitelevat:) Koko kesä on nyt kuunneltu sitä kuorma-autojen edestakaisin menoa ja toivottavasti se pikkuhiljaa loppuu. Se rakennusprojekti kun on laajempi, kuin mikään tavallinen. Se kahdeksan hehtaarin peltotilkkuhan salaojitettiin hevosten laidunta varten. Itse olisin kyllä ensin katsonut, että kuinka se kestää hevosten kulutusta ja sitten vasta tarvittaessa salaojittanut sen pellon. Pahoin pelkään, että kun se on hyvää peltomaata eikä mitään savikkoa, niin nyt se meni heinän kasvun kannalta liian kuivaksi. No toivotaan, ettei näin käynyt.

Eiliset huligaanit Tampereella ovat kyllä varsinaista ****joukkoa. Varsinainen pohjanoteeraus! Minun pieneen päähäni nyt ei vain mahdu, että mitenkä "Itsenäinen valtio, siinä kulminoituu kaikki se sorto, mitä vastustamme" Jotenkin näin yksi naamioitunut nuori äidin pikku kultamurunen asian kiteytti YLE:n uutisten haastattelussa. Miksi ihmeessä tätä sortoa sitten pitää vastustaa aggressiivisella mielenosoituksella juuri itsenäisyyspäivänä? Jos ei tämän kaksikymppisen nuoren miehen isoisän isä, tai isoisän isoisä olisi ollut rintamalla, niin mehän puhuisimme venäjän kieltä äidinkielenämme. Törkeää ja käsittämätöntä ajattelua tältä nuorelta haastateltavalta, siis minun mielestäni.

Jotkut konserttiin osallistujien puvuista olivat aika mielenkiintoisia valintoja. Satu Taiveaho onnistui todella hätkähdyttämään minua omalla valinnallaan. Tämä valinta ei ollut lainkaan minun makuuni. Huoks. 

No Ossilasta ei sen kummempia. Päätähdestä ei ole mitään uusia kuvia ja koska minulla on niin ikävä kesää, niin tässä Ossi toukokuussa.

Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta iloista viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

6 kommenttia:

 1. Listasit niin monta ärsytyksen aihetta, että en edes tiedä mistä aloittaa!

  Järkyttävä tuo junan alle jääminen...mutta jos tosiaan ihmiset eivät sen vertaa viitsi laiskuuttaan kiertää, että eivät pomppisi radan läpi, niin...

  No, siis, ensinnäkin, nuo Tampereen mellakoitsijat! Nyt pitäisi taas käyttää sellainen määrä voimasanoja, että saisi tuotu julki sen mitä ajattelen, mutta en nyt sentään tässä ala avautua ihan paatoksellisesti, siitä, mitä mieltä olen tästä tissiposkien pullamössösukupolvesta, joka haluaa ottaa voimallisesti kantaa asioihin - ihan Ison Maailman tyyliin. Voi ***vetti miten säälittävää!

  Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, että en katsonut Itsenäisyyspäivän vastaanottoa, mutta jälkeenpäin katsoin netistä kuvat juhlijoista ja aika moni asu sai kyllä kohottelemaan kulmia. Olkoon vaan vaikka kuinka vapaa pukukoodi, mutta en ehkä itse mitään minimittaista tai läpinäkyvää olisi päälleni pistänyt...Musta se Taiveahon kolttu oli vain mauton. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään Hollywoodin Oscar-juhla vaan Suomen Itsenäisyyspäivä. Ihan sama mulle, että onko juhlapaikkana poikkeuksellisesti vähemmän perinteikäs paikka, mutta silti...siinähän juhlan aihe on edelleen sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella onneton se junaonnettomuus. Sille ei vain mahda mitään.

   Kaiken maailman kuokkavieraat ja kiekkovieraat joutaisi pistää vähäksi aikaa vankilaan miettimään tekosiaan. Nyt on kovasti analysoitu tätä tapahtumaa, joku yliopiston tutkija oli eilen uutisissa haastateltavana ja Hesarissa oli tänään artikkeli samasta aiheesta. Ihmisten eriarvoistuminen aiheuttaa tälläisen ilmiön. Mielestäni pitäisi yrittää vaikuttaa muulla tavalla kuin hulinoimalla itsnäisyyspäivänä! Juhlakonsertti oli muuten ihan kiinnostava, että vähän missasit, kun et katsonut. Laikkupojille terveisii, M-L ja Ossi.

   Poista
 2. Luin IS-kommenttiosiota tuosta hevosien käyttämisestä Treella. Moni ihmetteli miksi hevoset oli siellä, kumiluoteja ja pamppua olis pitänyt käyttää. Poliisihevosiin tottuneena oon sitä mieltä, että kyllä ne hevoset ihmisiä kummasti rauhoittaa. Mikä hässäkkä olis ollu ilman hevosia ja jos olis käytetty pamppuja niin siitähän se meteli olis noussu, kumiluodeista puhumattakaan.
  Onneksi hevosten vammat jäivät vähäisiksi, ja tietysti tuomitsen niiden vahingoittamisen mutta ku on kaljaa päässä niin tekemiset on mitä on.
  Ihan Ossin näköinen Aatu oli pelastettu jostain kettukäytävästä. Se oli aikas vaikuttava artikkeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kärjistyneeksi se tilanne taisi mennä Treella. Ehkä se tosiaan oli hyvä, että niitä poliisihevosia oli paikan päällä. Onneksi eivät tainneet päästä kunnolla yksikään mielenosoittaja kajauttamaan hevosia pesismailalla takakintuille. Se voisi olla lopetettava sellainen hevonen. Ne hevosen kintut ovat yllättävän hauraat, jos tietää mihin kohtaan iskee.

   Olet oikeassa, piti oikein katsoa Aatun kuvaa. Aatu vaan ei ole mäyräkoira laisinkaan, vaan saksan metsästysterrieri. Luonnossa Ossi ja Aatu olisivat aikas lailla erinäköisiä. Ihana juttu, että pikkukoira saatiin kaivettua luolastosta ulos. Terveisii ja Halille haleja, M-L ja Ossi.

   Poista
 3. Luin linkit ja kommentit. Vähien unien jälkeen on turvallisempaa meikätytön jättää kommentoimatta ; ) Sen vain sanon, että samoilla linjoilla ollaan, Marja-Leena.
  Ossi on tuossakin kuvassa tosi komea ja näyttää tietävän sen itsekin. Mäyräkoirallehan ei sovi vaatimattomuuden viitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon ovat saaneet kielteistä palautetta, mutta on löytynyt myös ymmärtäjiä näille räyhääjille. Minä en heidän toimintaansa ymmärrä ja piste.

   Eihän toki mäyrikset ole mitään vaatimattomia. Ossi ei tosin tykkää katsoa itseään peilistä, jos sen nostaa sylissä siihen peilin eteen. Me olemme miähen kanssa naureskelleet, että se johtuu siitä, kun Ossi-parka luulee olevansa ihminen ja peilistä se huomaa, että on jotenkin erilainen:) :) :) Terveisii teillepäin, toivottavasti Párek voi jo tooosi paljon paremmin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.