perjantai 16. tammikuuta 2015

Ossin aatoksia osa 35


Mitähän sitä oikein tekisi? Sohvallekaan ei pääse ennen kuin isäntä on siinä...

 Siis vesikupille.
Aah, mitäs me miähet:) Pääsin soffallekin, kun vähän isäntä nosti. Mami on heittänyt aulan maton pois, eikä uutta ole ilmestynyt. Tuo korkki on niin liukasta, ettei mäyrämies pääse hyppäämään sohvalle.
 Hyvästi "koirakenkä".
 Emäntä, pois siitä häiritsemästä. Mene vaikka päivittämään blogisi, kuten sanoit.
Näin huonon kelin vallitessa Ossi viettää enempi aikaa sohvalla kuin lenkkeillessä. Eipä tarvinnut miähen mennä "metsälenkkiä" tuulessa ja tuiskussa. Tuossa pari päivää sitten Ossi oli vetämällä vetänyt metsälenkille, sillä seurauksella, että loppua kahta sataa metriä Ossia oli melkein tarvinnut raahata valjaista. Sen verran lumikinokset söivät mäyrämiestä. Jotenkin valjaat luiskahtivat herran ympäriltä pois ja Ossi tilanteesta yllättyneenä ja onnellisena sai sen verran voimia, että otti kamalan juoksuspurtin - suoraan kotiovelle:)

Ossilasta oikein mukavaa perjantai-iltaa.

10 kommenttia:

 1. Kiva ku spurttas kotiovelle eikä innoissaan syvemmälle lenkkipolulle. Eihän se kadoksiin olis päässy mutt olis ollu pidempi matka kantaa kotiin ku ei se ois jaksanu kuitenkaan kävellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Ossi on vanhenemassa:) Jokunen vuosi sitten se olisi vapauden riemussaan etsinyt ensimmäiset sorkkaelukan jäljet ja kadonnut kuin ***** Saharaan. Nyt kotiovi kutsui ekana. Kyl me naurettiin miähen kanssa. Mähän olen juossut sen perässä 2005 vappuna ihan tukka putkella kuunnellen, et mistä päis haukku raikaa, kun fleksi katkes ja se läksi kauriin perään. Sain sen sitten näköetäisyydelle, kun Ossi oli menossa uusintakierrokselle elukoiden perään (miähen mukaan, ne juoksevat isoja rinkuloita) ja kun kaameesti karjuin, ni se pysähtyi ja mä sain fleksin narusta kiinni. Terkkui teille päin ja Uskolle rapsutuksii.

   Poista
 2. He-hee, oli varmaan näky, kun mäyris "karkasi" omalle kotiovelle =D Tällä kelillä tarvitaankin aika paljon houkutuksia, että koiran saa käännettyä takaisin ovelta tuonne sohjoon...

  Teidän miähillä on sitten tollanen yhteinen sohvailuaika iltaisin :) Liukas lattia ei kyllä houkuttele mäyriksen lyhkäsillä jaloilla hyppimään ilman vauhtia mihinkään. Metsälenkillä Arttu kyllä leiskahtaa aika korkeidenkin kaatuneiden puunrunkojen yli.

  Leppoisaa viikonvaihdetta Ossilaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Mai, sitä toi miäskin nauroi, kun tulin kotiin kutomasta. Sanoi, että pentele Ossi karkas valjaista ja kerkesi ennen häntä ovelle:) Tänään Ossi onkin tuumannut jo neljä kertaa, että ei ole minun keli ei... No joo käveli se miähen kanssa hyvin piskuisen lenkin. Minua ei saa tuonne sohjoon liukastelemaan pimeellä.

   Miedän miähet viettää yhteistä laatuaikaa. Ossi-parka ei tiiäkään, et joutuu koko ensi viikon viettään minun kanssa, kun miäs karkaa Vegasiin työmatkalle. Meitin tarttisi hankkia uusi matto, mutta se vaatii nyt taasen orientoitumista asiaan. Voi olla, että olemme vielä ensikin tammikuussa ilman mattoa.
   Leppoisata viikonvaihdetta teille kanssa Mai ja Arttu.

   Poista
 3. Ossilla on ollunna sittä sama homma ku meekäläesellä. Eli puaroominen hangessa. Paetsi että meekäläenen jäe kyllä nii jummii kinoksee että pitj äetin käävvä nostamassa poekkee.
  Sohva seon paras paekka. Tällä ilimalla aenahhii. Vaekka pitkästä aekoo kyllä olj iha mukava laakata häntä suorana pihallahhii :)
  Sinä joovvut sittä ensviikolla Ossille sitä sohva-aekoo antammaa ku ee isäntä oo kotona :)
  Mukavata viikovvaehetta Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kova paikka mäyrikselle, kun on metriset hanget. Olikohan se nyt talvina 2008-12, kun oli täällä etelässä ne järkyttävät lumivuoret. Onneksi kerkeää unohtamaankin:) Kyllä rumalla säällä on koiran paikka lämpösässä. Kuulin justiinsa radiosta "mukamas" selityksen sanalle koiranilma. Se nyt ei suinkaan tarkoita, että koira nauttisi siitä sateesta,rännästä ja tuulesta, vaan siitä, kun entisaikoina oli tapana pitää koiraa ulkona eli oli ns "pihakoiria", niin koira joutui olemaan ulkosalla säästä riippumatta, kun taas kissalla oli kissan päivät. Se sai olla sisällä tuvassa pankon päällä:)

   Juu, me joudumme Ossin kanssa olemaan ihan kaksisteen kotosalla, kun isäntä lähteepi muille maille vierahille. Savoon terveisii.

   Poista
 4. Sohva on tosi hyvä paikka. Joskus katson luonto-ohjelmaakin sohvalta ja Palvelijatar yrittää päätellä mitä mietin elukoita katsellessa. Höhö, minähän etupäässä kuuntelen niiden ääniä.
  Pari vuotta sitten pääsin kesällä muljahtamaan valjaistani, mutta en ehtinyt ottaa askeltakaan kun Palvelijatar jo nappasi kiinni. Harmittaa vieläkin etten ehtinyt livohkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Párek, ei Ossikaan ole kiinnostunut katsomaan telkkuu. Sekin kuuntelee vain ääniä:) Piippaukset ja eläinten äänet saavat sen kiinnostumaan ja kaikki ihmeelliset kiljaisut, rääkäisyt yms.

   Ai, sinäkin olet päässyt muljahtamaan valjaista. En totisesti tajua, miten Ossi läksi valjaista, mutta näemmä sekin on mahdollista. On se parempi olla karkuilematta, on turvallisempaa:) Terlut teitille kanssa täältä Ossilasta.

   Poista
 5. Ossi on oikeassa: sohvat on mäyräkoiraa varten, ei upottavat lumihanget. Viltin alle vaan luolaan odottamaan kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvalle luolaan. Sitten, kun hanki kantaa ja aurinko paistaa on taas pitkien lenkkien vuoro:) Sinulla Sylvi on siisti sisätyö ja pihalle pääsee kirjastostakin. Terveisiä teille Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.