lauantai 3. tammikuuta 2015

Potutuslauantai osa 75

Yleensä olen käynyt aina perjantaisin katsomassa äitiäni. No, torstai-iltana luotin sääennusteeseen ja kun sääennustus lupasi hirmuista sadetta ja myrskyä, niin soitin äitilleni, että "kuules on tulossa niin hirmuinen myrsky, että tulenkin vasta lauantaina". No se myrsky meni jotenkin pohjoisempaa, tai sitten se meni mereltä ohitse. Joka tapauksessa täällä, eikä Lohjallakaan ollut perjantaina kuin ihan vähäsen huono sää.

Äitini tarvitsee uudet kyynärsauvat. Hoitokodin sairaanhoitaja oli sanonut äidilleni, että "sinähän voit tutkia netistä asiaa". Whaaaaat??? Onneksi kerkesin rauhoittua siinä tunnin ajomatkalla kotiini ja sain kirjoitettua sähköpostini aika siististi, ilman mitään vahvistesanoja ja jopa aika ystävällisessä hengessä. Ilmoitin kyllä tälle hoitokodin vastaavalle sairaanhoitajalle, että kyllä kuule se on sinun tehtävä hoitaa ne uudet kyynärsauvat äidilleni ja oikea osoite saattaa olla Kirkkonummen terveyskeskuksen apuvälinevarasto ja oletan, että äidilläni ovat ne uudet sauvat ensi perjantaina, kun tulen häntä katsomaan. Onnistuin kirjoittamaan sen sähköpostin todella ystävälliseen sävyyn, vaikka täällä näyttöpäätteen takana en asiasta niin kovin ystävällisesti ajatellutkaan. Aina joskus ajattelen, että jotkut ihmiset eivät ihan ole toimenkuvansa vaatimalla tasolla. 

Eilen näin telkkarista puolet ohjelmasta Avec Tastula. Tällä kertaa Maarit oli tehnyt ohjelman Romanian kulkukoirista ja "Kulkurit"-järjestöstä, joka tuo jonkin verran näitä pelastettavia kulkukoiria Suomeen. Romaniassa koiriin suhtautuminen on todella surkeaa. Ihan kotikoiriakin saatetaan hyljätä pelloille, kuten johonkin kaatopaikalle. Sitten, kun ne koirat joutuvat tarhaan, niin niillä koirilla ei ole kovin kauaa armon aikaa ennen kuin ne lopetetaan. En tiedä kauanko Suomessa tarhaan joutunut koira pidetään hengissä? Tosin Suomessahan ainakin rotukoiran omistaja on aika helppo jäljittää tatuoinnin ja nykyään sirutuksen perusteella.

*linkki* Pihaan juossut koira vahingoitti lapsia. No voihan mamma mia. Siis, en jaksa tajuta omistajia, jotka antavat vihaisten koirien juosta vapaina. Ainakin tästä jutusta saa sellaisen käsityksen, että koira juoksi jostain toisesta pihasta toiseen pihaan ja hyökkäsi leikkivien lasten kimppuun. Ei pentele. Jotain rajaa pitäisi koirien pidossa olla ja tälläinen kyllä menee taasen ihan överiksi.

*linkki* Seitsemän hyvää syytä omistaa koira. Tässä sitten vastuullisille koirien omistajille / tuleville omistajille niitä hyviä syitä omistaa koira. Tosin minä keksin paljon pidemmän listan kuin seitsemän, mutta tuossa noin aluksi.

*linkki* Koirien jalostus kuohuttaa. Sitten vielä lopuksi tälläinen. Aina joskus minuakin nyppii nämä niin sanotusti liian pitkälle jalostetut rodut. Monilla roduilla on ne omat vikansa. Onhan mäyräkoirillakin se kuuluisa mäyräkoirahalvaus, joka toki voi iskeä muihinkin lyhytjalkaisiin ja pitkäselkäisiin rotuihin. Kuitenkin koirien jalostuksella voitaisiin päästä pikkuhiljaa myös terveempiin yksilöihin, jos joitain ulkonäkökriteereitä ei pelkästään pidettäisi sen rodun jalostuksen ainoana päämääränä. Yhdellä tuttavan tuttavallani oli aivan mahtava koira. Hän oli teettänyt jo toisen samanlaisen "cocktailin". Koira oli hyvin mopsin näköinen, mutta se oli hieman isompi ja sillä oli pitempi kuono, joten sillä ei ollut näitä mopsin kuuluisia hengitysvaikeuksia lainkaan. En nyt valitettavasti muista, mitä rotuja siinä koirassa oli. Olen nähnyt sen koiran kaksi kertaa ja tämä tuttavamme muutti tältä alueelta pois, joten enää tuskin näenkään sitä koiraa. Sekotus oli kuitenkin aivan fantastinen, koska se oli niin erehdyttävästi mopsin näköinen, olematta kuitenkaan mopsi:) :)

Mutta hei, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta iloista viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti ottivat opikseen, ja äitisi saa ne sauvat mahdollisimman pian. Sitähän varten palvelutalossa on henkilökuntaa, että auttavat kaikessa mahdollisessa terveyteen liittyvässä.

  Koira-asiat kuohuttaa, varsinkin irtokoirat! Ne on vaarallisia, eikö ihmiset sitä tajua. Jos oma koira ei ole vaikka tottunut lapsiin, se on jo sillä perusteella vaarallinen, jos pääsee vapaana lasten joukkoon. Hälisevät, joka suuntaan pomppivat pienet ihmiset voi laukaista vähimmillään takaa-ajovietin, pahimmillaan ärsyttää puremaan. Joka tapauksessa koiranomistajan vika.

  Mua ärsyttää talossamme se, kun pari koiranomistajaa on ominut pihan itselleen. Heidän koiransa ulkoilee siis aina vapaana, ja ovat myös uroksia. Ensimmäiseksi tuollainen vapaana oleva uros merkkaa heti kuistilla oven pielen (josta olen hihnan kanssa pitänyt Artun kurissa ja nuhteessa tähän asti), mutta mitää tekee hihnassa tuleva koira, kun haistaa "kirjeen". Merkkaa tietty päälle! Ja taas on omat opit tuhottu. Koira oppii jättämään pissaamatta kiellettyihin kohtiin ulkonakin, mutta toisen merkkaus on sille jo ylivoimainen houkutus.

  Enpä jatka irtokoirista, tai lenkillä vastaan tulevista. Niistä olen vaahdonnut ennenkin.

  Mix-koirat on tosissaan joskus tosi mainioita ulkomuodoltaan, ja usein vielä muiden seropien tavoin pitkäikäisiä. (Bassekin on mix) Ja tuo ei olekaan potutuksen aihe, päinvastoin :) Ylijalostus on kyllä vastuutonta. Jos jalostuksesta johtuvista ruumiinrakenteista alkaa koitua yhä enemmän sairauksia rasitteeksi rodulle, pitäisi ymmärtää lopettaa.

  Mukavaa viikonvaihdetta Kirkkonummelle, älkää liukastelko Ossin kanssa lenkeillänne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko sillä vastaavalla sairaanhoitajalla liikaa töitä, vai onko hän jotenkin yksinkertainen? No, jos ei tuon s-postini jälkeen homma luista, niin seuraava porras on sitten se johtaja. Mutta kun hänkään ei ole mikään järjen riemuvoitto...

   Irtokoirien omistajat ovat ne joihin se suurin ärtymys pitäisi suunnata. Mun pitää tulla käymään ja lähteä ulkoiluttamaan Arttua samaan aikaan kun nämä vapaanaolevat. Kiinnittyvät varmaan aika nopeasti ja sinä et ainakaan leimaannu, vaan se hullu akka joka käy kylässä:)

   Silloin, kun koirissa yhdistyvät toisiinsa sopivien rotujen piirteet, ne ovat uskomattoman hienoja. Olen nähnyt todella hienoja labbis-saksanpaimenkoiria, suomen ajokoira-saksanpaimenkoira yhdistelmän. Yhdellä kaverillani oli yksi maailman suloisimmista pikkukoirista ja siinä oli isänä mäyräkoira ja äiti oli jack russel ja jonkun sekoitus. Sitä kakkosta äidissä en saa juuri nyt mieleeni.

   Mukavaa viikonloppua teille kanssa, koetetaan olla liukastelematta.

   Poista
 2. Mua ärsyttää tuo mistä Mai edellä kirjoittaa. Siis että koira saa pissiä just siihen ekaan kulmaan oven vieressä. Siinä pitää sitt astella pissavanoja kiertäen ja katsoa mihin kassinsa laskee avainta etsiessä ja varoa, ettei ostoskärryn pyörät saa pissakylpyä. Pikkasen pidemmälle vois koiran viedä.
  Sitt mua ottaa päähän radion uus ohjelmakaavio. Tutut ohjelmat on siirretty mikä minnekin, kivoja on lopetettu yms. Noh, yks kamala ohjelma on onneks lopetettu: Koe-eläinpuisto. Se oli ihan kamala.
  Menee taas aikaa, että oppii mitä ohjelmaa milloinkin tulee.
  Kaikesta huolimatta: hyvää loppuvuotta Ossilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olen niin samaa mieltä kanssanne. Tosin koirahan ei taaskaan ole syypää vaan se pirun ääliö siellä narun toisessa päässä. Koirahan laskettaa juuri siihen mihin edellinen on merkannut, uroskoira varsinkin, kun sille se pissiminen ja kakkiminen on reviirin merkkausta, tarpeiden teon lisäksi. Monet koiran omistajat ovat näköjään tosi pönttöjä.

   Se mihin Ossi laskettaa lirit tontillamme ei kuulu kellekään, koska onneksi tuo piha jatkuu aika pitkälle...

   Se on oikeasti sääli, että kivoja ohjelmii lopetetaan ja vaihdellaan miten sattuu, tosin kaikkia ei voi miellyttää. Appiukkoni toimi aikoinaan semmoisessa ryhmässä, joka koordinoi radio- ja TV-ohjelmia. Hän sanoi, että yksi ihmeellisimmistä valituksista oli sellainen, kun radiossa meni joku iltahartaus ja televisiossa joku poliisisarja päällekkäin. Hän pohdiskeli jälkeenpäin, että todennäköisesti tämä valittava nainen oli varmaan ainoa henkilö Suomessa joka olisi ollut molempien ohjelmien seuraaja:)

   Toivottavasti sä käyt loppuvuonnakin aina joskus kääntymässä:) Mä ainaskin ajattelin koko vuoden seurata sun blogias. Terkut Ossilasta!

   Poista
 3. No justiisa! Siitä kaet ne palakannii suavat että asiakkaasa hoetaavat. Vielä ruveta ite ehtimmää apuvälineetä.
  Onse hyvä asuva tiälä korvessa ni suap merkata mihinkä haluvvaa. Eekä kukkaa tule pissittämmää koeroosa oven etteen. Pitäs sitä sielä narumpiässä olla sevverra järkee ettee iha ovipielee antas koerasa lirutella semmosissa paekoessa misson muitahhii asukkaeta. Vuan pölövästijä riittää mualimassa...!
  Myöhhii tiijettäs enämpihhii ku seehtemen syytä omistoo koera :D
  Mukavata viikkoo Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tere Iivari

   Tein kyllä sellaisen myönnytyksen, että lupasin hakea ne sauvat, samalla kun käyn tuolla Kirkkonummen keskustassa. Mun miäs sanoi, että minä kyllä hiillyn vähän liian nopiaan, mutta myönsi kanssa, että eihän se nyt minun äitin homma ole hakea niitä keppejä jostain netistä, vaikka hänellä Ipad nyt onkin:)

   Uusimmassa Mäyräkoiramme lehdessä on SATA+ yksi hyvää syytä omistaa mäyräkoira. Ehkä siitä saa jotain bloggauksenkin aihetta.Kunhan nyt ensin kerkeän lukea jutun. Hyvää loppiaista ja hyvää viikkoa teille sinne Savoon.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.