lauantai 10. tammikuuta 2015

Potutuslauantai osa 76

Keskiviikkona rakas tyttäreni soitti ja ensimmäiseksi kiekaisi, että "olen hengissä". Heräsin juuri pieniltä päiväunilta, enkä siis tiennyt mitä Pariisissa oli tapahtunut. No kilometri on pitkä matka yhdenkin asuinalueen sisällä ja toiseksi näiden terroristien kohde oli ollut varsin selkeä. Siis tyttöhän asuu juuri nyt tällä yhdennellätoista asuinalueella, missä tämän Charlie Hebdon toimitus sijaitsee. Täytyy sanoa, että Pariisin ilmapiiri on tänä päivänä varmastikin surullisen lohduton. Mitähän muslimien Jumala oikeasti on mieltä näistä terroriteoista, joita hänen nimissään tehdään?

Voi itku. Lueskelin Länsiväylästä uusien etunimien kalenterilistaa. Tämän vuoden kalenteriin saadaan 39 uutta etunimeä. Jos laskin oikein niin kalenteriin tulee 17 uutta poikien nimeä ja siitä äkkiseltään laskettuna tyttöjen nimiä tulee sitten 22. Tarvitseekohan erikseen mainita, että en erityisesti pitänyt yhdestäkään näistä uusista etunimistä? Jaa, miksikö en. No tyttäreni vastaisi, että "no, kun sä olet tuollainen vanhan aikainen eukko". Minä vastaan, että siksi kun iso osa niistä nimistä oli sellaisia, jotka ovat "oikeiden nimien" väännöksiä kutsumanimistä, tai muuten vaan outoja, tai sitten nimet ovat jotain muita kuin suomalaisia nimiä. Älkää nyt loukkaantuko Isabellat, Mimosat ja Nadjat tai Annut. Kalenteriin on lisätty tälläinenkin tytön nimi kuin Isla. No joo. Tuosta ei edes oikein osaa sanoa, onko se tytön vai pojan nimi. Tosin hyvin monet tytön nimet päätyvät a:han paitsi tässä uusien nimien listassa, johon on tullut muun muassa Jooa ja Luka. Jooasta ei sitten ole vahingossa jäänyt pois kirjaimia.. Silloin kun vähintään viidellesadalle lapselle on annettu ensimmäiseksi nimeksi jokin tietty nimi, niin se voidaan ottaa kalenteriin. Mikään automaatio se ei taida olla se nimen päätyminen kalenteriin.

*linkki* Koirasi ymmärtää enemmän kuin luuletkaan. Ihanaa, nyt sitä on taas oikein tieteellisesti tutkittu ja todistettu, että kyllä koira ymmärtää sanojen sisältöä, eli siis itse sanoja. Ja niin kuin tätä ei tietäisi ihan joka ainoa koiran omistaja. Pah. En ole oikein koskaan tajunnut ajatella, kuinka paljon Ossi ymmärtää puhetta, kun minun mielestäni se ymmärtää ihan kaiken, hah. No tämä nyt ei tietty pidä ihan paikkaansa, mutta enemmän Ossi ymmärtää, kuin mitä me miehemme kanssa tajuammekaan. Joskus oikein pohdimme, että mitähän Ossi meidänkin keskusteluista ymmärtää, mutta se jää miehelleni ja minulle ikuiseksi arvoitukseksi.

*linkki* Karhu vei Kaapon. Murheellinen juttu siitä, mitä tapahtui Kaapolle. Yleensä Kaapo pysyi aina pihassa. Joopa joo. Minä en itse laskisi lemmikkiäni irti missään sellaisessa paikassa, jossa liikkuu susia, ilveksiä tai karhuja. Kaapo liittyi materian kiertokulkuun ja karhu röyhtäisi vatsa täynnä.

*linkki* Teinipojat varastivat varikolta bilebussin. Tätä juttua lukiessani en oikein tiennyt pitäisikö itkeä, vai nauraa. No aina, kun rikos tapahtuu, niin eihän se ole naurun aihe, mutta tämä tapaus oli kieltämättä hiukan koominenkin. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta toivotamme Ossilasta kaikille oikein mukavaa viikonlopun jatkoa.

14 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar10. tammikuuta 2015 klo 18.50

  Pariisissa on nyt paljon huolestuneita ihmisiä. Maailmasta tulee vuosi vuodelta pelottavampi ja väkivaltaisempi.
  Uusia ja erikoisia nimiä tulee väistämättä kalenteriin. On vanhempia, jotka haluavat lapselle nimen, jota ei alunperin ole olemassakaan. Enpä tiedä jaksanko harmistua. Mutta naurattaa kyllä, kun supisuomalainen -nen päätteinen sukunimi saa seurakseen Biancan, Gwynethin tms. Ja pikkuhiljaa vieraskieliset ja itsekeksitytkin nimet ujuttautuvat kalenteriin. Vastapainona sitten joku vuosi tulee muotiin vanhat nimet, kuten Malviina, Elviira ja Eufrosyne ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin lukevinani nopsasti jonkun huolestuneen naisen lausahduksen, että "emme voi asua enää täällä". Hmm, no sitten maailmassa on monta paikkaa, jossa ei voisi asua. Suomessakin vaikkapa Hyvinkää. Siellähän se yksi kahjo ampui naispuolisen poliisin pari vuotta sitten lähes hengiltä.

   No en minäkään varsinaisesti harmistu noista nimistä, mutta monasti tulee mieleen, että vanhemmat voisivat etukäteen käyttää harkintaa ja vaikkapa säästää lapsensa koulukiusaamiselta nimen vuoksi. No, Bianca Virtanen/Korhonen kuulostaa aika epäluontevalta. Joskus itse keksityt nimet ovat varsinaisia hirviöitä. Malviina ja Elviira soivat minun korvissani ihan kauniilta:) Eufrosyne sen sijaan on jo aika hassu. Olisiko se niin vanha, etten ole ikinä kuullutkaan...

   Poista
 2. Kyllä luvettii yhestähhii avviisista nuita kastettuja. Emme, Eemu, Mammu,Mumeliina!! Hyväihme kuitennii...lapsrukat. Teeni-ikänen Mammu Mumeliina on varmaa mahottoman ilonen nimestäsä :D

  Onneks tyttös on turvassa. Mualima on jokapaekassa pahhuutta täännä. Vuan ohan sitä hyvvyyttähhii. Toevotaan että tuo jälellämaenittu seoroo tytärtäs koko elämäsä. Missee ikinä sittä assuuhhii.

  Onse kumma ettee immeeset usko mitenkä paljo myö koerat älytään puhheesta. Voe ku tietäsittä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olikos toi Mammu Mumeliina sattunut ihan oikein yhdeksi nimeksi. Voi lapsi raukkaa, mitä muuta sitä voisi sanoa. Eikä pääse kuin vasta täysi-ikäisenä muuttamaan nimeään, jos eivät vanhemmat pyynnöstä muuta aikaisemmin. Tai voihan sitä tietty lapsi sopeutua mihin vaan. Voi sitä naurun tyrskettä, kun ensmäisellä luokalla itseään esittelee.

   Juu, onhan se Pariisi iso kaupunki, mutta sattui kuitenskin ihan samalle alueelle. Vaikka eihän sille mitään voi, mitä kaikkea elämä eteen heittää. Näistä karmeista tapauksista tulee mieleen heti nämä muutaman vuoden takaiset kouluampumiset ja sitten yksi on jäänyt erityisesti mieleen, kun eräs mielenvikainen, joka taisi kuulla äänen käskevän häntä toimimaan, kajautti kirveellä takaapäin jotain onnetonta metrossa istujaa. Että niinkin voi sattua. Ei ihan kaikki ole tosiaan omissa käsissä.

   Minä olen Ossista huomannut, että te koirat huomaatte ja älyätte asioita ihan hirmuusti paljon enempi, kun mitä me ihmiset tajutaankaan. Asia on nih. Terkut Savoon päin. vois ne teitin sähköongelmat jo herjetä.

   Poista
 3. Näinhän se menee, että nimet seuraavat aikaana ja jotkut nimet ovat ajattomia esim. Anna. Onneksi nimensä voi vaihtaa aikuisena. :)

  Kävin Pariisissa viimeksi 30 vuotta sitten ja siellä oli tietyissä kaupunginosissa hulinaa jo tuolloin. Matkakaverini ryöstetiin. Huoks. Maailman muuttaminen ei taida onnistua? Meidän täytyy vain sopeutua...

  Onneksi meillä on puhetta ymmärtävät lemmikit. Terkkuja Ossille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten minua ottaa päähän noissa ylettömän erikoisissa nimissä se, että ne nimen kantajathan niistä nimistä kärsivät, eivät ne älyvapaat vanhemmat, jotka ovat antaneet ne lapsilleen. Meidänkin tyttö on pohtinut toisen nimensä poistamista, mutta en usko, että hän on saanut sitä aikaiseksi. Me onnettomat, kun annoimme kaksi nimeä:( Tosin molemmat nimet sellaisia aika ajattomia ja kauniita. Siis toki meidän mielestämme:) :)

   Eipä maailmassa taida sellaista isoa kaupunkia ollakaan, jossa ei olisi levotonta. Tosin en ole Pariisia ajatellut sellaisena "levottomana" kaupunkina, vain ja ainoastaan "taskuvarkaiden paratiisina".

   Huoks. Sinäpäs sen sanoit. Onneksi meillä on meitin paljon ymmärtävät lemmikit! Tuulipojille terkkuja.

   Poista
 4. Sääliksi käy muslimeja ympäri maailmaa. Heitä leimataan, vaikka ovat ihan tavallisia, kunnollisia ihmisiä. Eikä islamin usko kehoita tällaisiin tekoihin ollenkaan. Kuten ei mikään uskonto. Nyt sitten on tultu tähän pisteeseen, että käydään sitä hyvän ja pahan taistelua maailmassa, jossa toivottavasti hyvä voittaa.
  Lapsillensa etunimeä pohtivien vanhempien pitäisi "maistella" aikomaansa nimeä itsellään, allekirjoittaa sillä nimellä, esitellä itsensä ääneen jne. Se auttaa vanhempia hylkäämään ne kaikkein hulluimmat nimet, kuulemma. Aikuisena tietyt nimet kuulostavat tahtomattoman veikeiltä, pikkulapsena ne ovat söpöjä hellantelttunimiä. Luulisi etunimilautakunnalla olevan enemmän harkintakykyä kuin vanhemmilla.
  Koira ymmärtää sen, mikä sille on tärkeää. Eikö? Sanan sieltä, sanan täältä ja ihmisten äänenpainot ja eleet. Ja koira sulkee korvansa sanoilta, joita se ei halua kuulla, saatikka ymmärtää. Koirat on kyllä fiksuja!
  Terveiset sateisesta, myrskyävästä, ukkostavasta Hampurista, eilen +14°, tänään +2°!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on surullista, että nyt viime vuosina ihan kaikki räikeimmät terroriteot ovat tehneet tälläiset niin sanotut "ääri-islamistiset" liikkeet. Ei kait mikään Jumala voi käskeä posauttamaan lentokoneella päin pilvenpiirtäjää, tai käydä tappamassa lehden toimituksen ihmiset?

   Se olisikin varmaan hyvä konsti kuvitella sitä nimeä ihan itsellään. Voisi tosiaan jäädä moni hellantelttunen ilman sitä kauhistuttavaa nimeä, joka pienellä lapsella ehkä kuulostaa tosi suloiselta, mutta aikuisella ei niinkään.

   No, tuostahan se sitten johtuu, että mäyräkoirat eivät halua aina totella. Ne sulkevat korvansa niille epämieluisille sanoille. Vähän niinkuin jotkut miehet tekevät, joilla on niin sanotusti valikoiva kuulo.

   Täälläkin oli viime yönä sateista ja myrskyävää ja nyt tuota valkoista sittaa on tien vierukset ja pihan laita täynnä. Tie käytiin auraamassa juuri äsken ja miäs teki lumityöt pihalla. Terkut Saksaan!

   Poista
 5. Onneksi tyttäresi on kunnossa! Uskon varjolla ollaan käyty sotia maailman sivu. Ja käydään vastakin. Vaan ovatko ne sodat muuttumassa enempi terroriteoiksi? Järkyttäviä tuollaiset teot on joka tapauksessa.Ei niitä voi tavallinen ihminen käsittää, että miksi! Saattaa tietysti olla, että tuo lehti on hiukan "kaivanut verta nenästään", mutta ei se silti oikeuta moisiin terroritekoihin. Voi miksei maailma voisi olla rauhallinen, seesteinen onnela? Terkkuja sinnepäin, ja muiskuja Ossille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Minua ihan hirmuisesti käy sääliksi se nuori nainen, joka pakotettiin avaamaan se rapun alaovi aseella uhkaamalla. Uskonto sotkettuna politiikkaan on varmaan aiheuttanut ne suurimmat sodanaiheet.

   Hmm, ei mikään pilailu, eikä irvailu oikeuta sitten tappamaan ketään, se on mielestäni ihan varma. Semmoista se on vaan tämä maailman meno. Ellille suukot Ossilta.

   Poista
 6. Ikäviä on nämä jatkuvat tappamisuutiset :(
  Meitä hirvittää täällä korvessa nyt lähinnä nuo pakkaset! Tiitu ei tarkene kun piipahtaa rapun pielessä äkkiä... hhhrrrrr....
  Hyvää tulevaa viikkoa ja lämpimät muiskut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole enää pakkasia, lunta sitten sitäkin enempi. Pöljäke Ossi oli halunnut kävellä miähen kanssa tänään sellaisen metsälenkin, että joutui koirapolo koville. Ihan tuossa parisataa metriä ennen taloa Ossi oli jotenkin päässyt valjaistaan irti ja oli onnellisena juossut suoraan OVELLE:) Tiitulle Ossi-muiskut.

   Poista
 7. Meillä ruukaa olla parasta hupia lukea kastettujen nimiä. Sukupuolineutraalit nimet ovat oma lukunsa: erään tutun lapsen nimi on Myrsky. Joku voisi sanoa, että se on koiran nimi :D

  Lyhyet nimet ovat ihan ok, mutta vaikeuksia tulee esim. Jooan kanssa. Ei taida olla yksi tai kaksi kertaa, kun nimi kirjoitetaan väärin. Tai epäillään papilla olleen lukihäiriö. Minulla on Joonas, mutta uusavuttomien mielestä lienee liian pitkä ja vaikea. Heh heh. Tyttärilläkin on tavisnimet, joiden kanssa pärjää ulkomailla. Tosin ääntämys on mitä on, mutta ei ainakaan ole ään ja öön kanssa ongelmia. Otan osaa Yrjön ja Väinön puolesta, jos muuttavat ulkomaille.

  Nimimuotiin vaikuttaa tv- ja elokuvamaailma, ja musiikki. Eiköhän Rihannat sun muut ole kohta tätä päivää.

  Onneksi tytär on kunnossa.

  Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on erinomainen koiran nimi:). En minä jaksa kauheasti vaivata päätäni nimillä. Totean vain, että jotkut vähän ärsyttävät, jotkut eivät. Mitä erikoisempi nimi, niin sitä enempi yleensä lapsi saa kärsiä. Joonas on musta kiva nimi, tunnen itsekin pari Joonasta, Jooa sen sijaan ei ole niin kiva nimi, huoks. Nimen tulisi aina sopia sukunimeen kanssa, huoks.

   Minä en ole edes varma onko Rihanna joku laulutähti, vai elokuvanäyttelijä? Taitaa se olla joku kansainvälinen poppari... Kyllä suomalainen Rihanna voi olla vähän hassu, tai sitten ei, kunhan siihenkin tottuu. Terkkuja Kirkkonummelta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.