tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesäkuu lopuillaan


Kesäkuu alkaa olla lopuillaan ja huomenna alkaakin jo toivottavasti helteinen heinäkuu. Eilen ollessamme lenkillä ei tietenkään ollut kameraa mukana ja naapurin kaksiviikkoinen varsa sekä sen emä laskettiin ensimmäistä kertaa tuolle isolle laitumelle kolmen muun hevosen kanssa. Voi hirmuinen millaista vauhtia pääsee jo kaksiviikkoinen varsa. Tuossa se  varsa on emänsä vieressä. Huikean hieno ja kaukaa otettu kännykkäkuva:)

 Ossi lenkuran jälkeen. Se ei millään haluaisi tulla lenkkien jälkeen sisälle, vaan köllöttelisi mielellään ulkosalla. No sopisihan se muuten, mutta sitä ölömölöä kun en jaksa kuunnella. Mukavat kesämökkinaapurit ovat usein käymässä ja jos he liikahtavatkin tontillaan, niin Ossi pitää huolen ilmoittamalla heidän liikkeistään ja omasta ulkona olostaan. En viitsi rassata kenenkään hermoja pitämällä Ossia samanaikaisesti ulkona. Uudet naapurimmekin rakentavat lisää aitaa ja Ossi ilmoittaa siitäkin aina välillä:) No kait se on jo hyväksyttävä, että mäyräkoira on sellainen mikä on. Ossi kun näkee kesämökkinaapureiden auton, niin se alkaa jo haukkua ja murista. Outo koira. Ei ole koko elinikänään tottunut meidän mukaviin kesänaapureihin.

Ossi näyttää aika tukevalta tuossa kuvassa. Todellisuudessa se on laihtunut. Pitäisikin ottaa Ossi syliin ja puntariin joku päivä.
Helteitä on luvattu perjantaiksi. Odottelen helteitä ja toivon, että ne kestävät pitkään. Minä kun olen sellainen lämpimän ystävä. En kylläkään pidä auringon otosta, mutta lämpö on ihanaa. Terkut Ossilasta

4 kommenttia:

 1. Pääasia, että näit livenä varsan kesäriemun =D Kuvasta sen voi kyllä kuvitella, jos on joskus hevosia seurannut.

  Onko Ossi päässyt läheltä tutustumaan naapureihin? Vaikka onhan se ihan eri asia kuunnella ääniä jostain kaukaa kuin nähdä ihmiset läheltä. Vahtikoira ei ääntään säästele =D

  Toivotaan oikein sinun mieleistä hellettä teille viikonlopuksi :) Meille sitten pikkusen vilposempaa, merituulta vaikkapa joukkoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vaiheessa kaikki olivat jo rauhoittuneet ja muodostaneet omat pikku laumansa. Nämä kolme erikseen ja tamma varsoineen:)

   Kesämökkinaapurimme eivät erityisesti välitä koirista. Mies pelkää koiria. Pieniä ja isoja ja Ossi vaistoaa sen. Siksi emme ole ikinä tutustuttaneetkaan. Ossia erityisesti ärsyttää, kun näkeekin heidän autonsa:) Ossi todellakaan ei säästele sitä haukkua ja silloin minun hermo ei kestä, vaan pistän Ossin mieluummin sisälle, vaikka itse olisinkin ulkona.

   Teille merituulta ja tänne se helle. Sittenhän se sää menee ihan oikein ja molemmille mieluisasti. Terkut teille päin ja Artulle muiskaukset minulta.

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar1. heinäkuuta 2015 klo 9.25

  Omaa reviiriään Ossikka puolustaa ja ilmoittaa ajoissa missä rajat kulkevat. Meidän englantilainen naapuri David sanoo aina, että haukku on koiran kommunikointia, kyllä sitä maailmaan mahtuu siinä missä ihmisten tuottamat äänetkin, ärsyttävät koneet mm.
  Varsa ja emo on aina kaunis näky!
  Merituulta ja aurinkoa sopivassa suhteessa kelpaisi meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Siltikään sitä raivohaukkua ei aina jaksa kuunnella, vaikka kuinka ajattelisi sen olevan kommunikointia. Ossi oikeasti vihaa heitä, täysin syyttä. Tiedän, että olisi pitänyt "tutustuttaa" koko porukka, mutta milläs tutustutat?

   Olen kerran kuullut oikeasti Ossin juttelevan toisen koiran kanssa. Se oli aivan uskomatonta. Tuossa parin kilometrin päässä on koirahotelli ja siellä oli ilmeisesti juuri sillä hetkellä vain yksi koira. Olimme ulkona ja pysähdyimme. Sieltä kuului jonkinsortin haukkua. Ossi käänteli päätään ja kun haukku loppui, se alkoi haukkua takaisin ja tointen koira hiljeni. Se oli aivan erilaista haukkumista kuin mikään ilmoitteluhaukku. Ne kaksi koiraa vuorotellen haukkuivat ja hiljenivät. Seisoin siinä Ossin vieressä vajaat kymmenen minuuttia ja se oli aivan uskomatonta. Ikinä ei ole sen jälkeen moista tapahtunut. Yleensä se koirahotelli on nimittäin täynnä ja sen kuulee, kun ne koirat illalla lasketaan ulos tarhoihinsa. Ei se tippaakaan häiritse, koska tuossa on sitä metsää muutama kilometri välissä, mutta kyllä sen haukun vaimeana kuulee.

   Teille sitten merituulta ja aurinkoa kanssa. Meille Ossin kanssa riittää se aurinko:) Terkkuja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.