torstai 20. elokuuta 2015

Päiväunia

Ossin lempipaikka - sohva. Nyt ei ole enää kellertävää, kun päälliset kävivät kemiallisessa pesussa. Gääks, pesulamaksu oli 140,-. Nyt harkitsen vakavasti jonkun ekstrapäällisen laittamista.
Ei saa häikäistä, mutta auringosta pitää jotenkin nauttia:)
 Tai käyhän se näinkin.
Ulkosalla aurinko ei haittaa, sitä aurinkoa Ossi suorastaan janoaa.
 Tässä olemme käymässä yhteisille päikkäreille meidän leveälle runkopatjalle vierashuoneeseen. Surkea kännykkäkuva ja Ossi taitaakin olla jo unten mailla.
 
Tänään olisi Hesassa taiteiden yökin. Enpä jaksa lähteä katselemaan. Olisi ollut mielenkiintoinen se jonkin ranskalaisen taiteilijan jättikokoinen liikuteltava olkinukke. Tyttären puolesta harmittaa, kun poikkis ei jaksa= lue viitsi lähteä junalla. Minä en autolla aja keskustaan ja miäs lähti sorsastuskauden avajaisiin Lopelle. Varmaan viisitoistavuotinen perinne hänelläkin. Onneksi ei olla luvattu lauantaina tuleville ruokavieraille sorsapaistia. Sitä sorsaa kun ei tule:) Subaruun meni kone vaihtoon. Enpä kyllä taida viedä omaa autoani enää siihen huoltoon. Juttelin asiasta yhden kaverini kanssa ja hän sanoi, ettei vie omaakaan autoaan enää sinne. Silloin, kun se korjaamo oli aikoinaan tämän yhden miehen, niin silloin se oli superhyvä. Nyt, kun se korjaamo kuuluu ketjuun ja siellä on pari epämääräistä mekaanikkoa töissä, niin se ei ole enää samanlainen luotettava paikka. Terkkuja Ossilasta!

11 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar20. elokuuta 2015 klo 20.31

  Ossi on rodulleen tyypillinen nautiskelija. On nämä mäykyt mainioita tyyppejä.
  Minä olen tullut lopullisesti erakoksi, kun en enää viitsi lähteä taiteiden yöhönkään. Aikanaan ne ensimmäiset olivat kivoja, mutta nykyisin sekin tapahtuma on mennyt örveltämiseksi. Ärsyttää ettei suomalainen osaa pitää hauskaa ja nauttia esityksistä sotkematta ja rikkomatta paikkoja. Eihän tietenkään kaikki ole moukkia, mutta jo pienikin häirikkösakki pilaa tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on varmaan se nautiskelija, kuten kaikki muutkin mäyriäiset. Minulla on ollut vain kahta rotua: saksan paimenkoiria ja tämä Ossi. On tämä Ossi aika veijari. Mitään ei tottele, jos ei halua. Hyvin koulutettu sakumakkara taas totteli kuin unelma. Sen koulutuksesta en ota mitään krediittiä itselleni, koska se tuli valmiiksi koulutettuna meille. Mutta Toma oli unelmakoira. Suhteellisen kiltti, omiaan rakastava, älykäs ja tottelevainen. Ossi täyttää muut kriteerit täysin, paitsi sen tottelevaisuuden. Se tottelee ihan vain ja ainoastaan, jos sitä huvittaa.

   Se on totta, että ne ihan ensimmäiset taiteiden yöt olivat mukavia. Sitten siitä muodostui jossain vaiheessa sellainen "kakkosvappu". Vähän harkitsin lähtöä, mutta pari kaveriani lähti miestensä kanssa ja yhtä ikisinkkua en sitten kysynytkään. Paljon enemmän olisi ollut vaihtoehtoisia kavereita, jos olisin aiemmin tiennyt. Tytärtäkään en sitten kehdannut pyytää, kun poikkis olisi jäänyt tänne...

   Eihän juhlaa pilaamaan tarvitse kuin yhden törpön ja se juhla on pilalla. tuolla taiteiden yössä on monia törppöjä. Terkkuja teille päin.

   Poista
 2. Vanha herra osaa nauttia elämästään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaisipa itsekin tuon saman taidon. Joka päivästähän sitä pitää osata nauttia. Ossi tekee sen aika teatraalisesti, tai mäyräkoiramaisesti. Terkut teille päin.

   Poista
 3. Näyttää tuo Ossi hallitsevan nautinnon taidon. Ihan kateeksi käy. Voi kun osaisikin noin vaan ottaa hetkestä kiinni ja nauttia!
  Minulta heruu hyvin vähän ymmärrystä sille, ettei viitsitä junailla, vaan pitää kotiovelta päämäärään olla autokuljetus. Tunnen minäkin lähipiiristäni tuollaisen, jotka pitää aina autolla kuljettaa, vaikka olisi muitakin vaihtoehtoja.
  Taidan jo olla kärttyisä vanha akka. ☼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hetkeen tarttuminen onkin se taito, joka varmaan aika monelta puuttuu. Meistä ihmisistä pienet lapset osaavat sen taidon ihanasti. No täytyy tietty jälleen kerran mainita, että meiltähän on 13 km juna-asemalle. Minähän käytän itse aina junaa matkatessani kaupunkiin. Peltiä ryttäntysi muuten aivan liian helposti. Minäkin tunnen itseni joskus kiukkuiseksi akaksi. Saksaan päin terveiset.

   Poista
 4. Jos ei ossi kaivaudu kaikkien peittojen alle, kuten Arttu, ihana sininen sohva on helppo suojata mäyrisherran piehtaroinnilta :)
  Ossille ja sulle mukavaa viikonvaihdetta, taiteilla tai ilman.

  VastaaPoista
 5. Ossi ei kaivaudu peittoken alle, muta muuten se saattaa myllertää mitä. Täytyy kokeilla jotain suojakangasta. Jos se olisi mahdollisimman lähellä tuota sohvan salattua, niin ehkä tuo ei tajuaisikaan sitä irtopäälliseksi. Muuten saattaa kangas saada kyytiä:)

  Nyt ei tule kovin taiteellista viikonloppua. Eikä muuten tullut sorsiakaan. No sitä nyt ei polut vaikea ennustaa. Se asia on nyt niin varma juttu. Neljä kappaletta oli varmuudela nähty. Sorsastusaikaan ei tarvitsisi olla kuin hyvä lintukoira. Sen verran niitä sorsia katoaa noihin kaisöikpihin. Se on sääli. Menee hyvää riistaruokaa hukkaan. Olen sitä mieltä melkein, että ilman noutavaa koiraa sorsien ampuminen pitäisi olla kiellettyä. Terkut Ossilasta

  VastaaPoista
 6. Myö määräkoerat osataan nuo naatiskeluhommat. Oljpa sittä ruuvvasta taekka aaringosta kyse :) Kannattas se immeestennii opetella.
  Ja ollaahhan myö tottelevaesija, nii Ossi ku minnäe, totellaan niät sillonku se ite parraaks katotaan :)
  Yks mätä muna pilloo kuulema taekinan. Ja sama seon nuihe örveltäjjiin kansa. Yks semmonen pilloo koko kemmakat.Niinku vaekka tuonnii taeteehen yön. Sano äet. Kaete se nii on. Onneks en oo semmosija nähnnä. Hammasta antasin.
  Mukavata pyhäjjatkoo ja terveeset vuan tiältä peetteen alta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kaikki koirat osaavat tuon iloisen nautiskelun taidon. Nyt kun on ollut mäyriksen kanssa kahdestaan päivät pitkät kohta kymmenen vuotta, niin sen ilmeitä ja eleitä osaa lukea aika hyvin.

   Oli minulla nuorena saksanpaimenkoira, mutta silloin sitä oli koulussa ja töissä. Ei niin paljon kotona kuin nyt. Vanhemmilleni tuli vielä toinen sakumakkara sen jälkeen, kun olin jo muuttanut pois kotoa. Hienoja koiria ovat nekin, mutta kyllä mäykky on kaivautunut minun sydämeeni. Ei ollut niin mukava tämä viikonvaihde. Päivitän kohta lokiin:) Terveiset teille sinne Savoon!

   Poista
 7. Heips, pitkästä aikaa! :)
  Meidän blogista löytyis teille haaste.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.