lauantai 24. lokakuuta 2015

Possuhyllykkö

Wuhuu!! Minun lasipossu hyllyni keittiön ikkunassa on valmis. Ideasta toteutukseen kesti ehkä pari vuotta, mutta tuolla ne potsit nyt sädehtivät. Ihana miäheni kiinnitti nuo lasihyllyt ja teki tarkkaa työtä, kuten aina. Hyllyt ovat vatupassilla suoraan laitettuja. Eivät possut ihan vähästä heilahda alas.

Tämä hurahdus näihin lasisiin possuihin alkoi tuosta ihanasta lilasta,
jonka sain hyvältä ystävättäreltäni 50-vuotislahjaksi. Silloin näin tuollaisen Riihimäen lasipossun ihan ensimmäistä kertaa ja ajattelin, että voi kuinka sympaattisen näköinen possu. Tuo vasemman puoleisin turkoosi on ensimmäinen näistä lasipossuista, jonka itse ostin. Olen nimittänyt sen "lohtupossuksi", koska tilasin sen Retronomi Oystä sen jälkeen, kun olin rusikoinut autoani.
 Tuo vasemmanpuoleisin ruskea on ainoa porsas, jolla on ollut originaali korkkikärsä ostettaessa. Muihin porsaisiin olen itse askarrellut kärsän. Nuo lasihyllyt ovat pois puretusta alakerran vessamme peilikaapista ja otin ne pari päivää sitten mukaani, kun menin kutomaan mattoa ja ajoin Kirkkonummen Lasin kautta. Kysyin, että saatteko te lyhennettyä nämä lasin palaset 40 senttisiksi. No tietysti se onnistui, eikä mies velottanut muutaman minuutin työstä yhtään mitään. "Talo tarjoaa, kuitin kirjoittamisessa on isompi vaiva". Sopertelin kiitoksia ja kerroin, että olen äärettömän kiitollinen.
Nyt taidan kellauttaa itseni hetkeksi päätähtösen viereen ja ottaa pienet iltapäivätorkut. Mukavaa viikonloppua Ossilasta!

8 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar25. lokakuuta 2015 klo 0.45

  Hauskat possut hienosti esillä. Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea tuli aikoinaan annamarilta eräässä kommentissa, että lasipossuille pitäisi olla lasihylly ja ikkunan edessä. Sitten aloin miettiä sellaista ikkunaa, jota avataan harvoin ja jota näkisin usein. Päädyin tuohon keittiön ikkunaan. Silloin, kun tuuletan, avaan aina päädystä sellaisen toisen ikkunan. Sitten aloin myydä ideaa miähelle, joka tietysti vastusti asiaa, "pöh, ei me mitään possuja ikkunaan laiteta". No, nyt ne ovat joka tapauksessa siinä:)

   Luin yhdestä myynti-ilmoituksesta, että näitä possuja on Riihimäki valmistanut vuosina 1960-66. Elikkä vanhimmat possut saattavat olla minua vuoden vanhempia. Terkut teille päin!

   Poista
 2. Possut ovat tosiaan edustavasti esillä. Ensimmäinen ajatukseni oli, että pölyjen pyyhkiminen, se tuli heti mieleen, minä kun en siitä hommasta yhtään tykkää.
  Mutta asiaan, todella kaunis possurivistö, ilo silmälle. Päivän- ja vuodenajat todennäköisesti saavat possurivistön hehkumaan eri lailla.
  Hyvää talviajan alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pölyt pyyhitään sitten, kun alkavat häiritä possujen ja ikkunan kiiltoa:) Minä, kun en pidä mistään siivouksesta, tai no joo. Perussiivous menee. Kaikkein ikävintä on tavaroiden järjestely....

   Talviaika alkoi, ihan kammoa. Mutta eikös tämä ole se "oikea" aika. Kesäaika "keksittiin" silloin joskus:) Terveiset Saksaan!

   Poista
 3. "Sikahieno" possuhyllykkö :) Ihanan värisiäkin ovat, varsinkin tuo lila ja turkoosi!
  Meille taitaa tulla talvi, oli tosi kylmää kun äsken käytiin ulkona ja kuukin möllötti koko naamallaan! Aamusella ja päivälläkin vielä satoi ja tosi kurja, pimeä ja märkä keli:(
  Hyvää lokakuun loppua Ossilaan muiskujen kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan on sikahieno:) En vain oikein saanut lilasta ja turkoosista sellaisia läpivalaistuja kuvia. Talven tuloa ei voi estää. Jo sen talven tulon pystyisi jotenkin tekemään, olisin varmaan ainakin yrittänyt:) Tiitulle Ossi-pusut ja terkkuja muutenkin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Idea oli yhden blogikaverin, toteutus miäheni. Minun osuudeksi jäi vain se painostus ja vanhan hyllyn pätkäseminen 40 sentin mittaan. Kuopioon terkkuja. Kiva, kun kävit piipahtamassa Anna. Pidetään yhteyksiä!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.