torstai 7. maaliskuuta 2013

11 asiaa napattuna kirjoista
Sohvin idea napata koiraa kuvaavat jutut kirjojen nimistä oli aivan mahtava. Pakkohan tuota oli koettaa. Meillähän on aika paljon kirjoja, mutta lisäsin vaikeusastetta ja otin miehen työhuoneen toisen kirjahyllyn, jonne on kerätty varmastikin kaikki perheemme oudoimmat kirjat, jotka vähäsen, jollain tavalla sivuavat mieheni harrastusta, metsästystä ja kalastusta. Lisäksi hyllystä löytyy sinne hätäpäissä tungettuja kirjoja, joille ei enää siivotessa ole löytynyt mitään muuta paikkaa. Hyllyssä on noin parisataa kirjaa ja poimin sekä itseäni, että Ossia kuvaavat asiat:). Osa näistä kirjoista on kustantajien arvostelukappaleita, jokunen kirja on itse ostettu. Siitä outoudet..


1. Kuvaile itseäsi: When hippo was hairy, Ossi: Jodlaava matikkakoira.

2. Kuinka voit: Elämästäni tuli suuri seikkailu, Ossi peesaa.

3. Kuvaile asuinpaikkasi: Riistanvartijan perhe, Ossi: Polkuja maailmanlaitaan.

4. Mihin haluaisit matkustaa: Tenolta Tansaniaan, Ossi: Eräretkiä Hämeestä Petsamoon.

5. Lempivärisi: Riistamailla. Me molemmat nyökyttelemme.

6. Paras vuorokauden aika: Kipinöivät yöt, Ossi: Varjoja ruohikolla.

7. Mitä elämä sinulle merkitsee: Seikkailuja Pohjolassa, Ossi: Haukkujen helinää. Lisätään Ossille vielä Vainu.

8. Mitä pelkäät: Eränkävijän vuosirenkaita, Ossi: Syylliseksi epäiltynä.

9. Lempiruokasi: Siis Savoy, Ossi: Hirvi vai muu.

10. Jos elämä olisi TV-ohjelma, mikä sen nimi olisi?
Suomalainen suurseikkailija Villissä lännessä, Ossi:
Erämaan kutsu.

11. Mottosi: Kudo itse kauniit matot. Ossi heittäytyi filosofiseksi:
Valo on kaikki, muoto on kaikki, ihminen on kaikki.Se on soronoro kaikki blogikamut. Minulla on yksi gaamee homeli viikonlopuksi. Ihan tulee vanhat työasiat mieleen. Yrityksen veroasioita, tuloslaskelmaa ja tasetta. Voihan kökkö. No ei muuta kuin kääritään hihat ja tehdään hommat pois alta.

12 kommenttia:

 1. Voi että! Ihania vastauksia molemmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pölyn määrästä päätellen, tuohon kirjahyllyyn ei olla koskettu vähään aikaan. Itseänikin alkoi kiinnostaa pari kirjaa. Täytyy ottaa selvää mikä ihme on esimerkiksi tuo Jodlaava matikkakoira ja Ossin filosofivastaus:) Ronjalle Ossilta suukkosii ja kaikille muille terveisiä, M-L ja Ossi.

   Poista
 2. Arvostelukappaleet on kirjahamstraajalle kuin joulu ja syntymäpäivä samassa paketissa :)
  Kovin on erilainen teidän kirjastonne kuin minulla. Mutta ihanat jodlaukset löysit sieltä pölyn seasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisinkin käyttänyt koko kirjastoa, toimituksen huomautus:) Näköjään Jodlaava matikkakoira on joku lukematon pokkari "Suuren Kalavitsikilpailun parhaat palat" vuodelta 1993. Taitaapa jäädäkin lukemattomaksi. Jodlaava matikkakoira on minun tuurillani kuitenkin ihan viimeisillä sivuilla enkä jaksa lukea reilua sataa sivua kalavaleita ja vitsejä. Ei ole näköjään mieskään jaksanut. Kannessa on kuitenkin näköjään "jodlaava" koira ja matikka, sekä tietysti kalamies. Ihan hauska piirros. AB:lle rapsuja ja terveisiä täältä Porkkalan niemeltä, M-L ja Ossi.

   Poista
 3. Olipa hauskoja - minulla on hyllyssä muutama sukukirja, muutama kutomiseen ja virkaamiseen liittyvä kirja, sivistyssanakirja ja muutama muu satunnainen kirja. En omista kotikirjastoa, käytän ihan kunnalista - eli en saisi näin hauskoja vastauksia aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koko kirjaston voi laskea tuhansissa kappaleissa ja joskus se on käsittämätön rasite. Jotenkin sitä arvostaa kirjoja niin paljon, että niitä ei raski heittää ainuttakaan roskiin ja kuitenkin hyllytilaa vievät sellaiset joilla ei ole mitään arvoa. Tietokirjoja, jotka ovat tiedoiltaankin niin vanhentuneita, että niitä ei voi edes käyttää (Varmaan jotain miehen isoäidin perintöä). Sitten tulee tämä imuroimisnäkökohta... Olohuoneessa on sentään sellaiset umpinaiset lasihyllyköt. Terveisiä ja Nellille Ossilta suukkoja, M-L ja Ossi.

   Poista
 4. Tää on hauska haaste, luin just tuolta Main blogista samaa. Hah haa, tuo kasi oli molemmilla hauska; pelkää vuosirenkaita ja syylliseksi epäilemistä.
  Arvaakohan tässä sitten sanoa: työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jonkinsortin kirjaihmisenä mun oli napattava tämä. Vuosirenkaita on valitettavasti jo kertynyt. Työn ilo alkaa huomenna, osa työstä on sentään tehty jo, mutta vielä sitä riittää. Ellille suukkoja Ossiselta ja terveisiä, M-L ja Ossi.

   Poista
 5. Tää oli aivan mahtavan upeen hulppeen kekseliäs postaus. Me tykätään ja äippä kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta kuuluu Sohville ja Ronjalle. Ronjan ansiota muuten on täysin se, että löysin mäyräkoirablogit:) Onneksi meidän kirjahyllystä löytyi hauskoja, outoja kirjoja:):) Nimiä ei muuten ole yhtään taivuteltu, koetin vaan löytää sopivat kirjannimet.Se kait oli tarkoituskin. Siinä vaiheessa, kun silmiini tarttui se "Jodlaava matikkakoira", niin ajattelin, että enköhän tuosta samasta hyllystä löydä muutakin... Musta tätä oli tosi kiva tehdä ja muutamalle jutulle nauroin. Itseäänkin saa mollata, mutta jos joku muu olisi poiminut minusta "When hippo was hairy", olisin voinut vaikka vähän loukkaantua. Pelon aiheitakin olisi löytynyt useampia, Ihmissyöjätiikereitä, Kun leijona metsästää jne:) Pikku potilaalle paljon parannusmuiskuja, isoveikalle ja sinulle terveisii, M-L ja vilosoofi-Ossi.

   Poista
 6. Onpa hauska haaste, luulen että Mauri-setä saattaa tarttua tähän myös! Ossille paljon rapsutuksia, ja terveisiä täältä Espoosta, t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän ainakin yhden iki-ihanan lastenkirjan, jota Mauri niminen mäyris voi helposti käyttää. Jos tarttet lainaksi niin luulen, että meiltä löytyy vielä:) Vihjaanko vähän Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira. Olen itse lukenut ja luin tytölleni silloin, kun tämä oli pieni. Siksipä Ossista meinasi tulla Mauri, mutta se nimi on varattu minun elossa olevalle appiukolle 80-v, niin ei passannut ottaa nimeä. Mauri-sedälle kanssa rapsutuksii ja aurinkoisii kävelyilmoja teille, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.