keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Ossin aatoksia osa 18


Miäs on talvilomalla tämän viikon ja Ossi saa nauttia pitkistä aamulenkeistä.... Nyt on ollutkin muutamia kauniita päiviä. Voi, minkä iloisen uutisen kuulin tänään. Ossia terrorisoineet pienet urossnautserit muuttavat pois. Saammekin pian Ossin kanssa kävellä ihan rauhassa talon ohitse, pelkäämättä, että pieni musta snautseri säntää jostain Ossin kimppuun. Eihän meidän Ossikaan mikään pulmunen ole. Sehän kurmottaisi snautseria niin paljon kuin vain pystyisi, JOS se ei olisi kiinni.




Ossi kuvassa lempipuuhassaan, kaivelussa. Se jaksaisi kaivella hankea vaikka kuinka ja kauan ja sen jälkeen pyöriä muutaman tunnin hangessa. Edellytyksenä näille on tietystikin auringonpaiste, tuuleton keli ja muutama plusaste:) Kesällähän Ossi kaivelee eli kuutamoi tonttiamme minkä kerkiää.


Tunnen itseni vähän huonoksi ihmiseksi. Minä riemuitsen täällä blogistaniassa ikävän naapurin poismuutosta ja kaverini kissa, sekä blogikaveri Mauri voivat
huonosti. Kaverini kissasta ei kylläkään löytynyt mitään vikaa, joten paranemisesta on toivoa. Maurista sen sijaan nyt ei ole kuulunut mitään, joten ilmoittaudupa, ettei tarvitse olla huolissaan....

Kaikille oikein hyvää pääsiäistä. Älkää syökö liikaa suklaata ja pitäkää suklaat ainakin pois koirien ulottuvilta!

17 kommenttia:

 1. Niinpä, ihmisen, miksei koirankin, päivään mahtuu sitä sun tätä eli samanaikaisesti iloitsee yhdestä kun murehtuu toista. Menevät nuo vastakkaiset tunteet niin kuin sopimattomasti päällekkäin. Silloin tuntuu niin väärältä iloita mistään, kun kaveri voi huonosti, mutta minkäs teet. Pidetään peukkua!
  Kyllä nyt lähti Ossilta yksi ilon aihe, Ossi olisi varmaan tykännyt, että snautserit olisivat vielä siellä jatkossakin, olishan se kiva vähän matsoilla ja rähjätä, nyt taisi elämänarjen suola hävitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen viisas ajatusten kiteytys, näinhän se oikeasti on.

   Sekin voi olla totta, että Ossilta lähtee nyt yksi arjen ilo, nimittäin se rähjääminen pelkille pikkusnautsereiden tuoreille jäljille. Minulta taas poistuu yksi suuri stressinaihe. En varmaan koskaan unohda, kuinka avuttomaksi tunsin itseni tämän toisen pikkusnautserin hyökätessä Ossin kimppuun toissajouluna. Toinen niistä snautsereista onkin paljon arempi ja varmaan niiden koirien omissa suhteissa se altavastaaja. Tämä toinen on taas se machompi ja "kingi", sekä niin härski, että kävi suoraan vanhemman uroksen kimppuun. Ossihan ei käy ikinä toisen koiran kimppuun, mutta puolustautuu välittömästi apinan raivolla, jos toinen koira murahtaa. Saksanmaalle terveisiä ja Vilille virtuaalirapsuja, M-L ja Ossi.

   Poista
  2. Ai niin ja taloon ei tule koiria vaan kissoja, jotka ehkä pysyttelevät sisätiloissa:)

   Poista
 2. Voi ei, kävin lukemassa tuon linkin takaa Mauri-sedän tilanteesta. En ole heidän blogia juuri seurannut. Nyt täytyy käydä jättämässä tsemppiterveiset kommenttiboksiin. Toivottavasti kaikki kääntyisi parhain päin! <3

  Jee, ihan huippu uttinen on tuo, että ne teidän "tyhmät" naapurit muuttaa pois, hyvä homma! :)))

  Mukavaa viikon jatkoa ja pääsiäisen odotusta sinne ja Ossille tietysti rapsuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että en ikävöi kyseisen rouvan perään. Olen parhaan kykyni mukaan yrittänyt Ossin kanssa ulkoilla silloin, kun hän on töissä eikä olisi pelkoa, että kävelisi snautsereidensa kanssa vastaan. Tuossa yksi päivä rouva tuli vastaan, mutta koirat olivat varmaan kilometrin päässä, onneksi. Tervehdin ja tämä rouva käänsi päänsä pois. Varsin ystävällistä ja aikuismaista käytöstä...

   Mukavaa pääsiäistä teille ja tytöille Ossipusuja.

   Poista
 3. Mukavaa pääsiäistä koko porukalle, Ossille mukavia hankia kaiveltavaksi, ja Halilta tassutukset.
  Mä syön kyll suklaata kuin leipää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallista ja mukavaa pääsiäistä sinullekin päin. Ai sinä olet suklaahiiri. Voihan sitä suklaata syödäkin, ihan määränsä mukaan:) :) kunhan ei liikaa syö. Halille haleja.

   Poista
 4. Mahtavaa että häiritsevät koirat muuttavat, toivottavasti saatte mukavat koirakaverit niiden tilalle!

  Onneksi Maurin tilanne selvisi, olin huolissani. Sitä kun omistaa koiran niin ainakin minä empaattisena ihmisenä olen hengessä mukana hyvinä ja huonoina hetkinä muidenkin koiren osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis olin oikeasti iloinen siihen asti, kunnes kuulin häneltä itseltään Facebookissa, että hän meinaa rakentaa kesämökin vanhan talonsa taakse. Huoks. Hyvää pääsiäistä ja Nellille Ossipusuja:)

   Poista
 5. Helpotuksen huokaus, että teidän lenkkeilyt rauhoittuu muiden koirien osalta. Ihanhan tuo naapurisi käyttäytyy kuten yksi tuntemani ihminen, kun yritän tervehtiä... koirasta kyse siinäkin tapauksessa.

  Ossikin on kaivuri ;) Jos jätän pahvilaatikon lattialle, Arttu käy ensin kaivamassa hulluna laatikon sisällä sen pohjaa ja sitten otetaan hampaat avuksi. Vähän on itsellänikin osuutta näissä leikeissä ;) Basse sitten taas kaivelee pihalla yli tarpeen.

  Toivottavasti kaikki koirat palveluskuntineen pysyvät terveinä, nautitaan pääsiäisen pyhistä ja vapaista päivistä täysillä. Mukavia lomapäiviä teille ja Ossille paljon rapsutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkkeilyt rauhoittuvat, osittain ja määräaikaisesti. On se merkillistä, että koirat voivat aiheuttaa kitkaakin ihmisten välille. No juu, ainakin silloin, kun toiset juoksevat vapaina ja hyökkivät kimppuun!!

   Ossi on superkaivuri:) Kesällä olemme lapion kanssa välillä täyttämässä niitä Ossin aikaansaamia kuoppia.

   Koetetaan pysyä terveinä ja nautitaan pääsiäisestä. AB:lle kanssa niitä virtuaalirapsutuksia, M-L ja Ossi.

   Poista
 6. Jos noi snautserit oliskin olleet kilttejä ja hyvinkäyttäytyviä, ja/tai omistaja edes ymmärtänyt pitää ne kiinni, niin ei teillä olisi varmaan mitään hätää niiden kanssa ollut. Mutta nyt, hyvä kun muuttavat pois. Mutta siis kesämökki vanhan talonsa taakse? Ymmärsinkö oikein,tulevatko he kuitenkin tuolevaisuudessa häiritsemään teidän lenkkeilyjänne, ei kai?
  Elliltä Ossille suukkosia,

  Mukavaa ja rauhallista pääsiäistä teille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös Ellieli, minun puolesta snautserit saisivat olla ihan mitä vaan, kunhan rouva olisi pitänyt ne kiinni. Mutta ei. Siitähän tämä meidän kärhämä saikin alkunsa, kun ne olivat aina vapaana. Siihen asti kaikki meni ok, kunnes ne olivat noin reilun vuoden. Silloinhan se toinen kukkoili ja siitä tuli karmea rähinä. Pieniäkin tappelevia koiria on aika pirullista repiä irti toisistaan ja sitten koettaa sohia kävelysauvalla sen verran, että toinen koira älyää lähteä kotiinsa päin. Huoks. Sitten aikaisemmin olin jo sanonut kyseiselle rouvalle, että Ossi on vietiltään metsästyskoira ja ihan varmasti koettaa purra niskasta.

   Arvaas mikä oli vastaus "No anna purra, sittenhän oppivat". No en kait minä halua, että minun tai hänen koira vahingoittuu kumpikaan.

   Valitettavasti voi olla mahdollista, että hän ihan oikeasti rakennuttaa kesämökin sinne vanhan tonttinsa takaosaan.... Onneksi tämä ei tule tapahtumaan ihan huomenna. Muutto pois on kuitenkin jo käsittääkseni huhtikuussa. Mukavaa pääsiäistä teillepäin ja Ellille Ossipusuja, M-L ja Ossi.

   Poista
 7. Joo, kyllä näköjään täälläkin on tuo sama tilanne, että koirat aiheuttavat kitkaa ihmisten välille! Ja "ei ne meidän koirat mitään..." - täällä on ruvettu viemään koirat kaukaa pois, jos näkevät Tiitun tulevan, eikä Tiitu ole koskaan ollu se hyökkäävä osapuoli! Tiitulle olisi tällä kylällä poikakaveri, mutta se ei saa tulla lähellekkään! Eli me ollaankin ne syylliset!!!
  Aika outoo puhetta tuolta snautserien omistajalta!

  Aurinkoista, lämmintä ja puuhakasta pääsiäistä:)

  Ossille muiskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, eikös se ole toisaalta ihan hyväkin, jos sellaiset koirat kiertävät kaukaa, jotka saattaisivat päällekäydä? Meillä täälläpäin lähettyvillä on neljä narttukoiraa ja sitten on useampi uros ja ihan kaikki urokset ovat aina kiinni paitsi nämä käppänäsnautserit. Kyllähän meidänkin Ossi raivoaa niille snautsereille kuin mikäkin, mutta ero on siinä, ettei se pääse "kostamaan", kun se on siinä fleksissä kiinni.

   On veikeä tämä snautsereiden omistaja, mutta päästään sentään osa-aikaisesti eroon, pitkäksi aikaa. Ainakin siihen asti, jos kesämökki joskus valmistuu. Hassua, jos minä myisin oman taloni (tai siis me myisimme), niin en minä kyllä siihen viereen haluaisi mökkiä rakentaa. Mukavaa pääsiäistä teille ja Tiitulle Ossipusuja, M-L ja Ossi.

   Poista
 8. No, tiedän tuon pelontunteen noiden rähjärikoirien, jotka vielä saavat laukata irti, vuoksi. Hyvä kun pääset eroon moisesta sakista. Iloisia lenkkipolkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsemme eroon tappelupukareista, ainakin toistaiseksi ja hyvä niin. En käytä sanaa rähjärikoira, koska Ossikin rähjää näille pikkusnautsereille niin paljon kun vain ikinä pystyy. Mutta toistaiseksi on riittänyt voimat kiinnipitämiseen:) Tuulipojille terveisiä, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.