perjantai 21. kesäkuuta 2013

Iloista juhannusta Ossilasta!


Minulta jäi sitten juhannusruuat kauppaan. Enhän voinut tajuta, että kaupat menevät kiinni jo kahdeltatoista. Minulla oli siihen aikaan vasta lista valmistumassa:)

Muutenkin alkoi juhannus jo eilen huonosti. Mieheni ja tyttäreni olivat Saabilla ensimmäisenä kolmen auton ketjukolarissa. Kun tyttöni soitti, hän aloitti kertomalla, että he ovat ihan kunnossa, mutta olivat juuri äsken kolarissa ja sitten nyyhkien, "että isän takalasikin on ihan rikki". Näin sieluni silmin, kuinka Saabin perä on lyhentynyt metrillä, mutta se takalasi oli takalampun lasi. No on siinä autossa silti paljon korjattavaa ja perä lyhentynyt 15-20 cm oikealta puolelta. Mieheni oli odottanut liikennevaloissa, kun yhtäkkiä oli takana-oleva, myös seisova auto pompannut perään. Tämän pienen Yariksen perään oli ajanut täysin jarruttamatta iso pakettiauto. Hui, minkänäköiseksi se pieni Yaris menikään. Paikalle tuli pari ambulanssia, paloauto ja poliisit. Yariksen kuski lähti ambulanssilla sairaalaan, kovasti niskaansa valitellen. Toivottavasti oli sitten "vain" lihasretkahdus, ettei mitään todella vakavaa. Peltiä saa onneksi aina uutta ja meidänkin tapauksessa se on se pakettiauton vakuutus joka korvaa kaiken.


Tältä näyttää ehjä puoli ja auto on muuten pesty pari päivää sitten. Koivut vaan lennättävät siitepölyään niin, että autot pölyttyvät.


Tältä näyttää rusinapuoli. On siinä paljon laitettavaa. Lokasuoja, takaluukku, spoilerit, hohhoijaa.


Yrmynaama ei sitten suostunut hymyilemään.


Ajelkaahan varovaisesti juhannusliikenteessä ja viettäkää mukava, mutta rauhallinen juhannus!

20 kommenttia:

  1. Nuo peräänajokolarit ovat inhottavia, ne sattuvat niin yllättäen ja vammat voivat olla jos ei nyt hengenvaarallisia, niin ainakin harmillisia. Onni on, jos takaatuleva on syypää, ei kiva, jos itse ajaa toisen perään. Ei yhtään ihme, että Olli vähän murjottaa, vielä kun ruuat jäivät kauppaan...
    Mulle on sattunut yhtenä jouluaattona sama juttu, säästyi monta euroa, kun ei ehtinyt viimehetken ostoksille.
    Ihanata jussinjuhlaa teille sinne!

    VastaaPoista
  2. Minua pelottaa joskus aivan liian lähellä ajavat rekat. No eipä sitä oikein osaa liikennevaloissakaan ajatella, että joku saattaa ajaa perään. Minä itsekin olen kerran kiireissäni tupsauttanut toisen auton perään. Tilanne oli sellainen, että olimme STOP-merkin taakse molemmat pysähtyneinä ja edessäni oleva auto lähti liikkeelle ja sitten pysäytti samantein uudestaan ja minä olin lähdössä liikkeelle siihen merkin kohdalle. No umpirautaista vanhan Jeepin puskuria hieman oikaistiin ja edellä kulkenutta autoa korjattiin paljon emämpi..

    Emme me nälkään kuole ja silliäkin on ja uusia perunoita, mutta paljon jäi puuttumaan:) Emmeköhän me kuitenkin pärjää. Pakkaspaistit sulatetaan avuksi... Mukavaa keskikesän juhlaa teille Saksaan, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
  3. Ikävästi on alkanut juhannus siellä, mutta onneksi vaan peltiä rutistunut ja sitähän saa uutta.
    Aurinkoista ja lämmintä juhannusta Ossilaan ja muiskut Ossille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelti on vain peltiä, onneksi. Teillepäin kanssa iloista ja aurinkoista juhannusta ja Ossilta Tiitulle kanssa juhannuspusut.

      Poista
  4. Ei ihme, että Ossin ilme on yrmynä, kun tommoseksi auto rusikoitui. Onneks ei ihan kauheita tapahtunnu, vaikka varmasti tossakin oli tarpeeksi järkytyksen aihetta.

    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina joskus sattuu ja tapahtuu, vaikka ei itsellä ole mitään osuutta asiaan. Pienet vauriot ovat aineellisia ja nekin korvataan. Nyt minä kovasti toivon, että sille Yariksen kuskille ei sattunut niskansa kanssa mitään pysyviä vaurioita. Sen verta synkkämielinen persoona olen, että tilastot näyttävät ikäviä lukuja juhannuksen jälkeen. Jokunen kolari ja joku valitettavasti hukkuukin.

      Aurinkoista juhannusta kuitenkin teillekin päin!

      Poista
  5. Ruttuisista pelleistä huolimatta hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta paljon ja hyvää jussia sinulle ja Nellille. Kurttupellit oikenevat varmaan jonkin ajan sisällä, kunhan mies saa auton ensin jonnekin vahinkotarkastuskeskukseen ja sitä kautta korjaamolle:)

      Poista
  6. Onneksi ei käynyt pahemmin. Teillä on nyt ollut hieman epäonnea kulkuvälineiden kanssa, toivottavasti epäonni loppuu nyt. Heti.

    Kuopuskin aikoi tänään muka liikkeelle bussilla. No hei, ei bussit kulje juhannuksena. Sitten aikoi ostaa kavereille mennessä syömistä. No hei, ei kaupat oo auki. Suomi on kiinni jouluna ja juhannuksena. Mahtavat ulkomaalaiset turistit olla ihmeissään - keskikesän juhla ja kaupunki hiljainen kuin huopatossu. Onhan maailmanlopun Siwa aina auki, kuten meillä aina sanotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nuo kulkupelit ovat onneksi vain materiaa. Niinkauan kuin ei satu mitään henkilövahinkoja, niin kaikki on hyvin. Se Yariksen kuski on ollut mielessäni. Ainakin juhannus meni häneltä piloille. Sydämestäni toivon, ettei hänelle tapahtunut mitään vakavaa. Saabihan on kanssa aika "jykevä auto" ja se pikku Yaris jäi sinne väliin... Tyttö otti kuvia siitäkin autosta ja voi vitsi, että se meni kurttuun.

      Heh. No on kuopuksella sitten kans "harmii". Kyllä täällä pääkaupunkiseudulla ainaskin vielä iltapäivällä bussit kulkivat.

      Muistan kerran, kun kävelin Johanneksen kirkon puistossa juhannuspäivänä siis TODELLA kauan sitten ja vastaani tuli japanilainen pariskunta joka epätoivoisena yritti etsiä avointa ravintolaa. No Hesassa on yksi joka mainosti ennen olevansa auki jouluna ja juhannuksena: ravintola Kynsilaukka ja sinne heidät neuvoin. En tiedä vieläkö se on olemassa, toivottavasti. Sieltä sai hyvää ruokaa, siis jos pitää valkosipulista. Jopa oluen ja jäätelön saa tilattua valkosipulilla maustettuna. Valkosipulijätskiä en ole kyllä koskaan maistanut. Valkosipuliolut oli hmm, no ihan jees:)

      Nyt pitäisi tulla kaunis sää, nautitaan siitä. Terkkuja ja Ollille juhannusrapsutukset:)

      Poista
    2. On Kynsilaukka olemassa vielä. Sillä on sellanen konsepti ettei muut ole matkineet ja ilmeisen kivasti raflalla menee.
      Joskus oon otsekin stadissa etsiny avoinna oleva kaffilaa tms. Ei löytynyt mutta nykyäänhän monen moni paikka on auki jussinakin.

      Poista
    3. Kiva tietää. Olen meinannut tarkistaa netistä, mutta unohtanut:)

      Poista
  7. Harmeista huolimatta, mukavaa juhannusta. Pysykää turvallisesti kotona, Ossikin tykkää, kun lauma on koossa :) Ja sinä osaat loihtia herkkuaterian mistä vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle mukavaa juhannusta. Meidänhän ei tartte lähteä "mökkeilemään", kun on talo pöpelikössä lammen rannalla. Ei onneksi tartte laittaa ruokaakaan, kuin vasta sunnuntaina ja sunnuntaina ovat kaupat jo auki:) Eilen tehty valtava makaronilaatikko riittää vielä huomisen. Nauratti, kun sanoin miähelle, että hyvä kun tietää jo etukäteen mitä on ruokana huomiseksikin:) AB:lle juhannusrapsutukset!

      Poista
  8. Palvelijatar lopetti harmittelunsa heti luettuaan teidän kokemuksista. Se jätti epähuomiossa juhannusaaton ostoksista osan liukuhihnalle ja kauppa meni kiinni just, kun Se asian kotona huomasi. Sehän on ihan pikkujuttu teidän huonoon tuuriinne verrattuna.
    Ei Ossin ilmeessä mitään vikaa ole. Hieno ja erittäin miehekäs profiili ; )
    Superhienoa tätä päivää ja onnekasta alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muahhahhaa. Meiän palvelijatar ei tosiaan päässyt sinne kauppaan astikka:) Mutta onpahan tullut syötyä tiiviisti itsetehtyä makaronilaatikkoa ja se on ihan hyvää. Onneksi vieras joka on tulossa, tulee vasta huomenna ja salaattiaineksia on sentään ollut jääkaappi pullollaan. Enempi minua harmittaisi kauppaan jääneet ostokset, ainaskin, jos niitä olisi paljon. Yritän aina katsoa toooosi tarkkaan, ettei mitään jää hihnalle.

      On Ossilla vähän sellainen murjottava ilme tuossa. Jospa joskus saisi niitä sen ihania ilmeitä vangittua kameraan. Minä olen sitä mieltä, että mäyräkoirat yleensäkin ovat tosi ilmeikkäitä koiria, niin hyvässä kuin pahassakin. Teille Párek oikein mukavaa juhannuksenjatkoa!

      Poista
  9. Huh huh, sattui siis teilläkin päin ikävyyttä. Oon kanss sitä mieltä, että peltiä saa uutta mielin määrin, ainakin toistaiseksi.
    Ette kuitenkaan nälkään kuolleet vaikka ruokakassi jäi ostamatta? Edullista se on syödä komerosta vararuuan vararuuat pois, saa sitten tuoreempaa tilalle.
    Kirjoitin kolmesta irtonaisesta koirasta siinä yhdessä huligaanileirissä. Poliisit koiransa kanssa kulkivat myös sen polun kautta, siis sen leirin läpi. Joutuivat kyllä ensin sen helkkarinmoiseen haukkukisaan ja leiriläiset huutelivat koirilleen minkä kurkusta jaksoivat, että saivat ne kiinni jotta poliisit pääsivät jatkamaan matkaansa. Oli siinä poliisikoirassakin pitelemistä ku kohtas tollasia puolirikollisia lajitovereita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelti on ihan oikeesti vaan peltiä!
      Ei kuoltu nälkään, extraherkut jäivät vaan ostamatta. Iso makaronilaatikko riitti hyvin torstaista lauantaihin.

      Olisi saaneet poliisikoirat käydä rettelöitsijoöitä vähän nappaamassa persauksista. Ei vaineskaan eihän niitä koiria varmaan saa käyttää kuin kiinniottotilanteissa. Sitäpaitsi olisvathan ne rettelöitsijöidenkin koirat voineet vahingoittaa poliisikoiria tai toisinpäin. Luukissakin oli ollut jotain ördäreitä. Voi yöks, kun meistä ihmisistä on sukupolvi sukupolvelta tulossa kamalampi. Tai no ei tietenkään ihan kaikista, mutta trendi on sellainen, että kauheasti ei mistään välitetä.

      Poista
  10. Hui! Näyttääpä ikävältä tuo ruttupelti, mutta onneksi mitään tuon vakavampaa ei sattunut. Muuten Juhannuksen onnettomuustilastojen lukeminen oli taas karua kertomaa...jospa ihmiset oppisivat olemaan ihmisiksi, jossakin vaiheessa, mutta luulenpa, ettei näin tule koskaan tapahtumaan. Jättäisivät edes menemättä kännissä veteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siis sadoilla ihmisillä ainakin on nyt järisyttävän surullinen olo näistä tilastoista johtuen. Mitä mukavampi ilma, niin sen synkemmät tilastot. Näin se vaan on. Eihän ihmiset opi yhtään mitään, valitettavasti. Meidän suomalais-saksalainen vieras lähti veljensä luo Tampereelle, joten nyt on aikaa käydä katsomassa mitä muille kuuluu. Juhannuksen jälkeisiä terveisiä laikkupojille.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.