lauantai 3. elokuuta 2013

Potutuslauantai osa 13Ossin kanssa iltapäivällä kävellessäni noukin tieltämme seuraavat romunpalaset hiekan seasta. En edes tiedä miksi noita kutsuisi, mutta siinä on johdonpätkää, styroksia, ruosteista metallia, muovinpalasia ja yksi osa näyttää entiseltä auton tuulilasinpyyhkijältä. Autsch, kun tulin vihaiseksi. Tietä perusparannetaan ja siinä urakoi nyt näiden tulevien naapureiden kaivinkonemies. Ei sinne tiehen nyt ihan mitä tahansa maata saa minun mielestäni laittaa. Kirkkonummella muuten yksi maanomistaja joutui kaivamaan pois teettämänsä yksityistien, kun sinne tienpohjaan oli laitettu jotain vaarallista jätettä. Tosin siitä tien aukikaivamisesta väännettiin kättä jos jossakin oikeusasteessa. Tuommoisellako tienpohjalla joudun kävelemään Ossin kanssa? Voi meitä...


Voisitko tunkea sen kamerasi johonkin, vaikka komeroon, tuumailee Ossi.


Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta, ihanaa ja lämmintä viikonvaihdetta kaikille Ossilasta!

8 kommenttia:

 1. Kyllä varmaan harmittaa! Miten tuohon voisi puuttua?
  Ossin ilme on tuossa taas niin puhuva, ettei tarvitse ihmetellä mitä herralla on mielessä ; ) Ihana "Ossian".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää nyt kysellä tulevilta naapureilta, kun seuraavan kerran näemme. Toisaalta siitä, mitä maamassaa sinne tiehen tungetaan, vastaa ihan varmasti se tien urakoitsija. Olen kuullut, että joskus tienpohjiin käytetään hiekoitushiekkaa. No sehän on tavallaan ihan hyvää uusiokäyttöä, mutta ongelmana on se, että sieltä tienpohjasta saattaa muutaman vuoden löytyä vastaavaa jätettä mitä itse löysin kävelyllä. Itse asiassa kaikkea mitä kaduille tiputetaan ja mitkä päätyvät näiden harjakoneiden säiliöihin, kun keväällä kadut putsataan.

   Ossi osaa kyllä mulkoilla aika pahalla silmällä silloin, kun kamera on esillä. Sitä jotenkin kamera epäilyttää:). Ossihan on lyhennys Ossianista, mutta Ossian olisi koiran nimenä hiukan hankala huudella:) Terveisiä sinulle ja Párekille.

   Poista
 2. Poikani oli kouluaikanaan rivitalon rakennustyömaalla kesätöissä ja kertoi, kuinka sitten kun rakennus oli valmistumassa, niin siihen viimeisen asunnon pihamaalle mullan joukossa meni koko rakennustyömaan vielä jäljellä olevat jätteet, ihan kaikki, maalipurkeista alkaen. Eli tällai.
  Suomalaiset olisivat rehellistä, rehtiä kansaa...jos ei olisi noita mätämunia joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan järkyttävältä. Mielestäni maata ei saa täyttää kuin maa-aineksella, eikä sieltä seasta saa löytyä mitään metallijätteitä, sun muuta jätettä. Maalipurkeistahan valuu ajan mukana kaikke lisä-ainetta mitä siinä maalissa on ollut. Siis hajoavathan ne purkit ja ruostuvat vuosikymmenten saatossa. Sitten on maaperä pilalla. Toivotaan, että se on sellaista hiekoitushiekkaa. Ei sieltä silloin loputtomiin tuollaisia löydy. Lämpimiä terveisiä teille Saksaan, M-L ja Ossi.

   Poista
 3. Kuullostaa kaatopaikkajätteeltä. Ärsyttää suunnattomasti tää suomalaistenkin välinpitämättömyys. Ota vaan lisää kuvia! Toivottavasti Ossi selviää ehjin tassuin. Mahottoman lämpimät +25 asteen terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se onneksi ole ihan kaatopaikkajätettä. Toivon, ettei ala lasinpalasia nousta ja juttelen sen naapurin kanssa, kun seuraavan kerran näen. Pohjamaalasin juuri kuistin valkoisia osia ja mukavan lämmintä on. Samat lukemat varjossa ja keittiön mittarissa +37,6. Pitää illalla maalata vielä kertaalleen. Sitten pohjat saavat riittää ja mies vetäistä sen oikean maalin. Tälläisiä kelejä minä rakastan. Nyt täytyy nauttia. Teille päin kanssa lämpimät terveiset, M-L ja Ossi joka lähettelee Ronjalle muiskut!

   Poista
 4. Voi että Ossilla on tuima ilme. Samalla tuimuudella pitää käsitellä tuo tieasia. Okei, hyvä että hiekoitushiekka kierrätetään mutta kyllä se pitäisi käsitellä ensin.

  Duunikaveri kertoi paritaloyhtiöstä jossa asuu. Naapuri on rakennusinsinööri ja hän oli innostunut tutkimaan puolikastaan. Talojen alapohjaan ei pääse käsiksi kuin seinän pienestä aukosta (!) johon mahtuu käsi ja kamera. Valokuvauksen tulos: pohjalle on jätetty kaikenlaista rakennusaikaista puutavaraa ja sitten löytyi alkava homeongelma joka johtuu rakenteellisesta viasta. Tämä löytyi kaikista taloista. Taloyhtiö rakennettu 80-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi osaa tuimistella välillä vaikka mitään syytäkään ei olisi. En ole vieläkään nähnyt naapureita. Täytyy ottaa asia heidän kanssaan puheeksi.

   Hmm. Eihän ylensäkään talojen alapohjaan pääse käsiksi millään lailla, paitsi sellaisissa vanhoissa taloissa joissa on niin sanottu "rossipohja". Meniköhän se sana oikein? Siis sellainen korkea vanhanaikainen kivijalka, jossa on tuuletus altakäsin. Sinne yleensä pääsee jostain sivussa olevasta luukusta ja on tälläinen"hyvä" koirien ja kissojen piilopaikka.

   Ihan kamalaa, miten sitä laistetaan rakentamisessa ja sitten tulee juuri kaikkia kosteus-ja homeongelmia. Yllätyin muuten ja todella paljon, kun kuulin yksi päivä uutisista, että betonisiltojen laskennallinen ikä on noin 50 vuotta. Voi vitsit ja maailmalla on kivisiltoja, jotka ovat monta sataa vuotta. No ehkä ne sillat eivät välttämättä kestä 18-20 tonnin rekkaa, mutta ainakin henkilöauton. Luulisi talojen kestävän kauemmin kuin reilut 20 vuotta....Terveisii teille ja Nellille Ossi-pusuja, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.