lauantai 10. elokuuta 2013

Potutuslauantai osa 14


Löytyihän noita potutuksen aiheita ja ihan helposti. Tämä uutinen sai minut ihan raivon partaalle. Jos ajaa kännipäissään ihmisen päälle ja tappaa hänet, niin siitä sietäisi minun puolestani mädäntyä vankilassa loppuelämänsä eikä mitään vaatimatonta puoltatoista-kahta vuotta. Uutinen Haisulia tintanneesta miehestä sai minut myöskin vihaiseksi, vaikka uutinen oli kuitenkin ihan eri luokkaa, kuin tuo autolla törttöillyt nainen. Mitä ihmettä me aikuiset opetamme lapsille? Muumimaailmanhan pitäisi olla iloinen paikka. Ei siellä lyödä ketään. Ei pienetkään lapset saa lyödä hahmoja. Sekin on asia, joka meidän aikuisten tulee estää!

No nyt voi sitten omalle koirallekin hakea viimeisen päälle testatun kumppanin. Onko se sitten hyvä vai huono asia? Mielestäni koirien ja- lostuksessa on menty liian pitkälle ainakin ulkonäkövaatimusten suhteen. Ulkonäön kustannuksella voidaan menettää monta muuta hyvää rotuominaisuuutta. Tosin yhdessä blogissa pohdittiin paljonkin sekarotuisten koirien omistamista ja siinä oli jopa linkki yhteen kasvattajaan, joka oli kasvattanut yhden sekarotuisen pentueen. Yhdistelmä oli lyhytkarvainen collie ja siperian husky. Ulkonäöllisesti ainakin huipputulos. Muuhun en osaa ottaa kantaa. Huskyt ainakin vetävät hurjasti, sehän on niillä geeniperimässä. 

Tämä lisäaikaa lapsettomuuteen uutinen veti vähän hiljaiseksi ja pisti ajattelemaan monta asiaa. Itsellenihän lapsen saaminen oli kaukana itsestäänselvyydestä ja mietin pitkään, että voiko tuollaista suunnitelmallisuutta oikeasti sitten toteuttaa? Eikä lapselle ole mielestäni kovin hyvä, että äiti on vaikka esikoisen saadessaan hmm, no sanotaanko vaikka 45-50-vuotias. Kyllä pieni lapsi kärsii, jos hänen vanhempansa ovat parisenkymmentä vuotta muita vanhempia esimerkiksi silloin, kun lapsi menee kouluun. Koko ajan lapsen vanhemmat ovat sitten huikeasti muiden lasten vanhempia iäkkäämpiä ja kaikki elämän vaiheet lapsen pitää käydä läpi nuorempana.

Tämä määrä vadelmatorttua jäi ihanilta saunavierailtani.


 Meidän auton pitää olla vihreä,,,
ei tämän värinen. No kaikkea ei voi saada. Mies tarvii uuden, käytetyn auton ja niillä vaatimuksilla, (automaatti, mahdollisimman vähän kilometrejä, nahkasisustus lähinnä sotkevaa tyttöä ja koiraa varten. On muuten penkit paljon helpompi puhdistaa) ei meinannut Subaru Forresteria löytyä mistään järkevän matkan päästä EU-maasta. Siis väristä jouduimme tinkimään. Ei voi mitään. Sininen vaan ei ole meidän väri:( Autonhaku Tallinnasta kesti päivän ja söimme hyvän lounaan ja kävimme Kumun taidemuseossa.Ossi vahtii siansorkkaansa ja siirsikin sitä hieman. Ossia ei ole koskaan kiusattu millään ruualla tai lelulla, mutta sen vahtiminen tuollaisille erikoisemmille luille on ihan käsittämätön. Sitten, jos sanon, että anna kun katson, niin ei Ossilla ole mitään sitä vastaan. Tämä savustettu siansorkka muuten haisee aika käsittämättömälle. Toivottavasti Ossi saa sen syötyä mahdollisimman pian.Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta ihanaa viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

11 kommenttia:

 1. Tuo humalassa ajaminen on kyllä yhtä väärinymmärretty teko kuin raiskaus. Molemmissa tuomiot ovat naurettavan vähäisiä, ihan kuin olisi jostain pikkurikkeestä kyse! Tavallaan annetaan ymmärtää, että molemmat ovat tavallaan "hyväksyttäviä" tekoja ja päälle mätkähtää "rikesakko". Huoh.
  Ossi tuntee itsensä tärkeäksi vahtiessaan omaa aarrettaan, ihan kuin alkuperäinen villikoira toteuttaa synnynnäisiä vaistojaan.
  Kyllä tuo autonvärinvaihto on myös ihan jo paikallaan, aikansa kutakin, vaihtelu virkistää...
  Terveisiä Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HooPee, tuo vertaus raiskauksesta ja humalassa ajamisesta oli aika osuva. Tosin humalassa ajamisesta voi myös selvitä ilman mitään onnettomuuttakin. En voi tajuta, miten yleistä rattijuoppous täällä Suomessa ilmeisesti on, kun taas ajoi joku nuori pöpelikköön viime yönä ja kuusi nuorta joutui sairaalaan. Rattijuopot ja raiskaajat pitäisi pitää yhteiskunnasta pois. Molemmat ryhmät kun kuulemma helposti uusivat tekojaan. Se mies joka piti vankinaan niitä nuoria naisia jenkeissä sai jotain reilut tuhat vuotta vankeutta, eikä sekään riitä, kun tuhosi kolmen nuoreen naisen koko elämän.

   Villikoiran vaistot. Aika hienosti sanottu. Nyt ei ole jalasta kuin sorkka jäljellä ja ajattelin heittää loput pois, ettei koko talo ala haista savustetulle sianjalalle.

   Kohta meillä on sitten vain sininen ja vihreä auto, kun tuo miehen 13 vuotta vanha maasturi menee myyntiin. Siitä saa joku kelpo pelin. Kaksi omistajaa ja aika vähän ajettu, tai no 162 tkm. Mutta ajelee sillä vielä. Tosin vie kamalasti bensaa.. Saksan maalle terveisiä!

   Poista
 2. Nostattaa verenpainetta nuo kirjaamasi tapaukset. En edes kehtaa sanoa mitä minä niille roistoille tekisin. . .

  Voi ihana Ossi!! Onhan se varmistettava, että sorkka pysyy paikoillaan, eikä lähde livohkaan. Párek antaa myös minun katsoa lelua/luuta yms kun pyydän. Muuten kantelee ympäri kämppää ja etsii piilotuspaikkaa. Samalla pitää jännää ääntä, joka on itkun ja murahtelun välimuoto.

  Ei kuulkaas autoa värillä ajeta. Ja sininen on isänmaallinen väri. Narinat pois ja ilo pintaan, löysitte sopivan auton. Olishan se ainoa sopiva auto saattanut olla vaikka sinappikakan värinen. ;) ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minäkään en "jaa" oikeutta, kun antaisin varmaan sata vuotta vankilaa rattijuopolle, joka tappaa ihmisen. Eihän se satakaan vuotta vankilaa korjaisi niiden jäljellejääneiden kärsivien elämää, mutta olisipahan rattijuoppo ns. turvallisessa paikassa, eikä varmasti uusisi tekoaan. Pohjoismaissa muutenkin vähän liikaa "hyssytellään" vankeja. Jos joku tekee tökeröitä rikoksia, niin pois yhteiskunnasta ja sillä siisti.

   Sorkasta alkaa olla vain kynnet jäljellä. Niitä on pari vielä erillisissä muovipusseissa, mutta antaa nyt talon tuulettua välillä:)

   Juu, kyl mää tiedän, että nyt ne muut ominaisuudet peittosivat värin. Tuo miähen vanha auto nyt sattui olemaan vihreä kanssa, mutta minulla oli ihan kunnia valita väri, kun silloin keväällä 2005 olin juuri saanut uuden vakituisen työpaikan ja mulle tuli sellainen melkein 80 km päivässä työmatkaa, niin silloin ostimme minulle uuden auton. Jos olisi ollut kristallipallo, niin ei oltaisi ostettu varmaankaan uutta autoo... Syksyllähän sitten jouduin jäämään töistä pois. Sinappikakan väristä autoa ei kyllä olisi meille tullut. Tämä autoprojekti muutenkin oli sen peräänajajan syytä:) :) Teillepäin mukavaa alkavaa viikkoa.

   Poista
 3. Jos värit valokuvassa ovat oikeat, autonne on saanut pintaansa sinisen kaikista sävyistä sen kauneimman :) Mun auto on ruiskukansininen, mutta kyllä tuo voittaa senkin.

  Mulla oli vähän aikaa kirkkaankeltainen auto... tosin siitä on jo aikaa ja silloin se väri ei varmaan ollut niin kauhistuttava kuin nykyään olisi.

  Onnea ja lukemattomia kilometrejä uudelle autolla :)

  Reissuviikonloppu takana, nyt ei jaksa kommentoida muuta, vaikka postauksessasi on paljon viisaita ja tärkeitä asioita. Pidä tämä tyyli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minä tiesin, että ainakin sinä pidät auton väristä. Meille se vaatii vähän totuttelua. Sanoisin, että sävy on luonnossa aikalailla sama.

   Kirkkaankeltainen auto. No ainakin erottuisi liikenteessä:). Näkee keltaisia autoja joskus, mutta harvemmin.

   Toivotaan paljon kilometrejä. Eihän niistä käytetyistä autoista koskaan tiedä. On tuolla nyt ainakin huoltokirja, että on sille jotain tehty.

   Reissuviikonloput ovat aina väsyttäviä. Koti on se paras paikka - viikonloppuisinkin. Terveisii teille kaikille!

   Poista
 4. Auto se on sininenkin auto.
  Olin aina sitä mieltä, että moottoripyörän pitää olla musta. Nyt se on sininen. Silmä tottuu.

  Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Aikku niin harvinaisen oikeassa. Mitäs minä tässä urputtelen, minullehan sitäpaitsi jää vihreä auto:) Kaikkeen tottuu, varmaan siniseen prätkäänkin! Terkkuja teille ja Ollille rapsutuksia. Toivottavasti Ollin selkä alkaa kuntoutua! Nyt nettitikut käyttöön ja blogin päivitykseen!!

   Poista
 5. Humalassa ajaminen on sama kuin ottaisi aseen käteen. Eli rangaistukset samoiksi kuin tappo tai murha. Ugh, olen puhunut :)

  Minulla oli söpöinen kullankeltainen auto. Kun vaihdoin harmaaseen sanoi poikani että aiemmin näki jo kaukaa onko auto parkissa vai ei - onko äiti kotona vai ei. Oli jotenkin liikkis kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa se elinkautinenkin, joka tulee murhasta, on yleensä käytännössä katsoen aika lyhyt. Se suomalainen, joka tappoi aikoinaan ison osan perheestä, olikohan kolme, sai muistaakseni elinkautisen ja ainakin nykyään taitaa olla vapaa mies. En ole seurannut hänen historiaansa. Murha-ase. Sekin on hyvä termi. Näinhän se on. Mielestäni se, joka juo ja ajaa, osoittaa kyllä ihan harkintaa - omalla tavallaan.

   Erikoisemman auton värillä on tietysti oma hyötynsä. Terveisiä teillepäin.

   Poista
  2. Siis mun piti kirjoittaa ison osan ruotsalaisesta perheestä ja Ruotsissa.. Varasti jonkun polkupyörän ja lopputulos oli kaamea. Nyt en muista edes nimeä, kun se mies on vaihtanut sitä sukunimeään niin monta kertaa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.