lauantai 26. lokakuuta 2013

Potutuslauantai osa 24

Sää! Voihan itku, onko tuo sade koko Etelä-Suomen yllä, vai sataako se vain täällä Porkkalan niemellä? Ossikaan ei tahdo pitkälle lenkille. No ei sen puoleen, en minäkään.

Herra Ossi-mäyris ei yleensä potuta. Tuossa muutama päivä sitten se kyllä herätti minut aamuviideltä ihan järkyttävällä haukulla. En sitten tiedä tuliko joku metsän elävä niin lähelle ovia, että se herätti jo Ossinkin. Armoraivohaukku kello viisi ei kyllä ole mukava tapa herätä. Sitä en tajua, miten mieheni vain kuorsasi vienosti ja minä heräsin siihen raivohaukkuun vaikka nukun korvatulpat korvissa. Nimittäin joinakin öinä miehen kuorsaus ei ole mitään vienoa tuhinaa:) ja siksi siis korvatulpat.

Toissapäivänä tullessamme äitiäni katsomasta Lohjalta, puhuin tätini kanssa jotain Päivi Räsäsestä. Juu ei ole suosikkipoliitikkoni. Juuri nyt hän ei olekaan päästänyt mitään mölysammakoita suustaan. Hän nyt vain sattui juuri silloin ajaessamme olemaan haastateltavana radiossa ja keskustelu valui sitten hänen ammattiinsa, joka on lääkäri kuten varmaan suurin osa teistä tietääkin. No sitten tätini alkoi käsitellä tätä ammattikysymystä ja ilmaisi vahvasti mielipiteensä siitä asiasta, että kun lääkäreitä koulutetaan valtion rahoilla, niin lääkärien tulisi harjoittaa ammattiaan eikä ryhtyä ammattipoliitikoksi. Minä olen tästä ihan prikulleen samaa mieltä. Nykyään eduskunnassa taitaa istua kaksi lääkäriä. Tätini tiesi kertoa, että aikaisempina vuosina lääkäreitä on tainnut olla peräti seitsemän. Tästä lähestulkoon samasta asiasta, siis lääkärin ammatinharjoittamisesta, on muuten puhunut kunnanlääkäri Tapani Kiminkinen, jolla oli jokunen vuosi sitten vielä YLE:llä oma televisio-ohjelmansa "Tohtori Kiminkinen". Tapani on jopa sanonut, että vastavalmistuneiden lääkärien olisi mentävä takaisin kotikuntiinsa kunnanlääkäriksi joksikin aikaa, jotta tavallaan maksaisivat velkansa yhteiskunnalle koulutuksestaan. No hän itse on viihtynyt kotikunnassaan Saaarijärvellä valmistumisestaan lähtien, joten hänellä on tiettyä substanssia sanoissaan.

Hyvä syy olla antamatta koiran pussailla. Ossi aina joskus pääsee livauttamaan pusun, mutta yritän tätä touhua hienovaraisesti estää. Vaikka sanotaan, että koiran suussa on vähemmän bakteereita kuin ihmisen suussa, niin ainakin Ossin lipaisut aiheuttavat leukaani ihan pieniä mätäpaiseita. Pesen kyllä leukani heti, kun Ossi siihen pusun pääsee livauttamaan, mutta silti:( Meillä siis aika vähän harrastetaan koiran kanssa pusuttelua.

Viikon paras näkemäni koirauutinen:) Hmm. Osaisikohan Ossi herättää meidät? Toivottavasti tätä ei tarvitse koskaan todentaa.

Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, iloista viikonlopun jatkoa Ossilasta!

10 kommenttia:

 1. Mä eilen pikkusen ennakoin tätä tylsistä tylsintä säätilaa ja ostin kaupasta tarpeelliset tuotteet niin ettei tänään tarvinnu nokkaansa ulos laittaa.
  Mä en oo koskaan tykänny ku koirat haluis pussata ja en siis oo antanu ja sitt omistajat on olleet vähän "loukkaantuneita". Eiköhän tässäkin asiassa asenteet muutu näiden uutisten myötä.
  Mukavaa lokakuun loppua koko porukallesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jotain ihania käsityötarvikkeita ja sitten ruokaa tietty. Minä kuulun niihin koiranomistajiin, joka ei tykkää koiranpusuista. Mutta joskus Ossi onnistuu näytäämään sitä omaa pitämistään, valitettavasti. Autsch, tajusin juuri, että huomenna joutuu siirtämään kelloakin. Terveisiä sinulle ja Halille!

   Poista
 2. Jospa helicobakteeri onkin siirtynyt ihmiseltä koiralle? Aamun lehdessä oli juttu, että koiran tai kissan puremasta voi saada infektion joka voi myös tappaa. Kuopiossa oli ollut lyhyen ajan sisällä kolme tapausta, joista yksi oli päätynyt kuolemaan. Mulla on muuten vieläkin arvet jalassa siitä kesällisestä kissan hyökkäyksestä...sain onneks antibioottikuurin heti samana päivänä.
  Täällä on kohtuu hyvä ilma, ei sada, mutta voi taivas kun on pimeetä! Yök.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voihan se olla noinkin päin. Eihän sitäkään tiedä. Nyt minä olen missannut jotain juttuja, kun en ole noista Kuopion tapauksista kuullutkaan. Ikäviä tapauksia kuitenkin. Mahtoi olla aika sähikäinen kissa, kun kerta päälle hyökkäs, autsch. Pimeys sucks...

   Poista
 3. En minäkään erityisemmin pidä koirapusuista, varsinkaan kun Aslan tällää niitä aina pitkin naamaa ja työntää kieltä sieraimeen ja korvaan - monesti myös suuhun. Ja varmasti on jotakin hiirtä käynyt einestämässä ennen sitä. Yök...Aslania on siis pakko väistellä. Alphonse ei yleensä kauheasti yritä ihmisen naamaa nuolla, toki silläkin on hetkensä, mutta se antaa yleensä armollisesti pussata itseään naamaan sen sijaan, että pussaisi itse ;)

  Jep, yllättävän moni tauti voi tarttua ihmisestä eläimeen, joten homma toimii kumminkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Ossikaan ei ole mikään "pusuttelupeto", mutta silläkin on ne hetkensä. Sylissä Ossi rakastaa istua ja silloin koetan vain hienovaraisesti kääntää sitä niin, ettei pääse pussailemaan. Harvinaisen monet taudit tarttuvat ainakin läinten välityksellä (myyräkuumeet, malariat etc) ja vaarallisimpia taudeista ovat kait ne, jotka siirtyvät suoraan eläimistä ihmisiin, siis nämä zoonoosit. Se Afrikassa joskus roihahtava Ebola-viruskin taitaa olla eläimistä lähtöisin. Ei kait sitäkään oikein tiedetä ja se on melkoisen tappava tauti. Sitten on tietty lintuinfluenssa. Ihmisten nuhakuume voi tarttua kaneihin ja ne raukat kuolevat melko helposti. Laikkupojille terveisii, pussailuista huolimatta:)

   Poista
 4. Ongelma koiran kannalta on siinä, että jotkut ihmiset tykkää pusutella, jotkut taas ei. Koira helposti unohtaa ketä saa lipaista ja innoissaan lipaisee sitten kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja toisaalta koiran pitää saada jollain osoittaa kiintymystään. Minä vain kääntelen ja estelen Ossia hienovaraisesti, silloin, kun se meinaa pusutella. Párekille ja sinulle terveisii.

   Poista
 5. Olli on tosimies eikä puhu, ei pussaa. Tosimies ei tykkää myöskään ulkoilla sateissa säässä ja tätähän se on ollut viime päivät. Toivotaan nyt vaan sitä talvea, että tulisi vähän valoa pimeyteen.

  Tänään oli paikallislehdessä juttua työterveyshuollosta.
  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/flunssapotilaat-halutaan-pois-tyoterveysasemilta/646305/

  Itsekin olen käynyt tämän flunssani vuoksi työterveysaseman päivystyksessä ja mikä olisi ollut vaihtoehto: yleispäivystys, jossa yleinen jonotusaika on neljästä tunnista äärettömään ja jossa pitäisi kaiken järjen mukaan hoitaa vain ne vakavimmat tapaukset. Olisin tietysti voinut odottaa maanantaihin ja soittaa omalle terveysasemalle kuullakseni, että jos kuuluu työterveyshuoltoon, pitää käydä myös siellä. Riittää kun tytär joutuu astmansa hoidattamaan terveysasemalla, hoitoa ei siis saa eikä lääkäriin pääse. Hoitajalle saa ajan, kun varaa tarpeeksi ajoissa.

  Kaupungin talous on kuralla, joten ovat varmaan vaan onnellisia, että osa ihmisistä kuuluu työterveyshuoltoon. Ja eikö sairauksien hoito ole kuitenkin osa toimintakyvyn säilyttämistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Olli on sitten oikein tosimies, isolla T:llä. Harmi, että sinullakin lenssu vain jatkuu. Toisaalta siihenhän nyt ei ole kovin ihmeellistä lääkettä mitä lääkäri voisi määrätä. Sitten ymmärrän, että lääkärissä pitää käydä, jos työnanataja vaatii lääkärintodistuksen. Muutenhan sitä tavalliseen flunssaan ei ole kuin ne tavalliset hoitokeinot, lepo, kuumelääke ja paljon lämmintä tai ainakin jotain juotavaa. Koetetaan potea lenssut poies.. Terveisii Ouluun

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.