torstai 23. tammikuuta 2014

Pakkastorstaita Ossilasta!

Alkuviikko on mennyt lähes ympärivuorokautisessa "horteessa". Maanantain silmäleikkauksen jälkeen olen nukkunut niin paljon, etten muista ikinä nukkuneeni näin paljoa. Ihmeellisesti se nukuttaminen rasittaa ja väsyttää. Ihanaa kuitenkin on, että leikkaustulos on mielestäni parempi kuin viimevuotinen. Se on ilmeisesti vähän "tuurista" kiinni myös, kun niitä silmän lihaksia irroitellaan ja siirrellään pikkuisen toiseen paikkaan. Leikkaus on sellainen, että siinä oikeasti silmää irroitetaan ja sitten kiinnitetään uudelleen. Ei mikään pieni laser-tyyppinen leikkaus.

Hui, mikä juttu oli koiran silmästä löytyneistä madoista. Olisiko niin, että Suomen pakkaset ovat ne, jotka pitävät esimerkiksi hyttysten välityksellä leviävät taudit poissa Suomesta? Olisiko Suomessakin muuten malariaa, jokisokeutta yms. kamalia tauteja ilman pakkasia? 

Tämä oli kiva juttu. Harmi, että tiivistelmästä puuttui paljon kuvia juttuun valikoiduista roduista. Meidän Boss se nukkuu peittonsa päällä, joten enpä jaksa nyt kuvata sitä. Peitto on vielä lähestulkoon ehjä. Nyt tarttisi vain keksiä uusi pussilakana jälleen kerran.

Pirtsakkaa pakkastorstaita Ossilasta!

16 kommenttia:

 1. Aika ällö toi Eviran julkasema matouutinen :(
  Toivottavasti tervehdyt pian. Ossille pusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että madot pysyvät kaukana Suomesta. Se olisi ikävää, jos noita silmämatojakin pitäisi alkaa "pelätä". Tytsyille terveisiä Ossilta!

   Poista
 2. Melkoinen operaatio sulle on tehty! Huh, huh! Onneksi on onnellisesti ohi ja kuulostat siltä, että kaikki meni ok. Pitääkö varoa kumartelua, nostamista, kaikenlaista ponnistamista, saunomista jne.?

  'Pieni jäärä', sanottiin mäyräkoirasta tuossa rotusopivuusjutussa. Allekirjoitan! :) Kaksi jäärää vahtii mua just nyt, odottavat, että keksin jotakin tai ainakin annan ruokaa ;)

  Ossille asianmukaiset rapsutukset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tämähän oli jo kolmas leikkaus:) Alkaa mennä jo rutiinilla:) :) Ensimmäinen tehtiin paikallispuudutuksessa pari vuotta sitten, kun korjattiin yhtä katsesuuntaa. Näitä kiertokarsastusleikkauksia se lääkäri kieltäytyi tekemästä pelkällä puudutuksella. Hän sanoi "Kuule, sinä et vuorenvarmasti halua nähdä silmääsi sananmukaisesti tuossa poskella". Totesin, että "Juu, taidat olla ihan oikeassa". Tämän leikkauksen lopputulos on parempi kuin viimevuotisen leikkauksen. Toivotaan, että silmä älyää nyt jäädä siihen suht oikeaan asentoon, niin kaikki on jotakuinkin hyvin. Täydelliseksi tuota minun silmien yhteisnäköä ei saa taikatempuillakaan:(. Saunoa ei saa kahteen viikkoon eikä silmään saa mennä noin viikkoon vettä. Tukanpesu on hankalaa, mutta onnistuu:)

   Minun mielestä pieni jäärä pitäisi olla ISO jäärä, vaihdellen tietysti. Jotkut mäyriksetkin ovat varmaan vähemmän jääriä kuin toiset:) Laikkupoitsuille terveisii ja rapsutuksii kanssa!

   Poista
 3. Onpa ihana kuulla, että olet noin hyvillä mielin leikkauksen tuloksista. Itsehän sen parhaiten tiedät, jos onnistui :) Olen kiukutellut uusien moniteholasien kanssa reilut 3 kk ja voin ihan etäisesti kuvitella, mitä on huono näkö erilaisine lieveilmiöineen...

  Pieni jäärä taisi tulla jäädäkseen, nimitys on sen verran kiva ja osuva ;)

  Nuku pois kaikki väsymys, ei siitä haitta ole.

  Ossille terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullahan on varsin terävä näkö molemmissa silmissä. Harmi on vain se, etteivät ne silmät enää osaa katsoa samaan pisteeseen. Tämä aiheuttaa sen näköhäikän:) Kuvan monimuotoisuutta on hyvin vaikea selittää.. Oletko käynyt pienenä, tai vähän vanhempanakin siellä Linnanmäen hassussa peilisalissa? Hmm, onkohan sitä enää edes. Siitä voisi saada vähän osviittaa.. venyviin ja kutistuviin kuviin...

   Ossiakin on jostain ihme syystä kutsuttu jo pitkään jäärä- tai jästipääksi. Hohhoijaa, taidanpa käydä poikkeuksellisesti yöpuullee. Terveisii teillepäin, M-L ja Ossi.

   Poista
 4. Ei ne silmäleikkaukset puudutuksessa ole mitään mukavia, eikä varsinkaan sinun tapauksessasi, silmä poskella, hui... Nukutusaineen poistuminen elimistöstä kestää ja varmaan leikkaus-stressi väsyttää myös, nyt kun stressi on ohi.
  Uskon, että Suomen kylmä talvi pitää monet taudit ja pöpöt aisoissa ja hyvä niin. Paitsi että ulkomailta varmaan tulee kyllä jotain sairauksia runsaan matkailun myötä ja noita eläimiäkin tuodaan muista maista. Odotan inholla sitä päivää, jolloin Wuppe saa kirppuja, täällä kun on niitäkin. Wuppe olisikin sitten ensimmäinen koirani, jolla on kirppuja, vaikka koiria on ehtinyt olla jo aika usea kpl.
  Terveiset sinne Suomehen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy tunnustaa, että pelkään nukutusta enempi kuin itse leikkauksia. Ensimmäinen silmäleikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa, mutta nämä kaksi kiertolihaksiin kohdistuvaa leikkausta nukutujksessa. En oikeasti olisi halunnut nähdä silmääni roikkumassa poskella, hui, joten parempi näin.

   Ehkä Wuppe säästyy kirpuilta. Minulla ei ole missään eläimissä ollut mitään ulkoloisia, tai jaa, nyt valehtelen. Ensimmäisessä marsussani oli yhden kerran täitä ja jouduin sen pari kertaa kylvettämään täishampoolla. En tiedä mistä sai tartunnan.

   Saksaan päin terveisii, meillä on piskuisen lunta ja himan vaille 10 astetta pakkasta, eli siis riittävästi. yhtään enempää en kaipaa. M-L ja Ossi.

   Poista
 5. Tulin kysymään, näetkö sinä blogissani 21.1. ja 23.1. postaukset? Ne katosi, mutta hallinnassa ovat kyllä tallessa. Outo juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkyvät ne. Minulla on taas sellainen outo juttu, että joudun hakemaan Gmailin googlesta ja sitten sieltä löytyy se sovellusnappulakin:( Aikaisemmin se on ollut aina heti valittavissa, kun vain on avannut Chromen, niin molemmat ovat löytyneet oikeasta yläkulmasta. Menee nyt hankalaksi.....

   Poista
 6. Tosi hienoa, että leikkaus onnistui hyvin! Silmät ovat tärkeät ja niitä kun operoidaan on upeaa, että lääketiede ja tekniikat ovat kehittyneet huippuluokan osaamiseksi.

  Meillä on ollut häikkää Párekin blogissa, en saa sinne millään ilveellä tekstiä saati kuvia ja nyt näyttää kadonneen muutama viime päiväkin sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on suhteellista. Leikkaus onnistui ja tulos on taas parempi kuin aikaisemmin. Valitettavasti edes 99% seen yhteisnäköön ei päästä:( Mutta näillä eväillä mennään ja parempi, että näkee jotain, vaikka välillä vähän erikoislaatuisesti... No voihan höh, olisikohan bloggerissa jotain häikkää? Terveisii teille.

   Poista
 7. Ymmärsin että kyseiset madot leviävät vain sen tietyn mäkärän puremasta, eikä niitä ole suomessa. kyseinen tauti oli yleinen Afrikassa josta ihminen voi hyönteiseltä pureman yhteydessä saada taudin. Koirasta se tuskin ihmiseen leviää, ja jos ymmärrän oikein niin eikai se tartu koirasta koiraankaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, enpä ole niin asiaan perehtynyt. Tuossa jutussahan puhuttiin yleisesti vertaimevistä hyönteisistä ja niiden mukana leviävistä taudeista. Hyvin paljon mahdollista, että loinen leviää vain tiettyjen vertaimevien lajien mukana. Tuossa suhteessa pakkanen on aika hyvä, kun se tappaa monta loista. Jos Suomessa olisis aina lämmintä, niin meillä olisi varmaan malariaakin. Se malarialoinenhan leviää hyttysten välityksellä. Eipä siinäkään tarvita kuin otolliset olosuhteet. Eihän malariaakaan ole esimerkiksi Afrikassakaan ihan joka paikassa. Terveisii M-L ja Ossi.

   Poista
 8. No niin, nyt on sitten sinunkin leikkaus takana ja ilmeisen hyvin tuloksin. Hienoa! Mä niin ymmärrän tuon nukutuspelon, itse ainakin pelkäsin varsinkin ekan leikkauksen aikaan, etten heräisikään enää, mutta täällä sitä vielä ollaan toisenkin leikkauksen jälkeen. Just luin, olisko iltiksen sivuilta, että yksi yleisimpiä kuolinsyitä on hoitovirhe, ja sitäkin mä sitten pelkäsin, ennenkuin edes tiesin sen yleisyydestä. Toivottavsti enää ei tarvitsisi klimpsoa meitä kumpaakaan. Toi väsymys oli muuten mullakin varsinkin tokan leikkauksen jälkeen aika kova lähes koko viikon. Toivottavasti sulla on kuitenkin jo olo helpannut?! Paranemisterkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sulla on ollut isompia leikkauksia, kuin silmäleikkaus. no nukutus on aina sama, pituuttahan vain säädellään. Hyvä, että olemme täällä vielä, me molemmat:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.