tiistai 7. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 aloitus

Siis blogissapa tietenkin. Nysse on kuulkaas arki taasen. Joulu tuli, joulu meni. Tytön poikaystävä Pariisista tuli ja meni. Tyttö tuli ja menee huomenna, byhyy. Tosin kerkesin jo kertaalleen joulun aikoihin kysellä, että koskas meinasitkaan lähteä. Totuushan on se, että tytön pitää olla sydämensä luona ja kahdelle kipakalle naisihmiselle tekee itse asiassa hyvää olla erillään toisistaan. Niin kipeää kuin se tekeekin äidin sydämessä.

Vanha naapurimme kävi kylässä eilen. Hän on viettänyt koko joulukuun Suomessa ja ilmeisesti lähtee nyt tammikuun lopussa takaisin Ghanaan. Istuimme keittiön pöydän ääressä miäheni, minä ja entinen naapuri, joka on huumormiähii. Laususkeli jotain vanhaa laulua "lämpörulla Ulla" ja minä siihen sitten kyselemään, että mikä ihme tuo on. "No, etkö muka tiedä?" "En todellakaan". Ei kun netti avuksi ja sieltähän se löytyi laulu, Seitsemän Seinähullun veljeksen esittämänä. Nauroimme itsemme kippuraan. Osa hahmoista oli jollain lailla tuttuja, mutta itse laulua en myönnä kuulleeni. Tuossa linkki esitykseen ja jos ei kertaakaan hymyilytä niin sitten on huono päivä:)

http://www.youtube.com/watch?v=QWWm3ezXMaU

Mietimme, miten olisimme tämän saman jutun hoitaneet 20 vuotta sitten, kun naapuri ei ihan kaikkia sanoja muistanut. No, jos jollakin olisi ollut tämä LP, niin sitten asia olisi ollut sillä selvä. Muussa tapauksessa olisimme sopineet, että "hei, tavataan ensi viikolla ja siihen mennessä joku on hankkinut sen LP:n lainaksi".  Sitten tuli puhetta erikoisista nimistä ja se keskustelu johti kappaleeseen "Poika nimeltä V", eli Boy named Sue alkuperäisenä Johnny Cashin esittämänä joskus vuonna yksi ja kaksi. Jukka Virtanen esittää sen mainiosti seuraavassa:

http://www.youtube.com/watch?v=cY7K4BoRGl8#

Minua pännii, kun ihmiset joskus antavat mitä erikoisimpia nimiä lapsilleen. Viime vuonnakin jonkun pikkutytön nimeksi on annettu Raparperi. Autsch.Tässä juttua muistakin erikoisista nimistä.

Ossilasta mukavaa viikonjatkoa, vaikka vähän sateleekin. Minua ei haittaa, vaikka talvi peruttaisiin kokonaan:)


14 kommenttia:

 1. Hyvää kuluvaa vuotta teille sinne Ossilaan!

  Vai tulee siitä tyttärestä nyt sitten ihan pysyvästikin pariisitar, wau. Osaat kyllä suhtautua asiaan ihailtavasti. Koska tottahan se on, että sydämen perässä täytyy mennä ja katsoa, mihin se kantaa. Onneksi edes Pariisi, eikä esim. USA tai joku muu TOSI kaukana oleva paikka.

  Minuakaan ei haittaisi, vaikka talvi peruttaisi kokonaan, mutta perjantaiksi on kai luvattu tänne eteläänkin kovia pakkasia!?!? :/ ÖÖK!

  Terkkuja sinne kovasti ja Ossille suukkoja meitin plikoilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi pysyvästi. Toivotaan, että nuori onni kestää. Jos kaupunki olisi Auckland saisin itkupotkuraivareita. Auckland olisi se TOSI kaukana oleva:) Ai tänne on luvattu kovia pakkasia? ÖÖK. Minulta on jäänyt nyt se säätiedotus kuulematta. Ossi lähettää pusuja takaisin.

   Poista
  2. Ai niin, hyvää uutta vuotta tietenkin!

   Poista
 2. Hienosti on vuosi alkanut teilläkin :) Mikäs sen huojentavampaa kuin nähdä tyttären "ryöstäjää" livenäkin joskus ;)

  Jaa, enpä uskalla sitten tänään katsoa tuota naurulinkkiä. Täytyy antaa alkuvuoden pölyjen laskeutua ja valita seesteisempi päivä, että naurattaa varmasti.

  Lasten nimissä saisi tosissaan olla tiukempi. On kai se kiva leperrellä pienelle vauvalle ties mitä lempinimiä. Mutta pitääkö ne jäädä koko iän riesaksi. Itsellä ei ole kokemusta, mutta voin kuvitella.

  Talvihan on jo käytännössä peruttu. Ei tästä enää voi tulla muuta kuin hetkeksi liukasta, ehkä karmea pakkanen, sitten taas sohjoa ja kuraa. Olen niin pettynyt. Puhdasta, valkoista lunta minulle, kiitos.

  Ossilaan mainiota uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava oli nähdä, minkälainen on se nuori ies joka kestää meitin tyttöä:) Ei vaineskaan, onhan hän suloinen nuori nainen. Linkit ovat musaesityksiä, että enempi kehotan kuuntelemaan. Sielläkö ei sitten ole uusi vuosi alkanut niin hyvin? No joo, arvaan, että tilinpäätöskiireitä... Muuttakaa tilikautta, niin se ei ole kalenterivuosi:) Paaaljon helpompaa. Kunhan ei sitten valitse esimerkiksi heinäkuun loppua päätöspäiväksi....

   Mieti nyt vähän RAPARPERI!!! Lapsiraukka. Sitten oli joku ei hyväksytty nimi, joka oli vain Suomen kieliopin vastainen. No olisivat pistäneet viivan väliin... Mai, sinun pitää muuttaa Lappiin. Ei voi muuta, jos haluat aina puhdasta valkoista lunta.. Me olemme nyt saaneet osamme neljänä viime vuonna, kun tämä pääkaupunkiseutu oli se koko maan lumisin paikka:) Terkkuja M-L ja Ossi.

   Poista
  2. ja hyvää uutta vuotta, kun unehtui tuosta ekasta vastauksesta!

   Poista
 3. Hihi, naurettu on ja ihan umpisolmussa, kiitos musiikkilinkeistä.

  Voi Raparperi parkaa, varmaan on kivaa koulussa, kun kaverit kutsuu Rapsuksi ja kiusaavat kysymyksellä 'mistä kutittaa?' Muistaakseni Suomessa pappi voi kieltäytyä kastamasta lasta, jos nimi on sellainen, joka voi vahingoittaa lapsen elämää.
  Terveisiä! Ossille moit Párekilta, ja pusi-pusi jaloon otaansa Palvelijattarelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin aika hupaisia:) Tietty voi olla, että nuo jutut naurattavat meitä vähän vanhemman sukupolven edustajia. Veikkaisin, että tyttöni ei jaksaisi edes kuunnella ja jos jaksaisi kuunnella, niin voisi kysyy, että mikäs noissa nyt on se hauska pointti. No me viiskymppiset nauroimme ihan kippurassa..
   Noista nimistä, niin en jaksa ymmärtää mitä vanhemmat hakevat haluamalla mahdollisimman erikoista nimeä. Huoks. Terveiset teillepäin ja hyvää alkanutta vuotta, M-L ja Ossi.

   Poista
 4. Vuodenaikoja on kahdeksan, just hyvä kirjoitus aiheesta on blogissa Toisella puolen lahden:
  http://toisellapuolenlahden.blogspot.fi/2014/01/kahdeksan-vuodenaikaa.html.
  Meinashan se ilmatieteen laitos jo ehkä perua talven mutta nyt Hessu ennustaa kuitenkin kylmää ja lunta tulevaksi.
  http://yle.fi/uutiset/pohjan_hessu_ennustaa_vahalumista_lopputalvea_ja_varhaisia_kevaan_merkkeja/7014876

  Joku raja pitäis nimiasiassa olla, ennen oli ehkä liiankin tiukka mutt nyt on löysä kuri, keskitietä vois tässäkin asiassa kulkea. Eihän Raparperi nyt mikään ihmisen nimi ole, ei ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kahdeksan vuodenaikaa olikin hyvä juttu. Ikään kuin liuútaan seuraavaan vuodenaikaan:)

   Siis viime kädessähän nimiasioita säätelee nimilaki, jossa määritellään nämä tiukimmat rajat, en edes muista läheskään kaikkea. Miehelle ei saa antaa naisen nimeä eikä naiselle miehen nimeä, nimi ei saa olla loukkaava ja mitä kaikkea siellä nyt sanotaankaan. Mutta sitten tulevat nämä ihmeelliset rajatapaukset. Minun mielestäni Raparperi nimenä alkaa jo itkettää lähestulkoon. Ei se todellakaan ole ihmisen nimi. Sitten voisin luetella koko joukon nimiä, jotka eivät ole mielestäni sopivia, mutta antaa sen listan nyt olla, ettei tule vihaisia vastineita. Terveisii ja mukavaa vuodenalkuu, tee ahkerasti käsitöitä tänäkin vuonna, niin pääsee ihaileen niitä lopputuloksia:)

   Poista
 5. Kuulemma lapselle nimeä miettiessään pitäisi vanhempien kuvitella se lapselle aiottu nimi heidän omakseen, että he aikuiset ihmiset olisivat sen nimisiä. Tuollainen kuvitteellinen kokeilu selkiyttää valintaa. (Olen lukenut tämän jostain...) Harva äiti varmaan haluaisi olla Raparperi Nieminen.
  Niin se tytär irrottautuu kotoansa, niin sen pitää ollakin. Joko teillä vanhemmilla on ranskankielen opinnot alkaneet vai onko kieli jo entuudestaan tuttu?
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaakin hyvältä keinolta. Haluaisikohan Raparperin äiti olla nimeltään Raparperi?

   Tytär irroittautuu. Lähdön hetki on se kaikkein kamalin. Muutama päivä, niin sitten taas asiaan tottuu. Ranskan alkeetkaan eivät ole hallussa. Olen lukenut aikoinani kahdeksan vuotta saksaa:). Olen kyllä ostanut ranskan kielen oppikirjan itselleni ja alkeet ainakin on tarkoitus tavata. Hyvää alkanutta vuotta teille sinne Saksan maalle, M-L ja Ossi!

   Poista
 6. Talvi on kuulemma tulossa, tänä iltana pitäisi alkaa. Sitä odotellessa... tulee se joka vuosi joskus, mutta onko koskaan alkanut näin myöhään? Ihan sama, kunhan nämä vesisateet loppuisivat. Koira ei yksinkertaisesti suostu lenkkeilemään vesisateella - varsinkin kun siihen yhdistetään pimeys.

  Huomenna siis aamulenkki lumisateessa?

  Kävin lukemassa tuon nimiartikkelin ja ihmetyttää, että Raparperi on ok, mutta Pääsky ei. Kasvi saat olla, muttet lintu. Erään tuttavan lapsenlapsi on Myrsky, työkaverin sukulaislapsi Otava. Toiset suosivat sukupuolisensitiivisiä nimiä, joista ei paljastu lapsen sukupuoli. Halutaan kasvattaa lapsi ihmisenä, ei tyttönä tai poikana. Omasta mielestäni tytöt on tyttöjä ja pojat ovat poikia, kaikki olen ihmisinä ja ihmisiksi kasvattanut vaikka sukupuolesta ollaankin pidetty mölyä.

  Ossille rapsutuksia ja teille terveisiä!

  t. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi talvea ei ainakaan täällä vielä näy. Jokainen päivä, jonka se talvi myöhästyy, on kuin lottovoitto minulle. Ei tarvitse miettiä olenko rähmälläni vai en. Toivon, että talvi älyää pysyä pois täältä vielä ainakin ensi viikon kokonaan, kun miäs on työmatkalla. Ei minullekaan auennut, miksi voi olla kasvi, mutta ei lintu. Mitenkähän olisivat kalat ja hyönteiset? Tuota minusta on paras pysyä ymmärrettävissä nimissä. Kaikki sellaisetkaan eivät ole minusta ihan kivoja Hmm, yhden serkkuni lapsen nimi on Merituuli. Ehkei tarvitse mainostaa mitä mieltä olen nimestä. No vanhemmat ovat innokkaita purjehtijoita.

   Olen kuules Aikku ihan samaa mieltä kanssasi, että tytöt ovat tyttöjä, pojat poikia ja isoina heistä tulee naisia ja miehiä. Tasavertaisina tosin kumpaakin sukupuolta tulee kohdella. Ollikalle rapsutuksii ja terveisii, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.