lauantai 11. tammikuuta 2014

Potutuslauantai osa 31

Siitä saakka, kun luin tämän uutisen mäyräkoirien kasvattajasta minua on jurppinut ihan perinpohjaisesti. Suomessa on ilmeisesti aivan liian heikot turvaverkot, aivan liian huonot avustusverkot ja aivan liian pienet rangaistukset eläinsuojelurikkomuksista. Miten voi olla mahdollista, että kasvattaja siirtyy toiseen kuntaan ja jatkaa järkyttävää toimintaansa? Kun nyt Suomessa kuitenkin joutuu tekemään muuttoilmoituksen, niin viranomaisten pitäisi olla hereillä ja ilmoitella seuraavan kunnan eläinsuojeluviranomaisille! Tältä ihmiseltä olisi pitänyt ottaa kaikki koirat pois. Eihän se ole oikein, että jätetään pieni määrä koiria. Sitten jokaisen järkevän ihmisen olisi tajuttava, että yksi ihminen ei kerta kaikkiaan pysty huolehtimaan 50 koirasta, niin että niillä koirilla olisi hyvät oltavat. Tietystikin sattuu yleensä koiriin kohdistuva välinpitämättömyys, mutta erityisesti sieppaa nyt, että kysessä on mäyräkoirien kasvattaja.

Uutinen kuuteista teki minut kanssa tosi surulliseksi. Totuushan vain on se, että me emme voi luonnon olosuhteille yhtikäs mitään. Voikohan norpille ja syntyville kuuteille rakentaa jonkinlaisia tekopesiä?

Yhyy ja byhyy. Tyttö lensi keskiviikkona Pariisiin sydämensä luo. Miäs sen sijaan lensi tänä aamuna Las Vegasiin vuotuiselle messumatkalle. Ensi viikon olen siis vain Ossi seuranani.

Tälle autovarkaudelle nauroin kippurassa. Olen nimittäin itsekin seissyt pari kertaa väärän maasturin vieressä, kun olen tullut ruokakaupasta ja ihmetellyt miksi ovet eivät avaudu. Nykyään noita tummia maastureita on paljon ja minun mielestä ne ovat kaikki lähestulkoon samannäköisiä. Parisenkymmentä vuotta sitten maastoautoja oli vähempi ja näin ollen minun oli helppo löytää keskustaan "hukkaamani" hopeanharmaa iso jeeppimme. Olin ajellut sellaista isoa neliötä ympäri ja monta kertaa (Yrjönkatu-Bulevardi-Annankatu-Lönnrotinkatu). Kun viimein sain parkkipaikan ja olin tulossa takaisin Stokkalta, minulla ei ollut ei pienintäkään muistikuvaa, mihin olin jättänyt automme. No löysin sen sitten Ruttopuiston vieressä olevasta syvennyksestä:) Mutta epämiellyttävä tunne oli kun lähdin pois Stokkalta eikä minkäänlaista mielikuvaa, missä auto sijaitsi:)

Renny Harlinin viikon hyvä työ koiria kohtaan.

Kun kaivoin kameran esiin, Ossi heräsi välittömästi unestaan ja käänsi kuononsa ilmeisesti peiton alla olevaa luuta kohti.
No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, kaikille oikein mukavaa viikonvaihteen jatkoa Ossilasta!

8 kommenttia:

 1. Onpa hyvä, ettei meikälikalla ole enää autoa! Nykyisellä vireystasollani olisin varmasti pari kertaa viikossa väärässä autossa.

  Renny Harlinin teko on tervetullut vinkki ihmisille, lemmikin voi ottaa myös huostaanottotalosta. Jos tänään olisin ottamassa koiraa, ottaisin varmasti aikuisen koiran 'koirakodista'. Minä saisni aikuisen koiran ja hylätty koira saisi kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoks, et arvaakaan, kuinka olen tuntenut itseni tontuksi seistessäni väärän auton vieressä ostoskasseineni. Jos tämä olisi jokapäiväistä, voi olla, että menisin tutkituttamaan ajokykyni - oikeasti.

   Koiran voi ihan varmasti ottaa koirien väliaikaiskodista. Terveisiä teillepäin!

   Poista
 2. Tuo koirajuttu on kyllä ihan kamala, miten ei voida puuttua asiaan:( Olen sanaton!
  Pakkasterveisiä Ossilaan ja Osille muiskut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puututtiinhan siihen, mutta aivan liian myöhään ja hitaasti! Jos tällä kasvattajalla oli itsellään jotain ongelmia, niin niihinkin olisi tullut saada apua.

   Meilläkin on sitten ihan pikkuinen pakkanen ja se riittävä (max 5 cm) lumikerros. Tiitulle Ossi-pusut ja terveisiä!

   Poista
 3. En minäkään ymmärrä, miten tuolle kasvattajalle edelleen jätettiin viisi koiraa, vaikka 8 oli lopetuskuntoisia jo ennestään! Ja loput otettiin huostaan, miten ihmeessä tuollaiselle ihmiselle jätetään yhtäkään lemmikkiä hoitoon, ei mene meikäläisen oikeustajuu mitenkään....GRRRRR.

  Kiva kun tuli meillekin tänne vähän lunta, niin maisemat on valoisammat - paljoa tämän enempää sitä ei sitten tarvitakaan, eikö niin? :-)

  Hyvää pakkasviikon alkua sinne Kirkkonummelle, Ossille erityisterkut kuten aina! t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
 4. Ilman muuta kaikki koirat olisi pitänyt ottaa pois. Jotenkin ajattelen, että kasvattajalle on täytynyt sattua jotain, esimerkiksi henkinen sairastuminen ja silloin hänkin tarvitsisi apua.

  Lumentulo tekee maiseman kyllä valoisemmaksi, mutta yhtään enempää ei tarvitse tulla. Piretään järjestys yllä täällä Espoo-Kirkkonummi akselila, eikös joo Maukka?

  VastaaPoista
 5. Mitä järkeä jättää kasvattajalle muutama koira, kun kohta niitä on taas pari-kolme-viisikymmentä? Kaikenlaista porukkaa, pyh. Hävetkää! Toivottavasti koirille löytyy hyvät sijaiskodit, joista tulee pysyvät kodit.

  Autoasiaa: kerran olin hakemassa kuopusta näytelmäharkoista ja näin hänen tulevan ovesta ulos ja kävelevän johonkin toiseen valkoiseen autoon. Sekunnin sadasosassa oli tajunnut olevansa väärässä autossa ja ponkaisi ulos kuin sadanmetrin juoksija. Toisella kerralla osui jo oikeaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuu siis noita auton sekoittamisia nuoremmillakin, hihhhhiih. Ouluun päin terkkuja:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.