keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Huipputuulista keskiviikkoa

Täällä Porkkalanniemellä tuulee niin, että tukka lähtee, jos ulos nenänsä työntää. No siitä huolimatta olemme muutaman kerran käyneet kävelemässä Ossin kanssa. "Pitkä" lenkki saapi jäädä miähen harteille. Tuuli alkaa oikeasti olla sitä luokkaa, että luulin itsekin lähteväni lentoon. Silloin saa olla jo melkoisen navakkaa tuulta:)

Aamukahvit meinasivat minulla mennä väärään kurkkuun, kun lueskelin tätä juttua tullin uudesta keksinnöstä Viron viinarallin vähentämiseksi. Ihmiset joutuvat kantamaan kaikki nestemäiset alkoholiostoksensa, jos matkustavat busseilla. Kyllä joku nyt varmasti keksii, että asiassa on tapahtunut jonkinlainen perustuslaillinen vääryys. Ihmisethän asetetaan eriarvoiseen asemaan silloin, kun matkustavat erityyppisillä autoilla. Voi elämän kevät. Ensin nauraa käkätin ja sitten harmistuin, kun ajattelin niitä kaljakärrejä taas siellä pitkin ja poikin laivaa. Minä matkustan ehkä kerran vuodessa Tallinnaan, enkä tosiaan halua nähdä niitä kärriviritelmiä siellä sen enempää, kuin mitä niitä nyt jo on, piste. Olen nimittäin nähnyt sellaisella isommanpuoleisella kaljakärryllä kiskottavan viittä laatikkoa. Yhdessä laatikossa taisi olla 24 tölkkiä ja sehän tekee 120 tölkkiä kaljaa. Olisi muuten varmaan minun koko loppuelämäni oluet. Taisin loppasuuna hörpätä kaksi tölkkiä joulun aikaan ja yhden tölkin viime elokuussa, silloin kun minulla oli vanhoja työkavereita saunomassa rantasaunallamme. Tuommoinen 120 tölkkiä kaljaa painaa varmaan sellaisen reilut 40 kiloa, olettaen, että tölkit ovat kolmen desin tölkkejä:). Siitä vaan kumpaankin käteen 40 kilon lasti. Jää muuten monelta mieheltäkin kantamatta. Tallinna on kuitenkin ihana kesäkaupunki, joten katsotaan, jos lisääntyneistä kaljakärreistä huolimatta saan itseni sinne vaikka miähen kanssa kertaalleen.

Kirkkonummen Citymarketista saa sellaisia hauskoja koirien "nahkaluukuutioita", joissa on jotain kikkanoita sisällä. Ossi on aivan ihastunut näihin kuutioihin. Ostin niitä neljä kappaletta, kun viimeksi kävin cittarissa. Nyt on lattiat täynnä niitä pipanoita, joita on siellä kuution sisällä. Eihän Ossi niitä pipanoita tietenkään syö. Se purkaa sen kuution siitä ympäriltä:). Pitää Ossin kauhuksi kaivella pölynimuria esiin ennen pääsiäistä.

Ossin suu täynnä kuutiota

Näin Agricolan päivän kunniaksi tehkäähän kyseinen kielitesti. Sen voi tehdä useamman kerran ja joka kerta tulee eri kysymyksiä. Minä sain parhaimmillani Eximian ja ihmettelin, miksen saanut Laudaturia, kun kaikki vaihtoehdot olivat oikein. No, olin tietenkin liian hidas, kun myös nopeus vaikutti, pöh. Mukavaa keskiviikkoa Ossilasta!


8 kommenttia:

 1. Suomen kielen friikkinä tein heti tuon testin. Sama arvosana tuli kuin sullekin. Hitaus kostautui. Pistipä nauramaan kaljajuttua lukiessa!
  Täälläkin tuuli oli aamulla viedä hampaat suusta. (Tuohon Párek tuumi, että pitäisi edes joskus suunsa kiinni.) Ossihan on saanut hienoa purtavaa. Ei olla löydetty vastaavia kuutioita meidän kaupoista.
  Aurinkoista iltapäivää ja hauskoja lenkkejä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis hallitsemme jotakuinkin äidinkielemme, tosin hitaasti:) Luin nyt vasta vielä äsken jutun, niin että viiimeinenkin lause pääsi mukaan. Saahan niitä kaljakärrejä käyttää, ei tarvitse oikeasti kantaa. Olisi ollut paljon parempi ihan sana tarkka tulkinta:) :)

   Nuo kuutiot ovat aika hauskoja, koska ne toimivat vähän samalla tavalla kuin ne kongit. Tosin Ossi on sitä mieltä, että raaka voima päihittää älykkyyden. Eikä nuo kuutiot ole kalliitakaan. Suosittelen, jos vain jostain kaupasta löydät. Ainakin nyt näyttävät olevan K-Citymarketin koiratarvikkeissa. Tuuli täällä sen kuin jatkuu...

   Poista
 2. Nuita kuutijoeta tarvittas tiällähhii. Vähä vaehteluva oes. Äet ee ies uskaltanna testijä yrittee :) Vielä aenakaa. Tekköö varmaan vasta sittä ku minä makkoon. Pelekee että naaran sille:) Äet sano että semmielestä kaekki kaljat ja kaljakärrit saes vaekka ilimaan possaattoo... on lajisa nähnnä niitä kuskoojatyyppijä aekannaa työmualimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Iivari, äet saa luvan ostaa, kun seuraavan kerran käy lähimmässä isossa City-marketissa.

   Ai mamma ei uskaltanut suomen kielen testiä yrittää. Ei se suomen kielikään ihan helppoa aina ole. Kyllä ne kielioppisäännökset joskus teettävät ihmetystä.

   Minä olen Iivari vähän samaa mieltä äetees kanssa. Ossikin inhoaa kaljaisia ihmisiä. Kerran puri meidän yhden kesämökkinaapurin vierasta, kun tuli liika lähelle ja halusi "tutustua" Ossiin. Oli vielä vähän edellisen illan huuruja ja Ossi nappasi polvesta. Ossi oli valjaissa ja kiinni ja minä pidin ihan itse kiinni ja silti pääsi puraisemaan. Voin kertoa, että taisi tehdä kipeää. Onhan noita kaljankittaajia ja kuskaajia. Joku ne minunkin "tilastoviinat" juo.

   Poista
 3. Kyllä se tuuli jaksoi täälläkin puhaltaa, iltayöstä varsinkin.
  Mä sain testistä B:n, tiesin paljon mutta olin aika hidas. Väärät vastaukset oli just semmosia ku luin liian nopsaan.
  Usko-kisu riekkuu minkä kerkiää, on tosi nopsa jaloistaan, illalla kaikki matot oli vinksallaan juoksuharjoitustensa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulisuus jatkuu täällä edelleen. Menimme Ossin kanssa metsätielle kävelemään, jotta minä olisin välttynyt tuulelta. Oikeissa YO-kirjoituksissa minä sain aikoinani suomen kielestä Magnan ja minulta meinasi parahtaa itku, kun se nyt oli kuitenkin ainoa aine, josta olisin saattanut parhaan arvosanan saada:( Silloin 34 vuotta sitten kirjoitettiin vain aine. Nykyäänhän se suomen kielen koekin on vähän eri tyyppinen.

   Kyllä Usko rauhoittuu jossain vaiheessa, sehän on vielä nuori kisuliini. Sun pitää ehkä rullata matot vähäksi aikaa poies, niin ei ole Uskolla mitä rullailla vinksalleen:)

   Poista
 4. Mei gaumeesti tommosista Arkikolista tiietä, mut toi Ossin lelkkuherkku näyttää just semmoselta, mikä mekin haluttas. Täytyy lähettää äippä ostoksille. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äipän pitää ostaa teitille tuollaisia nahkaluukuutioita. Ne ovat kahden kappaleen pusseissa ja muistan, kun Pepin ja Rillan blogissa semmoisia näin ensimmäisen kerran. Tuulipoijaat terveisii!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.