lauantai 26. huhtikuuta 2014

Potutuslauantai osa 44

Nyt ei ole jaettavaksi kuin ihan minikokoisia potutuksia. Yksi jo monta viikkoa minua pikkuisen hiertänyt asia liittyy kahviin. Minähän en juo kahvia kovin paljoa, tai no miten sen nyt ottaa:) Menee sitä kahvia kaksi isoa mukillista päivässä, mutta aamupäivällä. Löysin tässä eräänä päivänä aivan ihanan makuista tummapaahtoista kahvia. Kahvi oli tarjouksessa Prismassa ja uteliaisuuteni heräsi. Kahvi oli kylläkin Prismasta poistuva tuote, joten siinä oli hyvä alennus, kun normihinta on noin kaksi kertaa Juhla Mokan hinta. No juotuani kahvia jonkin päivän totesin miehelleni, että ihan huippuhyvää, mutta tämä ei herätä samalla tavalla, kuin normikahvi. Mietin, miten se voi olla mahdollista, koska ainoa piristävä aine kahvissa on kofeiini. No epäilykseni vahvistuivat ihan todeksi. Tummapaahtoisessa kahvissa on kaikkien löytämieni nettitietojen mukaan vähemmän kofeiinia, kuin niin sanotussa vaaleassa paahdossa, jota on suurin osa meidän suomalaisten litkimästä kahvista. Tällä kertaa melkein luotan nettitietoihin, vaikka suurin osa oli keskusteluja ja blogeja. Yhden blogin pitäjä ilmoitti taustatiedoissaan ammatikseen barista, joten kaipa hän nyt kahvista sitten jotain tietää. Selityksenä kofeiinin vähentymiseen annettiin se, että kahvia pidempään paahdettaessa, kofeiini "palaa" osittain pois. 

Onneksi en sentään ole hurahtanut linkki: Kopi Luwak nimiseen kahviin. Tätä varsin outoa kahvia lipitteli Jack Nicholson elokuvassa linkki: Nyt tai ei koskaan. On muuten katsomisen arvoinen leffa, jos satutte harkitsemaan DVD:n vuokrausta. Luulin, että tämä Kopi Luwak niminen kahvi olisi joku urbaani legenda, mutta tyttöni ja mieheni viisastivat minua silloin ja kertoivat, että on sellaista kahvia ihan oikeasti olemassa:) Minä en kyllä ikimaailmassa aio maistaa moista kahvia.

Minun on pakko laittaa uudestaan linkki: tupeeratut ja värjätyt koirat. Viime kerralla kukaan ei kommentoinut näitä koiria. Tietysti nuo koirat eivät varmaan kärsi pesuista ja hoidoista ja toivottavasti väritkin ovat myrkyttömiä. Minusta nuo kilpailut vain osoittavat monien ihmisten tyhmyyttä.

Göög, punkit ovat sitten liikkeellä Kirkkonummellakin. Tuli nyppäistyä yksi punkki eilen Ossista, suurella showlla. Meinasi melkein jäädä nyppäämättä se punkki, mutta sitten sain huijattua Ossia sen verran, että sain punkista otteen:) Tänään olikin sitten X-spot käsittelyn aika.

Uudet naapurimme alkoivat muutella tämän viikonlopun aikana. Mies tuli autolla vastaan tänään, kun olimme Ossin kanssa lenkillä. Uudet naapurit eivät potuta lainkaan, päin vastoin. Minusta on mukavaa saada tähän naapureita, jotka ovat kuitenkin ns "sopivan kaukana". Talojemme välillä on noin sata metriä ja paljon puita. Ossi voi olla uusista asukkaista vähän eri mieltä. Se haukkuu kuin aropiru, kun naapureiden tontille ajetaan autolla. Oudompi juttu on se, että Ossi ei juurikaan hauku, kun sieltä tontilta poistutaan autolla.

Tänään olen kokeillut laskea mahlaa yhdestä koivustamme. Hain netistä ohjeet ja annettuani itselleni luvan maanomistajana, kikersin yhden koivun kylkeen reiän. Nyt ajattelin mennä katsomaan onnistuinko lainkaan. Todennäköisesti astia on kyljellään ja täynnä murkkuja. Lämpötilakin alkaa olla jo hieman liian korkea, kun lämpöä saisi olla siinä viisi astetta. Kohta menen tarkistamaan, mikä on räpellykseni tulos:)

Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta, oikein ihanaa viikonlopun jatkoa Ossilasta!

15 kommenttia:

 1. Joo hei, katsoin kyllä tuon värjätyt koirat -linkin jo viimeksi ja olin a i v a n pöyristynyt!! :o Henk.koht. en voi ko. touhua käsittää ja minusta koirat ovat AINA kauniimpia luonnollisissa väreissään.

  Ou-nou, ai siellä on jo eka punkki löydetty, jaiks! :/ Meillä taas tänään kuskattiin ensimmäinen siili autokyydillä turvaan hyeenoilta.. ;D

  Ihanaa viikonlopun jatkoa teille sinne! ☼ Me päästään huomenna juhlimaan Jimi-chihun 5vee synttäreitä, jei! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, ajattelin, että kukaan ei huomannut sini-puna-viher-lila-sunmuunvärisiä karvaturrei.

   Juu, eka punkki nyppäisty, autsch. Ootte te aika ihania, kun järkkäätte siilipartioita. Kyllä se varmaan takaisin tiensä löytää, mikäli ette vieneet sitä siiltä kilometrien päähän...

   Oi, teillä on sitten mukavat synttärijuhlat tiedossa. Onnittele Jimiä ja emäntää kanssa. Veikkaisin, että koira on parhaassa iässään 5-vuotiaana, mene ja tiedä.

   Poista
 2. Minä en viimeksi katsonut ollenkaan linkkiä niistä värjätyistä koirista, koska se oli entuudestaan tuttu asia. Raivostuttava asia! En jaksa uskoa, että nuo värit, joilla koiria värjätään, olisivat harmittomia. Mitä niistä imeytyykään koiraan sen värjäysprosessin aikana?
  Muistan liiankin hyvin näkemäni värjätyt pääsiäistiput asuessani Italiassa (nykyään laki kieltää värjäämisen), jotka koivista kiinni pitäen kastettiin väriliemeen, jaksoivat elää lasten pääsiäisleluina muutaman päivän kunnes kuolivat värjäyksestä saamiinsa myrkkyihin. Tai jo sitä ennen lasten leikeissä. Huoh.
  https://www.youtube.com/watch?v=WjqTFtBxDf0

  Hyvää, punkitonta viikonloppua toivotellen!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkee kivaa pientä me ihmiset keksimmekin. Nuo värjätyt tiput olivat kyllä ihan kaameita.

   Viikonloppu on toivottavasti punkiton, kun on jo punkkimyrkky selässä. Saksaan terveisii.

   Poista
 3. Koirien värjääjille pitäisi pian järjestää ensiapua sairauteensa! Ossi taas käyttätytyy ihan loogisesti ollessaan haukkumatta, kun naapurin tontilta poistutaan. Jos silloin haukkuisi, poistujathan luulisi lähtemisen olevan ei-toivottua toimintaa.
  Iloista sunnuntaita ja terveisiä! Párek ja Palvelijatar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jälleen oli sihteeriköllä väärät lasit nokallaan. "Käyttätytyy" meni vinksalleen, Ossi varmaan huomasikin ;) Eikä moka valitettavasti tule olemaan Palvelijattaren viimeinen. ... . no, OK, saamaansa palkkaan nähden voinemme antaa anteeksi....

   Poista
 4. Värjääjille ja tupeeraajille pitkäaikainen terapia voisi olla paikoillaan. Minä en tytyilyjä helposti huomaa, kun itse teen kirjoitusvirheitä ihan solkenansa. Kaunista sunnuntaita, aamupäivä näyttää ainakin jo loistavalta.

  VastaaPoista
 5. Voe hyväntähen nuita koeraparkoja! Mittee liikkuu semmosten immeesten piässä jotka tuommosta tekköö...ee varmalla mittää järkevätä!
  Ensmäestä punkkija ee oo vielä tavattu. Toevottavasti ee aenakkaa minun nahasta löövy. Männä kesänä ol vuan yks. Taekka äet lööti yhen,lie ollu enämpihhii vuan ee huomanna.
  Ee oo pihalla paljoo liikuttu vaekka aarinko paestaa. Yks on köhätaavissa ni en oo ruahtinna laakkuuttoo sitä. Mukavata sunnuntaeta Ossilaan!

  VastaaPoista
 6. Onneksi ei ihmisten köhätaudit tartu koiriin. Muuten olisit sinäkin Iivari varmuudella kohta pipi. Kevätflunssat ovat tosi ikävii, mutta kyllä niistä varmuudella paranee. Kyllä olivat minunkin mielestä todella kurjan näköisiä nuo värjätyt ja puleeratut koirat. Ehkä teidän kotitantereilla ei ole niin paljoa punkkeja. Punkkien levinneisyysalue menee jotenkin hassusti, täällä rannikolla etelässä ja sitten rannikkoa myöten ylöspäin onpi melkoisen mahtavasti punkeroita ja sitten Itä-Suomessa. Itä-Suomi on saanut jonkun ihan oman punkkikantansa Venäjältä. Idästä ei paljoa hyvää tule, paitti aurinko joka nousee idän suunnalta:) Pikaisia paranemisia. Hyvä Iivari, että oot antanut emännän levätä. Savoon terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 7. Ne värjätyt ja muotoillut koirat oli niin ällön näköisieä ettei ne ansainneet kommenttia;)
  Suutin tänään Uskolle ku en saanut sitä huijattua ulos. Se menee aina piiloon sängyn alle tai saunaa. Kyllä se sitt ulkona kävelee ja syö ruohuoa ja eilen tutustui toiseen kissaankin. Mutt ku se lähteminen on niin vaikeeta ni mä en jaksa. Mitähän kesästäkin tulee tällä menolla.
  Punkit on ihan kamalia. Uskollekin tarvii just kohta laittaa käsittely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa. No sehän oli hyvä ajatus. Jotenkin ajattelin, että eivätkö ihmiset lainkaan huomanneet niitä.

   Ai usko ei tykkää valjaskävelyistä? No joskus lähteminen on vaikeaa eikä kissoilla tietty ole mitään rakon täyttämiä motiiveja, jotka ajavat koirat ulos.

   On se hyvä, että kissoillekin on jotain punkin estoaineita. Sen mä muistan, että sitä X-spottia ei saa laittaa kissoille. Ei sitä kamaa saa laittaa alle 5-kiloisille koirillekaan. On se sen verran jytkyä ainetta. Saariaika sen kun lähenee. Toivottavasti tulee oikeen lämmin kesä ja sinä saat Uskonkin hyvin totutettua saarielämään. Terkkuja Ossilasta!

   Poista
 8. Vaikka en juo kahvia kuin pari kertaa vuodessa, hauska tietää tuo paahtojen ero! Olen nimittäin kuvitellut, että mitä tummempi, sitä "vahvempi", mutta ero onkin sitten vain maussa. Minä välttelen kahvia juuri sen kofeiinin ylipiristämisen takia, ja makukaan ei vahvana erityisesti miellytä, joten en varmaan jatkossakaan ala kitata tummaa enkä vaaleaa kahvia ;)

  Höh, toi erikoiskahvi tuntuu paitsi äklöltä, täysin turhalta. Luin myös Black Ivory -kahvista, jonka alkukypsytys tapahtuu elefantin vähän isommassa sulatusjärjestelmässä.

  Värjättyjen linkin takana oli surullista nähtävää. Jos ihminen haluaa olla "luova", miksei ryhdy käsityöläiseksi ja rakenna huopakoiria, joita voi vanuttaa ja värjätä mielensä mukaan. Elävä koira sijaiskärsijänä tuntuu jotenkin epäinhimilliseltä. Trimmauksen vielä sulatan, karvathan kasvaa takaisin. Mutta mieleen tulee koirien hätäännys, kun tulee tököttiä turkkiin ja pitää seistä patsaana, kun ihminen leikkii kuvataiteilijaa.

  Miten onnistui mahlan kerääminen? Olen kuvitellut, että koivun siitepölylle allerginen ei voisi mahlaa juoda. Mutta luin, että mahla auttaa koivun siitepölyallergiaan, jos käytön aloittaa enne siitepölykauden alkua ja jatkaa sitä kauden aikana. Mielenkiintoista, luonnon aineista voi saada yllättäviä apuja.

  Mukavaa uuden viikon alkua Ossilaan :)

  VastaaPoista
 9. Minä taasen juon kahvia, jotta saan itseni aamuisin liikkeelle:) Iltapäivällä ja illalla kahvi on minulle nou nou, kun sitten heräilen vielä useammin kuin normaalisti. Ai nyt on sitten tarjolla ellun masussa käynyttä kahvia, voi ei.

  Olen kanssasi samaa mieltä, että huovutuskoirat olisivat ihan hyvä idea. Tuollaiset elävät kuvapatsaat tekevät mielen jotenkin surulliseksi. En jaksa hurrata tuollaiselle kekseliäisyydelle.

  Hahhah. Mahlan keräys ei ollut suuri suksee. Tuli sitä kipon pohjalle ehkä ruokalusikallinen. Miäs saa joutessaan kaivaa vähän syvemmän reiän vielä kokeilua varten. Minä ja minun kömpelöt kädet sekä puukko olemme vähän huono yhdistelmä. Kovin usein manailen, kun onnistun viiltelemään itseäni, siis vahingossa tietenkin, jopa terävillä keittiöveitsillä. Mahla on kyllä ihan hyvänmakuista vaikka 99 prossaahan siinä on vettä. Loput mitä lie koivun tuottamia aineita. Mutta kylmänä se on ihan hyvän makuista. Hieman kuin "maustettua" vettä. Terkkuja teille ja Artulle rapsuja.

  VastaaPoista
 10. Pakko lisätä sananen tuosta kissankahvista eli Kopi Luwakista. Eilen oli täällä teeveessä sellainen Paras illallinen-ohjelma (Das perfekte Dinner), jossa illan isäntä valmisti kissankahvissa possunlihaa, mitään muuta maustetta ei joukkoon laittanut, paitsi kastikkeeseen whiskiä ja lihalientä, jos oikein ymmärsin. Vieraat olivat haltioissaan, niin hyvälle maistui. Aikaisemmin en tiennyt edes, mitä kissankahvi (Katzenkaffee) on.

  "Schweinefilet:
  Kaffeebohnen in eine Pfanne geben und mit der Butter anrösten, ca 1-2 Minuten. Nun das Schweinefilet in der Butter scharf anbraten. Das Filet herausnehmen und in Alufolie einschlagen. Entweder 30 Minuten bei 80 Grad in den Backofen legen oder in einem Dampfgarer 30 Minuten bei 60 Grad dämpfen. Das Fleisch sollte noch leicht rosa sein."

  Aina sitä oppii jotain uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina pitänyt saksalaisesta perusruuasta. Tästä lähtien täytyykin varoa, ainakin menemästä mihinkään gourmet-ravintolaan. Ettei vaan saa millään kissankahvilla maustettua possunfilettä:) Ainakin tarttee pistää miäs syynäämään ruokalista tarkasti. Ei sen puoleen, kait vielä minun saksan kielen taidollakin juuri ja juuri vältyn syömästä tuollaista possunfilettä. Sitä paitsi possunfilehän pitää ehdottomasti kypsentää kypsäksi, sen pienen pienen trikiinivaaran takia. Terveisii Saksaan, kiitos, että kerroit tuosta possunfileestä! M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.