perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ossin aatoksia osa 30


Mielenkiintoisia hajumerkkejä. Kyllä kevät on (mäyrä)koiran mielestä ihanaa aikaa. Maa on tuoksuja tulvillaan. Varmastikin hieman kaukaisemman naapurimme, mangoista pitävä labbistyttö on kulkenut tästä, kun piti maata tutkia sentti sentiltä. Olisimmekohan me ihmiset iloisempia, onnellisempia tai edes tyytyväisempiä, jos meidän hajuaisti olisi yhtä tarkka kuin (mäyrä)koiran? Matella, sihteeriköllä on jo nytkin välillä aivan liian tarkka nenä. 
Wuhuu, tuolla metsässä kulkee jotain äärimmäisen haukuttavaa, mitä lienee?

Menossa
ja kotiin päin tulossa, huomatkaa tylsistynyt katseeni.
Emme päässeet kotiin asti, kun näimme toisen kaukaisen naapurimme. Mukava mies, paitsi Ossin mielestä hurjan haukuttava. Mies joutui jäämään eläkkeelle ennenaikaisesti isosta firmasta jokunen vuosi sitten, toisin sanoen hänet työnnettiin eläkeputkeen. Eläköitymisen jälkeen happamat liemet alkoivat maistua hänelle vielä paremmin kuin aikaisemmin. Tosi mukava mies, mutta en ymmärrä, että vaimo on jaksanut katsella sitä hänen tissutteluaan. 

Matte sanoi, että ensi kuussa nypitään talviharjas poies, auuuuutsch. Luulee vaan:) Minä ehkä näytän sille, mitä mieltä charmantti mäyrisherra on asiasta. Varokoot näppejään. Oikein hyvää perjantaita Ossilasta.

ps. Hei te, jotka olette saaneet spämmejä. Onko tullut sellaisia, jotka näkyvät vain sähköpostissanne? Minä kun olen saanut postilaatikkooon ilmoituksen jostain roskakommentista kirjoituksessa se ja se, niiin kun menen siihen kyseiseen kirjoitukseen, niin ei siellä aina näy mitään roskakommenttia. Outoa.

6 kommenttia:

 1. Terve Ossian! Täälläkin on maasto väärällään toinen toistaan kiinnostavampia viestejä ja jälkiä. Palvelijattarella on kärsivällisyys koetuksella, kun minä pysähtelen joka seitsemännellä askeleella ja työnnän kuonon korvia myöten turpeeseen.
  Minäkään en ilosta hyppele, kun nypittäväksi joudun. Pysyttelen kuitenkin rauhallisena, kun siten homma hoituu nopeimmin.
  Menokasta ja maukasta viikonloppua Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, terve Párek. Eikö ole ihanaa, kun saa vaan työntää kuonoa turpeeseen ja tutkiskella. Siksi Ossi taitaa kävellä mieluummin miähen kanssa, kun miäs antaa sen pysähdellä ja istuskella kesäisin ainaskin ja muutenkin menee "Ossin ehdoilla". Minä olen vähän enempi tiukkis enkä jaksa tuntikausia seisoskella. Viikonloppuja teille.

   Poista
 2. No kuule ompa tullu meejjän plokkiin par kummoo sepustusta ulukomuan kielellä! Eekä nää ku sielä hallintasivulla. Ruojat laettaavat tuommosija! Murr!
  Hyvät on haestelumuat sullae. Ja eekä luntakaa riesana. Hookuttavata haakuttavata löötyy välillä. :) Pittäähä sitä suaha iäntäsä aakasta. Elä hyvä kamu anna ottoo yhtää karvoo ku oot kerran kasvattanna :) Niihhän tuota oot siistin näkönen,mittää nyplättävätä oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten en kanna suurempaa huolta. Ajattelin, että onko mahdollista, että se näkyisi se spämmi vain muille lukijoille. Toisaalta olen kyllä käynyt vielä Ipadillakin parissa kirjoituksessa tarkistamassa, ettei kirjoitus ole kuin sähköpostissa. Jotkut ruojat, ai mikä hyvä sana muuten, ovat onnistuneet saamaan blogiinkin erilaisia enkun ja ruotsinkielisiä spämmejään. No minä tarkistan sähköpostin joka päivä, joten aika pian sen klikkaisen pois blogista, jos se siellä on.

   Ei ole lunta enää lainkaan. Jos olisin oikein aamuihminen, niin menisin Ossin kanssa aamulla lenkille, jolloin teeret soivat tuossa meidän pellolla. Se on aika hauskaa kukerrusta ja voisi Ossikin unohtaa taas olevansa mäyräkoira ja ryhtyisi haukkumaan lintuja:)

   Ei ole Ossissa oaljoa nypittävää, ei tosiankaan, kun on tuollainen vähäkarvainen karkkari, mutta selässä oleva "leijonanharja" pitää nyppäistä pois. Kuvittelen, että talvella se vähän lämmittää, joten talvella se saapi olla:) Savoon terveisiä!

   Poista
 3. No kuulehhan juttuva, ku mullehhii lykkäs selekään tuommosen jota äet sannoo irokeesiks! Muuallaha sitä karvoo ee just ookkaan. Elikkäs nyt se tul nyplääshomma mullehhii! Voe hattu kuitennii! Äet aeko ite nyhtee ne. Mitenkähä käänöö, ettee lähe koko orvaskes matkaa...
  Sulla on Ossi, hyvännäköset valjaat, mittee merkkijä mahtaa olla? Ku näättäs etteevät yletä kaenaloeta hiertämmään. Suattas käävä mullehhii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sitä kutsutaan leijonanharjaksi. keväällä se lähtee helposti, muutama karva kerrallaan eikä satu ilmeisesti yhtään. Pariin otteeseen lenkkimatkoilla nyppäillän, niin Ossi ei juuri edes huomaa asiaa. Korvat ovat vähäsen tylsemmät.

   Voi harmin paikka Iivari, nyt en muista merkkiä. Mustista ja Mirristä ostin. Eivät yletäkään kainaloon hiertämään ja niitä on montaa, tosi montaa kokoa ja väriä. ihan pikkuisen Ossilla nuo laskeutuvat lavan päälle, mutta kokeilen vielä ihan hiukan tiukata kaulaosaa, kun on niin löysällä, että luulen, että se laskeutuminen johtuupi siitä. En aluksi muistanut, mitä merkkiä ovat ja sitten hain Mustin sivuilta. Ovat näköään Rukan heijastavat valjaat.

   http://www.mustijamirri.fi/tuotteet/koirat/koiran-ulkoilu/valjaat/143/?page=2

   Terveisii teille Savoon!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.