tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ossin aatoksia osa 31

Eilen aamulla Ossi otti aurinkoa keittiössä.


Tänään lähdimme lenkille iltapäivällä. Ossi oli sitä mieltä, että metsään pitäisi päästä, vaan minä kurja emäntä en laskenut. Höh tuostakin on kulkenut joku, tai jokin.

 Tuumaustauko   

Näin leviävät haisut ympäri metsän.Tiedoksi vain muut poijaat! Olen kingi.

Matte pesi minut pari päivää sitten, mutta väliäkös tuolla.
 Nyt kierityttää...
Nämä valokuvat pääsivät tänään A4-suurennoksena pikapaketissa Ranskaan. Tyttö on maalannut taulun ennen lukioon menoa, yläasteen viimeisellä luokalla. Taulu on minulle kovin tärkeä ja minusta, sekä tytön silloisen kuvaamataidon opettajan mielestä taulu on hieno. Innoituksena on käytetty M.C. Escherin, hollantilaisen graafikon (1898-1972) yhtä työtä.Tytön maalauksesta tosin puuttuvat ne matemaattiset harmoniat, jotka ovat tyypillisiä M.C Escherin töille, joten se ei suinkaan ole suora kopio. Kävin Escherin näyttelyssä, silloin kun se oli täällä 4 vuotta sitten ja näyttely oli kyllä vaikuttava. Heh, tyttökin tietää kuinka tärkeä taulu on minulle ja kerran kun hän suuttui minuun, hän poisti työn paikaltaan ja siirsi sen omaan huoneeseensa. Päättelin, että tyttö oli leppynyt, kun taulu palasi omalle paikalleen:)
Tässä vähän yksityiskohtaa. Toivottavasti tyttö älyää pistää valokuvat portfolioonsa, joka hänen on rakennettava taidekouluun pyrkimistä varten.

Kun olin lähdössä autolla liikkeelle, näin kesän ensimmäisen vaskiliskon. Se oli kapoinen luiru, mutta valehtelematta noin 30 cm pitkä, joten vaskitsaksi toooosi iso. Minun oli siirrettävä sitä liskoa, koska muuten se olisi ollut 99 %sti vainaa minun lähtiessäni autolla liikkeelle. Lisko oli nimittäin juuri ajoreitilläni ja oikeasti autokatoksestani ei ole kuin yksi ja kapea reitti ulos. Vaskitsa ikävästi muistuttaa käärmettä, mutta ei kuitenkaan ole, joten älkää missään nimessä, ikipäivinä, tappako ruskeaa kapoista "käärmettä". Se on vaskitsa eli vaskilisko, jalaton raukka joka on kylläkin rauhoitettu.

Eipä tässä ihmeempiä tänään, Ossilasta terveisiä.

12 kommenttia:

 1. Auringonpaiste on Ossista ihana :) Mutta niin on nuo haisutkin metsässä, niiden perässä voisi pinkoa vaikka minne asti.

  Selvästi taiteilijan tekemä tuokin taulu :) Olen sitä mieltä, että kun kaikki on jo keksitty, taide voi olla minkä tahansa innoittama, oman näköiseksi sovellettu. Liikuttavaa, että tyttö "varasti" taulun äidin näköpiiristä, tosi kova rangaistus äidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja Ossi rakastamme molemmat lämpöä:) Ossi menisi hajujen perässä pitkään ja kovaa. Koettu on, kun kerran fleksi katkesi ja kerran miäheltä huolimattomuuksissaan lähti koko kela kädestä. Olemme siirtyneet 25 kg kestävään malliin.

   Tyttö keksi oivan rangaistuksen mammalle. Eikä tästä ole montaa vuotta. Kaksi tulisieluista on välillä hankala yhdistelmä. Terveisii.

   Poista
 2. Makkeennäköstä kierimistä! Onse nii viärin etten minä sua sitä tehä. Het ollaan narusta nyhtämässä. Äet sano että näätät iha minulta nuissa kuvissa :)
  Ompa hieno taalu. Tytöllä on kyllä lahjoja!
  Aarinkoo vuan toevotaan jatkoonnii että suahaan kellijä aarinkoläekissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No etkä sä Iivari saa "puhtaassa" hiekassakaan kieriä. Kerronkin Ossille, että jossain on paljon kovempi kuri kuin meillä. Ossilta on kielletty raadoissa ja lantakasoissa kieriminen.

   Toivotaan molemmille aurinkoo ja lämpöö, jos tekin olette "lämpöhakuisii". Tänään oli melkein +20 astetta. Kyllä oli mahtava päivä. Nyt tulee taasikkeen vähäksi aikaa vilakampaa ja sitten, jihuu, lämmintä! Savoon terveisii!

   Poista
 3. Onpa tosi hieno taulu! Sitä kelpaa katsella eikä siihen helposti kyllästy.

  Minäkin kieriskelen siellä täällä, mutta jostain syystä Palvelijatar ei arvosta samoja aromeja kuin minä. Auringonläikissä sisällä on mukava makoilla, mutta ulkona en yhtään tykkää, kun menee plussat yli kahdenkympin. Helteistä en tykkää yhtään. Eikä Palvelijatarkaan. Ollaan enempi varhaiskevään ja syksyn nautiskelijoita.
  Lämpöä ja aurinkoa teille ja terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tarkoituksella sijoittanut taulun siten, että kuljen päivässä monta kertaa sen ohitse. Taulu on meillä portaita vasten olevalla seinällä, joten kuljen aina sen ohi mennessäni ylös tai alas.

   Ossi ei onneksi ole kovin usein onnistunut kieriskelemään missään ihan karmean hajuisessa:) Silloin se nimittäin joutuu armotta shampoopesulle. Ossi on nyt vanhemmiten keksinyt, että kesähelteellä se voi painua minun autoni alle, kun paistaa oikein armottomasti aurinki. Joskus kesällähän minä joudun ottamaan kuumimpaan aikaan Ossin sisälle, kun se tykkäisi vain ruskettaa mahaansa. Minä olen kanssa sellainen superlämpöihminen, mutta sitten kun on oikein kuuma, niin istun puolivarjossa, enkä tietenkään urheile:) Mutta lämpimästä ilmasta tykkään. Heinäkuun helteisimmät päivät eivät tuota tuskaa. Terveisiä teille.

   Poista
 4. Hieno tuo tyttären työ! Kunhan Marimekko siihen silmänsä iskee, niin se on menoa sitten...
  On se merkillistä, että kaikki tietämäni mäykyt ovat auingonpalvojia, vaikka eivät ole mitään kovin eteläistä rotua edes.
  Ota Ossi ilo elämästä, kieriskele kun sille päälle satut. Elämästä täytyy ottaa "kaikki" irti, tai no, ei nyt ihan kaikkea sentään!
  Terveisin Mää ja Wuppe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet muuten toinen ihminen joka sanoo tytön työstä "Marimekko". Toinen taulu oli sellainen miähen äidille maalattu 80-vuotislahjataulu, jossa oli 80 erilaista kukkaa ja siitä taulusta yksi nainen sanoi, että tuota tarvisi tarjota ihan Marimekolle. Se taulu oli omasta päästä, mutta kukkien mallia katsottiin jostain kukkakirjasta.

   Mäyriäiset taitavat olla suureksi osaksi auringonpalvojia. Olet Hanne ihan oikeassa. meidän ihmistenkin pitäisi useammin muistaa ottaa iloa irti, ihan arjestakin. Hampuriin terveisii!

   Poista
 5. Taulu on todella hieno!
  Tiitu kieriskeli tuolla pihassa hiekalla ja nurmikolla, ja tänään oltiin yli 3 tuntia ulkona! Lenkki oli yhtä matelemista ja seisoskelemista, miulla ei jalat meinannu enää jaksaa.
  Taitaa nuo kaikki mäyriäiset tykätä etsiä ne pienetkin aurinkoläntit sisällä ollessaan :)
  Rapsutukset ja muiskut Ossille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. Me emme olleet Ossin kanssa kuin vajaat kaksi tuntia, mentiin Ossin tahtiin elikkä aika madellen. joka hiiskatin ruohontupsu pitää nuuskia.

   Terkkuja ja Ossi lähettää Tiitulle muiskaukset kanssa.

   Poista
 6. Edellisten kommentoijien tavoin olen aivan ihastunut tyttäresi tauluun - WAU!! Ja ihan mahtavan hauska tarina taulun siirtämisestä kiukkukohtauksen johdosta! :D:D

  Peppi on myös ollut ihastuksissaan lämpimistä keleistä ja ottaa samalla tavalla aurinkoa lattian valoläiskissä kuin Ossikin. Ikävää, että kuulemma huomenna jo kylmenee ja ensi viikolla kai sataa. No, luonto kyllä varmasti kaipaa sadetta, joten yritän olla sopeutuvainen.. ;D

  Terkkuja sinne kovasti ja Ossikalle suukkoja meitin plikoilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihastunut tauluun ja se oikeasti tuntui rangaistukselta olla näkemättä taulua sen oikealla paikalla. Nyt en muista, mistä me kiukustuimme toisiimme. Mutta voin kertoa, että ei se ole kauhean harvinaista. Me olemme molemmat sellaisia nollasta sataan tyyppejä tietyissä asioissa.

   Olet oikeassa, luonto kaipaa nyt vähän sadetta ja naapurin hevospelto kanssa. Muuten siitä tulee vain iso aitaus eikä sapuskala. Kait me hetkeksi sopeudumme, kunhan sit tulee taas lämmintä. Terkkuja teillepäin myös ja Ossilta pusuttelut tytöille!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.