torstai 19. kesäkuuta 2014

Iloista juhannusta Ossilasta!

Potutuslauantai ei ilmesty nyt sitten juhannuspäivänä. Koettakaahan kestää:) Käsittämätöntä, mutta totta, että pottulauantait ovat tosi suosittuja. Enpä olisi tuotakaan uskonut, kun sitä sarjaa aloittelin.

Hei katsokaa ja ihmetelkää (k-18 kuvia lähestulkoon) Nainen otti rajatonta rusketusta. Ja kuvat perään. Tuollainen pitäisi olla lailla kiellettyä, vaikka kyseessä olikin nuori ja nätti nainen. Meikäläinen kun menisi tuolla lailla levittelemään, niin johan siinä voisi muutama koiranulkoiluttaja saada täällä pahoinvointikohtauksen. Kolareista nyt ei sentään olisi pelkoa. Jutussa oli kyllä jossain sivussa linkki tälläisiin harvinaisiin koirarotuihin. Luulen, että Swedish vallhund on länsigöötanmaan pystykorva. En nyt mene vannomaan kuitenkaan. Kannattaa selata kuvat läpi, koska siellä oikeasti on rotuja, joihin tuskin ikuna tulette törmäämään. En ole ikinä kuullutkaan catal burynista eli turkinseisojasta. Toivottavasti meni se vieraskielinen nimi oikein. Sitten oli vielä joku catahoula cur elikkä catahoulan leopardikoira, amerikkalainen koirarotu ja sokerina pohjalla mah thai lang ahn. Se näytti minusta ihan karvattomalta koiralta, jäyks, mutta oli sillä lyhyt sinertävä turkki. Googlasin rotua.

Nyt kun juhannus lähestyy ja tiskikoneen käyttö lisääntyy, mikäli ette käytä kertakäyttö astioita, niin pistäkää mieleen seuraavasta älä laita näitä astioita tiskikoneeseen. Voin kertoa, että itse olen kokeillut rautapadalla, ja se meni tosi ruosteiseksi. Jouduin käyttämään rautavillaa ja öljyämään sen padan, sekä "polttamaan" öljyn kiinni siihen pataan uunissa. Tuli siitä ihan kelpo valurautapata, vaikka itkin ja nauroin yhtä aikaa, kun poistin padan tiskikoneesta.

Tämän brittiläisen tilan työntekijät olivat ihan äimänä, kun yhtäkkiä kaikki naarasmarsut olivatkin kantavina. No ainakin se naaraslaumaan eksynyt uros oli varmaan onnellinen. Pääsi siittämään sata marsua lähestulkoon kerralla. On se voinut olla aika uuvuttava kokemus urokselle.

Ihan takuulla joku näistä asioista saa teidät hiiltymään. Minut ainakin muutama jutun asioista saa ihan raivon partaalle, vaikka ne asiat ovat loppujen lopuksi kuitenkin melko pieniä tässä elossa.

Hei, koska tänne blogiin on eksytty haulla "muurahaisten torjunta luonnontuotteilla" niin tuossa on linkki aika luonnonmukaisiin konsteihin. On tänne eksytty muuten haulla "miten suojaan lasipöytäni naarmuilta". Luulen kyllä, että olen maailman paras henkilö kertomaan, miten onnistun naarmuttamaan lasipöytäni. Siitä syystä meillä ei olekaan lasipöytää, vaan musta graniittipöytä olkkarissa yhtenä pöytänä.

Juhannuksesta on tulossa viileä, mutta se on vain hyvä. Ei tule niin paljon hukkumisia. Joku aloitti juhannuksen kolaroimalla jo tuossa Lahdentiellä. En tiedä onko kolarisuma jo selvinnyt, mutta onneksi olkoon vain. Kolari taisi olla kuitenkin pelkkää pellin menetystä, mutta siihen katkesi joidenkin juhannuksen vietto. Meille tulee naapurit seitsemältä syömään. Olen laittanut sellaisia vihanneksilla ja vuohenjuustolla täytettyjä kesäkurpitsoita. Periaatteessa ne ovat uunia vaille valmiit!

No, näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta ihanaa juhannusta kaikille teille täältä Ossilasta. Olkaahan varovaisia kokkojen kanssa, jos satutte niitä polttelemaan!

18 kommenttia:

 1. Mukavaa Jussia teille sinne! :) Toivotaan, tosiaan, että viileä sää pitää kuolintilastot pienempinä kuin aikaisempina vuosina. Aina sitä valittevasti kuitenkin joku urpo löytyy, joka haluaa tehdä jotakin peruuttamattoman idioottia ja se jää sitten viimeiseksi teokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viikonlopun jälkeen tulee sitten luvut... Toivottavasti tilastot eivät ole yhtä karmaisevia, kuin muutamana vuonna. Näinhän se on, että aina löytyy joku, jonka on pakko päästä tilastoihin. Sille vaan ei voi mitään. Anyway, oikein ihanaa juhannusta sinne Oulun suunnille ja laikkupojille rapsutuksii.

   Poista
 2. Hyvää juhannusta viileästä kelistä huolimatta:) Se on mukava vetää villasukat jalkaan ja viltti korville, ottaa mäyriäinen kainaloon, kirja käteen ja rojahtaa soffalle ja olla lukevinaan sitä kirjaa - uni siinä kuitenkin tulee :)
  Ossille muiskis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nyt ei tartte sentään villasukkia, kun miäs vetäisi lämmöt takaisin päälle ehkä viikko sitten. Mutta vilakkaa se on täällä meilläkin. Ossi lähettää Tiitulle kanssa juhannuspusut.

   Poista
 3. Mukavaa juhannusta ja Ossikalle suukkoja meitin plikoilta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa juhannusta teille päin kanssa. ossilta juhannusspeciaali suukot Pepille ja Rillalle. Ei ehkä kantsi mennä heitteleen talviturkkia, kun vedet ovat aika kylmiä.

   Poista
 4. Säistä huolimatta mukavaa juhannusta toivotellen! Me vietämme normaalia viikonloppua, toki se yö on täälläkin lyhyt ja päivä pitkä. Koleaa ja epävakaista on.

  VastaaPoista
 5. Meillä on sentään jo plus 16. Sadetta tietokoneen sääennusteen mukaan tulee vasta huomisiltana. Erinomainen sää maalaukseen. Hyvää juhannusta Saksaan teille!

  VastaaPoista
 6. Minullapa on ne villasukatkin jalassa =D Parvekkeen ovi on oltava auki, että tulee viileämpää ilmaa, mutta sitten taas varpaat palelee.

  Kyllä vaan näyttäisi Swedish vallhund olevan länsigöötanmaanpystykorva. Melkoisia yhdyssanahirmulaisia muutamat koirarodut :) Tuollainen Swedish vallhund ilmestyy meidän blogin postaukseen lähitunteina, kun naapurin gööti kävi piipahtamassa aamupäivällä :)

  Hyvää ja leppoisaa Juhannusta Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se viileni ilma täälläkin, kun satoi pienet ripaukset. En nyt siltikään vetäise villasukkia jalkaan, vaan koetan pärjätä ihan jalassa olevilla bambusukilla. En ole nähnyt göötiä, kuin muutaman hassun kerran. yksi ratsastuskaverini kasvatti niitä pienimuotoisesti. Ihan söpösiltä vaikuttivat. On ilmeisesti kuitenkin aika terhakka ja energinen rotu. Nyt mulla on ihan hämärä mielikuva, että sitä olisi käytetty joskus aikoinaan johonkin paimennukseenkin:)

   Sinulle ja Artulle kanssa mukavata juhannusta. Toivottavasti naapurin koiruli ei pannut paikkoja sekaisin:)

   Poista
  2. Oikein muistat, gööti on paimenkoira. Ja sen huomaa jo pentuna, kun kintereillä kulkee herkästi nilkasta tai reidestä napsaiseva piikkihammas... Energisyys pitää muutenkin paikkansa. Jotain hyvin Bassen oloista luonnetta Kallestakin löytyy.

   Täällä oli ihana leikin vilske :) Yhteistuumin kantoivat parvekkeelta Artun lelukopasta tavaroita ympäri kämppää =D

   Poista
  3. Hyvä, että jokin tieto sentään kaivautuu vielä ulos tuolta hatarasta päästä. Vaikka sen tiedon olisi kuullut vain yhden ainokaisen kerran. Aina silloin se epämääräinen tieto on kyllä esitettävä tuollaisena "hämäränä muistikuvana", kun siitä ei voi olla ihan varma.

   Kiva, että teillä oli kaikilla kivaa! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Omasta potaattimaasta ei saa vielä pottuja, joten ny on syöty muun laisia lisukkeita. Mukavaa juhannusta ja ronssirinsseille vielä onnee!

   Poista
 8. Meeltä kansa hyvvee juhannusta! Äet on villasukat jalassa. Vuan niihhän se on kesäsä talavesa :) Viilee ja osaks satteenen on uatto ollu tiälä. Vuan kotetaa tareta. Toevottaan että kaekki juhlivat immeeset ossoo olla immeesiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossin äiti nukkuu omakutoiset villasukat jalassa tosi pitkälle kevättä, et kyl täälkin villasukkia käytetään. Iivarille parantavia pusuja Ossin matelta ja mukavaa juhannuspäivää!

   Poista
 9. Párekin Palvelijatar25. kesäkuuta 2014 klo 14.25

  Onkos meidän juhannuksen toivotukset lentäneet bittitaivaaseen täältä? Kyllä me käytiin puumerkki jättämässä.

  Villasukissa tepastelee tämä Párekin Palvelijatar kesät talvet kämpässään, ja viimeaikoina ihan itse kutomissaan, vaikka eihän sitä kukaan usko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskushan nuo ajatukset lentävät epähuomiossa tuonne bittiavaruuteen. Jää joku namiskukkeli painamatta. On minullekin joskus käynyt niin... Terveisii ja hyvää juhannuksen jälkeistä aikaa:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.