lauantai 7. kesäkuuta 2014

Potutuslauantai osa 50

Viime viikko on jotenkin ollut ihmeellinen ja eilinen, hmmm, en nyt viitsi kiroilla, mutta toivottavasti ei uusiudu enää koskaan. Sain autooni sellaisen järkyttävän naarmun, joka ulottuu käytännöllisesti katsoen keulasta perään. Täysin tämän kaksiulotteisen näköni syytä. Meidän "päätietä" kunnostetaan ja siinä kaivetaan ojaa auki, joten siinä oli halvatun iso traktori. Se väisti niin paljon oikealle kun pystyi ja minä niin paljon vasemmalle kuin pystyin, mutta tuli vajaan puolen sentin arviointivirhe ja siitä syystä autoni kyljessa se järkky skraade. Meinasi jäädä äitini katsomisreissu tekemättä, mutta jotenkin sain itseni koottua ja ajettua sinne Lohjalle. Vajaan kymmenen kilsan matkan, itkin, raivosin ja huusin ja sitten totesin, että se nyt ei auta mitään. Täytyy jostain koettaa säästää muutama tonni ekstraa.

Tytölle ja hänen avokilleen on saatu vuokrattua asunto Pariisista. Siinä oli mukana ihan mieletön annos tuuria ja mamin laittama ilmoitus Hesarissa. Nyt yksi pieni virallinen kommervenkki, tälläinen kirjallinen takaussitoumus, niin he pääsevät muuttamaan. Suomalainen nainen, joka muuttaa vuodeksi takaisin Suomeen, vuokrasi heille pienen yksiönsä. Täysin käsittämätöntä, että ranskalaisille olisi kelvannut vain vuoden vuokra ennakkoon. Nyt selvisimme takuuvuokralla plus kuukauden vuokralla ennakkoon. Ei mitkään takauksemme kelvanneet ranskalaisille. Olisi pitänyt asua ja tehdä töitä Ranskassa. Tytöltäkin alkoi jo usko hiipua. Ai miksi asunto? No he joutuvat valitettavasti luopumaan tästä omakotitalostaan, jossa he asuvat tällä hetkellä. Tämän nuoren miehen isovanhemmat pistävät talonsa myyntiin.

*linkki* Naisen raadelleet koirat lopetettiin. No tuossa ei takuuvarmasti ollut muuta mahdollisuutta. Tuskin noita koiria olisi voitu pitää edes ns. "osaavissa käsissä". Kaikkien kannalta paras ratkaisu.

*linkki* Tytöt puukottivat ystäväänsä 12 kertaa. Onneksi joku ohikulkija pääsi väliin ja tyttö selvisi hengissä. Mistä näitä hulluja oikein tulee? Tässäkin tapauksessa pikkutytöt uskoivat johonkin mystiseen hahmoon, joka ilmeisesti "käski" heitä puukottamaan kaveriaan.

*linkki* Voi ei, mitä koiran kakkiminen aiheutti lentsikassa? Tuohon juttuun ei voi kommentoida kovin paljoa. Olisikohan omistajan kannattanut lenkittää koira ennen lentoa? Sitten olisi omistajakin voinut vähän "varustautua", autsch!

*linkki* Nonparelleista hätäpuhelu Englannissa. No tuota, omg. Ei ole kaikki englantilaisetkaan järjen riemuvoittoja. Voisitteko kuvitella soittavanne hätänumeroon puuttuvien nonparellien takia? Suomessakin hätäkeskukseen tulee aivan järjettömiä soittoja. Nyt en muista prosentteja enkä lukumääriä, mutta kuulin kerran radiosta, miten järkyttävä määrä hätäkeskukseen tulevista puheluista on jotain numero- tai osoitetiedusteluja. Ei voi olla totta!

*linkki* Naurettavimmat valitukset hotelleissa. Minä nyt en ainaskaan osaisi sanoa, jos Ossi ei olisi tyytyväinen hotellihuoneessa nukkumiseen. Ossi rakastaisi tapahtumaa, koska silloin se pääsisi nukkumaan ihmisten kanssa sänkyyn:)

*linkki" Varokaa hyvät ihmiset huijausviestejä! Ja tässä *toinen linkki*. Aika vakuuttava, valitettavasti.

*linkki* Pihka aiheutti söpön kesäyllätyksen. No ylläri ei ollutkaan mikään potutuksen aihe:) Nyt onkin omistajalla useampi koira kahden sijasta.

Kuulkaas minä koetan kerätä itseni ja alkaa miettiä säästökohteita auton korjaukseen. Onneksi pelti on kuitenkin vain peltiä, pitkin hampain todettuna.

Näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, iloista viikonvaihdetta Ossilasta!

8 kommenttia:

 1. Näistä tuo nonparelli-juttu oli käsittämättömin. Kun ajatellaan asiaa koko maapallon kannalta niin on sama kuin puhuttaisiin hiekanjyväsistä. Maailmassa soditaan ja kärsitään ja Englannissa asuva on huolissaan nonparelleista...

  Pelti on peltiä - nimenomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonparellit olivat minunkin mielestä jotenkin niin käsittämätöntä, että siksi juttu oli pakko poimia tänne. Mutta toisaalta ne kuulemani jutut, joiden takia Suomessa soitetaan 112:een olivat myös hyvin, hyvin hämmästyttäviä. Koetin katsoa löytäisinkö asiasta jotain tietoa. Suomen poliisi oli laittanut FB-sivuilleen, että joku rouva oli soittanut 12 tuhatta väärää soittoa 112een. En katsonut linkkiä, mutta oletettavasti siis suomalainen. Että kyllä me Suomessakin osaamme...

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar7. kesäkuuta 2014 klo 9.35

  Taatusti ottaa päähän se skraadi auton kyljessä. Tosi kurja tuuri ja ihan inhimillinen arviointivirhe. Ei auta kuin niellä tapahtunut ja yrittää selvitä. Juu, ei lohduta yhtään, tiedetään, pidän peukkuja sulle, että asia hoituu ja rahatkin järjestyvät.
  Nuo linkit ovat taas jännää luettavaa. Julistan sinut henkilökohtaiseksi tiedotuspäällikökseni. Palkka on virtuaalinen, mutta todella hyvä, ja kiitokseni lämpimät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä rahat järjestyvät, kyse on sitten vain siitä, että kannattaako. Minun auto on maasturi, vuosimallia 2005, jolla on ajettu 60 tuhatta. No huollettuna sillä voi ajaa vielä 200 tuhatta. Käyttöönhän se järkky naarmu ei vaikuta, mutta en tiedä pystynkä ajamaan "loppuun" noin rumaa autoa. Sitten toisaalta kyse ei kuitenkaan ole satasista, vaan tuhansista. Miäs oli sitä mieltä, että 4-5 tuhatta. No täytyy miettii.

   Hieno nimitys, kiitos. Tiedottaminen ei olekaan ikinä kuulunut varsinaisesti toimialaani. Tosin palkka tuntui työssäollessanikin hirmu virtuaaliselta. Minä näet hoidin laskujen maksun. Miäs oli yllättynyt, kun kerroin, että kuules tarhamaksutkin tekivät aikoinaan kuudelta vuodelta melkein satatuhatta markkaa. Ei meinannut uskoa:). Se oli helppo todistaa 1500 mk kk* 11 kk*6 vuotta:). Olis pitänyt tehdä niin, että minä olisin hoitanut lainat:) :)

   Onnistuinkin tekemään tänään ajastetun postauksen. Wuhuu. Sai nukkua pitkään, kun illalla meillä kävivät uudet naapurit istumassa muutaman tunnin poikansa kanssa. Mukavia tyyppejä.

   Poista
 3. Hyviä juttuja, ja paras oli tuo raatelijoiden lopettaminen.
  Kiitos kommenteistasi. Luen kyllä blogeja mutta Itse vähemmän nyt kommentoin ku en viitsi netissä notkua täällä metsässä.
  Rapsut Ossille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kait niille koirille oikein muuta olisi voinutkaan tehdä. Siis, jos saaressa ei olisi muuta tekemistä kuin lukea blogeja, niin aika turhaa olisi reissata sinne. Pitäähän siellä olla hirmuusti muuta hommaa:) Ja näkeehän se puukiipijöiden kuvistakin, että tarkkailtavaa riittää. Huom, "kaksimielisyyteni":) :)

   Nyt taitavat ilmatkin lämmetä, joten saarielämä kukoistakoon kaikin puolin. Pidä Usko kurissa ja pienessä nuhteessa, ettei tuu syränhalvaus, jos se pinkaisee vielä puuhun.

   Poista
 4. Mualima on täännä pahoja ja kummija asijoeta. Harmittaa varmaannii tuo aaton ruamu. Mutta uattele ettee tullu immeesvahinkoja, kukkaa ee kuollu. Jotenka se on vuan peltijä. Vaekka maksaahhii sattoen puruluihe verra.
  Äet jootu pahhaa kolarii vuoskymmen sitte toese aatoelijan töppäelyn takija ja siinä män immeeshenkijä. Sen esikoenen... Jotenka sejjäläkee ee oo meellä ruamut ennee haetanna.
  Mukavata viikollopun loppuva, kaekesta huolimata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Iivari ja emäntä. Tuommoisen kuultuani ei naarmut todellakaan haittaa. Uutta peltiä saa. Kaunista viikonloppua teille Savoon. Täällä laski yhtäkkiä ilman lämpö taasikkeen kymmenkunta astetta, outoa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.