lauantai 23. elokuuta 2014

Potutuslauantai osa 58

Hei, mikä ihme meitä suomalaisia vaivaa, kun ihmiset eivät pysähdy auttamaan 12-vuotiaita tyttöjä hädässä? * Linkki* Kukaan ei pysähtynyt auttamaan Venlaa ja Maijaa. Tätä asiaa on jo käsitelty SOME:ssa ja radiossa kuulin ohjelmanpätkästä samasta asiasta, kun eilen ajelin äitiäni katsomaan. Jotenkin ymmärrän, jos tappeluihin ei mene väliin. Itse ehkä siirtyisin sivuun ja soittaisin välittömästi apua, mutta kaikkia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua, tulisi auttaa, jollakin tavoin. Voihan se apu olla pelkkä soitto hätänumeroon.

*linkki* Tälle pikkukoiralle kävi köpelösti hississä. Jostain syystä Ossikin on aina inhonnut hissiä. Ossin on aina joutunut joko nostamaan hissiin, tai todella raahaamaan, ennen kuin se on saatu sisälle. Ossi tosin inhoaa kaikkea uutta ja outoa. 

Kesä loppuu. No siinä on potutusta kerrakseen. Kauan joutuu odottamaan ja palelemaan, ennen kuin seuraava kesä on edessä. Tunnustan olevani täysin kesän lapsi. Tosin ehkä kesästä ei kuitenkaan nauttisi niin paljoa, jos aina olisi lämmintä.

Viikonloppu on nimetty täällä Helsingin seudulla uudestaan. Se on weekendin sijasta enkuksi cheekend:) :) Tosin onhan se mahtavan hienoa, että joku suomalainen artisti saa stadionin ainakin lähes täyteen. Saapi nähdä miten käy tämäniltaisen konsertin. Kaksi iltaa perätysten olisi melkoinen saavutus suomalaiselta rap-artistilta. Vai onkohan hän hiphop-artisti? Älkää vaan teilatko minua, en todellakaan tiedä eroa. Räppikappaleet eivät ihan ole suosikkimusiikkiani. Joskus räppiä on ihan hauska kuunnella hetken, mutta sanoista on tosi vaikea saada selvää. Pari vuotta sitten en ihan varmasti olisi tiennyt Cheekistä mitään. Nyt, kun häntä on tässä vuoden verran mainostettu siellä sun täällä, niin ei ole voinut olla törmäämättä nimeen. Tosin tuskin olen radiosta kuullut yhtään hänen musiikkiaan, tai ainakin luulen näin. Olen kaksi kertaa käynyt Stadionilla musiikkikonsertissa ja tämäkin johtui siitä, että sain ilmaiset liput:) Toinen oli maailmanluokan tähti Elton John ja toista en nyt muista, en sitten millään. Elton Johninkin esiintymisvuoden jouduin tarkistamaan netistä. Aika köyhää, siis minulta.

Kuukauden kuluttua, elikkä 18. syyskuuta perjantaina, menemme katsomaan Max Raabea Finlandia-talolle. Miäheni sisko tulee Ruotsista oman miehensä kanssa vartavasten tähän konserttiin. Minä en viime vuoteen asti ollut ikinä kuullutkaan tästä Raabesta, mutta on kuulemma kovin suosittu ja joka paikassa konsertteihin liput loppuun myyty. Jostain syystä torstain konserttiin oli vielä pari päivää sitten ainaskin 400 lippua myymättä. Appiukko kustantaa meidän kaikkien liput. Ihana mies ja hänkin lähtee konserttiin mukaan. Minä olen katsonut Raabea kaksi kertaa Youtubesta ja kummallakin kerralla laittanut parin minuutin videonpätkän poikki. En tiedä onko hänellä mitään omaa musiikkia, pääasiassa kait laulelee 1920-1930 luvun saksalaisia iskelmiä. Viimeksi poikki panemani videonpätkä oli ABBA:n "Super Trouper". Jotenkin alkuperäinen iski aikoinaan, tämä versio valitettavasti ei.

Ossi-ressulla oli maha viime yönä vähäsen sekaisin ja ilmeisesti kipeä. Ossi herätti kolne kertaa päästäkseen ulos. Ensimmäisellä kerralla puolen yön aikaan pääsin sängystä ylös, niin, ettei miäs herännytkään. Toisella kerralla miäs heräsi ennen minua ja komannella kerralla ärjyi sitten minulle, että mene katsomaan, mikä Ossilla on hätänä. No se isompi hätä:). Loppuyön nukuimme Ossin kanssa täällä "miähen" työhuoneessa eikä tarvinnut enää nousta. Miäskin on kuin persauksiin pistetty karhu, kun hänelle on puhjennut nokkosrokko. No voin arvata, että se on kivulias ja kutisee. Siihen "tautiin" eivät ole lääkäritkään löytäneet oikein kunnon syytä, eikä siihen varsinaisesti ole mitään parannuskeinoakaan. Antihistamiinit lieventävät. Tosin miähellä se rokko on iskenyt silmäluomeen, joten näyttää vähän siltä kuin joku olisi tintannut silmän mustaksi.

No näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta oikein kaunista viikonlopun jatkoa Ossilasta!

10 kommenttia:

 1. Äet on sulle katteellinen! Siitä ku oot käännä Eltonia kuuntelemassa! Se on iänpäevän siitä tykännä, siis sen mussiikista.
  Mikkään se lie Ossin mahan sekottanna. Voe riepuva! Onko se jo yhtää yöllisestä petraatunna?
  Nokkosrokko on kyllä meleko iniha vaeva. Toevottavasti paranoo sehhii äkkijä.
  Nuista huolimata hyvvee viikolloppuva Ossilaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iivari, mattesi pitää ostaa lippu Elton Johnin marraskuiseen konserttiin. Kun haeskelin sitä vuotta, oli muuten vuosi 1998, niin näin, että herra järkkää konsertin tuolla Areena-hallissa nyt tulevana marraskuuna.

   Nyt veikkaisin, että Ossin masu meni sekaisin ylensyönnistä. Varsinaista ripaskaa ei ollut löysää vain JA paljon. Ossi herkutteli liikaa. Eli söi grillattuja lohennahkoja normiruuan lisäksi. Nyt ei Ossi ole enää muuta kuin väsynyt. Ei se jaksa vanha herra enää valvoa öitä, niinkuin ei emäntänsäkään.

   Savoon päin mukavaa viikonloppua kanssa!

   Poista
 2. Toivotaan teidän isännän paranevan vilkkaasti ja hyvin. Ossi, mulla oli tänä aamuna kova työ saada pökäletehdas toimintaan. Rustot pistävät vatsan betoniksi. Iltaa kohden on helpottanut. Hyvä että sullakin on parempi olo.
  Rentoa viikonloppua Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkosrokko ottaa oman aikansa ja sitten se häviää yhtä salaperäisesti, kuin on tullutkin. Voi Párek, teillä molemmilla on siis ollut vatsavaivoja. Täällä alkaa olla ihan hvinvoivia, mutta väsyneitä Ossilaisia, siis oikeastaan me kaikki. Mukavaa viikonlopun jatkoa teillekin.

   Poista
 3. Toi on kyllä niin karmee tarina siitä, kuinka ihmiset eivät pysähdy auttamaan!! Miten kukaan voi jättää pienet tytöt oman onnensa nojaan!?!??! Tosi, tosi gaameeta! :(((

  Iivarin äiteetä komppaan kateudessa, minäkin olisin mieluusti ollut stadikalla katsomassa Elton Johnia. Tykkään tosi paljon miehen yltiökliseisistä rakkauslauluista. Rakastan myöskin pianomusiikkia. Kiitos kun muistutit tuosta marraskuun keikasta! Laitoin heti bestikselle viestin, että pitäiskö mennä katsomaan! :))))

  Voi Ossia! :( Toivottavasti massu on jo parempi! Nokkosrokosta sen verran, että se on kyllä gaamee vaiva! Sain kerran penisilliinikuurin seurauksena sellaisenkin kokovartolorokon, että ei gaameempaa vois olla. Sitä ihan järjettömän kutisevaa ryhelmää oli meikäläisellä ihan kaikki paikat. Mukaan lukien mm. korvanlehtien kaikki poimut, varpaiden välit ja siis ihan joka paikka. Että sillai kyllä sympatiseeran sun miästä.

  Terkkuja sinne ja muiskuja Ossille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo "kävellään ohi, eikä huomatakaan" on sellainen nykyajan trendi. Ihan kamalaa. En ole ikinä jättänyt ihmisiä auttamatta, jos vain olen kyennyt auttamaan.

   Hmm, nyt täytyy sanoa, että en nyt siitä konsertista ihan hirmuusti muista. Ainakaan ei satanut ja musa oli ihan hyvää. Muistaakseni Eltonilla oli jossain vaiheessa ihan jättimäiset silmälasit naamallaan. Eiväthän ne hänen normilasinsakaan ole pieniä. Jättiscriiniltä näki kaiken paremmin, kuin ihan lavan vierustalta:) Olimme kamuni kanssa jossain puolessa välissä kenttää välttääksemme suurinta tungosta:) Kipaleita en nyt saa päähäni. Jos sanon, että Candle in the wind tuli ehkä viimeisenä, niin luultavasti en valehtele, ainakaan paljoa...

   Ossi on parempi, mutta väsynyt, niinkus me kaikki riekaleisen yön jälkeen. Autsch, ai nokkosrokko voi tulla antibiooteistakin. En tiennytkään. Nyt ne paukamat ovat toistaiseksi olleet vain kahdessa paikassa naamaa, joten jos eivät lähde "liikkeelle", niin eiköhän tuo ukko kohta saada ns. terveiden kirjoihin. Kiukkuinen se on kuin amppari. Terkkuja teillepäin ja tytöille Ossi-suukot.

   Poista
 4. Me järkytyttiin muutama vuosi sitten, kun ajeltiin Lapin-lomalta etelään päin, ja tultiin alamäkeen sellaiselle piiiiiiitkälle suoralle, ja nähtiin että edessä meidän kaistalle alkaa muodostua jono, kun keskellä kaistaa oli jotain, minkä kaikki kiersivät vastaantulevien kaistan kautta. Kun päästiin lähemmäs, nähtiin että se oli kummollan oleva kevytmoottoripyörä, ja kuski istui maassa pientareella. Ja KUKAAN ei pysähtynyt!!!!! Kyllä suututti. Me siis tietty pysähdyttiin, puhutettiin nuorta kuskia ja siirrettiin pyörä pois tieltä. Ei halunnut ambulanssia, oli jo soittanut äitinsä hakemaan. Pikkasen oli pökerryksissä ja käteen sattui. Odoteltiin siinä sitten kunnes kyyti tuli. Ihan sydäntä kylmäsi.

  Terkuin,
  Maaria, Mökö ja Luru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on kamalaa. Oikeasti. Ei uskoisi, jos ei nyt lukisi sinun kommenttia. Onneksi kukaan ei sentäs koukannut pientareella istuvan kuskin päältä! Eihän onnettomuuspaikalle saa tulla ensimmäisenä ja olla pysähtymättä. Minä en kyllä ole koskaan joutunut onnettomuuspaikalle ensimmäisenä, tai juu, kerran, kun auto minun edestäni ajoi hitaassa, mutta silti liian kovassa vauhdissa suoraan tolppaan tuossa meidän Hirsalantiellä. Mutta kun pysähdyin, niin apua ei tarvittu. Siinä ei tullut kuin lommoja ajotaitoon ja autoon.

   Ei voi kuin ihmetellä, että mihin tämä maailma on menossa. Onneksi kuitenkin auttamishaluisiakin ihmisiä löytyy. Terveisiä teille päin Ossilasta.

   Poista
 5. Eikös ole huvittavaa,kun oltiin eka niissä 30 asteen hellelukemissa.Hiki virtasi ja toivoi viileyttä.Nyt olla 20 asteessa ja PALELEE!Just hytisin partsilla ja kurkkasin mittaria,oli n.20.Kyllä normaalisti meikäläinen tarkenee tuollaisissa lukemissa shortseilla,nyt ei tule kuuloonkaan.On se ihmisen kroppa kumma muistitikku.Milloinkahan se tajuaa,että vielä on kesää jäljellä.Toivottavasti Ossin masu on jo terve.Inhottavia nuo vaivat ja kumma kyllä,tulevat aina yöllä kun pitäisi nukkua.Olemme muuten palanneet blogimaailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän se olisi sellainen ihannelämpötila, ettei olisi kylmä eikä kuuma. Se on varmaan jokaisella vähän vaihtelevainen. Itse tykkään juuri sellaisesta +25:stä:)

   Ossi alkaa olla terve, se oli sellainen yhden yön ylisyöntivaiva. Milloinhan sitä oppisi, ettei koiralle saa antaa sellaisia ruokia, joista se pitää liikaa ja ahmii sitten vielä päälle normiruuat?

   Ai, kuinka kiva, että tekin olette jälleen blogistaniassa. Terveisii, M-L ja Ossi!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.