lauantai 14. maaliskuuta 2015

Potutuslauantai osa 81


Internetin keksijälle suur kiitos internetistä. Ilman sitä olisi nykyään kaikki paljon hankalampaa. 

Miäs kysyi tässä jokunen päivä sitten, että missä kaikki meidän lusikat ovat. Minähän tiedän, että meillä oli vain kolme kappaletta Hackminna-sarjan lusikoita jäljellä ja jokunen teräslusikka, samoin kuin kolme Hackminnan pikkulusikkaa. Haarukoita ja veitsiä on jäljellä yhdeksät. Saimme häälahjaksi aikoinaan laatikollisen ja pakkasin sen laatikon täyteen tytölle vietäväksi mukanaan Pariisiin. Haarukoita ja veitsiä olen varmaan jossain vaiheessa ostanut vähän täydennystä. Ilmeisesti tullut vähän isompi porukka kerralla syömään. Nyt en muista. No netistä löysin Tori.fi:stä käyttämättömät valkoiset Hackminna-lusikat, joiden valmistus on lopetettu 7-8 vuotta sitten. Äkkiä kirjoitin sähköpostin ja kysyin, ovatko vielä myymättä ja kun olivat, maksoin välittömästi. Nyt on lusikoitakin yhdeksät. Pikkulusikoita sen sijaan puuttuu vielä kuudet. No, ehkä niitäkin löytyy:), jos joku ei ole tykännyt sarjasta. Tuon sinisen "etikkapullon" ja keltaisen "sinappiastian" löysin kanssa netistä, kun penkomalla hain. Ai miksi? No, kun tytär vei mukanaan nuo alemmassa kuvassa näkyvät sirottimet ja sitten näin nuo putelit selatessani "Arabian ihana posliini"-kirjaa, josta kuvakin on. No olihan tuollaiset saatava tyttärelle. Tytär mumisi vaan, että ovathan ne ihan "kauniita turhakkeita":) Settiä ja yksittäisiä kappaleita on myyty ja valmistettu viimeksi joskus 1970-luvulla. Näettekös tuon Hckmanin mainoslauseen? Siinä lukee "Nyt ja ikuisesti" Kattia kanssa. Tuollaista lähes tulkoon valhetta suoltavat vain mainosmiehet ja suurin osa poliitikoista.

*linkki* Koira sai omistajat seuraamaan... Ja mitä ihmettä sieltä metsästä löytyi? No sen koiran omat pennut. Lauma alle kaksiviikkoisia, kun niillä olivat vielä silmät kiinni. No, hei haloo. Kyllä on aika surkeita nartun omistajia, jos eivät ole huomanneet, että narttu odottaa. Kyllä se koira sen verran turpoaa. Yksi syy lisää pitää koira kiinni. Vaikka olivathan ne pienoiset tosi suloisia ja pääsivät sisähoitoon emonsa kanssa.

*linkki* Tutkijat antoivat vakavan antibioottivaroituksen. Itse olen lopettanut jo kauan aikaa sitten sianlihan käytön. No joo, tulee meille joulukinkku. Broilerinkin käytön lopetin, kun näin ihan vähän aikaa sitten ohjelman, jossa kerrottiin, että broilerista voi saada sairaalabakteeria muistuttavan bakteerin. Ihan jopa suomalaisesta lihasta. Tämä on kyllä tietysti hyvin harvinaista.

*linkki* Sasi äänesti yksin 185 kansanedustajaa vastaan. No nyt Sasille pisteet ainakin oman linjansa pitämisestä. Se, onko hän oikeassa, olkoon jokaisen omassa päätösvallassa. Minä olen ihan pikkaisen Sasin kanssa samaa mieltä. Jos on jo yksi valmis korkeakoulututkinto, niin pitääkö yhteiskunnan rahoilla maksaa toinen samanarvoinen tutkinto? Tosin monet, monet kauppatieteen maisterit ja juristit tekevät kaksoistutkintoa, mutta hyvin monet tekevät sitä samanaikaisesti. Olen sitäpaitsi lukenut, että opiskelutuilla pärjää, tosin elämä ei todellakaan ole mitään luksusta. Mutta ei se eläminen ollut mitään luksusta silloinkaan, kun minä opiskelin. Sasi voisi kyllä vähän hillitä kieltään. Ihan törkeää sanoa, että kaikki ministeri Kiurun esitykset ovat surkeita ja huonosti valmisteltuja...

Luitteko Main blogista kahdesta karanneesta kääpiösnautserista? Ihanaa, että kaverit löytyivät, mutta veikkaan, että koirat eivät olisi karanneetkaan, jos niissä kaulapannoissa olisi myöskin ollut se talutushihna. Mai ei julkaissut hieman piikittelevää kommenttiani, mutta omaan blogiini saan kirjoittaa ihan mitä vaan. Pitäkää ne koirat kiinni, niin onnettomuuksia ei satu.

No, mutta hei. Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta oikein ihanaa viikonvaihteen jatkoa täältä Ossilasta.

8 kommenttia:

 1. Ostin pojalleni joululahjaksi samoja Hackminnoja joskus monta vuotta sitten. Ilmeisesti siinä vaiheessa, kun ei olisi voinut vähemmän kiinnostaa... sitten kun poika 18-vuotiaana muutti tuonne kaupungin toiselle reunalle, ostin hänelle vielä toisen mokoman sinivartisia haarukoita, veitsiä ja lusikoita. Minusta ne ovat hyviä käyttötarkoitukseensa, näyttävät hyvältä ja ovat ajattomia. Ihme juttu, että niitä ei ole enää tuotannossa. Itsekin ostin pojan molemmat satsit poistomyynnistä.

  MInä olen hyvilläni, että lakiesitys kaatui. Se oli huonosti valmisteltu, kuten valitettavan moni lakiesitys viime aikoina. Lakiesityksistä sun moista on pakko pyytää lausunnot ja talven aikana olen tehnyt niin monta lausuntoa, joita tuskin kukaan on lukenut. Jos lausunto on annettava päivään x mennessä, seuraavana päivänä laki- tai asetusmuutos on nuijittu voimaan. Ei siinä yön aikana kukaan lausuntoja ole lukenut.

  Nythän kansalla on taas sana sanottavanaan, kun ensi kuussa kansalaiset saavat valita edustajansa. Niin maa makaa kuin kansa haluaa. Oma ehdokas on vielä hukassa, toivottavasti löytyy. Pitäisi löytää sellainen oman alueen edustaja, joka aidosti edustaa aluetta eikä itseään.

  4 päivän migreenin jälkeen olen tänään hiihtänyt, pessyt ikkunoita, käynyt pikku-een luona, hoitanut kauppa-asiat, siivonnut varastoa, pessyt pyykkiä... joskus ne hommat pitää tehdä.

  Hyvää lauantaita teidän residenssiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Hackminnat ovat "liian hyviä". Onhan siitä 22 vuotta, kun me menimme miähen kanssa naimisiin ja vieläkin ovat tosi siistejä, siis ne alkuperäiset:) Ilmeisesti niiden valmistus on lopetettu aika monta vuotta sitten, kun koetin googlailla ja päädyin johonkin KaksiPlussan keskusteluun vuodelta 2008 ja se kuului "mistä saa vielä valkoisia Hackminnoja":)

   Itse en nyt ole perehtynyt kyseiseen lakiesitykseen kokonaisuudessaan, mutta minun mielestä yliopistossa ei tartte kitkutella kymmentä vuotta yhteiskunnan tuella. Eihän se herkkua ole, mutta opiskelun jälkeen valmiiksi ja töitä tekemään. Toinen yliopistotutkintohan on sitten sellainen vaihtoehto, jos "omalta alalta ei löydy töitä"...

   Se on valitettava tosiasia, että yksi kansanedustaja ei saa mitään läpi eduskunnassa, vaikka kuinka edustaisi omaa aluettaan.

   Voi karmeaa, neljän päivän migreeni. Onneksi olet sitten jo toipunut. Mukavaa lauantai-iltaa Ouluun!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar14. maaliskuuta 2015 klo 18.25

  Jaa-a, että pitäisi tietää ketä äänestää. Siinä onkin taas miettimistä, vaikka suoraan sanoen olen menettänyt uskoni poliitikkoihin. Suurta peliä kaikki touhu, vaihtokauppaa "minä tuen tuota jos sinä tuet tätä". Pitäisihän sitä ryhdistäytyä tutkimaan ehdokkaiden lupauksia ja aikaisempia tekemisiä.

  Kyllä se sinun kommenttisi Main blogissa näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla, että poliitikot alkuaikoinaan ovat aidosti hyvän ja yhteisen asialla, tai sitten eivät. Joskus, kun näkee millaista pelleilyä se on se eduskunnan täysistunto, niin meinaa pistää vihaksi.. Ehkä meidän pitäisi löytää Uudeltamaalta ehdokas, joka tukee "koirien oikeuksia, etenkin mäyräkoirien", heh.

   Kaikilla, jotka kirjoittavat blogia ja haluavat ennelta lukea kommentit, on oikeus olla julkaisematta kommentteja. Siinä vähän kriittisemmässä kommentissa sanoin jotain sellaista, että jos niillä karanneilla snautsereilla olisi ollut kaulapantojen lisäksi talutushihnat, ne eivät olisi päässeet karkuun. Tosin Ossi on tehnyt tuonkin tempun kahdesti. Kerran fleksinaru katkesi (minulla) ja kerran se fleksi irtosi kokonaaan kädestä (miehellä). Kummallakin kerralla meni peuroja ihan Ossin nenän edestä ja se säntäsi perään... Teille päin kanssa terveisii.

   Poista
 3. Jouluksi luomukinkku, eipä tarvi pelätä mitään massatuotantoressukoitten antibiootti- ym lastia. Jos perehtyy noihin asioihin enemmänkin, menee ruokahalu kokonaan. Jos siirtyy kasviksiin, niin saa taas pelätä antibioottien yms. sijaan lannoitteita ja ympäristömyrkkyjä. Teki niin tai näin, niin aina väärin päin.
  Minäkin sain äänestyslaput eilen, täällä Hampurissa voisin äänestää, mutta jätän väliin, koska en ole ollenkaan perillä ehdokkaista.
  Voi, minulta puuttuu täysin tuo ymmärrys astiasarjoille tai muulle sen tapaiselle. Joku geeni on jäänyt varmaankin uupumaan. On minullakin suosikkiastioita ja ruokailuvälineitä, mutta ne ovat no name-sarjaa enkä omista niistäkään edes puolta tusinaa tai tusinaa. Voi minnuu poloista... :)
  Terveisin Wuppelan väki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomukinkku onkin erinomainen vaihtoehto. Kasvikset mä ostan kaikki luomuna, jos vaan mahdollista. Kurkut ja tomaatit ainakin. Sitten kaikissa vihanneksissa suosin suomalaista. Tosin olen miettinyt, onko se parempi syödä kasvihuoneissa kasvatettuja vaiko lennätettyjä tomaatteja. Kummatkin kuluttavat kovasti energiaa. Toistaiseksi olen suosinut näitä kasvihuone, elikkä kotimaisia, koska tuenhan sillä sentään suomalaista työtä.

   Sun pitää Hanne käydä katsomassa niiden ehdokkaitten parin minuutin vaalitentit, niiden pitäisi kohta, tai sitten nyt jo löytyä jostain YLE:n nettisivuilta.

   Mitä väliä sillä on, vaikka ne astiat olisivat sitä "no-name" sarjaa, jos ne vaan miellyttävät silmää. Tuon Hackminnan nimen satun tietämään sen takia, että aikoinaan se oli melko varmasti Hackmannin suosituin aterinsarja. Niitä oli eri värisinä joka kaupassa, joka vain möi haarukoita ja veitsiä. Vaan ei ole enää:) :) ollut aikoihin, kun kerta lopetettiin. Terveiset Ossilasta. ps Nürnbergissä oli ollut päivällä sellainen +13 sanoi miäs.

   Poista
 4. kummasti ne vaan häviää "turhatkin" taloustavarat kun nuoriso alkaa perustaa omia pesiään. Nyt lähtee miun rakas Bamix, osa liinavaatteista ja kattiloista mutta näinhän tää elämä menee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär on niin nirso, että lakanoista otti vain itse ostamansa.. Haarukat ja vetiset ja sellainen leikkuuveitsisarja kelpasivat. Ei sen puoleen niistä leikkuveitsistä luovuin tosi mielelläni, kun ne pitää pestä käsin, mutta näillä nuorilla ei ole Pariisissa tiskikonetta:) Täytyykin tulla teitäkin katsomaan:) Terkut Ossilasta. ps. eikä ole karmeaa, kun jälkikasvu lähtee?? Kait siihenkin tottuu. Näinhän sen elämän kuuluu mennä, kuten totesit.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.