torstai 26. maaliskuuta 2015

Tuotoksia

No nyt saatte taas katsella minun tuotoksia kangaspuilla. Ei mitään tekemistä Ossin tuotosten kanssa. Tuo pieni matto sai kanttaukset vihdoin ja viimein Kirkkonummelaisessa liikkeessä, Mimanellassa. Kooltaan matto on noin 90 cm leveä ja vähän toista metriä pitkä. Siitä tulee meidän vessan matto tai kylpyhuoneen matto. Molemmissa on sellaista väritystä, että tuota viininpunaista voi käyttää.

 Tuossa siitä kuviosta yksityiskohtaa. Kudoin tuon maton ensimmäiseksi ja ihan meinasi melkein "hermo" mennä, kun se on sen verran ohutta lankaa. Sitten, kun lisäsin sitä pellavanarun paksuutta, niin syntyi kaksi reilun kolmen metrin mattoa suhteellisen nopeasti. Yksi matto on vielä kangaspuissa ja yhden maton kudon vielä todennäköisesti tuonne meidän yläkerran partsille. Pellava kun sietää kosteuttakin ihan mukavasti.
 Tämä pellavapyyhe on iät ja ajat sitten kudottu, mutta sain sen myös vasta nyt vietyä sinne Mimanellaan. Se on sitten astiapyyhe:), tai käsipyyhe. Katsotaan nyt. Keittiöön se päätyy.
 Tämmöisiä tabletteja sain aikaiseksi kolme. Kuvittelin, että paperinaru olisi riittänyt useampaan, mutta kun ei tullut, niin en jaksanut ostaa narua lisää.
 Kun tuota tablettia painaa raudalla, niin se oikenee. Teen sen ennenkuin päätyy käyttöön. Sen verta laiska olin, etten kuvausta varten viitsinyt silittää.
 Tämmöisestä kankaasta meinaan teettää uudet kapat keittiöön. Meillä kun ei ole naapureita näköpiirissä, niin verhot ovat enempi sisustuselementti, kuin mikään katseilta suojautuminen. No joo, ne meidän uudet naapurit ovat sadan metrin päässä, mutta niiden talo ei oikeastaan näy meille kuin ihan kurkottamalla keittiön toisesta ikkunasta:) 

Mies hyväksyi kankaan ja se olisi hyväksytetty, jos olisi jotain narinaa kuulunut. Toppuutteli vähän, kun sanoin, että oikeastaan haluaisin olkkariinkin uudet vaihtoverhot. Tosin en kyllä tänään löytänyt sellaisia sopivia kankaita ja ehkä hyvä niin. Niihin verhoihin kuluu mieletön määrä kangasta, kun olkkarissa on kahdeksat sivuverhot ja sitten kolmet isot kapat päälle. Laskimme sen myyjän kanssa, että reilusti yli 30 metriä saa varata kangasta. No jään odottelemaan sitä pientä lottovoittoa, tai sitten siirrän taas vähän mun verhoprojektia..

Huomenna tilaamaan keittiön verhoja ja sitten äitiä katsomaan Lohjalle. Terkkuja Ossilasta.

8 kommenttia:

 1. Kauniita kudonnasia olet tehnyt ja kaunista on kappakangaskin.
  Täälläkin mieli teksi vaihtaa uudet verhot, mutta laiska olen, kun tuo verhonvaihto meillä on tosi työlästä noitten verholautojen takia!
  Aurinkoisia kevätpäiviä Ossilaan ja muiskut Ossille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se verholauta vaikuttaa, nyt minun tarttee oikein miettiä. Eikö siellä takana mene jotkin verholle tai niille nipsuttimille tarkoitetut kiskot? Minua ei estä vaihtamasta verhoja muu kuin se niiden verhojen teettämisen kalleus, huoks. Olisi kiva kun olisi parit verhot. Se sitten taas menee liian pitkälle, kun olen kuullut ihmisistä joilla on jouluverhot, talviverhot,pääsiäisverhot, kesäverhot hmm. Siinä saa olla ahkera vaihtaan verhoja. Täällä ei ainaskaan tänään paistanut aurinko ei yhtään... Terkut Sulle ja Tiitulle Ossi-pusut!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar27. maaliskuuta 2015 klo 14.34

  Kaunista jälkeä olet tehnyt. On ihan toinen meininki, kun on itsetehtyä. Käsityöllä on aina arvonsa. Minun olisi ihan turha edes yrittää, olen liian malttamaton enkä enää edes jaksa perehtyä mihinkään uuteen tekniikkaan. Siis itselleni uuteen.
  Leppoisaa ja toivottavasti lämpimämpää loppuviikkoa Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva saada jotain aikaiseksi, hih. Eikös eläkeläiset kudo aina, sukkaa puikoilla ja sitten mattoja kangaspuilla:) Kangaspuita on hauska paukuttaa. Minä kuitenkin teen aina käyttöön. Jotkut hilloavat tuotoksiaan. Sitten siellä yhdessä kangaspiirissä, jossa aikaisemmin kudoin, mutta vaihdoin toiseen oli yksi vanhempi rouva, veikkaus sellainen plus 70 ja hän kutoi paljon ihmisille esim villashaaleja lahjaksi. Meinasi yhdelle tutulleen kutoa shaalin, kun täyttää "pyöreitä 85". Silloin ajattelin, että parempi antaa se shaali seuraavaksi syntymäpäivälahjaksi, että kerkiää iloitsemaan siitä. Ei ole kovin lämpöistä täällä, vaan ei taida olla teilläkään. Ei me nyt niin kaukana toisistamma sijaita, ehkä 50 km? Terkut Ossilasta

   Poista
 3. Iivarin äet:

  Kaaniita tuotoksija oot suanna aekaseks. Jäes meekäläeseltä tekemätä.
  Uuvvet verhot oes ajankohtaset tiälläe. Tipahtaavat kohta alas nuo entiset iteksee ku on nii vanahat :)
  Hyvvee viikolloppuva Ossilaan ja Iivarilta Ossille terveeset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja kaek mänöö käyttöön. Onneksi kudonnaiset ovat kanssa kulutustavaraa. Kohta voi jo kutoa uuden maton eteiseenkin. Matto on ehkä viisi vuotta. Ei ole nuo räsymatot hirmuun pitkäikäisiä. Eteisessä, kun paljon pyöritään ja on hiekkaa, kas ihmettä:) Ossihan ei yhtään tuo hiekkaa sisään:) :), niin tuntuu, että mattokin oikeasti kuluu. Savoon päin kanssa mukavaa viikonloppua ja Iivari-pojalle virtuaalirapsut!

   Poista
 4. Hienoja :) Nuo tabletit on erikoisia, siis hyvällä tavalla, kai laitat ne pääsiäisenä käyttöön ;)
  Hmm... miksi et kutoisi itse keittiöön kappakangasta :)

  Näin tuttavalla koiran pedin, jossa päällinen oli räsymatosta, muut osat tavallista kangasta. Kiva idea sekin.

  Keväisiä käsitöitä Ossilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääisäiseksi pitäisi olla keltaisia:) Laitan käyttöön, hmm sitten joskus:) Silloin, kun aloitin tuossa nykyisessä kudontaryhmässä, menin opettajan perässä, niin yhdet rouvat kutoivat verhoja. Tosi hienoja tulikin. Verhoon vaan pitää olla ohut loimi, ei ideana mahdoton. Nyt vaan, kun tuntuu just nyt, että pitää saada verhot, niin helpompi ostaa, kuin alkaa suunnitella ja saada kangas ehkä vuoden päästä.

   Minähän kudoin Ossille ainakin kolme räsymattoa ja yhden sellaisen, jossa oli superlon-täyte. Mitähän luulet kaikille niille käyneen? Samoin, kuin sille pikkulelulle, jonka toit kerran:) Koirallehan voisi tehdä vaikka mitä petiä, mutta ei jaksa enää. Ossi on tuhonnut kaikki minun tekeleet sellaiseksi pikkusilpuksi. Että silleen. Muuten ihan hyvä idea. Käsityöt jatkuvat, aina kun jaksan kerätä luuni sinne kutomaåisteeseen. Teille kovasti terkkuja.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.