lauantai 4. heinäkuuta 2015

Potutuslauantai osa 90

Minua sitten kismittää toisten ihmisten tietoinen tuttavuuden hyväksi käyttäminen. Olen vieläkin täysin pöyristynyt tästä vanhan naapurimme pikku "vierailusta". Täällä tuo pyörisi varmaan vieläkin, jollen olisi tosiaan heittänyt häntä ulos.

Olisin varmaan sietänyt häntä, jos alun alkaenkin olisi selvästi sovittu, kauanko hän viipyy, mutta se oli sellaista ilmassa riippuvaa haihattelua. Jätin sitä paitsi viime kirjoituksessani yhden asian kertomatta. Asian, josta repesin täysin liitoksistani. Hän teki meille muuttoilmoituksen, voitteko kuvitella? Koska hän asuu tällä hetkellä EU-maiden ulkopuolella, niin hän on menettänyt Suomen sosiaaliturvan. Sen hän tietysti saa takaisin, jos asuu täällä Suomessa puoli vuotta ja työskentelee sen aikaa. Voi että ratkesin ihan täydellisesti, kun näin kirjeen, jossa oli hänen nimensä c/o miähen nimi. Oli muuten puhunut miäehelle "postinkääntöilmoituksesta", eikä minulle puhunut yhtään mitään. Ajatteli varmaan, että teen kuitenkin kiperämpiä kysymyksiä kuin miäs. Miäs on erittäin fiksu, mutta jotkut käytännön asiat ovat hänelle vähän tuntemattomampia. Sai kyllä kuulla kunniansa tässäkin jutussa. No pari päivää sitten eli 1.7 hemmo sitten soitti ja ilmoitti tehneensä uuden muuttoilmoituksen. Sinällään kreivin aikaan, kun olin jo varannut itselleni sen päivän maistraattia varten. Tosin taidan silti käytdä vielä ilmoittamassa, että tämä hemmo ei suinkaan ole asunut meillä, vaan ollut vieraana. Siinä on vissi ero.

Aina joskus minua potuttaa ihmisten tietämättömyyden hyväksikäyttö yritykset. Kuulun Facebookissa muutamaan posliini- ja lasiostoryhmään. Yksi mimmi kaupitteli Arabian sellaista kaunista kesäkukka sarjan erinomaisessa kunnossa olevaa keitto- ja kastikekulhoa ja ilmoitti, että ei tiedä kyseisten esineiden arvoa ja sai muutaman ihan sikamaisen halvan tarjouksen. Minun oli pakko lähettää hänelle viestiä, että nuo esineesi ovat vähintään kolme kertaa tuon halvimman tarjouksen arvoisia. Tosin tämän "mummo"-Arabian hinta on viime vuosina laskenut, mutta ei sentäs niin alas, kuin mitä ensimmäinen tarjoaja yritti ehdotella. Miäs sanoi, että ei minusta ainakaan kauppiasta olisi ikinä tullut. No, minä en vain siedä sitä, että tietämättömiä ihmisiä yritetään niin sanotusti viilata linssiin.

Huomenna on mukava päivä. Aikku tulee miehensä kanssa piipahtamaan. He ajavat prätkällä suoraan lauttarannasta tänne ja lounaan syötyään jatkavat matkaa kohti pohjoista. Tosin vain puoleen väliin päämäärästä. Aikku on miehensä kanssa kierrellyt kolmisen viikkoa Euroopassa prätkällä. Facebookissa on ollut tosi kiva seurailla, missä he ovat käyneet. itsekin olen käynyt muutamassa samassa paikassa. Gardajärvelle Italiaan voisin lähteä vaikka samantein:) On se niin ihanaa seutua.

Tiistainakin on mukavaa ohjelmaa. Menen ensimmäistä kertaa käymään Musiikkitalossa. Puolilta päivin olisi Sibelius-konsertti. Juu, tunnustan nyt näin julkisesti, että ei ole vielä tullut siellä käytyä.

Mutta hei. Näihin pieniin potutuksiin ja niistä huolimatta, iloista viikonvaihteen jatkoa täältä Ossilasta!


4 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar5. heinäkuuta 2015 klo 13.19

  Ei ole ihan pieni syy pottuuntua tuo teidän vieraan toiminta! Hyvä se on varmuuden vuoksi ilmoittaa maistraattiin ettei ko. henkilö ole asunut teillä.
  Ja tuo alihinnoittelu Arabian tuotteiden kohdalla oli varmaan ns tarjouskaupan kikka. Siinähän usein kokeillaan kepillä jäätä, jos vaikka joku epätietoinen myyjä lankeaisi ansaan. Jos ostajalla itsellään ei varsinaisesti ole tarvetta juuri kyseistä astiaa hankkia, hän tarjoaa kokeeksi hyvin alhaista hintaa ja myy sitten voitolla eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni aina kannattaisi tutkia, jos edes epäilee omistavansa hiemankin arvokkaampaa lasia, tai posliinia. Puhumattakaan sitten taiteesta... Kun tietää mikä esine on, niin silloin ei ainakaan niin helposti naruteta. Teille päin kaunista sunnuntai-iltaa!

   Poista
 2. Jotkut sitten osaa käyttää toisten vieraanvaraisuuttaan häikäilemättä hyväkseen. Onneks osasit olla riittävän topakka ja "heittää" hemmon pihalle, minulta ei ehkä olis moinen onnistunut. No, riippuu tilanteesta. Toi muuttoilmoitus oli kyllä aika huippu...vaikka toisaalta hänellä olikin miehesi lupa. Mutta sinun lupaa ei ollut! Tuo kaveri muuten taisi olla se kuningasketjun vääntäjä?
  Ilmeisesti tänään on ollut tuo Aikun ja miehensä visiittipäivä, teillä oli varmasti mukava päivä. Blogikamuja olis kivaa tavata, vaikken minä ole tavannut kuin yhden tosi mukavan livenä muutaman kerran.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä tartte hemmon enää ikinä näyttää naamaansa minulle. Näin on asiat. Saa pysytellä siellä Ghanassa minun puolestani. Postinkääntöilmoitus on ensinnäkin ihan eri juttu kuin muuttoilmoitus, jolloin henkikirjat vaihtuvat siihen osoitteeseen ja tuohonhan hän olisi ehdottomasti tarvinnut meidän molempin luvan. Minä kun ihan virallisesti omistan tästä kiinteistöstä puolet. Ei sillä hemmolla mitään lupaa myöskään mieheltäni ollut tehdä sitä muuttoilmoitusta. Juu, on kuningasketjun vääntäjä. Mitenhän minä siitäkin olen kirjoittanut. Hieno oli ketju, sen kyllä muistan nyt kun asiasta mainitsit:)

   Meillä oli oikein mukava lounas. Eihän siinä hirmu montaa tuntia vietetty, ehkä nelisen tuntia ja sitten piti Aikun ja miehen jatkaa matkaa, kun Tampereen taakse piti kuitennii keritä vielä alkuillaksi. Minulla on hämärä mielikuva, että Main kanssa olette tavanneet. Nythän Mai asuupi täällä pääkaupunkiseudulla, niin meilläkin on tsäänssit nähdä aina joskus. Blogikamuja on mukava nähdä!

   Teillepäin kanssa kivaa alkavaa viikkoa ja terkut Ossilasta. Ellille Ossi-muiskut!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.