keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Sadesäällä ei kävellä

En todellakaan lähde mihinkään tälläisellä sateella. Näin tuumaili Ossi, kun ajattelin, että lähdemme lenkille. No, Ossi harasi niin pontevasti vastaan, että luovutin. Olisin saanut ainakin sata metriä raahata sitä ja sitten se olisi ehkä antanut periksi ja suostunut kävelemään. Yleensä enemmän sitkeä antoi tällä kertaa periksi. Takaisin kävellessämme yritin vaihtaa muutaman sanan mukavan mökkinaapurin kanssa, joka odotti autossaan vaimoaan. He olivat päättäneet lähteä Helsinkiin, koska satoi. Mökki kolmenkymmenenviiden kilsan päässä Hesan keskustasta on kyllä aika hienoa. Olisipa minullakin varaa kaupunkiasuntoon, niin voisin joskus "lomailla" muutaman päivän kaupungissa:) Ossi kyllä esti vähäisenkin keskustelun raivohaukullaan. Se ei pidä mökkinaapureistamme ja osoittaa sen aina ja jatkuvasti.

 Tässä Ossin syömä huulirasvani. Aamulla tuli Ossille karjuttua muutama kirosana. Ossi oli mitä ilmeisimmin dyykannut huulirasvan matalalta yläaulan pöydältämme, tai sitten olin jotenkin onnistunut tiputtamaan sen. Onneksi näitä Burts and Bees tuotteita saa nykyään Suomestakin. Jokunen vuosi sitten ei saanut. En tiedä koska merkki on rantautunut Suomeen, mutta ainakin huulirasvat ovat ihan supereita. Ostin niitä kolme kappaletta siltä kahden ja puolen vuoden takaiselta jenkkimatkalta. Tuli kyllä karjuttua Ossille pari painokelvotonta sanaa, mutte ehkä se huulirasva maistui herkulliselta.
 Katsokaa kuinka ihanan possun sain kaveriltani eilen. Miähen mielestä korvat ovat vähän liioitellut, mutta minusta se on tosi soma. Peffassa on leima, joka kertoo sen olevan jostain Tuusulalaisesta keramiikkapajasta. Aikkukin toi minulle matkaltaan ihan tosi soman possukortin, jonka voi taitella säästöpankiksi. Parveke alkaa olla tosi järkyttävän näköinen noista maalaushommista. Onneksi miäs voi kohta siivoilla pois nuo teipit ja maalausalustat!


Kävimme eilen kamuni kanssa Musiikkitalossa Sibelius-konsertissa. Minä laiskana en ollut katsonut ohjelmasta muuta kuin esitettävät kappaleet ja olin siinä uskossa, että konsertti olisi ollut ihan kokonaisen sinfoniaorkesterin esittämä. No, ei ollut, oli kaksi flyygeliä. Konsertti oli joka tapauksessa ihan huippuhieno. Jos teillä on ylimääräistä aikaa, niin tuo konsertti on muistaakseni elokuuhun asti joka arkipäivä kello 12.


Nyt olen ihan tosi ärtynyt vuosikymmeniä käyttämääni Nordea-pankkiin. Nordea uudistaa verkkopankkiaan siten, että tulevaisuudessa maksuja voi suorittaa Iphonella, Android ja Windows-8 puhelimilla, sekä Ipadillä. Jep, jep. Nyt käy jo mielessä pankin vaihto. Asuntolainat on maksettu, niin mille tilille minun eläke tulee, niin sillä ei kauheasti ole merkitystä. Täytyy nyt katsoa, millainen se sovellus tulee olemaan. Onhan meillä noita Ipadejäkin, mutta jotenkin olen niin tottunut maksamaan laskut kiinteällä tietokoneella.

Sadepäivän terveiset Ossilasta!

10 kommenttia:

 1. Eikö verkkopankki sitten jatkossakin toimi pöytäkoneella? Se nyt ihme uudistus olis, jos vaan mobiili kelpaisi...

  Kuka noita koirien makumieltymyksiä ymmärtää :) Arttukin oli ihan sekopäinen avokadon tuoksusta, mutta olen ymmärtänyt, että se ei ole koiralle sopiva hedelmä. Huulirasva vois olla vähän samanmakuista =D

  Sadetta tai poutaa, asiat on hoidettava. Onneksi Arttu lähtee käyntiin implanttinsakin kanssa kiitettävästi, vaikka se entinen ovella sekoilu onkin poissa. Sinkkigeelit vaan kainaloihin (eteisen kynnysmatolla selällään, tassut pystyssä, silmät hiukan vaan uskalsi pyörähdellä koiralla päässä) ja menoksi. Unoluolakin on taas raahattu lämpimään pois parvekkeen ovelta, jokapäiväinen muuttorumba jatkuu.

  Jos ei olisi koiraa, lähtisin minäkin vielä illaksi kaupungille. Mutta eihän tuota voi taas yksin jättää.

  Voi Ossia, metelöinti on mielenosoitusta, joko ihmisten rupattelusta vesisateessa tai sitten muusta. Onko se säikähtänyt just noita naapureita?

  Teepannu piippaa, nyt on mentävä =D
  Pitäkäähän sadetta, vielä se aurinkokin paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tule toimimaan pöytäkoneella, vaan noilla yllämainituilla laitteilla. Onneksi on niitä Ipadeja.

   Huulirasvassa on varmaan jotain houkuttavaa, samoin kuin yksissä tosi kalleissa silmälaseissa, jotka Ossi tuhosi useampi vuosi sitten. No niissä ei ollut prismahiontaa, että olivat pelkät vanhat lukulasit.

   Poudalla mennään kilsojen päähän, sateella sadan metrin päähän. Isot hädät tulivat noin sadan metrin päähän:)

   Ossin rääkkyminen johtui vain naapureista. Ei Ossi heitä ole koskaan pelästynyt. He eivät vaan koskaan ole halunneet tutustua Ossiin, eikä Ossi heihin. Mukava eläkkeellä oleva professori sitä paitsi pelkää koiria. Riippumatta koosta ja Ossi osaa olla tosi häijyn näköinen rääkkyessään ja muristessaan. jos menen heille juttelemaan, vien Ossin yleensä sisälle.

   Aurinkoa odotellessa, terveisiä teillepäin!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar8. heinäkuuta 2015 klo 23.04

  Ei voi olla totta! Minä olen ymmärtänyt, että normaalisti nettipankki toimisi läppäriltä. En muista saaneeni mitään ilmoitusta moisesta uudistuksesta. Se on siten pankin vaihto, jos ei laskujaan voi maksaa kuten ennenkin.

  Ihana possu, ja juuri korvat ja silmät tekevät siitä aivan erityisen.

  VastaaPoista
 3. No ensinnäkin tämä koskee nyt vain Nordeaa, joka kylläkin on minun mielestäni huonontunut varmaan eniten kaikista mahdollisista pankeista. Sitten se toinen uudistus koskee niitä heidän lähettämiä tunnuslukuja. Ne pitää itse poimia jostain ilmaisen Appsin takaa. Minun täytyy nyt vielä lukea pariin kertaan se NORDEAN lähettämä sähköinen tiedote. Olen vain niin tuohtunut yleensäkin pankkeihin. Kohta ei saa enää käteistäkään mistään. No tämä NORDEAN upea uudistus ei nyt tule ihan heti voimaan. Olisiko ollut ensi vuonna...?

  Eikö vain olekin suloinen potsi? Minun mielestä se on aivan fantastinen. Teille päin terveisii.

  VastaaPoista
 4. Kopsaus suoraan sieltä Nordean asiakastiedotteesta: " Myöhemmin ensi vuoden aikana tuomme asiakkaidemme käyttöön myös tunnuslukulaitteen. Tunnuslukulaite on tarkoitettu niille asiakkaille, joilla ei ole tunnuslukusovelluksen käyttöön sopivaa mobiililaitetta." Nimittäin säikähdin minäkin etteikö enää voisi verkkopankissa laskujaan maksaa. Tuosta lauseesta ymmärtäisin ettei verkkopankki olis mihinkään katoamassa, vaan vain ne tunnukset muuttaa muotoaan. No saas nähdä. On kyllä olemassa muitakin pankkeja kuin Nordea!

  Voi Ossia, Mökkiläisistä ei pidä, ja huulirasva maistuu. Toi koirien haju ja makumaailma on kyllä aika erilainen kuin meillä ihmisillä. Eipä tulis itselle mieleenkään pyörähtää jossain jätöksissä, toisin kuin Elli taannoin ;)
  Toi possu on kyllä ihanan ilmeikäs korvia, saparoa ja naamaa myöden.
  Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se tietenkään mihinkään ole katoamassa se verkkopankki. Muuttaa vain muotoaan "hienostuneemmaksi". Se on hienoa, jos toimittavat tuollaisen tunnuslukulaitteen. Minä haluan maksaa laskut kotoani, missä sitten laskuja hilloankin. Sen lisäksi haluan maksaa ne isolta ruudulta. En missään tapauksessa Iphonelta (jota minulla ei vielä edes ole), enkä oikeastaan padiltäkään. Joku viisas on nyt laskenut, kuinka paljon säästetään, kun ei tarvitse enää postittaa niitä tunnuslukuja...

   Eikö olekin possu ilmeikäs ja soma. Mun kamu on ostanut mulle kaksi aivan ihanaa potsia.

   Niiden mökkiläisten suhteen Ossi on ihan toivoton. Se mukava mies pelkää koiria ja Ossi varmaan "haistaa" sen. Heidät olisi pitänyt tutustuttaa toisiinsa jo silloin, kun Ossi oli ihan pikkiriikkinen pentu, mutta ei tullut tehtyä sitä, jostain kumman syystä.

   Olet oikeassa tuosta koirien haju- ja makumaailmasta. Minun mittapuuni mukaan se on tosi outo. Ottaen huomioon, että niitten hajumaailma on sellainen noin tuhat kertaa tarkempi vähintään, kuin ihmisten, niin ei uskoisi, että pahanhajuiset raadot kiinnostavat. Terveiset Ellille ja teille täältä vähäsen sateisesta Ossilasta!

   Poista
 5. Ee oo koeriin hajumualima minummielestä ooto vuan immeesten! :D
  Immeeset pannoo huuliisa sitä mikä haesoo syötävän hyvälle :)
  Ja nii on päevänselevä asija se että satteella ee männä lenkille.
  Maha on meellä paljo lähempänä sitä märkee muata ku immeesillä.
  Minnäe tallustin äskön justiisa sevverran satteessa ettee omalle pihalle tarvinna tarpeetaan tehä. Ja sittä kiireellä kottiin :)
  Terveeset vuan tiältä vesjsatteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan. Siitä asiasta olemme Ossin kanssa olleet yhtä mieltä, että huulirasva tuoksui aika hyvälle. Tosin ihan miedolle. Olisikohan ollut vähän kookosta ja hunajaa? Ne tuotteet tehdään ihan luonnon omista raaka-aineista.

   Oot kyllä niin oikeassa. Mahahan se ensiksi kastuu ja kylmettyy:) Ei tahdo Ossi enää märillä keleillä liikkua. Paitti eilen kastui, kun läksi miähen kanssa kävelylle ja sitten hirmu kaatosade yllätti. Lähtiessä ei satanut... Vähäsen se tihuttelee täälläkin - välillä. Savvoon päin terveiset!

   Poista
 6. Hei Marja-Leena,
  Kävimme äsken Kangasalan rompetorilla ja siellä sitä on myynnissä possu jos toinenkin. On auki vielä huomennakin. Joten sinne vaan uusien possujen hankintaan:)
  Anne-Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Kangasalaan on Kirkkonummelta vähän turhan pitkä matka ajaa possun perässä:), mutta kiitos vinkistä joka tapauksessa. Ajattelin ajaa Fiskarsin suuntaan, jos nyt saan tuon miähen liikkeelle. Voisi ihailla lasi- ja muita antiikkiesineitä siinä samalla. Terkut Ossilasta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.