tiistai 14. heinäkuuta 2015

Takapihan kaunottaret

Katsokaa mikä ihanuus on alkanut kukkia takapihan ryteikössämme. Se ei kuulkaas ole lupiini, se on sormustinkukka. En voi ymmärtää, mistä se on pelmahtanut takapihallemme. Emme todellakaan ole istuttanut niitä. Täytyy kysyä kivoilta kesämökkinaapureiltamme, löytyykö heidän pihaltaan jostain sormustinkukkaa. Muuten olen todella ihmeissäni. Kaikkitietävän internetin mukaan "Rohtosormustinkukka on suosittu pihojen ja puutarhojen koristekasvi ja maamme eteläosissa sitä tavataan toisinaan luontoonkin villiytyneenä. Pääasiassa se on vanhojen kartanonpuistojen ja maatalojen pihapiirien viljelyjäänne, joka kykenee vain harvoin leviämään alkuperäiseltä kylvöpaikalta kauemmaksi" Suora lainaus luontoportista.

No nämä yksilöt nyt ovat päättäneet täyttää takapihaamme. Jos nuo kukat olisivat lupiineja, olisinkin jo kuokkinut ne pois:)

 Ossi happamana uusien lakanoidensa kera. 
Tänään on ollut hieno päivä. Lohjalle ajaessani pysähdyin kysymään Autopaasi nimisestä autokorjaamosta, olisiko heillä aikaa vaihtaa autooni pari polttimoa. Kaveri ei velottanut yhtään mitään muutaman minuutin työstään. Sanoin hänelle, että kun työskentelin isossa asianajotoimistossa,varttitunnin  työn sijaan siellä laskutettiin puoli tuntia, koska se oli pienin yksikkö. Asentajan vastaus nauratti "No asianajajat ovatkin roistoja" :) Sanoin tuhannet kiitokset ja ajattelin, että tälläistä kyllä aika harvoin tapahtuu. Taidankin viedä auton sinne tästä lähtien korjattavaksi. Autokin meni katsastuksesta läpi, joten siinä ei siis ole suurempia vikoja. Hienoa. Tytärkin soitti, ihanaa. Tosin hän tarvitsi apuani, koska ei pääse nettiin ja pitäisi selvittää matkojen hintoja täältä Tukholmaan. Tytär on ihan samaa mieltä kuin minäkin. Kolmen viikon aikana tytär ja poikaystävä saattavat tarvita viikonlopun lomaa meistä:) :)

Ossilasta terveisii!

12 kommenttia:

 1. Komeita kukkia nuo sormustinkukat, todella hienoja. Jos ne ovat jonkun puutarhasta villiintyneitä, niin sitten ne ovat kestäviä kasveja. Älä ihmeessä vaan hävitä niitä! Kasvavat ja kukkivat ilmeisesti ilman sen kummempaa hoitamista, joten nauti niistä!
  Vai ei Ossi tykkää lakanoistaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa miäheni sattui tänään soittamaan tuttavalleen, jonka vaimo on joku puutarhasuunnittelija ja tämä vaimo sanoi, että linnut levittävät näitä kasveja. Siis ilmeisesti siemeniä. Enhän minä nuin hienoja kasveja hävitä. Toivon, että ne leviävät ja kasvavat kauniisti. Kun ei ole pieniä lapsia, niin eihän noiden myrkyllisyyskään haittaa. Kasvakoot ihan itekseen.

   Ossi tykkää lakanoistaan. Ja oi, kuinka se nautti, kun sai uudet puhtaat lakanat ja peittokin pestiin. Tai sitten se pyöri vain tartuttaakseen lakanoihin omat hajunsa:) En tiedä. Saksaan terveisii.

   Poista
 2. Olipa kivoja asioita paljon yhdelle päivälle =D
  Sormustinkukat on komeita, eikä niiden myrkyllisyys himennä asiaa yhtään.

  He-hee, kesälomalaiset lähtevät kesken loman lisälomalle =D Mikä lienee se maaginen raja, että tarvitaan tuuletusta ;)

  Tytär tulossa käymään, perennoja sataa taivaasta, auto kunnossa, ilmaista palvelua... (Ossinkin mökötys muuttuu ajallaan hännän vispaukseksi)
  Nyt tekisi mieli sanoa, Marja-Leena, tähän kohtaan: "Mitäs minä sanoin!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu paljon mahtui yhdelle päivälle.

   Veikkaan, että se maagisen rajan "rajapyykki" on viikko. Sitten tarvitsemme tyttäremme kanssa lomaa toisistamme. Kaksi tulisieluista ei mahdu samoihin tiloihin enää, kun tytöstä on tullut samanlainen.

   Päivän paras oli ehkä se ilmainen palvelu. Se oli niin hienoa ja ystävällistä.

   Ossi muuten mökötti vain kameralle, ei missään nimessä uusille lakanoilleen:) Tuo hassu kasvi on muuten kaksivuotinen. En sitten tiedä mitä sen jälkeen tapahtuu:) Terkut teille päin!

   Poista
 3. Joskus sitä yllättyy ilosesti :) Sulla yhelle päevälle montahhii ilosta asijata.
  Kommeita on nuo kukat. Ja Ossin uuvvet lakanat. Kyllä kelepoo nuissa köllötellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin iloisia yllätyksiä, kuin ikäviä tietenkin:) Nuo kukat ovat ihan fantastisen näköisiä. En tiedä miten sitten toimivat, kun ovat kaksivuotisia????

   Saas nähdä, miten kauan nämä lakanat kestävät:) :) Ossilla kun on taipumus tuhota niitä. Nyt en jaksanut edes ommella tuota vanhaa peittoa lakanoihin. Mutta kyllä Ossi näytti iloiselta kun lennätin puhtaan peiton ja uuden (isältä tuomani) vanhan lakanan sille käyttöön. Terveisii Savoon Ossilasta!

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar15. heinäkuuta 2015 klo 21.52

  Onpas ollut monen onnenpotkun päivä siellä! Tuollaisia saisi mahtua kahdeksan kappaletta viikkoon ; ) ; )
  Sormustinkukka on hieno. Jossain näin kuvan jättisormustinkukasta. Se oli todella korkea ja kukatkin isoja.
  Párekin terveiset Ossille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten olisi jo ihan liikaa hienoja päiviä. Mutta tuollaiset pienet, ihanat tapahtumat saavat iloiseksi pitkäksi ajaksi. Minustakin tuo sormustinkukka on hieno. Noita kaunottaria voin nyt tämän kesän ihailla, ehkä ensi kesänkin. En oikein ymmärrä, kun siitä sanotaan, että se on kaksivuotinen...Mitäs sitten tapahtuu? Párekille ja sinulle terkkuja Ossilasta!

   Poista
 5. Sormustinkukat ovat sinnittelijöitä ja kylväytyvät ihan itsekseen pitkin pihaa, näin ainakin meillä. Onneksi Ossi ei pureksi kasveja, kuten Tuisku, siksi näitä myrkyllisiä kaunottaria pidämme vain etupihalla, johon Tuiskulla ei ole pääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapasimmekin tänään mukavat mökkinaapurimme ja heillä on istutettuna sormustinkukkia. "Villi" veikkaus on, että nuo sormustinkukat ovat tehneet muutaman sadan metrin muuttomatkan:) Terveisii Tuulipojille!

   Poista
 6. Voi kun meillekin lentäisi tuollaisia sormustinkukkia! Ottaisin minä niden puutteessa lupiinejakin - nekin ovat niin kauniita, vaikka olenkin siinä ymmärryksessä että ne ovat varsinainen riesa juurruttuaan. Mutta minun pihalla selviää vain "riesat" kun minulla on peukalo keskellä kämmentä mitä kukka-asioihin tulee :)

  Mikäs lakanoissa oli vikana? Olitko mennyt pesemään hyvät koirantuoksuiset (-hajuiset) lakanat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisspäivänä varmistui, että sormustinkukat ovat lennähtäneet mökkinaapureiltamme. Satuimme törmäämään heihin lähtiessämme ostamaan mansikoita. Naureskelin, että kaikki kauniit kukat pöllähtävät vahingossa heiltä meidän pihallemme. Lupiinit ovat minusta taas jotenkin "riesa". Niitä on vaikea saada pysymään ns. aloillaan, vaan ne valloittavat koko ajan enempi ja enempi tilaa. Sitäpaitsi niitä on jo ihan liikaa villiintyneenä. Jos vaan vahingossa yrittää joku lupiini iskostua tuon pikkutiemme varteen, niin nyhdän aina juurineen pois.

   Ei lakanoissa mitään vikaa ole. Ihan uudet ja puhtaat, mutta Ossi ottaa aina happaman ilmeen nähdessään kameran. Ehkä Ossille pitäisi peitto ja lakanat pestä vähäsen useammin, niin saattaisi olla, että se ei loppujen lopuksi tuhoaisi niitä. En tiiä. Viima-neidille rapsutuksia ja Ossi antaisi Ossi-suukon, jos ylettäisi:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.