tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hyvää heinäkuun alkua Ossilasta


"Meidän" tietä on jouduttu vahvistamaan tälläisellä vähän isommalla murskeella, jotta tie kestää nyt kaikki isot koneet ja autot, jotka joutuvat ajelemaan rakennustöiden aikana. Olemme kotiinpäin menossa selvästi, koska Ossin tarvitsee tutkia jokaikinen kivenmurikka:)


Peltoja on salaojitettu ja tasattu, "saukko-oja" putkitettu isolla putkella ja laitettu maata päälle. Nyt en tule näkemään saukkoa enää, se on varma. Toisaalta näille pelloille tulee ensi kesänä jo todennäköisesti tulevien naapureidemme hevoset ja riittäähän niissä ihasteltavaa.


Ossia jurppii suuresti pellolla kulkevat traktorit, mutta nyt on hommat suurimmaksi osaksi tehty. Ossin voi taas pistää pihalle, ilman, että se ilmoittaa välillä, mitä mieltä se on näistä traktoreista:)


Tässä tämä meidän koko kesän maalauskohde. Tänään maalasimme tytön kanssa tuon autotallin päädyn. Kuvat on otettu hmmm, perjantaina. Nyt en valitettavasti maalaa pariin päivään. Onnistuin niksauttamaan selkäni, mutta onneksi se ei ole lähimainkaan yhtä kipeä kuin silloin joulukuussa. Minähän en olisi minä, jos minulle ei sattuisi jotain hassua ja usein. Huomaako kuvasta, että väri on hieman kirkkaampi ja vaaleampi kuin aikaisempi sävy? Minä huomaan, mutta toisaalta tiedänkin, että autokatoksen seinä on tässä kuvassa ainoa uudella maalilla maalattu:)Terveisiä kaikille Ossilasta. Nyt minä raijaan itseni uutisten ajaksi sohvalle. Miäsparka joutuu hoitamaan nyt parin päivän kaupassakäynnit ja Ossin ulkoilutuksen kokonaan. Eiköhän tämä nyt kuitenkin asetu muutamassa päivässä, toivon ainakin.

16 kommenttia:

 1. Ossi: ottaakos tuo uusi sora tassuihin? Voit ainakin olevinasi hidastella vähän lisää sen vuoksi ;)

  M-L: Lähetämme ison ja parantavan yhteispuhalluksen sun selkänikamiesi suuntaan. Lepuuta ja liikuta, sitähän selkä kaipaa, vaikka varmaan tekisi mieli kaatua sohvan pohjalle.

  Nätti talo, maalattuna kuin kasvonsa pessyt kesäkoti :) Olette olleet ahkeria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi: Ööööö, hmmmmm. En osaa oikein sanoa. Ei se sora kauhean kivalta tunnu. Mattekin huomaa sen joskus. Se nyt vaan on kestettävä kuin miäs, kun meidän talolle ei pääse muutens. Tai muistak sää Mai sen metsälenkin? Silleen pääsis ja sitten kääntyis postilaatikolta vielä takaisin ja metsälenkki uurestaan. Sit oliskin jo aika hyvin lenkuroitu:) Sellainen seitsemän kilsaa.

   M-L: Nyt täytyy tosiaan levätä ja varovaisesti liikuttaa selkää. Iltaa myöten tullut selkä vähän vielä kipeämmäksi. Eihän se liikuttaminen enää haittaa voi tehdä, mutta se mokoma sattuu aikalailla ja suoristautuminen heittää oikein tuskanhien otsalle. Mutta kyllä tämä tästä. AB:lle rapsutuksia.

   Poista
 2. Toivotaan selälle pikaista paranemista! Se on niin tympeää, kun hommat jäävät puolitiehen ja katkeavat siihen paikkaan kun niksauttaa jonkin kohdan itsestään ilkeästi.

  Aslan ymmärtää hyvin Ossin traktori-inhon, täälläkin tulee moitittua monesti kaikenlaista koneista lähtevää ääntä...tosin meillähän räyhätään kyllä linnuillekin, jos eivät tajua pysyä hiljaa tai poissa ikkunan takaa. Erityisen mukavaa tämä on aamuyöllä kun itse vielä nukut ja Aslan alkaa karjua, että "linnut veke fönsterin takaa!!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on tämä IPad. Lattialla istun, pystyynnousemisesta haaveilen. Tarkistin blogista, kauanko kesti marras-joulukuussa. Yhdeksäntenä päivänä pääsin tytön koululle katsomaan YO-lakitusta.

   Ossi luulee joskus myös olevansa lintukoiira ja meilläkin on makuuhuoneessa ikkunat auki, mutta Ossi ei nuku kanssamme. Sitä paitsi minusta tuntuu, että Ossi ei enää kuule lintujen liverryksiä. Se tarvitsee näköhavainnon, ennenkuin se reagoi lintuihin. Laikkupojille terveisiä.

   Poista
 3. Toivottavasti selkä on vauhdilla paranemassa. Kyllä, kuvasta näkee, että rakennukset ovat pesemässä kasvojaan. Pirteää.
  Ossilla on samat mielipiteet traktoreista kuin minulla. Ne on ärsyttäviä ja haukuttavia vempeleitä kaikki! Ja ihan ymmärrettävästi on tutkittava kaikki uudet kivet, joita ilmestyy kotitielle.
  Kivutonta jatkoa Ossilaan!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tämä tästä. Traktorit kuuluvat ehdottomasti haukuttavien joukkoon. Kaikki kivet ovat ihania ja niitähän ilmestyi paljon tälle tielle. Matelle ja sinulle Parek terveisiä!

  VastaaPoista
 5. Mitäs traktoreista - hevosia tiedossa! Upeeta. Olen vaihtanut motarin vihdintielle, on rauhallisempaa menoa. Siellä näkee hevosia, lehmiä ja viljapeltoja.

  Toivottelen pikaista paranemista, kaikki liikkumista hidastavat esteet ovat todella harmillisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on ihana saada siihen peltoon hevosia. Oikein odotan. Monasti reitin kauneus vaikuttaa reitin valintaankin. Pari päivää, niin eiköhän sitä saa jo suoristettuakin itsensä. Terveisiä teille molemmille!

   Poista
  2. Tungen itseni tähän väliin ;)
   Kauniille Nellille tiedoksi, että vindintiellä mekin käydään heppatreffeillä!

   Marja-Leenalla on kohta etuoikeus ihailla hepoja joka päivä. En ole ratsastanut, mutta tykkään noista isoista "koirista" kamalan paljon. Opettelen vasta syöttämään hepalle banaania niin, etten säpsähdä ja pudota sitä joka kerta...

   M-L, selän suoristumista ja pikaisesti, tämä on melkein käsky, että voit nauttia kesästä ilman selkäkipuja.

   Poista
  3. Hepat tulevat aikaisintaan ensi kesänä. Saa nähdä, miten saavat aidoitettua ja heinäpellon kylvettyä. Nyt kun siitä pellosta on ensin poistettu ne kuusentaimet, jotka maan edellinen omistaja sinne tunki.

   Sinun pitää Mai joskus kokeilla ratsastusta. Kyllä se on laji, jonka voi aloittaa vielä aikuisenakin. Heh, banaania syövä heppa. Ensimmäinen lajiaan, josta olen kuullut. Kyllä tämä selkä paranee, hitaasti ja epävarmasti. Mutta luotan siihen kohtalaisen pikaiseen paranemiseen, kun kerran edellinenkin meni reilussa viikossa. Aamu alkoi kyllä konttaamisella, mutta iltaa kohti selkä jo oikenee. Liene osuutensa neljän tunnin välein syödyillä vahvoilla särkylääkkeillä. Mutta joo, yritetään noudattaa käskyä:) Terveisii sinulle ja AB:lle!

   Poista
 6. Pikaista paranemista Kirkkonummelle! t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tästä tokenee, kiitosta vaan! Mauri-sedälle ja sinulle terkkuja. Huolehtikaahan, että Espoossa järjestys säilyy:) Me koetetaan Ossin kanssa huolehtii tästä Porkkalan niemestä!

   Poista
 7. Tultiin kertomaan, että blogger poisti yllättäen Párekin blogin jonkun häikän vuoksi. Toimittiin sitten ohjeiden mukaisesti eli valittiin uudet tunnarit yms ja yritettiin palauttaa blogi. sitä ei löydy enää mistään! Nyt mietin kiukuissani, että josku esiintyisimmekin tästä eteenpäin vain naamakirjassa. ottaa raskaasti ohimaan bloggerin toiminta, miksi eivät varoittaneet poistavansa blogin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oikeasti: ei voi olla totta!!! Voit olla ihan varma, että jos nyt asiasta tarpeeksi valitat, niin se blogi saadaan palautettua. Mutta minkä ihmeen takia joku on mennyt ja poistanut sen? Se blogi löytyy joltain serveriltä, jos nyt vain jaksat tehdä tarpeeksi työtä ja valittaa, mutta kuulostaa ihan järkyttävältä! Kyllä me tulemme Párekin kavereiksi, mutta oikeastaan vähemmän käytän naamakirjaa, vaikka olenkin siellä rekattuna.

   Mikä voi olla se syy, että Blogger menee ja poistaa blogin? Ihan täällä tutisen raivosta sinun puolestasi!

   Poista
 8. Tollaisessa isossa murskeessa on kyllä hankalampi kävellä, vaikka se näyttääkin kuvassa aika hyvin tasatulta.

  Kyllä on hienoa, kun on uudet maalit seinillä. Kovan homman ootte tyttären kanssa tehneet. Koskakohan me saatais sama aikaiseksi. Siitä on jo puhuttu monta vuotta, vaan mitään ei oo vielä tapahtunut ;) Grillikatoksen mies sentään tervasi, ja siitä tulikin hyvä tuoksu moneksi päiväksi.

  Toi selkäjuttu ei oo kyllä ollenkaan kiva. Toivottelen pikasia paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa isossa murskeessa on jopa minunkin hankalampi kävellä, mutta tielle ei voi eikä kannata laittaa pienempää soraa, ennenkuin rakennustyöt on tehty. Tai tarvii neuvotella tulevien naapureiden kanssa, josko puolitettaisiin sen pienemmän soran kustannus. Katsotaan nyt. Mehän olemme rakennuttaneet tämän tien viimeisen pätkän ja matottaneet, jotta siitä pääsee ajamaan kunnolla. Naapureiden kontolle meni nyt nuo pari pätkää, kun niiden tilaamat isot autot mursivat tien. Yksityisteillähän pätee sellainen, että jos esimerkiksi autoilla tai jollain muulla (puunkuljetus tms) rikkoo tien, niin tien rikkojan on saatettava se sellaiseen kuntoon, jossa tie oli ennen rikkomista.

   Elli, vasta on kaksi seinää maalattu kahteen kertaan. Talossa ja kuistissa ja parvekkeessa ja ikkunanpielissä on vielä kovempi homma, eikä minusta vieläkään ole maalaajaksi. Terveisiä teille ja Ossi lähettää suukkoja Ellille.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.