keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Ossin aatoksia osa 22


Tässähän kellin, vakiopaikallani. Sataa tihuuttaa ja on vähän tylsää.


Nyt se emäntä kutsuu tuolta sohvan toisesta päästä.Aika epäreilua, tuo emäntä meinaa työntää tuon kameran minun kuonooni.


Enpä välitä tuosta emännästä, vaan otan


tämän saman ja mukavan asennon.


Tänään oli Ossin kesäpesun päivä. Samalla pestiin vähän tassuja myrkkyshampoolla. Uutisia katsellessani verenpaineeni nousi, kun tämän räjähtämisvaarassa olevan Vihtavuoren tehtaan (EPÄ)turvallisuusjohtaja ilmoitti, että emme me tiedä mitä siinä savuavassa kontissa on. SAY WHAT? Sitten, jotkut turvallisuusviranomaiset toitottivat, että kyllä tehtaan tulisi tietää, mitä säilyttää viiden metrin päässä räjähdysainevaraston seinästä. Onneksi kaikki päättyi hyvin ja ihmiset taitavat päästä jo palailemaan koteihinsa. Suuronnettomuudelta vältyttiin. Ihan nyt oikein julkisesti toivon, että tämä (EPÄ)turvallisuusjohtaja siirtyy muihin töihin ja tulevaisuudessa voimme luottaa siihen, että Laukaassa ei tapahdu mitään sellaista, että kymmenet omakotitalot ja sadat ihmiset ja lemmikit ovat ihan oikeassa, oikeassa vaarassa.

Sitten ihan toiseen asiaan. Täältä blogistaniasta katosi rakkaan kaverimme Párekin blogi. Onneksi hän ilmestyi uuteen osoitteeseen.

Kun tätäkin blogia muutama lukee, niin jos teillä on bloggerin-blogi, ottakaa kopio siitä omalle kovalevylle. Tämän voi tehdä kohdassa asetukset, muut, vie blogi ja blogger tekee siitä tekstitiedoston koneellesi. Älkääkä vahingossakaan painako "poista blogi-kohtaa". Kauhukseni huomasin, että tämäkin on ihan siinä vieressä. Kuvat eivät kopioidu, mutta ne on halutessaan aika nopea löytää. Luin yhdestä toisesta ihan tälläisestä digi-asioihin perehtyneestä blogista, että kuvat kirjautuvat automaattisesti jonnekin, Picasaan?. Kiitos linkistä HooPee, taisi olla Tuulisten poikien kommenteissa. Tämä blogi tuntui muutenkin älyttömän hyödylliseltä, joten laitan linkin vielä tänne. Sitten kannattaa tarkistaa, että Bloggerin asetuksissa, on raksittuna kohta "ominaisuuden ilmoitukset". Jos jotain häikkää tulee, niin Blogger lähettää ennen blogin poistoa varoitusviestin. Minulla ei muutoin ollut tätä kohtaa ruksittuna, joten lisäsin senkin. Tämä "ratas" löytyy oman lukuluettelon oikeasta yläkulmasta ja sitten muokkaa käyttäjäasetuksia.

Ai niin ja yksi älyttömän hyödyllinen linkki koirahotelleja tarvitseville: koirahotelleja maakunnittain. Meni minulla suosikkeihin. Tästähän voi olla jotain hyötyä, mikäli ette ole löytäneet omaa suosikkianne ja tarvitsette palveluja joskus. Terveisiä Ossilasta!!

20 kommenttia:

 1. Ossi-Boy, on jopa aika reilua kuvata noin komeaa mäyräkoiraherraa, varsinkin kun on puunattu juuri tänään kesäkuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh,heh. Puunaus tai oikeastaan shampoopesu oli kyllä vasta kuvien ottamisen jälkeen, illalla viimeisen iltapissan jälkeen. Ossi kun ei varmaan kestäisi kuivaajaa, kun inhoaa kaikkea surisevaa:)

   Poista
 2. Joo, emännät on - aina tahtovat poseerauksia:)
  Tänään oli sateinen päivä ja Tiitukin "veti peittoa korviin" tuolla nojatuolissa;)
  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran sateinen tai oikeastaan kostea keli oli täällä, ettei maalausta voinut edes ajatella. Onneksi ensi viikoksi on vissiin tiedoksi kuivaa. Mukavaa loppuviikkoa teillekin.

   Poista
 3. Muistaakseni, jos klikkaa kohdasta "poista blogi", niin sen saa takaisin, oliko se nyt 30 päivän ajan. Olen joskus poistanut vanhan blogini ja silloin siinä oli joku säilytysaika, jos mieli muuttuu. Tämän päivän käytäntöä en tiedä.
  Laitanpa tähänkin nyt sen blogin varmuuskopiointiohjeen: https://support.google.com/blogger/answer/97416?hl=fi

  Terveisiä, ah, niin suloiselle Ossille ja teille muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on hyvä, jos on tuollainen peruuta blogin poisto. Minähän olen ollut kahdessakin suuressa tietotekniikkayrityksessä töissä, mutta ensimmäinen paikka oli vuodesta 1986-1990, joten se oli silloin, kun kaikki ohjelmien asennuksetkin vaativat vähintään tietotekniikkainsinöörin koulutuksen. Puhumattakaan printterin kytkemisestä tietokoneeseen.... Näiden blogien sun muiden kanssa tunnen itseni joskus vähän urveloksi:) Kaiken huipuksi onnistuin tuossa, olikohan noin vuosi sitten keväällä, poistamaan oman google-tilini, mutta sain sen justeerattua takaisin:) Yritin poistaa jotenkin niitä googlen kaipaamia "historiatietoja", jotka eivät häviä, kun poistaa omia nettiselaimen historiatietoja. Terveisiä teillekin päin ja Vili-herralle kaukorapsutuksia, M-L ja Ossi.

   Poista
 4. Tosi hyviä vinkkejä ja ohjeita täällä. KIITOS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään ihan hirmuusti tuosta "Pets guide to Finland" ja sitten siitä Digi-aiheisesta blogista, missä on kanssa älyttömän hyviä vinkkejä. Terveisii ja Párek-poitsulle virtuaalirapsuja, M-L ja Ossi.

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia Ossista!! <3 Ja tuo teidän sininen sohva on vaan niin ihana.

  PS. Oletko jo uudelleen innostunut Hyvinkäälle tulosta? Nim. Toiveikas :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuin jotenkinsössimään vastauskommenttini, niin otetaanhan uudestaan. Kiitos sohvakehuista, jälleen. Tuon sohvan tarina on sellainen, että olimme jo valinneet kyseisen mallin ja toisen värin, sellaisen ruskeasävyisen. Sitten satuimme Tapiolan Iskuun, missä tämä oli yksittäiskappaleena ihan älyttömän halvalla tarjouksella. Keksimme mielessämme ihan älyttömän nopeasti käyttöä puolelletoista tuhannelle "säästetylle" eurolle ja ostimme sinisen, vaikka piti tulla sellainen missä oli kolmea ihanaa ruskeaa:)

   Hyvinkää on pienen pienessä harkinnassa.Terveisii ja tytsyille Ossi-pusuja ja Rillalle hirmuusti onnea lauantain koitokseen, M-L ja Ossi.

   Poista
 6. Ei sitä aina jaksa tälläytyä noiden paparazzien kuvattavaksi, eihän, Ossi? Vaikka samaa mieltä olen kuin Maikin, komea mäyrisherra olet.

  Haa, tuon Ezkan blogilinkin mä jo olinkin tallentanut suosikkeihini ja ehdein jo varmuuskopioimaankin blogin. Tosin en nyt tarkastanut tuliko kommentit mukaan, se täytyy tehdä silloin kun en ole netissä, muuten ei voi olla varma. En silti tiedä jaksaisinko käydä palautusurakkaan jos niin kävisi, että blogi katoaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Ossi ainaskin inhoaa meitä "paparazzeja", jotka hyökkivät kuvaamaan. yleensä kyllä vain minä.

   No sinullahan on sitten kaikki kunnossa. Minä vasta alan tutustumaan tuohon Ezkan blogiin, kun siellä minusta oli aika paljon hyödyllisiä vinkkejä.

   Enpä tiedä minäkään, jaksaisinko palauttaa blogian, jos jostain syystä katoaisi, siis ilman omaa tahtoa. Onpahan ainakin varmuuskopio ja voi vaikka printata itselle, ehkä, jos joskus muka haluaa lukea omia, vanhoja jorinoita:) Aurinkoista viikonloppua teille ja Ellille Ossi-suukkosii, M-L ja Ossi.

   Poista
 7. Oikein edustavat kuvat partasuuherrasta :) Täyytypä itsekin ottaa varmuuskopio blogista, vaikka jo pelkkä ajatuskin siitä, että joutuisi kaivelemaan noita miljoonia kuvia takaisin, on puistattava. Toivottavasti blogi ei häviä siis mihinkään...

  ....otinkin sen varmuuskopion sitten saman tien, kiitos muistutuksesta :)

  Ja vielä tuosta Vihtavuoresta...joo-o, saattaapa olla, että siellä alkaa päitä putoilla, erityisesti jos konttien säilytyspaikasta on jo huomautettu firmalle toistuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken asiaa pohdittuani päädyin siihen tulokseen, että jos blogi jostain syystä menee, niin sitten menee. Varmuuskopio on tallessa ja se siitä.

   Laukaalaisten puolesta tuli kurja olo, mutta saivatpahan iltalehdet paljon aiheita itselleen. Riittää varmaan pitkälle heinäkuuhun. Selvittelyä, tutkimista, syyllisten etsintää ja miten on mahdollista, että näin käy? Riittä siinä toimittajillekin hommia helteiseksi heinäkuuksi. Räsänenkin sai aikaan vähän soppaa, joten hänestäkin varmaan riittää aiheita. Laikkupojille rapsuja, M-L ja Ossi.

   Poista
 8. Multakin puuttui ruksi, kävin heti ruksuttelemassa, kiitti neuvosta.

  Ossi se on aina niin jämäkän näköinen herra. Rapsutukset ja terkkuja Tuulisilta Pojilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Bloggerissa on varmaan aika paljon sellaista, mistä ei tiedä. Itsekin luin kaikki teko-ohjeet hyvin ylimalkaisesti. Viime keväänä onnistuin poistamaan hetkeksi oman g-mail tilini. Hiki nousi otsalle ja jotenkin sain peruttua oman tössimiseni. Sen jälkeen en ole noihin asetuksiin uskaltanut kajota. Paitsi, että lisäsin sen täpän kanssa.

   Juu, Ossi on jämäkän näköinen. On henkisesti jämäkkä ja sitten on normimäyriksen ihannepainoon verrattuna kaksi kiloa liikapainoa... Tuulipojille kanssa terkkuja ja extrarapsutuksia, M-L ja Ossi.

   Poista
 9. Kiitos hyödyllisistä vinkeistä ja linkeistä! Jos siitä ei ole liikaa vaivaa, niin kertoisitko vielä, mistä tuo "ominaisuuden ilmoitukset" löytyy? Selasin mielestäni kaikki Bloggerin asetussivut läpi, mutten löytänyt tuota. Miedän blogikinhan katosi samana päivänä Párekin blogin kanssa, mutta löysimme sen jostain mystisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen aika surkea selittäjä, mutta yritin tuossa tekstissä sitä tehdä. Se on siinä kohdassa, kun sinulla on se sivu auki, josta valitset uuden tekstin ja missä on sinun oma lukuluettelo. Siinä oikeassa yläkulmassa näkyy kieli suomi ja sen vieressä on sellainen ratasmerkki. Kun klikkaat sitä tulee valikko: bloggerin ohje, lähetä palautetta, muokkaa käyttäjäasetuksia jne. Valitse muokkaa käyttäjäasetuksia, ruksi kohtaan sähköposti-ilmoitukset ja tallennat. Toivottavasti nyt onnistuu! Mirkku-tytölle Ossi-pusuja!

   Poista
  2. Kiitos avustasi, löysin lopultakin tuon kauan etsimäni asetuksen! Olet i-ha-na ihminen!:)

   Poista
  3. Blogikamuja pitää autella. Kiitos kauniista sanoista. Näytänpä tuota miehelleni ja aikuiselle tytölleni. Ovat joskus asiasta eri mieltä:)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.