perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ossin aatoksia osa 23


Tänään aurinko paistoi alkuiltapäivän ja olimme Ossin kanssa ulkosalla.


Naapuripellon tasaus ja laitto kylvöä varten sai Ossin liikahtamaan ja ilmoittamaan, mitä mieltä se oli asiasta. Haukkupaine vain kasvoi vatsassa ja se painehan oli pakko purkaa... Hyvin nopeasti alkoi ukkostaa ja sataa sen verran, että siirryimme sisätilaan. Käsittämättömän nopeasti ilma muuttuu. Maalaaminenkin taisi jäädä tältä päivältä. Nuo valkoiset putket ovat katonrajasta puretut rännit, jotka miäs saa kiinnittää ihan kohta takaisin.


Saabikin meni kuulkaas sitten lunastukseen. Olisi se vakuutusyhtiö sen korjauttanut, mutta niiden ruttujen korjaaminen olisi ollut 10 tuhatta. Vähän aikaa neuvottelivat ja miäs oli kait salaa tyytyväinen, kun puhelu päättyi siihen, että vakuutusyhtiö lunasti auton. Sai myös kuulla jossain vaiheessa poliisilta, että sen keskimmäisen auton kuljettajalle ei ollut sattunut mitään vakavaa. Onneksi lunastushinta oli korkeampi kuin tuo korjaushinta. Nyt on sitten miähellä uuden auton metsästys. Ensin minua hieman nyppi, kun Saab oli kaikinpuolin siisti ja hyvä auto, mutta miähelle näköjään tuo auto alkaa merkitä enempi, mitä vanhemmaksi tulee.. Saab olisi miehen 30 tuhannen kilometrin vuotuisilla ajoilla mennyt vielä kolme vuotta, mutta sitten saattaa olla, että sen auton arvo olisi ollut aika nollassa. No, eihän autokaupoissa ikinä voita, paitsi niitä työkseen ostelevat ja myyvät voittavat autokaupoissa, yleensä. Yksi tuttu sanoi, että auton hinta puolittuu kolmessa vuodessa. Siis, kun ostat 30 tonnin auton, saat siitä kolmen vuoden päästä 15 tonnia. Aika ankeaa.

Oikein mukavaa perjantai-iltaa täältä Ossilasta!

6 kommenttia:

 1. Onni onnettomuudessa? Mulla on semmonen tutina, että miehet tykkäävät vertailla autoja ja hintoja. Mulla on 10 vuotta vanha pieni Pösö ja kaikki miespuoliset kysyvät, että millon meinaat vaihtaa. Höh, miks vaihtaisin hyvää autoa.

  Onnea hyvän auton löytämiseen! Terkkuja Ossille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä näin on loppujen lopuksi. Miähen sisko asuu Ruotsissa ja siellä kuulemma kaikki yrittävät päästä Saabeistaan eroon, kun sitä firmaa ei enää todellakaan ole. Varaosien saanti vaikeutuu koko ajan. Minun auto on kanssa kahdeksan vuotta ja melkein joka kilometri itse vaihdettu. En vaihda vähän ajettua pois. Eiköhän tuo miäs itselleen auton löydä. Tuulipojille kanssa extrarapsutuksia, M-L ja Ossi.

   Poista
 2. Ossilla on melkoisen laaja käsite reviiristä :) Onhan se hyvä, että naapurin pelloilla tiedetään, kuka Kirkkonummella pitää järjestystä yllä; mäyräkoira!

  Toivottavasti löytyy hyvä auto eikä satu mitään vastaavaa enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Eilen, kun olin Ossin kanssa iltakävelyllä ja kävin vaihtamassa muutaman sanan näiden tulevien naapureiden kanssa, sen eläinlääkäripariskunnan, niin miehen sanoessa jotain Ossi aina haukahti. Totesin, että valitettavasti tää otus luulee omistavansa nämä teidänkin pellot. Niitä vähän nauratti. Heillä on itsellään kolme koiraa, joista kaksi olen nähnyt. Rouva harrastaa agilitya ja on omistanut elämänsä aikana lähemmäs sata koiraa.

   Ossilla on kuitenkin iso reviiri. Varmaan sen käsityksen mukaan koko Kirkkonummi, tai aineskin Porkkalan niemi.

   Kait auto löytyy, edullinen ja hyvä onkin sitten se hankalampi yhdistelmä:) Ihanaiselle kaksikolle pusuja minulta, Ossi vähän vaan murahtelee:) M-L ja Ossi.

   Poista
 3. Hyvä Ossi! Kyllä se on ilmoitettava, että kartalla ollaan eikä tartte kenenkään yrittää vainuetäisyydelle ; )

  Onnea uuden auton etsintään. Juu, auto ei todellakaan ole sijoituskohde. Nyt minä olen ollut julkisten käyttäjä niin pitkään, että tuntuu vapauttavalta kun ei tarvitse miettiä autoasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vainuetäisyys ei häiritse ja se liene pitempi kuin kuuloetäisyys koiralle, ainakin jos tuulen suunta on oikea.

   Täältä meiltä ei onnistuisi kuin taksin käyttö lähimmälle juna-asemalle. Bussi kulkee tuosta kahden kilometrin päästä hyvin satunnaisesti. Pari vuotta sitten yhtiö lopetti sen kesän ajaksi, mutta käsittääkseni linja oli avattava uudelleen. Tänne oikeasti tulee aamupäivällä bussi ja iltapäivällä pääsee kerran pois. Muuten se on oltava joku muu kyyti noin kuudelle kilometrille tuohon Hangontien varteen. Minähän käytän osittain julkisia. Se on junakyyti aina kun lähden kaupunkiin ja auto odottelee Masalan asemalla. Masalassa on aika isot parkkipaikat kulkijoille. Sinulle ja Párek-pojalle terveisii, M-L ja Ossi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.