tiistai 29. lokakuuta 2013

Onnenkaatamoinen

Olimme menossa Ossin kanssa päivälenkille, mutta menoamme haittasi alatallimme taakse kaatunut puu. Fiuuts mikä tuuri jälleen, ettei se ollut kaatunut autotallimme päälle. Edellisen kerran, kun isoja puita kaatui tuulen takia, niin yksi niistä kaatui Tapsa-myrskyssä talomme ja liiterin väliin. Kuva löytyy täältä.


Puu häiritsi ihan huomattavasti minun pääsyäni tielle. Ossi olisi kyllä päässyt luikahtamaan puun rungon alta:) Palasimme pihalle ja kiersimme yläkautta, mistä varsinainen tiekin kulkee.

 Aika läheltä liipas.
 Ja oli kohtalaisen kokoinen puu. Tästä kohtaa nämä kolme runkoa tekivät noin 110-120 cm maasta. En kyllä tiedä mikä puu on, saattaa olla vanha raita. Täytyy kysyä miäheltä. Hän on varmaan ihan kyy otsassa, kun tämä tietää taas puunkatkomista moottorisahalla ja oksasouvia. Kaiken lisäksi miähellä on koko loppuvuoden hirmuisesti matkoja. 

 Vähän oli oksa tainnut hipaista seinää.
Kertokaa minulle, mitä tuo koira oikein ilveilee. Olin sen takana ja kurkotin kameralla vain sen sivulle. Hammastikkukin on maassa eikä mitään suussa. Ehkä tuo nauraa minulle.
Eilen tuli sitten mukava Prisma-dokumentti koirista. Koiran vaikutuksesta ihmiseen, jopa yhden henkilön osittaiseen parantumiseen vaikeasta vammasta. Kyseessä oli päähän vahingoittunut sotaveteraani Englannista, joka ei kyennyt tuntemaan enää tunteita, kun tietty aivoalue oli vahingoittunut. Tunteet palasivat usean vuoden aikana hänen omistaessaan koiran, joka auttoi häntä kaikissa pikkuhommissa. Koira osasi muun muassa antaa rahaa pankkiautomaatilta, hmm sitä ei kylläkään näytetty näpyttelikö se tunnusluvun ja sitten koira osasi työntää kirjeen postilaatikkoon. Katsokaa ihmeessä, jos dokkari tulee uusintana tai sitten, josko se näkyisi YLE-areenalta. Hyvää viikonjatkoa Ossilasta. 

15 kommenttia:

 1. Jopas oli onni, ettei puu kaatunut tallin tai talon päälle. Teillä on kyllä paljon isoja puita ympärillä, joten toivottavasti tämä jäi sitten ainoaksi syysmyrskyksi. Jos puu on raita, minkälainen lienee puun polttoarvo? Kerran mies sai jostain poppelia, joka oli aivan toivotonta polttopuuna. Höttöä puuta, joka haisi kamalalle.

  Ossi varmaan hekottaa jollein hyvälle jutulle... mistäs noista koirista tietää?

  VastaaPoista
 2. Jaa, en tiedä puiden polttoarvoista muuta kuin, että koivu taitaa olla paras:). Ei pikeä hormia niin paljon kuin kuusi. Meillä liiteri on revetä liitoksistaan vielä niistä vanhoista klapeista, jioten voipi olla, että jos tuo on jotain huonoa poltettavaa, niin se päätyy palamaan ihan kokkona. Koetahan toipua lenssusta, minä yritän täällä sitä samaa. Terkkuja Ouluun, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tosiaan kävi tuuri kun puu vain vähän hipaisi. Eikös pelkkä puun pilkkominen ole parempi kuin puu + talli uusiksi ... (juu yritän aina nähdä positiivisia puolia.

  Näin tuon mainitsemasi dokkarin, katsoin tiukasti alusta loppuun ja rutistin siinä samalla omaa koiraani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti on pelkkä puun pilkkominen parempi, kuin talli ja puu. Se talli vasta olisikin ollut huono asia. Onneksi ei sentään näin käynyt. Joku tosi kiltti puunhaltija ohjasi sitä puun kaatumissuuntaa. Miäskin huomasi kaatuneen puun vasta tullessaan kotiin. Auto oli ollut metsästysreissun jälkeen ylätallin edessä, kun ei "suksibokseineen" alatallin mahtunut katokseen. Meillä ei ole suksiboksia missään autossa, mutta miäs oli saanut töistä lainaksi, niin mahtui kolmen ulkomaanelävän kaikki tavarat sinne.

   Ossi istui kanssa sohvalla dokumentin ajan, mutta Ossi ei katsele telkkaria. Se nautiskelee vain rapsutuksista. Meidän vanha saksanpaimenkoira aikoinaan kyllä katseli kaikkia pallopelejä. Se oli hupaisan näköistä, kun pää kääntyili pallon perässä. Jalkapallo ja tennis olivat Toman sellaisia katselulajeja:) Terveisii ja Nellille Ossi-pusuja.

   Poista
 4. Ohohoh, onpas teillä siellä naapuripitäjässä menoa ja vaarallisia tilanteita - oli tosiaan onni matkassa!

  Katsoin myös sen eilisen dokumentin, minusta se oli tosi hyvä - siitä tuli hyvälle mielelle ja siitä sai uutta tietoa, mitä en vielä tiennytkään. Tämmösiä ohjelmia lisää!

  terkkuja Kirkkonummelle, t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole ensimmäinen kerta, kun puita rymisee. Onneksi tosiaan ei sattunut mitään:)

   Siitä dokumentista tuli tosiaan hyvälle päälle. Hauskimpia minusta oli, kun ne koirien omistajat tulkitsivat vieraiden koirien haukkuja. Niin oikeassa kun he olivatkaan. Terveisii sinne Epsoon pualell! Muista Maukka pitää järjestystä, M-L ja Ossi.

   Poista
 5. Ossi siinä yrittää kerrankin olla oikein kuvauksellinen ja heti ihmetellään, "mikä sille nyt tuli"... Kukapa tietää, mitä hauskaa Ossi miettii, kun noin naurattaa. Tosi kiva kuva.
  Olipa teillä onnea tuon puun kaatumisen suhteen. Ihan hirmuisesti. Taas kerran syytä olla kiitollinen. Tuollainen kun päälle kaatuu, niin on aika karu tapahtuma se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se koira varmastikin nauraa minulle, kun yritän takaapäin ja sivulta söhrätä valokuvaa herrasta. Onnenkantamoinen sekin, kun en nähnyt mitään, vain käänsin kameraa Ossiin päin ja painoin nappia:) No siinä saa jo olla huono tuuri, jos jää kaatuvan puun alle. Ei pidä mennä myrskysäällä ulos. Juu, harvinaisen huonostihan siinä voi käydä, jos ison tai vähän pienemmänkin puun alle jää. Terveisii Saksaan ja Wuppelle rapsutuksia, M-L ja Ossi.

   Poista
 6. Voi mahdotonta, että teidän pihalla rytisee puita jatkuvasti nurin!
  Ossi kommentoi tietty sun kuvaamista, että puruluuta ei sitten tartte ottaa, eikä välttämättä kuvatakaan!

  Paranemista, pian ja ripeästi :)
  Ossille rapsutuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo puut nyt ihan sentään päivittäin rymise nurin, onneksi. Kerran vuoteen, pariin menee isompi puu. Kaksi kertaa on naapurin puolelta kaatunut puu sähkölinjan päälle, niin, että on joutunut Fortumin miehet tilaamaan kaatamaan poies. Semmosta sattuu. AB:lle rapsuja kanssa ja toivottavasti sinunkin tautisi on jo helpottanut. Terveisii, M-L ja Ossi.

   Poista
  2. YLE Areenalla
   Prisma: Koirien salattu elämä.
   Katseltavissa vielä 6 päivää.

   Poista
 7. Ossilan suojelusenkeli oli taas hereillä, kun puu lähti kaatumaan!
  Ossin ilme tuossa kuvassa on mainio. Mitä mahtaa miettiä?
  Se YLE Areenan dokkari koirista oli tosi mielenkiintoinen. Kunpa ns. ei-koiraihmisetkin olisivat malttaneet katsoa sen kokonaan. Olisivat (ehkä) oppineet jotakin arvokasta koirista. Mutta kuten tiedetään, asenteisiin on tosi vaikea vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja täytyy olla asiasta onnellinen. Ihmiset, jotka eivät pidä koirista, eivät varmaankaan jaksa katsoa dokumenttia. Senkin muuten olen lukenut kerran Hesarista, että koira pystyy haistamaan syöpäsoluja. Ovat ne monipuolisia otuksia. Minä luulen, että Ossi nauraa minun epätoivoiselle tähtäily-yritykselle, josta tuli ihan hauska kuva. Itse en nähnyt mitään tulevasta kuvasta:) Sinulle ja Párekille terveisii.

   Poista
 8. Jopas on puuta pinossa. Myrsky siis on oikeasti ollut jossakin, ainakin siellä. Täällä vain sade ropisi mutta muuten ei myrskyä huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankala kolmihaarainen, ilmeisesti joku pajun sukulainen. Miäs sanoi, että tuo olisi pitänyt kaataa, mutta tosi hankala, kun se autotallin kulma ihan vieressä ja toisella puolella, ehkä noin viiden-kuuden metrin päässä sähkölinja. Sitä puuta olisi kuulemma pitänyt kiskoa sillä meidän pikkutraktorilla justiinsa tiettyyn suuntaan. Nyt luonto ratkaisi asian eikä onneksi käynyt mitään. Terveisiä kaupunkiin!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.