lauantai 14. kesäkuuta 2014

Potutuslauantai osa 51

Bienvenue Paris. Kaksi ja puoli päivää Pariisissa tyttöä katsomassa. Sniis, sinne hän jäi taas. Onneksi tulee kohta käymään ja loppukesästä tulee varmaan poikaystäväkin, tai sitten tulevat molemmat vasta loppukesästä. Aikataulutus ei ole tyttäreni vahvin puoli. Oli ihanaa nähdä heitä molempia. Tyttö oli kultaisesti vanhusten kanssa aamusta iltaan ja poikaystävä liittyi seuraamme töiden jälkeen, ennen illallista. Ossi oli keskiviikosta lauantaihin klo 13.00 asti appiukon luona hoidossa. Hyvin olivat vielä pärjänneet. Tosin Ossi oli ärissyt putkimiehelle. Onneksi appiukko oli sulkenut Ossin yhteen huoneeseen, kun se oli ärissyt pahemman kerran putkarille. Ossilla taitaa olla joku putkimiesviha, krooninen sellainen.

Niin, se edellisen postauksen oikea rivi.Kuvassa ensimmäinen ja kolmas vasemmalta ovat possuja. Ensimmäinen vasemmalta on kivinen maatiaispossu, toinen vasemmalta on kivinen Namibiasta ostettu virtahepo, ei sarvikuono:), kolmas vasemmalta on keraaminen pahkasika. Miäs on tuonut sen tuliaisiksi minulle joskus Etelä-Afrikasta. Neljäs vasemmalta tai ensimmäinen oikealta, miten haluatte, on joku, mikä lie, eläin. Veikkaisin virtahepoa. Kopio 1:10 British Museumissa sijaitsevasta patsaasta, joskus paljon ennen ajanlaskun alkua. Löytöpaikka on suunnilleen nykyistä Egyptiä (muistaakseni). En nyt voi tarkistaa tietoja, kun pikkuisen patsaan pakkaus on kadonnut. Aikaisemmin säilytin tuota pikkuelukkaa sen alkuperäisessä pakkauksessa, joka oli sellainen muovinen läpinäkyvä ja sen pikku patsaan historiatiedot olivat kätevästi englanniksi siellä paketin sisällä. Sitten tyttäreni päätti ottaa patsaan huoneeseensa, enkä sen jälkeen ole nähnyt en pakkausta, enkä sitä englannin kielistä paperia:) Ihastuin siihen patsaaseen siellä museossa niin, että vain tuijottelin sitä ja muut seuralaiset joutuivat huutelemaan, että tule jo. Patsaassa oli jotain mystistä ja minusta tuntui, kuin olisin siirtynyt ajassa taaksepäin itsekin. Lisäksi patsas tuntui juttelevan minulle. Heh, aniharvoin minulle käy noin, mutta muistan sen maagisen hetken. Sitten, kun näin sen pienen kopion siellä museon kaupassa, niin pakkohan se oli saada.

Jalkapohjat tuosta päkiän kohdalta ovat aika muussina. Kyllä Pariisi on jättimäisen iso kaupunki, vaikka siellä tietty kaupunginosasta toiseen joutuu siirtymään metrolla. Emmekä me edes halunneet mihinkään nähtävyyksille. Ne on nähty jo aikaisemmilla reissuilla. Pääpaino oli ihan ja vain tyttären tapaamisessa. Siihen tämä keskiviikosta perjantai-iltaan oli juuri sopiva aika. Tyttären hermo olisi pitemmästä ajasta mennyt täysin. Nyt annostusta taisi olla puolin ja toisin juuri sopivasti:)

Kuulin juuri, että Stubbista leivottiin sitten uusi pääministeri. Jos olen ihan rehellinen, niin mielestäni Risikko tai Vapaavuori olisivat molemmat olleet parempi vaihtoehto. Ehkä tässä on jotain Kokoomuksen taktiikkaa. Eduskuntavaalit ovat kuitenkin kohta, joten Stubbin pääministerikausi jää varmaankin aika lyhykäiseksi. No se siitä.

No näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, ihanaa viikonlopun jatkoa Ossilasta!

10 kommenttia:

 1. Wau - ihanaa, Pariisi ja tytär! <3

  Meillähän Peppi on myös käynyt ihan fyysisesti kiinni putkimiehen lahkeeseen.. Onkohan mäyräkoirilla ja putkimiehillä joku yleiskansallinen vihasuhde? ;D

  Arvaa vaan, näyttääkö nyt mun(kin) mielestä ihan selvälle, että possuja on eka ja kolmas. Mikä mulla viimeksi viiras, kun näin muka, että neljäs on possu. Sehän on ihan ilmiselvä virtahepo. Ja aika vaikuttava tarina sillä kyllä!

  Laitappas jalat lämpimään suolaveteen likoamaan ja lorauta sekaan vaikka vielä vähän oliiviöljyä, niin kyllä ne koivet siitä virkoaa. Saat samalla pehmoiset kantapäät.

  Mukavaa (kylmää - hyrs..) viikonlopun jatkoa sinne ja Ossikalle suukkoja tytsiltä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Ossihan on kanssa käynyt putkimieheen kiinni. Onneksi miäs kerkesi estämään suuremmat vahingot.

   Tarvii kokeilla tuota suola-öljy konstia. Nyt on vain muutamana iltana suihkuteltu kylmällä vedellä.

   Kyllä tuntui kylmältä, kun astui koneesta ulos. Koko ajan oli ihan t-paitakeli illallakin. Perjantain lämpimimpänä auringonpaisteena katseeni osui lämpömittariin, joka näytti +28.

   Terveisii teillepäin ja tytsyille Ossi-suukkoja.

   Poista
 2. Jee, mä tiesin oikean lottopossurivin =D
  Mielenkiintoisia matkamuistoja ja tuliaisia nuokin, eksoottisista maista. Hmm... juttelevasta patsaasta vaikenen ja toivon että se tekee samoin.

  Ihana miniloma tyttären seurassa. Mukavaa, että pääsitte tapaamaan, ja toivottavasti kohta näette uudelleen. Kesä ON lyhyt kaikkiin reissuihin ja tapaamisiin, harmaita hiuksia tulee kun yrittää sovittaa aikataulunsa muiden mukaan ja huomaa syksyllä, ettei lomasta tietoakaan.

  Lisään annamarin reseptiin vielä lämpimän ja kylmän veden vaihtelun, sekin virkistää ja elvyttää verenkiertoa, joka on kovilla kun kävelee ja matkustaa paljon.

  Mukavaa viikonloppua, raikasta sellaista vaihteeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possurivi oli oikein, mutta sitten virtaheposista tuli sarvikuonoja. No niitähän ei ksysytty:) Minähän olen aina ollut sellainen, että pystyn tietyllä tavalla itsesuggestioon. En nyt kuitenkaan vaivu transsiin, mutta mielikuvitus lentää ja vauhdilla. Pikkupatsas on ihan hiljaa. Sillä ei ole sellaista vaikutusta kuin museossa näkemälläni. Luulen, että kirjava maatiaispossukin on jostain ulkomailta. Ei mieheni Suomesta minulle ole possuja ostanut kuin yhden 50-vuotislahjaksi.

   Miniloma oli aivan ihana ja juuri sopivan pitkä/lyhyt. Miten sen haluaa ottaa:)

   Mukavaa viikonloppua teille kanssa Ossiasta!

   Poista
 3. Jee! Myökii arvattii oekee! - Vae mitenkä myö arvattii? Ompa ollu oekee huippureessu teellä. Parriisissa tyttären luona, mitenkä mukavata!
  Minen oo semmosta ihmettä ku putkimies ikinä nähnnä. Sua tiijjä mitenkä siihennii suhtaatus.En kyllä purasis. Haakkusin kyllä hyväks. Niinku nuohoojannii :)
  Terveesijä Ossille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taisi olla kanssa oikein possulotto.

   No, teillä on sitten ollut röörit kunnossa, jos ei ole kerta putkimiestä ikuna tarvittu. Nuohoojaa Ossi rakastaa, mutta nuohooja onkin ihan SuperKoira-mies. En ole ikimaailmassa sellaista koiravelhoa nähnytkään. Terveisii teille Ossilasta!

   Poista
 4. Kokoomus halusi kansan (?) suosiota nauttivan Stubbin, mutta ennen pitkää twiittaava selfie-ministeri voi alkaa ärsyttääkin. Olen ollut seminaarissa, jossa Alex puhui arktisesta yhteistyöstä ja hyvä hän on puhumaan. Jos olisin kokoomuslainen, olisin ollut Risikon kannalla. En ole, joten pulinat pois.

  Mahtaako tyttärestä tulla pariisitar jonain päivänä ihan pysyvästi? Ymmärrän sinua enemmän kuin hyvin, kun elän samanlaisessa tytär ulkomailla -tilanteessa. Englannissa asuva kuopus tulee heinäkuussa käymään kotona ja tietenkin pitää Euroopan turneelta tulla vähän liian äkkiä takaisin kotiin, kun hän haluaa nähdä äitiäkin ennen kuin lähtee takaisin. Jatketaan reissua sitten seuraavana kesänä?

  Meillä on ollut kunnon pohjoistuulinen päivä. Käytiin moottoripyörällä Oulaisissa (100 km etelään) kummitytön rippijuhlissa, eikä ollut ihan kivoin sää istua kyydissä auringonpaisteesta huolimatta. Tuulenpuuska otti kovastikin välillä pyörään. Yritin painautua mieheen kiinni, ettei väliin jäisi tuulirakoa, mutta eihän tuollainen teiniasento ole mitenkään ergonominen tällä iällä. Kenottamisesta tulee vaan selkäkramppi. Heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän mahtavat ajatella ne äänestäjät, jotka olisivat halunneet Stubbin Euroopan parlamenttiin? No Petri Sarvamaa on varmasti tyytyväinen, nythän hän nousee varamiessijalta taasen parlamenttiin.

   Tytär on varmasti pariisitar niin kauan kuin rakkaus kukoistaa. Mikä sitten on se aika? Voihan se olla loppuelämäkin. Kukas sitä osaa ennustaa.

   On se voinut olla kylmää kyytiä, jos on puhurit tulleet pohjoisesta. Autsch. Ei ole täällä ollut herkkukeli sillä välin, kun olimme reissussa. Meillä taasen oli niin hieno keli Pariisissa, ettei parempaa olisi voinut ollakaan. Oli niin lämmin, että illallakin hyvin pystyi ulkosalla syömään. Päivällä auringossa oli plus 28. Hyvin jaksoin kävelläkin, kun välillä istahti baariin vähän nestetasapainoa täyttämään. Suurimmaksi osaksi korvasin nestevajaukset ihan kivennäisvedellä ja limskalla. Muutamaan kertaan otin laihan vehnäoluen:) Oikein mukavata viikonalkua teille sinne Oulun seuduille. Terkkuja.

   Poista
 5. Sinulla on ollut sitten mukava reissu:) Miekin olin parin päivän reissulla - tuonne pohojanmualle vuan! Siellä sitten oli kylmää, ja villahousut jäi kotiin, ihan oltiin jääkalikoita perjantai-iltana konsertin jälkeen vaikka Tulisia tenoreita oltiinkin kuulemassa;)
  Mukavaa juhannuksen odotusta ja hiukka lämpimämpää :)
  Ossille rapsutuksia ja muisku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissut ovat aina mukavia, olivat ne minnepäin tahansa. Olisit ottanut ne villahousut matkaan. Uutisista näin eilen jostain Iitin yökonsertista, jossa piano raahattiin jonkin "vuoren" harjanteelle. Oli kylmä ilta ja pianisti toivoi, ettei sormet kangistu. Laulajat (joku sopraano ja baritoni) lauloivat kanssa niin kovin kauniisti. Tarkistin, että Iitti on jossain Kymenlaaksossa, joten siellä et ollut. Toivottavasti konsertti oli kuitenkin makoisa - kylmyydestä huolimatta. Ossi lähetttelee Tiitulle Ossi-pusuja. Terveisii!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.