torstai 25. syyskuuta 2014

Hormonihirviö ja imperiumin vastaisuku

Meille muutti viikoksi hormonihirviö. Imperiumin vastaiskusta taas ei ollut tietoakaan. Kiltisti nousin viideltä ja puoli kuudelta viemään Ossia ulos, kun se ulvoi naisen tuskaansa tuolla alakerrassa. Tuntuu, että kaikilla lähiseudun naaraskoirilla on ollut yhtä aikaa juoksuaika. Naapurinkin kuvankauniilla cairnterrierillä taisi olla justiinsa. Ensi keväänä Ossi taitaa saada samanlaisen kapselin, kuin mitä naapurin sillä ihanaisella uroskoiralla on. Ossia ei enää nukuteta, jollei ole hengenlähdöstä kyse. Se ihana uros on muistaakseni töpöhäntäinen australian karjakoira. Aivan mahtavan suloinen otus. Minulle koiran suloisuus korreloituu aina siihen, mitä paremmin se on koulutettu. 

Minäkö hormonihirviö?

 Kun minulla joskus on paljon rahaa, kerään tämän tyhjän seinän täyteen Kirsi Neuvosen grafiikkaa. Yhdellä kaverillani on tämä sama työ ja olen vuosikaudet ollut siihen hyvin ihastunut. Jostain kumman syystä teosta oli Kirsi Neuvosella vielä myynnissä ja ostin työn tytölle 18-vuotislahjaksi.
 Nykyään en oikeasti kestä itseäni. Kuva puhukoon puolestaan...
Miäheni on ollut aivan ihana. Hän on ollut viikon lomalla ja istutti minulle eilen kultasadepuun. Näin aivan fantastisen kuvan Párekin blogissa puusta ja ihastuin tähän pieneen puuhun niin paljon, että papatin siitä koko kesän miehelleni. Eilen hän sitten kaivoi pikku trakullan sellaisen ison kannon pois. Siinä oli ollut sellainen jättikokoinen vanha raita, joka kaatui pois ja siihen tuli minun kultasadepuulleni aivan ihana tila:) Pari pientä kuusta ja joku pieni leppä saivat mennä kanssa ja siihen tuli ihana valoinen pieni tila puulleni. Toivottavasti se puu viihtyy sille tehdyssä paikassa ja jonain kauniina päivänä kukkii iloisesti itsensä täyteen keltaisia kukkia. Ossilasta torstai terveiset!

4 kommenttia:

 1. Voi Ossikkaa, on se yhtä tuskaa kun maailma tuoksuu nartuilta eikä pääse niitä viihdyttämään. Sympatiat Ossille.
  Palvelijatar tykkää tuosta taulusta. Hieno.
  Kultasadepuu on kaunis, mutta myrkyllinen. Se kannattaa ottaa huomioon, kun on koiruus talossa. Puu on tosi kaunis ja hienolta näyttää, täydessä kukassa ollessaan varsinkin. Onnea kasvuun ja juurtumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa ne naiset vonguttaa miähii vähän joka lajissa. Kiitos taulukehusta. Ihan ei sen hienot siniharmaat sävyt pääse kuvassa esiin, mutta ei voi mitään.

   Kultasadepuu tulee sellaiseen paikkaan, että tuskinpa Ossi vaivautuu edes pissimään sen juurelle. Sitäpaitsi pistimme sen ympärille korkean aidan, emme niinkään suojellaksemme Ossia, vaan suojellaksemme puun tainta. Mikä on myrkyllistä jollekin, ei välttämättä ole myrkyllistä jänöille ja kauriille. Mitenhän sana kauris taipuu monikossa? Terveisii Ossilasta.

   Poista
 2. Kyllä ymmärrän Ossi-rukkoo! Ee oo heleppoo. Vielä on muistissa tuohii. Vuan eepä oo ennee härneemässä tyttöen hajut. Taekka ohan niitä jossaeppäen vuan ee minuva ennee ahista. Onneks, huokas äet.Se kapseljhomma on varmaannii iha hyvä. Sitä mullehhii sillon kesällä mietittii vuan sittä leekkuuhommiks mänj kuitennii.
  Sanotaan että puun istuttaminen on perintö jäläkipoloville. Ja niissä ellää muisto siitä istuttajasta. Kultasaepuu on kommee.Toevottavasti jänöt jättää sen raahaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, ettei ahista. Minulla on vähän kaksijakoinen suhtautuminen koirien leikkaamiseen. Se helpottaa tietty koiran ja omistajan elämää, mutta varsinkin naaraskoirilla se leikkaaminen on kuitenkin aika iso leikkaus. Urospuolisillahan se on vaan pallit pois, tai sitten pelkät johtimet katkaistaan. Niinkin voi tehdä.

   Kultasädepuu on kuulkaas nyt suojattu niin isolla aidalla, että ei taida jänöt päästä käsiksi. Eikä muuten kauriit ja peurat. hyvä, jos hirvi ylettää:) Myyrät saattavat päästä tuhojaan tekemään. Aita on kyllä yhtä korkea kuin puukin, sellainen lähestulkoon kaksimetrinen. Meidän tiluksilla mikään aita ei kylläskään ole liian korkee:) Miäs on toivorikkaana taasikkeen ostanut kaksi omenapuuta. No, ne kun on istutetttu, niin sit taitaa olla 7 omppupuuta. Tosin menee vielä monta monituista vuotta ennenkuin yksikään niistä taas mitään tuottaa. Terveiset Savoon!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.