lauantai 27. syyskuuta 2014

Potutuslauantai osa 63

Ässch, lääkäri jatkoi minun antibioottikuuria vielä viikolla. Kohta alan laskea tunteja päivien sijasta. No ei vaineskaan. Ensi keskiviikkona tämä hirvitys on ohitse. Melkein voisin korkata skumppapullon. Onneksi on kaksi sellaista kääpiöpulloa jäänyt kesältä ja ne ovat jo valmiina kylmässä, jihuu. Tervetuloa keskiviikko!

Tuossa yksi ilta, taisi olla viime tai sitä edellisellä viikolla, katselin jotain ajankohtaisohjelmaa ennen uutisia. Näitä puolen tunnin pätkiä. En nyt muista oliko se MOT vai joku A-studion dokumenttipätkä. No, Suomessa joka tapauksessa on noin satatuhatta virolaista ihan vakihommissa. Siis tämä tarkoittaa joko sitä, että ne työssäkäyvät virolaiset ovat ihan huomattavasti parempia työntekijöitä kuin yksikään niistä vähän reilusta kolmestasadasta tuhannesta työttömästä suomalaisesta, tai sitten osa niistä työttömistä ei vain yksinkertaisesti viitsi tehdä niitä töitä, joita ne virolaiset ovat tulleet tänne tekemään. Oli rakennushommia ja siivoustöitä näin esimerkkeinä. Hmm, hyvä me suomalaiset!

Jokin aika sitten lueskelin Hesarista tämän alkuperäisen mielipidekirjoituksen: *linkki* Väsynyt YH-äiti 6000:lla ei pärjää. Voi vitsit, että sai väsynyt äiti kuraa niskaansa. Mikäli nyt muistan oikein, hän sanoi nimenomaan, että rahallisesti hän pärjää kohtalaisesti, mutta mies oli mieleltään sairas, eikä osallistunut lapsien hoitoon mitenkään. Hänen oma äitinsä taisi olla suureksi avuksi. Sitten hän kiinnitti huomiota verotukselliseen epäkohtaan. Pariskuntaa, joka yhdessä tienaa tuon 6000 bruttona kuussa, kohdellaan verotuksessa täysin erilailla. Hmm, jotenkin lasten vanhempia tulisi kohdella verotuksellisesti samalla tavalla, riippumatta siitä, kuka perheessä on se, joka tienaa. Sitä paitsi jo tuon jutun otsikointi oli pielessä, kun tämä yh-äiti ei valittanut muusta kuin verotuksesta, lasten hoidosta, ei suinkaan siitä, etteikö hän rahallisesti pärjäisi. Ja voi että, kun taisivat keskustelupalstat revetä liitoksistaan:) :)

*linkki* Sammakko"prinssi" säikäytti naisen. Ai vitsit, millaista yhteiskunnan rahan haaskausta. Pelastuslaitos kävi päästämässä rupisammakon naisen asunnosta vapauteen. Minun mielestä se kustannus pitäisi lähettää suoraan tuolle naiselle itselleen. Eihän nyt pelastuslaitoksen tehtävänä voi olla kuin pelastaminen. Juu, koskee kyllä eläimiä ja ihmisiä, mutta rupikonna ei nyt ehkä aiheuttanut tälle naiselle hengenvaaraa. Tai olikohan se rupikonna itse hengenvaarassa? Sitä nyt ei voi jälkikäteen tietää. Tästä talosta lähtee kyllä kaikki hirveä ja karhua pienemmät otukset ulos ihan omin voimin. Luultavasti elävinä myös. Tosin, jos joku elukka tulee tuolta meidän olohuoneen isoista ikkunoista sisälle, niin se voi kyllä olla jo siinä vaiheessa aika pahasti vammautunut.

*linkki* Rikotut pullot koituivat Brunon kohtaloksi. Voi meitä julmuri-ihmisiä. Mitä taukkeja monet ovatkaan! Itse koetan keräillä aina näkemäni lasinpalaset joka mahdollisesta paikasta maasta poies. (Hanne, ei sisällä mitään rääkkäyskuvia). Asumisemme alkuaikoina jopa täältä meidän tontilta löytyi yllättävän paljon lasia. Täällä oli käynyt jossain vaiheessa nuorisojoukkoja kesäisin telttailemassa.

Lopuksi laitan linkin yhteen koiravideoon. *linkki* Just Jumpy the dog. En tiedä, onko koiralla niin hauskaa, mutta iloisesti ja luottavaisesti tuo näyttää kaikki temput tekevän:)

No, näihin potutuksiin ja niistä huolimatta, Ossilasta parempaa viikonvaihteen jatkoa!

6 kommenttia:

 1. YH-äiti jutun luinkin. Ja mun mielestä se kirjoitti ihan asiaa, verottaja on kelju.
  Oluttölkit ja muoviset viinapullot on onneks huomattavasti vähentäneet lasinsiruja, harvemmin limsapulloja on rikottukkaan. Saaressa on yllättävän vähän rikottuja pulloja, ja nekin ilmeiseti vahingossa menneet. Vanhoja siruja löytyy kivikosta mutta ne on useimmiten jo hioutuneet vaarattomiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verottaja on kelju siinä mielessä, että 2 krt kolme tonnia ei ole sama verotuksessa kuin kuusi tonnia. Toisaalta verotuksella pidetään yllä sitä hyvinvointiyhteiskuntaa, joka Suomi vielä minun mielestä kaikesta valituksesta huolimatta on. Minäkin sain melkein 9 v sitten maailman parhaimman aivokirurgin palvelut, eikä kamalan montaa sataa maksanut. Ehkä mä siinä sit sain kerralla koko verotuksen takaisin. Sitten olemme käyneet aika edulliset koulut, tosin silloin, kun olin oppikoulun ensimmäisillä luokilla maksettiin vielä nimellistä lukukausimaksua.

   Se on kiva, ettei Saaresta löydy kovin paljoa rikkinäistä lasia. Onkos se yksi iso kivi putsattu? Se, jonka kuvasit viime kesänä. Terkkuja!

   Poista
 2. Párekin Palvelijatar28. syyskuuta 2014 klo 6.53

  Verotus on monimutkainen juttu.
  Lasinsiruja kyllä vielä näkee ihan liikaa, esimerkiksi alikulkutunneleiden seinien vierustoilla. Mikähän ne sinne aina ohjaakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis hyvinvointivaltion rakenteita ei pidetä yllä ilman verotusta ja piste. Sitten, jos verotus on matala, kuten esimerkiksi jenkeissä, sairaanhoitovakuutukset on itse hoidettava. Tai sitten oikein hyvän tuurin kohdatessa, ne vakuutukset hoidetaan työnantajan pussista.

   Vähenisiköhän lasinsirut, jos ihmiset pistettäisiin kulkemaan paljain jaloin, kun on esim yli 20 astetta plussan puolella? Mikä ihme ohjaa lasinsirut alikulkutunneleiden vierustalle? Se voi kyllä olla joku looginenkin juttu, esim. lakaisukone. Terkkuja!

   Poista
 3. Iivarin äet:

  Onkoha tiälä Suomessa kaekista lamavuosista huolimata opittu liijja hyvälle ku työ ee kelepoo. Mieluummi elettään korvaaksilla. Mää tiijjä.
  Aena on hirveetä halloota koeriin jätöksistä. Vaekkee ookkaa mukava niihi astuva ni kyllä nuo lasinsirut on vielä pahempija! Eepä niistä pietä samallaesta mekkalata. Onneks lasipullot on vähentynnä. Mutta silti näetä aevottomija riittää jotka niitä viskoo pihalle! Ja viattomat elläenraakat niistä sittä kärsii. MURRR! Aarinkoesta sunnuntaeta Ossilaan! Iivari lähettää Ossille terveesijä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minäkään en nyt oikein tiiä, tekevätkö virolaiset paremmin töitä, huomattavasti halvemmalla vai eikö suomalaisia kerta kaikkiaan saa niihin töihin? Ohjelma pisti kyllä miettimään. Itse olen aina ollut työnteon kannalla. Rehellisesti maksetusta työstä karttuu sentään aina eläke. Tosin kait työttömyyskorvauksistakin karttuu eläke. Ainakin nykyään äitiyspäivärahoista karttuu eläke.

   Koirien jätökset sentäs häviävät maastoon, kun sataa muutamaan otteeseen. Vaikka täytyy tunnustaa, että nyt pari kertaa tämän kesän aikana olen astunut koiran kakkaan. Kuljin ihan samaa polkua kuin miäs ja kun kotiin tultiin, ihmettelin, että mitä hän kaivelee kengän pohjasta. Ihan hetken päästä tein samaa hommaa itsekin. Pahalta haisi. Kerran astuin Ossin kakkaan ihan meitin pihalla. Olin unohtanut korjata Ossin "yökakat". Ossi ei ikinä kakkaa pihalle päivällä, mutta on sillä älliä sen verta päässä, että jos hätä iskee kolmelta yöllä, niin lenkille ei lähdetä, kun emäntä on narun päässä ja yönuttu päällä:)

   Kyllä saisi lasipullojen valmistuksen lopettaa kokonansa ja muovipullot kierättää kanssa kaikki ja niin monasti kuin pystyy. Terkkuja!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.